Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
RomaS написав:Спасибо, пан Акурт, интересная тема. Тоже с семьёй планирую в теплые края перебраться. Основная причина - климат здоровью не подходит. Просветите, пожалуйста, если Вам известно, частный сектор в Турции в каком виде сейчас? Так щоб садок вишневий коло хати...
Це помилка, я про такі мрії в Анталії, Акурт все дуже по вумному зробив, зайшов в ліквід по гарній ціні нічим не ризикуя, і користується. З будинками це і ризик-бо там дуже багато нюансів, і їнша сума ризику . Я в свій час дуже багато людей навчав в Турції онлайн, а вони мене-висновок-Акурт все зробив влучно. Я б це порівняв з купівлею тойота за 50 тис. доларів, яка вже через рік буде коштувати 42, а ще через рік? Тому, якщо ви в майбутньому хочете придбати авто за 50 тис., то квартира в Анталії це краще по задоволенню і динаміці в ціні, ніж авто. А от придбання будинка в Анталії, можно порівняти з придбанням Акури з 3-х річним використанням- коли втрати від придбання випереджають задоволення від його використування. Тому, Акурт і не дивиться на будинки, це йому не цікаво. Мені також.
На цю тему пригадую рік 2018, коли в квітні допомагав вибирати приятелю квартиру в Анталії - зауважу, що в нього в Україні тільки під оренду 4 квартири. Я йому сказав тоді: - Миколо, ти живеш у власній квартирі площею в 120 квадратів, хто тебе назве вумним, якщо ти приїдеш додому і будеш вихвалятися, що ти ще й купив квартиру за 150 000 доларів? Купи за 50 000 - і тебе всі будуть рахувати за вумного.
Ну, за 50 000 не вдалося, але за 54 000 досить гарну новеньку "1+1" площею в 60 квадратів поверх 3, вікна на південь, під вікном спальні - рокарій та пальма, вид з "французького балкона" на басейн свого будинка та на сад с помаранчами - взяв - і дуже задоволений. В квартиру закупив ТІЛЬКИ: всю побутову техніку Samsung - від чайника до великого холодильника та кодиціонери Daikin. Все інше вже було готовим. У будинка така велика власна територія, що з двох боків - заїзд на територію на паркувальні місця з двома (!!!) брамами з електроприводом. В будинку 30 (не 300, а 30) квартир. Він зазвичай зранку плаває в басейні, а жінка дивиться на нього з балкона та готує сніданок. Зекономлені 100 000 доларів віддав сину, який мешкає із жінкою в (назву однієї дуже дуже відомої країни - але не Польщі - видалено) - той хотів переїхати саме в 3-и поверховий таун-хауз. Оце - вумно!
akurt написав:Зекономлені 100 000 доларів віддав сину, який мешкає із жінкою в (назву однієї дуже дуже відомої країни - але не Польщі - видалено) - той хотів переїхати саме в 3-и поверховий таун-хауз. Оце - вумно!
А от це не вдалий вчинок, бо якби навіть та країна , назва , якої видалена, ту суму мені просто подарувала, щоб я в неї переїхав, то я б точно не поїхав, за мільон вже можна б було, а за 10 поїхав би. Але щоб туди вкладатися, хай йому грець! Цю країну можна порівняти з наркотичною залежністю, чим далі там живеш, тим більше залежність і більше грошей необхідно. Хай там живуть наркозалежні.
Пане Trast'e там розрахунок теоретично вірний: його син живе у трикімнатній квартирі, взятій в іпотеку щось на 20 - здається - років. Син має роботу вкрай престижну, ВНП і наміри на громадянство. Вони порахували, що квартиру з іпотеки можна вже продати із прибутком і переїхати в більш просторий таун-хауз, говорили, що в три поверхи. Так що там є сенс. Ну і батькові чесно кажучі вже нема мішків куди гроші пакувати - сам дивуюсь, навіщо стільки. Як писав вище Козак-характерник - у труні кишень немає... Спитаю подробиці - якщо скажуть - напишу. Самому цікаво. Хлопчина молодець - в Україні отримав 2 дипломи - сам туди пробився і працює за фахом. Не ІТ. Жінка його теж працює...
