Політичні дискусії архів

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
  #<1 ... 70017002700370047005 ... 7544>
Повідомлення Додано: Пон 01 лют, 2021 11:55

Re: Політичні дискусії

detroytred написав:Швидкість змін в суспільстві незрівнянно зросла.
Те, що одні робили за століття, сьогодні можна зробити за десять років.
Можна.
Ваша пропопозиці по моєму вчорашньому прикладу
Швидкість розвитку продуктивних сил залежить від доступності відсоткових ставок і капіталів
Якість життя рантьє -залежить також від ставок на капітали які вони передали в банки...

Що будемо робити?
Силою зменшимо відсоткові ставки до Європейських 2-4% - і отримаємо розкол в суспільстві
Чи будемо втримувати існуючі ставки , пробуючи поступово їх понижувати - що ми робимо останні 20 років...

Тільки вибір то у нас невеликий
За рік послухавши вас все розвалити ( бо гроші підуть з нашої банківської системи)
Чи використати досвід Гітлера, який заморив газом власників капіталів( в основному це були євреї)?
budivelnik

Подякував: 293 раз.
Подякували: 3000 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 01 лют, 2021 12:04

budivelnik написав:
  detroytred написав:Швидкість змін в суспільстві незрівнянно зросла.
Те, що одні робили за століття, сьогодні можна зробити за десять років.
Можна.
Ваша пропопозиці по моєму вчорашньому прикладу
Швидкість розвитку продуктивних сил залежить від доступності відсоткових ставок і капіталів
Якість життя рантьє -залежить також від ставок на капітали які вони передали в банки...

Що будемо робити?
Силою зменшимо відсоткові ставки до Європейських 2-4% - і отримаємо розкол в суспільстві
Чи будемо втримувати існуючі ставки , пробуючи поступово їх понижувати - що ми робимо останні 20 років...

Тільки вибір то у нас невеликий
За рік послухавши вас все розвалити ( бо гроші підуть з нашої банківської системи)
Чи використати досвід Гітлера, який заморив газом власників капіталів( в основному це були євреї)?

Швидкість розвитку залежить ВІД УСЬОГО комплексу заходів.

Одним елементом не зміниш суттєво, до виходу на новий рівень.

Чому ставки такі великі?
Тому що ризики.
А ризики чому?)))

Грошей "зайвих" в банківській системі завались.
Не треба ні в кого конфісковувати.

Треба зробити УМОВИ, щоб ці гроші працювали на розвиток виробництва.
Щоб вони йшли в ринок. В ринок з гарантяіями власності, нормальними судами, з сталими правилами конкуренції і т.д.
З малими ризиками. В ринок з фондовими інструментами і тещо.
За таких умов ставки будуть до долу.
Хто має зробити умови?

Ви знову перекручуюте.
Що від мене - послухавши мене, *все розвалити*.
Лісом.... З єралашиками.
Книжки хоть пишуться на досвіді та думках від бафетів, меркелів, які розібратися з усіма рівнями - від ларька до ТНК.
А не на єралашиках.

Тепер остаточно - формат, як вказав.
Востаннє редагувалось detroytred в Пон 01 лют, 2021 12:12, всього редагувалось 1 раз.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 лют, 2021 12:11

detroytred написав:Треба зробити УМОВИ, щоб ці гроші працювали на розвиток виробництва.
Щоб вони йшли в ринок. В ринок з гарантяіями власності, нормальними судами, з сталими правилами конкуренції і т.д.
З малими ризиками. В ринок з фондовими інструментами
Хто має зробити умови?
1 Я за те щоб всі були багаті і здорові
2 Я проти того , щоб в населення створювалось враження що їх проблеми -штучно для них хтось створив
3 Я проти того щоб в 95% населення, створювали враження, що розкуркуленя 5% - зробить їх багатими і щасливими
4 Я за те , щоб задачі вирішувались від простих до складних, а не шляхом китайських ривків(домна в кожному колгоспі, чи сотня вбитих горобців...чи для нас розвивати фондовий ринок для 0,01% який в ньому розбирається, замість того щоб навчити 30% що їх благополуччя від фондового ринку чи лонднського суда не залежить і від утеплення власної квартири(для 10 млн квартир) вони виграють більше ніж коломойський від фондового ринку
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 01 лют, 2021 12:21

Фондовий ринок потрібен Коломойському?????)))))))
Про що тут можна балакати)).

