p_vovk74 написав:centurionus А ви пробували здати франки десь в райцентрі? До того ж я впевнений, що якщо щось глобальне трапиться, то будь-де і будь-коли я зможу обміняти стодоларову купюру на щось цінне. І щось мені здається, що із стофранковою купюрою (в мене і вона є) будуть проблеми у більшості випадків.
Не екстраполюйте свої проблеми всюди. Люди, які купували CHF, не живуть в райцентрах (взагалі в Україні не живуть часто). І не купують CHF, аби здати потім 10 франків, щоби купити комбікорм свиням. CHF - широко відома safe haven currency. Що і пробував донести до тутешніх записних "хвінансових гуру".
headshaker написав:На 16 февраля уже объявлен очередной ОВГЗ-аукцион гривневых бумаг с периодами
Цьогоріч Україна вже позичила понад 55 млрд грн
Давайте будем аккуратными с цифрами, особенно с такими "большими и пугающими" - мы же не журналисты экономического профиля!
Мне лень подсчитывать сумму привлеченного на аукционах с начала года, но по порядку величины она будет похожа на озвученную.
За тот же период проходили погашения (то есть возврат долгов). В итоге, с учетом курсовой разницы, изменение баланса с начала года на сегодняшний день составляет порядка 17 млрд гривен, что несколько меньше озвученной суммы. Я не буду входить в дискуссию, хрошо это или плохо само по себе, но цифры именно таковы, и по порядку величины они соотносятся со среднегодовым темпом прошлого года. Дополнительной зрады пока что не случилось.
p_vovk74 написав:centurionus А ви пробували здати франки десь в райцентрі? До того ж я впевнений, що якщо щось глобальне трапиться, то будь-де і будь-коли я зможу обміняти стодоларову купюру на щось цінне. І щось мені здається, що із стофранковою купюрою (в мене і вона є) будуть проблеми у більшості випадків.
Не екстраполюйте свої проблеми всюди. Люди, які купували CHF, не живуть в райцентрах (взагалі в Україні не живуть часто). І не купують CHF, аби здати потім 10 франків, щоби купити комбікорм свиням. CHF - широко відома safe haven currency. Що і пробував донести до тутешніх записних "хвінансових гуру".
centurionus-гуру, а ви тримали в руці 3к або 5к франків?
пан p_vovk74 100% прав, що навіть в Одессі немає франків у Укрєксімбанку...доводилось чекати 10 днів доставки з Києва після депозиту
на сьогодні CHF в Україні меньш меньш розповсюджені ніж GBP у 10 разів
centurionus-гуру, а ви тримали в руці 3к або 5к франків?
пан p_vovk74 100% прав, що навіть в Одессі немає франків у Укрєксімбанку...доводилось чекати 10 днів доставки з Києва після депозиту
на сьогодні CHF в Україні меньш меньш розповсюджені ніж GBP у 10 разів
В адекваті? Йшлося про те, що в світі існують кращі safe haven валюти, ніж ті, що популярні десь там в Нижній Бур'янівці. В ойропах CHF досить популярний (особливо у певних категорій осіб). Там купував в 2000-х (за рекомендацією місцевих "гуру" - нестабільність пари USD/EUR тощо) Універсал банк працював з CHF (готівка, депо тощо). Вивчайте графіки CHF/USD 2008-2010.
Realist написав:Ми не знаємо основного. Із якими умовами оплати був придбаний той газ.
это не обязательно знать чтобы увидеть явное несоответствие цен.
Для примера, идем на украинскую биржу и видим цену CEGH на 25.01.2021 = 19.79 UAH/м3
Далее идём на сайт CEGH и смотрим цену на 25.01.2021 = 20.45 EUR за MW/h.
20.45 / 102.7 = 0.1991 EUR/м3
Курс EUR/UAH на 25.01.2021 составлял 34.22.