akurt написав:Пане Trast'e там розрахунок теоретично вірний: його син живе у трикімнатній квартирі, взятій в іпотеку щось на 20 - здається - років. Син має роботу вкрай престижну, ВНП і наміри на громадянство. Вони порахували, що квартиру з іпотеки можна вже продати із прибутком і переїхати в більш просторий таун-хауз, говорили, що в три поверхи. Так що там є сенс. Ну і батькові чесно кажучі вже нема мішків куди гроші пакувати - сам дивуюсь, навіщо стільки. Як писав вище Козак-характерник - у труні кишень немає... Спитаю подробиці - якщо скажуть - напишу. Самому цікаво. Хлопчина молодець - в Україні отримав 2 дипломи - сам туди пробився і працює за фахом. Жінка теж працює...
Ця країна вам не Україна, там все складніше, куштували -знаємо, але якшо дуже коротко то там все багатство приманливе, сьогодні маєшь, а вже завтра якийсь з суду іск і не маєшь нічого. Ви коли в тій країні буваєте, раджу вам поспілкуватися з бомжами, які полюбляють жити в даунтауні, там багато людей є з дуже гарними дипломами.
Trast написав:Ви коли в тій країні буваєте, раджу вам поспілкуватися з бомжами, які полюбляють жити в даунтауні, там багато людей є з дуже гарними дипломами.
В ту країну країну важко попасти. Я й не намагався. Мені вистачає Шенгену та візи в США на 10 років. Бомжі є скрізь, крім Туреччини. Я досі не можу збагнути, де Ердоган заховав майже 4 мільони біженців із Сирії - я вже поїздив багато і то не бачив, де вони живуть...
В США бомжі специфічні... Сплять у картонних коробах під мостами - ніхто не ганяє. Але ж не хочуть жити та працювати десь в Канзас-сіті, а подай їм Сан Францисько або Лос Анджелес... І не менше... Прискіпливі...
Trast написав:Ви коли в тій країні буваєте, раджу вам поспілкуватися з бомжами, які полюбляють жити в даунтауні, там багато людей є з дуже гарними дипломами.
В ту країну країну важко попасти. Я й не намагався. Мені вистачає Шенгену та візи в США на 10 років. Бомжі є скрізь, крім Туреччини. Я досі не можу збагнути, де Ердоган заховав майже 4 мільони біженців із Сирії - я вже поїздив багато і то не бачив, де вони живуть...
В США бомжі специфічні... Сплять у картонних коробах під мостами - ніхто не ганяє. Але ж не хочуть жити та працювати десь в Канзас-сіті, а подай їм Сан Францисько або Лос Анджелес... І не менше... Прискіпливі...
Там є різні бомжи, я спочатку за благодійність з ними тренував свою англійську, а потім вже мав багато з ким і відверті розмови і ті розповіді були не пусті. В тій країні можливо зголосити себе банкрутом тільки раз в житті, а потім ти вже чи в тюрьмі, чи живешь на центральних вулицях даунтауну , але я звідти поїхав, коли в руках тих бомжей побачив справжні дипломи , справжні документи виходців тої країни. Я за 2 роки мав величезну можливість поспілкуватися з багатьма емігрантами-але це все були далеко не щасливі люди. Саме на зараз сама вільна країна-це Україна. І сама не відповідальна перед громадянами, теж Україна. Але... Багато чого бачив і знаю про що кажу.
А сирійські біженці є, але вони більш там, де є чим розжитися, багато їх біля Софії в Стамбулі, багато їх біля Золотого Базару.
