У Польщі легалізувалася рекордна кількість українських...
+Додати тему
Відповісти на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
В контексте обсуждения намешалось разного, уже не с точки зрения налогоблажения, а каких-то схем избежания налогооблажения. Но я хотел бы отметить ключевые вещи, тупо проигнорированные глав.налоговиком.
самое главное это закон об избежании двойного налогооблажения, мне проще показать на примере Польши поскольку больше интересовался именно этой страной
Стаття 15
Залежні особисті послуги
1. З урахуванням положень статей 16, 18, 19 і 20 цієї Конвенції платня, заробітна плата та інші подібні винагороди, одержувані резидентом Договірної Держави у зв'язку з роботою за наймом, оподатковуються тільки в цій Державі, якщо тільки робота за наймом не здійснюється в другій Договірній Державі. Якщо робота за наймом здійснюється таким чином, така винагорода, одержана у зв'язку з цим, може оподатковуватись у цій другій Державі.
Там есть пункт 2 с исключениями, но нам важнее общий случай, а не какие-то частные.
Поскольку речь шла не столько о том чтобы брать дань с заробитчан в момент когда они получают на свою заграничную карту зарплату, а речь шла о переводах в Украину хочу напоминть что любые подарки между близкими родственниками, а это жена, дети, родители и даже братья-сестры - . Тоесть стандартный перевод семье в Украину ну никак не может быть обложен 18%, ни со стороны отправителя, ни со стороны получателя.
174.6. Об’єкти дарування, зазначені в пункті 174.1 цієї статті, подаровані платнику податку іншою фізичною особою, оподатковуються згідно з правилами, встановленими цим розділом для оподаткування спадщини. ... 174.1. Об'єкти спадщини платника податку поділяються з метою оподаткування на:...ґ) готівка або кошти ... 174.2. Об'єкти спадщини оподатковуються: 174.2.1. за нульовою ставкою: а) об’єкти спадщини, що успадковується членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення;
Всё это конечно можно поменять внеся правки в налоговый кодекс. Но если бить по второму пункту то пострадают не только заробичане, а и любые супруги, дети-родители тут в Украине поскольку отмена нулевой ставки налога для близких родственников ударит по ним то же. А разрыв первого пункта как по мне это просто феноменальный выстрел в ногу - заробитчане всё равно не станут платить налог тут, а рейтинг власти пробъёт очередное дно.
_hunter написав:налоговое резиденство не так-то просто "потерять"
При переїзді в іншу країну український пенсіонер втрачає можливість отримувати пенсію в Україні. Навіщо тоді живучи за кордоном продовжувати платити податки в Україні, якщо віддача все одно нульова?
Странный вопрос: оплата налогов -- это не какой-то "широкой души жест" -- это обязанность... Ну и пенсионные отчисления -- это только малая чать налогов: инфраструктура, всякие ЧП-службы -- это тоже налоги. Если всем этим пользоваться не планируется -- просто отказываемся от гражданства и не парим бейцы ни себе ни людям...
_hunter написав:налоговое резиденство не так-то просто "потерять"
При переїзді в іншу країну український пенсіонер втрачає можливість отримувати пенсію в Україні. Навіщо тоді живучи за кордоном продовжувати платити податки в Україні, якщо віддача все одно нульова?
Странный вопрос: оплата налогов -- это не какой-то "широкой души жест" -- это обязанность... Ну и пенсионные отчисления -- это только малая чать налогов: инфраструктура, всякие ЧП-службы -- это тоже налоги. Если всем этим пользоваться не планируется -- просто отказываемся от гражданства и не парим бейцы ни себе ни людям...
А ну ка розкажи ка нам, як просто відмовитись від укр.громадянства? Чи проста чи ні?
change_pm написав:Якщо сім"я в Україні і ти їм перераховуєш кошти, навіть, якщо тебе рік немає в Україні, ДФС тебе візьме за яйко ... (((
С кучей стран подписаны законы об избежании двойного налогооблажения. По этим законам если НДФЛ уплачен к примеру в Польше - в Украине он не платится не зависимо он статуса налогового резидента.
Чуваче, (сподіваюсь не проти такого звернення?), ну я ж не з тяпкою в полі стою, рублю у темі трішки )))
Так ось, договори є, не питанння. Але багато нюансів ....
