Сибарит написав:Ну и сами инфрастуктурные проекты позволяют как-то удерживать на плаву буксующую экономику.
не бачу ніяких проектів, лише одні латання дірок на дорогах і підфарбовування дитсадків... бутафорія влади, очкозамилювання. Велика Стройка = Великий Ремонт і то з натяжкою
Realist написав: А що із ПДВ на кінцеві харчові продукти? Там щось про це йдеться?
Практично не стосується. Думки різні, один із варіантів, хто виграє:
Щоб зрозуміти, кому саме допоможе зниження ПДВ на аграрну сировину, а кому може нашкодить, треба уявляти виробничий ланцюг кожного окремого гравця ринку.
Для більшості з них, навіть для "чистих" виробників, ПДВ є "прохідним" податком, - вони як сплачують його самі, так і закладають в ціну продукції, що продають. І тут ключовою є різниця між так званим "вхідним" і "вихідним" ПДВ.
Виглядає, що найбільше виграють великі вертикально інтегровані аграрні компанії, які контролюють весь ланцюжок від виробництва чи переробки до експорту аграрної продукції. Крім відшкодування ПДВ як експортери, такі компанії після зниження ПДВ ще й зекономлять обігові кошти на етапі закупівлі сировини.
Вигода виробників та переробників залежить від багатьох чинників, які формують їхню власну різницю між "вхідним" та "вихідним" ПДВ, але для переробників зиск є очевиднішим, бо "вхідний" ПДВ для них становитиме 14%, а "вихідний" - 20%, коли продадуть товар всередині України.
А от для кого змін точно не буде - то це для кінцевого споживача, який і є головним платником ПДВ. Для цього у цінниках на полицях магазинів та чеках нічого не зміниться.
Щоб це сталося, кажуть експерти, змінитися має сам ПДВ на товари кінцевого споживання. Або, як показує досвід деяких європейських країн, можна почати зі зниження ПДВ на аграрну продукцію, умовно готову до вживання - фрукти та овочі, яких українці, за різними дослідженнями, вживають надто мало. https://www.bbc.com/ukrainian/features-55395029.amp
С точки зрения банковского надзора, эти кредиты выглядят не слишком красиво, поскольку, по сути, являются инсайдерскими. Исходя из стремления к равным возможностям, так поступать нельзя. Однако, в самих кредитах нет ничего страшного. Банк получает мощного и достаточно надежного заемщика, что в наше время дорогого стоит. Это весьма приличные активы. Ну и сами инфрастуктурные проекты позволяют как-то удерживать на плаву буксующую экономику. Мой оптимизм основывается не на ношении розовых очков, а на принятии неизбежного. Я вижу много проблем, но понимаю, что быстро их все решить не получится. Поэтому я оцениваю, как удается балансировать на лезвии ножа. Пока удается.
Если заёмщик откажется платить (а откуда автодору взять кешфлоу?) - кредитор изымет дорогу или мост? И продаст их на аукционе? Это к вопросу о надёжности заёмщиков
Искатель написав:1. Банки больше не берут, потому что им "нельзя". А не потому, что у них пассивы короткие. 2. Под ОВГЗ всегда, если что, нальют рефинанс. И под длинные - еще охотнее нальют. Но! См.п.1 3. Наращивают портфели сейчас в основном или "госы", или те инобанки, которые решили немного поиграть в "политику". Ведь ОВГЗ уже давно перестал быть просто инструментом для зарабатывания денег.
А интересно под какой процент выпускают ОВГЗ другие страны? Например, Польша?
Всётаки за ОВГЗ будут расплачиваться налогоплательщики и потребители коммунальных услуг.
Интересно сравнить - какой процент платят граждане других государств за бюджетные расходы.
Востаннє редагувалось Амвросий в Вів 23 лют, 2021 14:10, всього редагувалось 1 раз.
Realist написав:Ось вам і відповідь, чому ніхто не хоче брати довгі облігації у Мінфіну. Адже всі ці пасиви на депозитах до 1 року або просто на поточних рахунках (мій варіант). Проте я досі не розумію чому банки продовжують купляти ОВДП якщо їм вже більше не можна.
Тут надо чуть поменять очередность. 1. Банки больше не берут, потому что им "нельзя". А не потому, что у них пассивы короткие. 2. Под ОВГЗ всегда, если что, нальют рефинанс. И под длинные - еще охотнее нальют. Но! См.п.1 3. Наращивают портфели сейчас в основном или "госы", или те инобанки, которые решили немного поиграть в "политику". Ведь ОВГЗ уже давно перестал быть просто инструментом для зарабатывания денег.
Дякую за ваш коментар. Проте прошу уточнення. Яким чином поєднати п. 3 і п. 1? Відповідь на це питання - це основне чого я зараз не розумію і на що хочу отримати відповідь.
ПС: Тобто я розумію, що погашаються одні облігації і банки отримують можливість на таку ж суму купити нові. Але як ми бачимо відбувається загальний ріст ОВДП на балансі банків і особливо державних. Але які ще умови потрібно виконувати держбанкам, щоб мати можливість збільшувати кількість ОВДП в активах?
Господа, а что там на межбанке? Боевая ничья? Но скорее оптимисты могут возразить "я же говорил", а вот ракетчики должны выразить глубокую обеспокоенность) Наличка говорят успокоилась и перестала быть выше межбанка, короче к посевной все готовы.
somilitark написав:Господа, а что там на межбанке? Боевая ничья? Но скорее оптимисты могут возразить "я же говорил", а вот ракетчики должны выразить глубокую обеспокоенность) Наличка говорят успокоилась и перестала быть выше межбанка, короче к посевной все готовы.
затишье перед боем, все в ожидании куда пойдут деньги долга, и оптимисты могут ликовать и ракетчики. С ОГВЗ кот наплакал.
Востаннє редагувалось Proofy в Вів 23 лют, 2021 14:35, всього редагувалось 1 раз.