Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Парни,пару недель назад, заехал в субботу глянуть, с каким рвением метробуд работает в районе Варшавского микрорайона, и случайно заметил активную стройку недалеко от Кристер-Града. Кто бы это мог быть? Может ДБК, на своём пятачке, решил ещё один дом вбабахать?Или мини ТРЦ какой нибудь строят
Знову повертаюсь до наболілої теми, яку описував раніше. Повторю свій липневий пост, бо якраз ситуація змінилась. Зважаючи на ваш досвід на ринку КРЖН - ваша думка важлива!
Орендар таки з"хав із квартири через відсутність нових проектів у Києві. Квартира в ідеальному стані, бо жив наїздами. Зараз квартиру можна продати з профітом у 20-25 % від ціни 2018 року, у прямому вимірі - сума 3-х річної аренди. Район - Соф.Борщага, Мартинова
Головна дилема: - продати, поки зовсім не вбитий ремонт, з врахуванням можливого лага по цінах вниз, з подальшою покупкою більшої площі для себе. - здавати ще 3 роки, відбити 50% вартості квартири за сумою 5 років і тоді продати з пошарпаним ремонтом.
ПС. Все це можна розглядати з перспективою придбання через півроку-рік більшого житла для сім"ї. Жити є де, це вільний актив. Але у перспективі 1 року планую брати 2-3 кімнатну із хорошим сполученням до школи. Важливо у ваших коментарях: локація і варіанти в Києві. Передмістя уже розглядав, не фонтан. Мені деякі (Прохожий, Кінконговець, Ейрмакс) відписали категорично - продавати, бо неліквід. Бюджет - 60-65 Куо
Дякую за будь-який коментар. Не хочу влетіти з розташуванням, тому ваш досвід по різних локаціях вивчу ретельно! Читаю гілку і багато розумного засвоїв. Дякую !!! Прошу тапками не кидати
Як на мене локація дійсно безперспективна, навіть швидкісного рейкового транспорту нема поряд. А купувати, де і що, так не зрозуміло твої вподобання і плани. Оскільки оКРЖН більший КРЖН, то там придбати ти зможеш в любий момент в бажаній локації, і ціна особливо там не змінюється, а з КРЖН краще почекати до закінчення коронобєсія і повноти картити із дефолтами забудовників. Якщо тре школа, то, думаю, тре дивитися на вторинку. Як щодо Пущі-Водиці, там і трамвай, і спокійний район міста, хоча і віддалений.
stas_rst написав:Зараз квартиру можна продати з профітом у 20-25 % від ціни 2018 року, у прямому вимірі - сума 3-х річної аренди. Район - Соф.Борщага, Мартинова
Знову повертаюсь до наболілої теми, яку описував раніше. Повторю свій липневий пост, бо якраз ситуація змінилась. Зважаючи на ваш досвід на ринку КРЖН - ваша думка важлива!
Орендар таки з"хав із квартири через відсутність нових проектів у Києві. Квартира в ідеальному стані, бо жив наїздами. Зараз квартиру можна продати з профітом у 20-25 % від ціни 2018 року, у прямому вимірі - сума 3-х річної аренди. Район - Соф.Борщага, Мартинова
Головна дилема: - продати, поки зовсім не вбитий ремонт, з врахуванням можливого лага по цінах вниз, з подальшою покупкою більшої площі для себе. - здавати ще 3 роки, відбити 50% вартості квартири за сумою 5 років і тоді продати з пошарпаним ремонтом.
ПС. Все це можна розглядати з перспективою придбання через півроку-рік більшого житла для сім"ї. Жити є де, це вільний актив. Але у перспективі 1 року планую брати 2-3 кімнатну із хорошим сполученням до школи. Важливо у ваших коментарях: локація і варіанти в Києві. Передмістя уже розглядав, не фонтан. Мені деякі (Прохожий, Кінконговець, Ейрмакс) відписали категорично - продавати, бо неліквід. Бюджет - 60-65 Куо
Дякую за будь-який коментар. Не хочу влетіти з розташуванням, тому ваш досвід по різних локаціях вивчу ретельно! Читаю гілку і багато розумного засвоїв. Дякую !!! Прошу тапками не кидати
Смотрите, Вы, я так понял, планируете расширить жилье ввиду относительно не давнего прибавления в семье. Собственно, ребенок скоро пойдет в школу. Для меня реформа образования стала не самым приятным сюрпризом, а именно в той части, которая относится к тому, что можешь посещать школу только ту, к которой относится твой дом. Альтернатива - негосударственные школы. Поэтому или смотрите на школу, к которой относится будущая локация проживания или будьте готовы возить и платить. Если Вы не столкнулись еще с этой проблемой, то когда придет время, она станет в полный рост. У меня много знакомых всю жизнь возили через полгорода детей в хорошие школы, но сейчас этот вопрос трансформировался. Есть знакомые, которые проживая на Теремках, возят ребенка в Лисову казку на Святошино. Каждый день. Туда и обратно. Есть знакомые, которые делают липовые договора аренды, чтобы водить в интересующую государственную школу. Это уже из вопроса морали.
flyman Флай, я жив в Ірпіні, 33 км. до роботи. Це явно не для мене у даній ситуації. Зараз 17,5 км., але пр.Перемоги в годину пік може будь-кого вбити морально. Можливо, на пенсії ближче до твоїх кавалірок і то, якщо лікарня буде поруч За поради дякую без іронії !
Прохожий написав:где то Я подобное уже слышал немного в другом исполнении типа скоро на рынок выйдут залоговые квартиры от банков и обрушат рынок и где? пеши исчо
stas_rst написав:Мизантрóп так і роблю тільки ж бажаючих порадити - обмаль. А потролити - черга.
тут есть люди, которым что высморкаться, что посоветовать - одновалентно. большие эксперты по многим насущным вопросам современности, от акций до локаций.
зы. оттолкнитесь от чуйки. если нет ощущения, что цены сильно просядут вниз, зачем продавать объект, способный генерировать кэш? тем более, что покупать именно сейчас не планируете.
stas_rst написав:Мизантрóп так і роблю тільки ж бажаючих порадити - обмаль. А потролити - черга.
тут есть люди, которым что высморкаться, что посоветовать - одновалентно. большие эксперты по многим насущным вопросам современности, от акций до локаций.
зы. оттолкнитесь от чуйки. если нет ощущения, что цены сильно просядут вниз, зачем продавать объект, способный генерировать кэш? тем более, что покупать именно сейчас не планируете.
Питання на моменті - взяти більше за об’єкт з свіжим і непоганим ремонтом чи здавати 2 роки і ремонт таки піде в мінус. Зараз квартира готова для заїзду навіть без мінімальної косметики. Тобто розрахунок на тих, хто взяв і живе. Яка вона буде за 2 роки навіть із доходом 6куо, то питання. Потім цих 6 куо на фоні загального стану можуть вилізти в тисяч 5-6 в мінус вартості. Тому й питаю