s0v7a написав:Вітаю, Квесторе_поверніться. Трошки нижче! Ви порахували ще й травень 2020 року, чого не треба робити! В мене вийшло 0,2−0,6−0,2+0,5+1,0+1,3+0,9+1,3+1,0+1,7+0,7+1,3=9,1%(8,4%) за рік! Чомусь соромляться це оголошувати Цікаво, що гуртова безвідповідальність в НБУ визначить для Облікової ставки в цьому місяці? ВО
Це не він порахував, це Мінфин (той що сайт) з Фінбалансом. Я б теж не здогадався, що і цих ще треба перевіряти, начебто нормальні (в плані подачі макро-) були. А тут - 13 місяців зплюсували. Ви абсолютно праві: 9,1% ІСЦ р/р у травні.
До речі, ДССУ нічого такого про 9.5 і не стверджувала: Державна служба статистики України http://www.ukrstat.gov.ua 09.06.2021 ІНДЕКСИ ЦІН Інфляція на споживчому ринку у травні 2021р. порівняно із квітнем 2021р. становила 1,3%, з початку року – 6,1%. Базова інфляція у травні 2021р. порівняно із квітнем 2021р. становила 0,7%, з початку року – 3,9%.
АПД. Інфляція, як тема тижня та року, заволодіває думками Старіна Байден (як, до речі, і Трамп) зрять у корінь: у всьому винний Китай "Китайская инфляция задает тон. Рынок был в напряжении большую часть этой недели в преддверии публикации в четверг индекса CPI в США за май. Это будет один из последних важных экономических релизов в преддверии предстоящего заседания ФРС на следующей неделе. Если инфляционный фон Китая может служить каким-то ориентиром, то рынок затаил дыхание по уважительной причине: в мае цены производителй в Китае росли самыми быстрыми темпами за более чем 12 лет, что было обусловлено резким ростом цен на сырьевые товары. Это свидетельствует о растущем глобальном инфляционном давлении. Индекс цен производителей (PPI) в Китае вырос на 9,0% по сравнению с аналогичным периодом прошлого года, что является также резким скачком по сравнению с ростом на 6,8% в апреле, что было обусловлено значительным повышением цен на сырую нефть, железную руду и цветные металлы. Рост цен производителей еще не повлиял на потребительскую инфляцию в Китае, при этом индекс CPI в мае остается значительно ниже официального целевого показателя правительства в 3%, несмотря на самый большой рост в годовом исчислении за 8 месяцев. Это означает, что Народному бану Китая сейчас вряд ли стоит беспокоиться, а вот ФРС, возможно, не повезет в четверг."
Украина поможет Судану погасить просроченный долг перед МВФ
А у нас этих долларов, хоть .... жуй Предвижу недовольные возгласы суданских форумчан - в такой способ они хотят отжать наши земли и ресурсы, задарма забрать фабрики и заводы. Музыкальные стулья, узкие двери и т.п.
orest написав:Якщо інформація про викуп сьогодні 120 млн уо правдива, то НБУ тільки за цей тиждень викупив 310 млн уо. Це дуже суттєвий надлишок пропозиції і у регулятора іншого виходу немає. Я вже писав, що з червня надходження від експортерів серйозно виростуть, це ми і спостерігаємо зараз. Крім того, відновлення світової економіки і не спекулятивний ріст вартості сировин спричинив значне зміцнення сировинних економік, до яких ми відносимося, та серйозного росту привабливості боргових паперів емердженів. Нерезиденти, а особливо «нерезиденти» (після озвучення Вашингтоном серйозних заходів по боротьбі з корупцією та мінімізації оподаткування у світі) активно повернулися в наші ОВДП. Та, у зв’язку з тим, що бюджет наповнюється з випередженням, Мінфіну немає потреби пороти гарячку з збільшенням боргу і «міжнародні інвестори в борг» активізувалися. Також зараз на стороні грн. грає те, що на початку місяця імпортерам не потрібно будь що закривати зобов’язання по контрактах і вони вичікують кращих рівнів. Не мали б поспішати і нерезиденти з виведенням дивідендів, адже їм вигідніше по нижчому курсу вивести більше уо за ту саму грн.. Такий надлишок пропозиції протягом далеко не одного дня не є ситуативним чи випадковим. З огляду на стан світової економіки і перспективи нерезиденти, підозрюю, також не відвернуться від ОВДП найближчим часом. З Женеви також не мало б надійти негативу. В світлі того, що Байден окреслив Китай, як основну небезпеку, з кремлем буде пошук точок дотику. Відповідно, нам також мали б насипати цілу купу компенсацій і преференцій... Поки що грн. буде зміцнюватися активно, не кожного дня на 10 коп, не кожного дня регулятор буде викупляти по 100 млн, але під психологічно важливі 27 пірнемо. 26,5 стає ще реальнішим...
