GDV29 написав:За экспорт все мы неоднократно говорили, и поддерживаем его (слава Богу, как говоритья с урожаем все в порядке)... но другая сторона медали: 1. НБУ с его агрессивным выкупом не ниже 26,80грн/дол. 2. За импорт ничего не говорим (возрос он или нет?!). 3. За мировые цены на энергоносители (природный газ..),хотя бы зима не была жесткой,чтобы не пришлось оврально докупать газ осенью-зимой, не понятно пока по каким ценам...
Экспортный фундамент станет особенно сильным, когда начнется нормальная торговля масличными (в сентябре). Текущих 18 млрд. куб. газа в ПХГ хватит чтобы избежать любых сюрпризов. Более интересный вопрос - как до начала отопительного сезона запасти еще 2 млн. т. угля. За счет внутренней добычи можно где-то 500-700 тыс. т. А цены на импортный немного кусаются.
P.S. с другой стороны подорожавший энергетический уголь - тоже в поддержку гривне, которой больше понадобиться для торговли подорожавшими углем и электроэнергией.
Востаннє редагувалось Denik в Чет 26 сер, 2021 13:33, всього редагувалось 1 раз.
Уже 10+ копеек сегодня рост на МБ. По идее НБУ должен был вмешаться(продавать доллары), я так понимаю. Что-небудь слышно, был ли НБУ сегодня с продажей доллара?
GDV29 написав:Уже 10+ копеек сегодня рост на МБ. По идее НБУ должен был вмешаться(продавать доллары), я так понимаю. Что-небудь слышно, был ли НБУ сегодня с продажей доллара?
GDV29 написав:Уже 10+ копеек сегодня рост на МБ. По идее НБУ должен был вмешаться(продавать доллары), я так понимаю. Что-небудь слышно, был ли НБУ сегодня с продажей доллара?
Нет, "папы" пока не видно. Он может появиться после 14:30, если вообще будет сегодня. Может попросить кого-то из госов - Укргаз или Эксим - выйти с продажей.
Папахивает "зрадой" со стороны НБУ и экспортеров. Что мешает им негласно "договориться" не продавать доллар пока, тем самым создать исусственно избыточный спрос и поднять курс вверх (и НБУ/Минфин в шоколаде (освоят 2,7 млрд доллара от МВФ) и экспортерам будет выше курс на продажу валютной выручки)...и таможенные платежи (доходы в гос бюджет) будут выше, и...и...и...так далее
prodigy написав: не знаю как будет дальше, но если брать последние 10 дней-то да МБ 26,8025 (уже отстаю на 50долл)
закон Мерфи
как только откупаешься курс идет вниз, так было 9 из 10 и только 1 раз -курс пошел вверх (я порадовался своей интуиции, но спустя месяц курс снова пошел вниз и дно было гораздо ниже, чем я откупил)
вам решать
Хотя с другой стороны по "Валютным Законам", вроде не может постоянно систематически снижаться курс, должна быть "коррекция". Плюс возможно керманичи уже решили "освоить" полученные 2,7млрд дол от МВФ, а значит нужно большее количество гривны связать от проданной валюты от МВФ. (выше курс доллара). Но с другой стороны повышение курса на протяжении 10 дней- это похоже экономические етественные процесы(спрос- предложение), НБУ вроде последние дни даже дежурную 5-ку не покупает, а при желании мог бы- и заодно сколыхнуть курс вверх для продажи МВФ-х денег, хотя "осенью"-это очень рисковано, чтобы не пришлось потом "тушить пожар"(так как многие (население, бизнес ) на старте с кедами )
много аналитиков предупреждали, что после Дня Незалежности доллар будет дорожать, но мы не верим
на счет "тушить пожар" -курс сильно отстает от прогнозированного (прогнозы НБУ, Минэкономики), надо наполнять бюджет для людей у власти-колебания курса +/-5 большой роли не играют, они и так хорошо зарабатывают (от бюджета, проЗоро и тд)
То який був цього літа мінімальний курс НБУ? Не просто так запитую А хочу витягнути з архіву свій прогноз, якщо його не потерли.... Зараз пошукаю)) А ви, тим часом, підшукайте мені мінімальний курс цього літа
Denik написав:Экспортный фундамент станет особенно сильным, когда начнется нормальная торговля масличными (в сентябре). Текущих 18 млрд. куб. газа в ПХГ хватит чтобы избежать любых сюрпризов. Более интересный вопрос - как до начала отопительного сезона запасти еще 2 млн. т. угля. За счет внутренней добычи можно где-то 500-700 тыс. т. А цены на импортный немного кусаются.