0.1991 * 34.22 = 6.81 UAH/м3 - реальная цена в гривнах на CEGH на 25.01.2021. Причем это самая высокая цена, которая была только 25 января, 26 января газ уже стоил 19 EUR за MW/h.
Тоесть указанная на украинской бирже как "Приведенная стоимость природного газа на CEGH" на 190% выше реальной цены на CEGH
Такую спекулятивную накрутку объясняют добавлением стоимости транспортировки газа от еврохаба до границ Украины. Но как вы думаете, газ добытый на территории Украины действительно транспортируется до еврохаба и потом обратно, или всетаки он Украину не покидает и закупается со 190% накруткой цены на транспортировку, которая по факту не производится?
А теперь самое интересное, если стоимость доставки газа от еврохаба до Украины на 25.01.2021 составляла 12.98 грн, значит столько-же стоила и его доставка от Украины до еврохаба. Откуда получаем, что Украина продала газ собственной добычи еврохабу по цене 6.81 - 12.98 = -6.17 грн.
Можете объяснить по какой стоимости газ украинской добычи продается еврохабу чтобы купить его потом назад, если на еврохабе 25 января его стоимость была 6.81 грн/м3, а доставка от Украины до еврохаба стоила 12.98 грн?
Востаннє редагувалось Амвросий в П'ят 12 лют, 2021 12:53, всього редагувалось 4 разів.
centurionus написав:Не екстраполюйте свої проблеми всюди. Люди, які купували CHF, не живуть в райцентрах (взагалі в Україні не живуть часто). І не купують CHF, аби здати потім 10 франків, щоби купити комбікорм свиням. CHF - широко відома safe haven currency. Що і пробував донести до тутешніх записних "хвінансових гуру". В адекваті? Йшлося про те, що в світі існують кращі safe haven валюти, ніж ті, що популярні десь там в Нижній Бур'янівці. В ойропах CHF досить популярний (особливо у певних категорій осіб). Там купував в 2000-х (за рекомендацією місцевих "гуру" - нестабільність пари USD/EUR тощо) Універсал банк працював з CHF (готівка, депо тощо). Вивчайте графіки CHF/USD 2008-2010.
safe haven вважається не лише франк, а всі валюти, які вільно конвертуються банками і рахунки в яких можна відкрити (йєна, долар США, євро, британський фунт і франк). Регіонально можна такими вважати інші валюти, в Європі: крони Скандинавії, в П.Америці - канадський долар, в Азії - сингапурський, новозеландський та австралійський долари. Ці валюти відносно стабільні і їх курс не критично залежить від волі однієї людини.
Ой+ написав:Цьогоріч Україна вже позичила понад 55 млрд грн
Давайте будем аккуратными с цифрами, особенно с такими "большими и пугающими" - мы же не журналисты экономического профиля!
Мне лень подсчитывать сумму привлеченного на аукционах с начала года, но по порядку величины она будет похожа на озвученную.
За тот же период проходили погашения (то есть возврат долгов). В итоге, с учетом курсовой разницы, изменение баланса с начала года на сегодняшний день составляет порядка 17 млрд гривен, что несколько меньше озвученной суммы.
А яке протиріччя? Не сказано, що зріс борг на 55 млрд, а позичено на той момент таку суму. 10-го ще +13 млрд. А до кінця року є бажання:
asteriks написав:Необходимо совет: надо купить 2К евро не позднее 15.02. Когда лучше покупають :на этой неделе или в понедельник?
Спасибо
в прошедший понедельник
То есть, на смену тренда надежды никакой?
Вопрос покупки евро все равно актуален. Когда лучше покупать: сегодня или в понедельник? Прочитали, что в понедельник в США выходной (торгов нет), как это может отразиться на курсе евро? Раньше как-то не отслеживал поведение курсов валют в нерабочие дни в США. Могу купить по 33,7. Есть ли вероятность, что в понедельник будет дешевле?