Перший, податок в РП може легко бути 32%, але все-рівно в Україні ти попадаєш ще на 1.5%. Друге, сам процес подачі податкової декларації в Україні, після сплати всіх податків в РП.
От скажи, нафіг звичайній людині, яка в РП допустипо заплатила від своєї гросс-зп 30-35%, ще мати головняк з укроДФС????
Ти ж пишеш, що тємою займався, розкажи мені (нам), в чому сенс такого мазохізма (і філантропії), до якого призиває пан Любченко???
зі. Доти, поки держава і її офіційні лиця будуть вважати манюпас, який вимушен виживати, бидлом і тільки шукати способи обібрати і ще і "поїмєть" різними способами, діла не буде
ззі. Хочє ДФС якісь податки від нерезидентів, власників укропаспортів, нема проблем. Вносимо розумні зміни в законодавство про нерезиденство, сучасні і правильні, приймаємо документи від ДФС інших держав на тій мові, на якій є, і працюємо з цим. І ще не забуваємо посміхатись і казати дякую, що звернули на нас, вашу ДФС увагу!
зззі. Інакше, отримають такий болт, що попередні будуть для них болтіками )))
ззззі. Якщо читачі підримують мою точку зору, плюсаніть, щоб я знав, що я не один з такими думками!
change_pm написав:Перший, податок в РП може легко бути 32%, але все-рівно в Україні ти попадаєш ще на 1.5%.
Военный сбор это не отдельный налог, это ещё один налог на доход добавленный на период действия особой ситуации. Потому не важно что в Украине налогов на доход два - они оба считаются как "украинский налог".
Военный важен например для ситуации когда в Польше начислены проценты по депозиту, а сам владелец счёта сидит в Украине, а не собирает клубнику в Польше. В это случае уже не действует закон об избежании двойного налогооблажения, действуют другие нормы налогового кодекса. И поскольку 19% налога Бельки меньше чем 18%+1,5% подоходного в Украине надо доплатить тут в Украине 0,5%. Но это всё не про заробитчан.
Для заробитчан нет нормы что надо доплачивать в Украине если польский налог меньше. И ещё раз - не важно то у нас два подоходных, они по этому соглашению идут как один вид налога.
change_pm написав:Ти ж пишеш, що тємою займався, розкажи мені (нам), в чому сенс такого мазохізма (і філантропії), до якого призиває пан Любченко???
Ты требуешь от меня невозможного: найти логику или хотя бы какую-то законодательую основу для бреда выданного глав.налоговиком в интервью
Человек тупо хочет бабла. Законы он на писюне вертел, так же как давече закон покрутили на писюне судьи КСУ и как теперь Кабмин борясь с решением КСУ хотят повертеть на писюне закон требуя от НАЗК не выполнять решение суда, и как президент, заслуженный писькограй Украины, хочет в непредусмотренный Конституцией способ отменить решение КСУ.
NetSerpent написав:При переїзді в іншу країну український пенсіонер втрачає можливість отримувати пенсію в Україні. Навіщо тоді живучи за кордоном продовжувати платити податки в Україні, якщо віддача все одно нульова?
А ну ка розкажи ка нам, як просто відмовитись від укр.громадянства? Чи проста чи ні?
Процедура проста, как табуретка: подаем заяву, прилагаем пачпорт гражданина, ждем. Ждать, правда, даже по закону -- год, но то уже такэ...
change_pm написав:Ти ж пишеш, що тємою займався, розкажи мені (нам), в чому сенс такого мазохізма (і філантропії), до якого призиває пан Любченко???
Ты требуешь от меня невозможного: найти логику или хотя бы какую-то законодательую основу для бреда выданного глав.налоговиком в интервью
Человек тупо хочет бабла. Законы он на писюне вертел, так же как давече закон покрутили на писюне судьи КСУ и как теперь Кабмин борясь с решением КСУ хотят повертеть на писюне закон требуя от НАЗК не выполнять решение суда, и как президент, заслуженный писькограй Украины, хочет в непредусмотренный Конституцией способ отменить решение КСУ.
Оце основне в неньці. Доти поки влада буде так робити, манюпас буде робити те саме з владою.
Я так шкодую, що пасіонарії (включаючи мене) поклали болт на розвиток України через таких піськограїв ((( лечше просто виїхати, ніж чекати, шукати логіку в діях і благі наміри влади!