А я этот курс на весну-лето ещё с декабря 2020 видел. По-моему, только 2 или 3 форумчанина со мной согласились. Дальше будет ещё интересней....
fin написав:США-Великая страна и Великая нация. Все самое лучшее во всех сферах-это в США. А Евросоюз какое-то временное недоразумение, которое в любое время может крякнуть.
Почему тогда не КНР?
Потому что без американских технологий (добытых промышленным шпионажем и купленных) промышленная мощь КНР не стоит ничего. США же - полностью самодостаточная экономика. Она способна сгенерировать товар и его же потребить. Если весь мир вдруг будет недоступен, то США выживут благодаря технологиям, ресурсам и внутреннему рынку, а КНР - нет.
Я думаю, что эти представления о Китае давно устарели.
1) Чистий ринковий кошт гривні на рік є - 11,2%! Торги ОВДП на останньому аукціоні. 2) Річна інфляція - 9,1% на моменті. 3) Підтримка ліквідності довгострокова і тендерні сертифікати НБУ - дорівнюють обліковій. 4) Рефінансування овернайт - плюс 1 відсоток до облікової. 5) Депозитні сертифікати овернайт - мінус 1 відсоток до облікової. Якщо з цього виходити маємо новий рівень облікової десь 9%-10%.
1) Хай буде 9,5% і це на 1,7% нижче поточної ринкової вартості гривні на аукціоні ОВДП! 2) І це трошки більше інфляції і гроші хочь чогось да варті! 3) За довгострокову підтримку ліквідності, чи навпаки за депозитні сертифікати НБУ потрібно платити 9,5 відсотків. Досить гарний курс по відношенню до річної вартості ринково обгрунтованої коштовності гривні. 4) Кредит овернайт від НБУ -10,5%. Трошки більше ринкової годічної вартості. А що Ви бажаєте? Це ж гаряча потреба! 5) Нічне розміщення в НБУ - 8,5%. Бо нема куди пристроїти лишки!
Отакої
Та відсоток за депозитами населення в банках тоді має бути більший за 9,5/0,805=11,80% І це більше поточного річного кошту гривні!
До речі, коли вже вирівняють оподаткування доходів від гривневих депозитів, та гривневих ОВДП? Я вже третій рік про це тилдичу!
ВО
Хай щастить!
Востаннє редагувалось s0v7a в Чет 10 чер, 2021 11:11, всього редагувалось 3 разів.
p_vovk74 написав:Потому что без американских технологий (добытых промышленным шпионажем и купленных) промышленная мощь КНР не стоит ничего. США же - полностью самодостаточная экономика. Она способна сгенерировать товар и его же потребить. Если весь мир вдруг будет недоступен, то США выживут благодаря технологиям, ресурсам и внутреннему рынку, а КНР - нет.
Почему же? Наоборот, я считаю устаревшей вашу версию о великом и всемогущем. Попробуйте не читать советских газет перед обедом. (с)
p_vovk74 написав:Потому что без американских технологий (добытых промышленным шпионажем и купленных) промышленная мощь КНР не стоит ничего. США же - полностью самодостаточная экономика. Она способна сгенерировать товар и его же потребить. Если весь мир вдруг будет недоступен, то США выживут благодаря технологиям, ресурсам и внутреннему рынку, а КНР - нет.
Почему же? Наоборот, я считаю устаревшей вашу версию о великом и всемогущем. Попробуйте не читать советских газет перед обедом. (с)
А вы попробуйте что-нибудь серьезное почитать, например, о внутреннем рынке Китая, а не устаревшие агитки о "работе за миску риса".
Обеими руками согласен, что представления о КНР устарели, но не так уж и давно ситуация поменялась. Внутренний рынок КНР огромный и растущий (надо ли говорить, что растёт гораздо быстрее чем в США? да помножить на поголовье), технологии/разаработки там есть свои и немало, но и воруют/покупают технологии по прежнему. Плюс они запустли цифровой концлагерь в продакшин - эта штука стимулирует население неимоверно, Европа и США нескоро такое запустят, если вообще запустят.
Из того что быстро вспомню: своя космическая станция, марсоход, луноход, лунная станция, биотехнологии, госуправление улучшилось.