Да він пенсіонеру потрібен.
Власнику магазина, щоб він припаркував своє зароблене.
Військовому, щоб не залежав потім на пенсії від чужих рішень.
В т.д.

Якщо б він був потрібен коломойським, фондовий ринок вже б учора був.

Такаж ситуація з усіма іншими інструментами.
Та умовами, що необхідні для розвитку держави, суспільства, а також для подальшого особистого збагачення окремого громадянина.

Ресурс -- просто працюй краще на себе вже вичерпаний.
Це по суті - домна в каждому домі.
Тобто кожний працюй над своєю кращою *домною*))
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 лют, 2021 12:37

detroytred написав:Фондовий ринок потрібен Коломойському?????)))))))

В т.д.
Або я помиляюсь в цифрах - або Ви їх взагалі не використовуєте
1 Пенсія середня - 2700 , тільки в 300000 пенсіонерів вона вища 10000 грн..
Так що про фондовий ринок для пенсіонерів - як я розумію ви пожартували
2 Тепер почну відсебятіну.
а - припустимо що я правий і вхожу в 5% найбагатших( я в цьому впевнений-Ви можете не погоджуватись)
б - як на мене - то з точки зору нашого суспільства - 5% найбагатших - це олігархат
в - з іншого боку , по критеріям забезпеченість житлом(більше 40м2 на особу) , авто(до 5 років) , розмір споживання і заощаджень( 6 місяців до споживання)- потрапляю в рівень середньостатистичного європейця середнього класу...
3 При цьому - фондовий ринок мене не цікавить від слова взагалі.Я краще добудую зимовий сад і влаштую фотопанелі(акамулятор вже зварганив на 5 квт*годин)
Звідси я роблю висновок
Якщо мене фондовий ринок не цікавить - то він ще менше цікавить тих хто нижче..
4 І останнє
В Україні потрібно щоб ще 25% населення дотягнулось до мого рівня..тільки тоді ми будемо відповідати середньоєвропейському.
Тобто не фондовий ринок - який може зацікавити менше 5% від населення, а створення примітивного середнього класу з репетиторів/перукарів/лавочників/синіх і білих комірців - є первинною задачею.
При цьому - ці 25% будуть обслуговувати самі себе ( в основному ріст такого класу створить ринок для такого класу) - це мюнхаузен який витягує сам себе за волосся.
Поки мій двоюрідний брат вирощує три свині дома ,працюючи шофером на швидкій - він живе не погано...але треба щоб він вирощував 10-50( умови для цього в нього є - бажання немає) тоді навколо нього зявиться ресторанчик з реберцями..для тих хто в таких як він і працює..
А поки
Ні роботи ,ні ресторану, ні реберець
А МВФ - цього навіть не помічає (так само як наша влада чи олігархи не помічаютьє мене - не царська це справа такий мізер контролювати.
Востаннє редагувалось budivelnik в Пон 01 лют, 2021 12:42, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 01 лют, 2021 12:41

detroytred
Перечитавши вищенаведене.
Якщо зв'язок Коломойського з чиновниками гордіїв, то який можливий вихід?
В цій темі якраз бажано вказати на способи, дорожну карту, особистості.
Ціль ~ розрубати.
Македонський ~ українська спільнота.
bevzaalex