1. Какой курс доллар-лира по состоянию на 7 мая 2020? - 7,216 лиры за доллар. Рекорд. К сожалению, в Турции нет полей и шахт, где - как в других странах - добывают доллары и потому их не покупают на сегодня даже по 27... 2. Как это влияет на покупательную способность украинцев, живущих в Анталии? - они поют песню "Это же надо, как свезло!" Коэффициент перевода лиры в гривну на сегодня 3,75, а еще недавно был 4, а еще недавно был 5,5... 3. Как это влияет на покупательную способность иностранцев, живущих в Анталии? - перкрасно влияет: помидоры они покупают по 2 (две) лиры за кг или по 7,50 гривны, а апельсины по 3 (три) лиры кг или по 11,25 гривны кг. 4. Как вы относитесь к фразе "Не хлебом единым жив человек?". - Хорошо отношусь. Бензин я покупаю на British Petroleum по 5,4 лиры или по 20,25 гривны. Велосипед хотел купить - горный самый крутой с алюминиевой рамой и оборудованием Shimano - стоил 1200 лир или 200 долларов - жаба давила - теперь стоит аж 1200 лир или 4 500 гривен - теперь покупаю. 5. А где вы на нем ездить будете? - с 7 мая снят карантин с провинции Анталия и города Анталия - по велодорожкам вдоль Средиземного моря, а также в горах. Вчера только устроили пикник у водопада на высоте 1400 м над уровнем моря. А приятель доехал не велосипеде до поляны горных пионов. 6. А что с арендой квартир? - Приятели попали в засаду. - А что так? - Им лендлорд снизил квартплату в 2 раза - на время карантина - до 600 лир или до 2 250 гривен в месяц. Одновременно снижены в 2 раза цены в мебельных магазинах. Они сразу решили обновить всю мебель квартире - уже выбрали - слава Богу не оплатили ибо подумали, что будет неудобно и даже стыдно завозить новую мебель на глазах у благодетеля-лендлорда. - Мудро. 7. Можно ли снять в Анталии сегодня квартиру? - Практически невозможно. Приятели решили снять квартиру - поставили лендлордам условие: "Только такой то район" - нет предложений, отменили условие района, поставили условие: "Не первый и не последний этаж" - нет предложений. Отменили это условие и поставили условие: "Хоть какую-то хоть где-то". Нет предложений. Один риэлтор предложил с условием: "Только госслужащий. Только с зарплатой от государства. Если кто-то в семье работает в турбизнесе - заявка автоматически снимается". 8. З какую цену можно на сегодня жить в Анталии? - Если вам удастся снять квартиру под гарантии госслужащего, то я бы рекомендовал снять квартиру "2+1" (трешка) в отдаленном от моря районе Кепез за 1000 лир в месяц (3 750 гривен) и на прожитие двоих человек выделить 150 (сто пятьдесят) долларов в месяц. 9. А точно хватает 150 долларов в месяц? - смотрите на примере семьи нашей украинской женщины с двумя детьми: она на рынке скупилась на 35 лир - двое детей 6 и 3 годика - это и фрукты (клубника, апельсины) и овощи, и рыба - хватило на 2 дня. Теперь считаем: 150 долларов - 1080 лир или 36 лир в день. 10. Так вы рекомендуете не покупать квартиру в Анталии, а арендовать? - Нет, я ничего не рекомендую, я рассказываю, как живут наши в Анталии и что мы рассказали приятелям из славного города Запорожье, где муж, жена и сынишка сидят на карантине, жена уже не может смотреть на мерзкую тварь под названием "муж", который рассказывает очередные басни про то, как он в летний сезон поедет на Азовское море и заработает на туче отдыхантов хучу туеву бабла. 11. А если все же заработает и прискачет проведать эта "мерзкая тварь" с хучей туевой бабла свою жену и сынишку и захочет - как тут пишут - пожевать сала с прожилкой, то что тогда? - Тогда ему прийдется посетить открытый украинцами вчера в Анталии колбасный магазин от колбасной фабрики, открытой украинцами, и малёхонько скупиться "за свои", например колбасу "Докторская" по 34,55 лиры за 1 кг или по 130 гривен за 1 кг. - Но наш человек не любит делать покупки "за свои"... - Это его проблемы.