По газу - 4 млрд. кубіків у приватних інвесторів, плюс велика частина технологічного газу, який не піднімуть. Але тим не менше:
2021 рік складається для курсу гривні цілком успішно. ФРС планово друкує «антикризові» долари, створюючи передумови для посилення нацвалют країн з висхідними економіками. А зростання цін на метали та зерно забезпечують розширення валютних потоків до України. До того ж всупереч усім карантинам заробітчани переслали на батьківщину у січні – червні на 8,5% більше, ніж торік. Нацбанк взагалі очікує, що сукупне зростання відповідних переказів за рік становитиме 11%. світові ціни на енергоносії стрімко зросли в умовах відновлення світової економіки, дії угоди ОПЕК+ та вичерпання запасів (запаси природного газу станом на кінець червня в Європі залишалися на 10-річному мінімумі для цього періоду). В НБУ прогнозують, що ціни на нафту коливатимуться близько $60–70/бар, а попит на природний газ зростатиме, що утримуватиме ціни на нього – попри сезонні корекції – на високому рівні. Разом із тим у Нацбанку очікують врожай зернових у поточному році на рівні 77 млн тонн, проти 65 млн тонн у 2020-муі та 75 млн тонн у 2019 році. А ось за оцінками Альфа-Банку, у 2021 році очікується історичний рекорд врожаю зернових в обсязі 78–79 млн тонн: комбінація рекордного врожаю та високих цін збільшить виручку від експорту зерна до рекордних $12 млрд на тлі погіршення оцінок врожаю пшениці в інших країнах Північної півкулі. світові ціни на енергоносії стрімко зросли в умовах відновлення світової економіки, дії угоди ОПЕК+ та вичерпання запасів (запаси природного газу станом на кінець червня в Європі залишалися на 10-річному мінімумі для цього періоду). В НБУ прогнозують, що ціни на нафту коливатимуться близько $60–70/бар, а попит на природний газ зростатиме, що утримуватиме ціни на нього – попри сезонні корекції – на високому рівні. Разом із тим у Нацбанку очікують врожай зернових у поточному році на рівні 77 млн тонн, проти 65 млн тонн у 2020-муі та 75 млн тонн у 2019 році. А ось за оцінками Альфа-Банку, у 2021 році очікується історичний рекорд врожаю зернових в обсязі 78–79 млн тонн: комбінація рекордного врожаю та високих цін збільшить виручку від експорту зерна до рекордних $12 млрд на тлі погіршення оцінок врожаю пшениці в інших країнах Північної півкулі. https://mind.ua/publications/20230352-c ... ovini-roku
Мої вітання! Спостерігаю. Ніяких дій не роблю. Ні економічних ні політичних (поки що) чинників для суттєвого росту не має. Зате інфляція реальна. І вона цього разу не тільки гривнева. Вищий курс вигідний Мінфіну, Експортерам, Державі. Тому як тільки є хоч найменша можливість, щоб долар виріс, ніхто цьому не заважає. Готівка вже давно не ньюзмейкер на нашому МБ. Заробляти на коливаннях 10-15 коп. зараз стало дуже важко. Ймовірність заробити наближається до 50%/50%. Висновок - краще витратити час на щось інше. Я вже одного разу міняв долар на гривню по 24 (привіт somilitark, він памятає). В результаті половину із того, що тоді здав по 24, відкупив по 27.0 Дохідність перешого року в гривні була 18%, цього року 10%. 24,0*1,145 (за минулий рік чистими)*1,04(за пів цього року чистими в гривні)=28,57 - це курс беззбитковості. Якщо порахувати альтернативну вартість доларового депозиту, то звичайно вийде менше. Але ФАКТ! той маневр не був збитковий. І для цього потрібно, щоб пройшло 1,5 роки. Резюме. "Ринок дихає" (с) і це добре.
Успіх написав:То який був цього літа мінімальний курс НБУ? Не просто так запитую А хочу витягнути з архіву свій прогноз, якщо його не потерли.... Зараз пошукаю)) А ви, тим часом, підшукайте мені мінімальний курс цього літа