Подякував: 2418 раз.
Подякували: 205 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 лют, 2021 12:46

bevzaalex написав:Якщо зв'язок Коломойського з чиновниками гордіїв, то який можливий вихід?
Як на мене варіантів кілька
Перший - за те що Коломойський вліз в США туди де його не просили - америкоси його зїдять...нам від цього не жарко і не холодно (зїли америкоси Лазаренка і що? в когось життя пвід цього покращилось)
Другий - гуртом легше і батька бити.
Поки капітали Коломойського вищі ніж сукупні капітали 30% українців - до того часу треба максимально збільшувати власні капітали , щоб в подальшому боролись капітал з капіталом....
Тобто потрібний середній клас..
А середній клас - це не яхти/куршавелі... це кожноденна праця в ларьку/станку/тракторі і так далі....
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 01 лют, 2021 12:47

Явище ГеймСтопу, як соціальна технологія, досить цікава в застосуванні в інших сферах буття, в тому числі політичній.
bevzaalex

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 лют, 2021 13:00

budivelnik Я не випускаю важливість значення фін. капіталу, але за умов(правил), які встановлені якраз для того щоб зменшувати наші пересічні можливоств та інтереси,
запропонована вами стратегія ~ збагачуватись і накопичувати мошчу, помилкова
bevzaalex

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 лют, 2021 13:06

budivelnik написав:
  detroytred написав:Фондовий ринок потрібен Коломойському?????)))))))

В т.д.
Або я помиляюсь в цифрах - або Ви їх взагалі не використовуєте
1 Пенсія середня - 2700 , тільки в 300000 пенсіонерів вона вища 10000 грн..
Так що про фондовий ринок для пенсіонерів - як я розумію ви пожартували
2 Тепер почну відсебятіну.
а - припустимо що я правий і вхожу в 5% найбагатших( я в цьому впевнений-Ви можете не погоджуватись)
б - як на мене - то з точки зору нашого суспільства - 5% найбагатших - це олігархат
в - з іншого боку , по критеріям забезпеченість житлом(більше 40м2 на особу) , авто(до 5 років) , розмір споживання і заощаджень( 6 місяців до споживання)- потрапляю в рівень середньостатистичного європейця середнього класу...
3 При цьому - фондовий ринок мене не цікавить від слова взагалі.Я краще добудую зимовий сад і влаштую фотопанелі(акамулятор вже зварганив на 5 квт*годин)
Звідси я роблю висновок
Якщо мене фондовий ринок не цікавить - то він ще менше цікавить тих хто нижче..
4 І останнє
В Україні потрібно щоб ще 25% населення дотягнулось до мого рівня..тільки тоді ми будемо відповідати середньоєвропейському.
Тобто не фондовий ринок - який може зацікавити менше 5% від населення, а створення примітивного середнього класу з репетиторів/перукарів/лавочників/синіх і білих комірців - є первинною задачею.
При цьому - ці 25% будуть обслуговувати самі себе ( в основному ріст такого класу створить ринок для такого класу) - це мюнхаузен який витягує сам себе за волосся.
Поки мій двоюрідний брат вирощує три свині дома ,працюючи шофером на швидкій - він живе не погано...але треба щоб він вирощував 10-50( умови для цього в нього є - бажання немає) тоді навколо нього зявиться ресторанчик з реберцями..для тих хто в таких як він і працює..
А поки
Ні роботи ,ні ресторану, ні реберець
А МВФ - цього навіть не помічає (так само як наша влада чи олігархи не помічаютьє мене - не царська це справа такий мізер контролювати.

Без образ, може хто інший пояснить.
Puente більш не хоче, наче.
А я що зкраю...

Без проблем коментуйте в рамках правил. Як бачите.
Я на істину не зазираю.

Але ж підручники, книжки написані на величезному аналізі практики, на думках від бафетів, меркелів ..., які бачать і прошли від ..до макро.
Я краще буду притримуватись їх думки.
detroytred

Профіль

#<1 ... 70017002700370047005 ... 7544>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей