|
Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість! |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: П'ят 08 жов, 2021 01:56
kozlodoev написав: Coder написав:Але нерухомість для інвестицій - це вже зовсім інша історія. І я не бачу, що тут зміниться, коли у Вас буде умовний мільйон доларів. Замість того, щоб купити стару польску віллу, відреставрувати її, відкрити там затишний готель, і зробити його сімейним бізнесом, Ви купите цілий під'їзд смартів десь в Басівці (чи який там ще клаптик навколо Львова залишиться незабудованим), і будете тішитись тим, що Ви власник цілого гуртожитку.
Слушні думки. Оренда смартів - це фактично масовий сегмент, який доступний кожному. Більше того, саме в цю нішу відверто загоняють самі забудовники, звідусіль навішуючи відповідну рекламу. В мене у всіляких ТРЦ вуха в'януть від засилля тієї реклами. Одна їздить по усім відшибам на таксі, бо там її товарки купили собі бетонометри. У іншої в чоловіка маленька і треба збільшити, квартира тобто. У грінвіля постійно стартує нова секція самого комфортного житла (за версією грінвіля ж). І то все відкрито рекламується під інвестиціями в майбутнє і так далі. На білборди уваги вже навіть не звертаю. А люди входять в цю роль, яку їм нав'язують. Інвестиції в бетон зараз такі ж трендові як депозити у свій час. І якщо гроші це найліквідніший актив, то нерухомість такою не є. Тут вже питання економічної складової, політичної ситуації, трендів на фінансових ринках, тощо. Якщо взяти умовний проміжок часу з 2015 року по сьогодення, то можна сказати що інвестиція в бетон дозволила не втратити грошові активи, які були конвертовані в бетон. Все ж нерухомість виросла нехай вдвічі, умовно маємо 20% річних за 5 років (вірніше трішки менше якщо взяти складніший процент). Але це лише якщо цю нерухомість продати вже. В кінцевому результаті ми отримуємо вдвічі більше готівкового активу, але що саме сумне - за цей актив можна купити таку саму кількість бетонометрів, таку саму кількість арматури і таку саму кількість продуктів харчування. Якщо нерухомість не продати, то вигода не зафіксована, вона лише віртуальна. Реальною ж вона стане, якщо вийти в валютний кеш, а завтра відбудеться стрімка девальвація. Тільки цього ніхто не знає. В довгостроковій ж перспективі, всі орендні квартири обростуть конкурентами, ринок насититься. Бо ми ж теж можемо почати повторювати за Успіхом, скуповуючи смарти цілими стояками. І тут саме основне питання, що буде тоді, коли захочеться мати повністю пасивний дохід, умовно років через 10+ - чи буде такий самий попит на наші вбиті смарти, чи доведеться таки робити ремонт з нуля, бо вони може будуть неконкурентноздатними з новими пропозиціями на ринку оренди в нових термітниках? А може навпаки, за цих 10 років десятки тисяч долярчиків не знайдуть нічого кращого, як купити бетонометри, тим самим перенаситивши ринок? Ще й за умови скорочення населення чи відтоку робочої сили? І постане питання продажу цих смартів, але кому? На ці питання мені і самому важко відповісти. Вірніше теж присутнє бачення що масовий сегмент цього легкого на перший погляд бізнесу буде похований самими ж самоназваними "бізнесменами". Не знаю жодного забудовника, який би здавав в оренду квартири, він їх лише продає. Ну а далі висновки можна зробити самому
Анекдот Зустрілись два кума і один другому каже: - ой куме, певно шо та Бентлі не дуже добра машина - чого Ви так думаєте? (питає другий кум) - та бо шось їх не дуже беруть... Так от Даруйте але те, що кажете Ви це те саме, що Я б вам сказав, що не знаю ніодного виробника авто який би заробляв на тому, що здає авто на прокат - хначить прокат авто поганий бізнес. Чи не має виробників авто які мають свою службу таксі. Значить таксі теж не бізнес. Просто це різні типи бізнесу. У девелопера своя історія,інтереси і ризики, а у раньтьє своя, от і все.
-
Львівський БатяР
-
-
- Подякував: 24 раз.
- Подякували: 82 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 08 жов, 2021 08:09
kozlodoev написав: А люди входять в цю роль, яку їм нав'язують.
в Украине обеспеченность квадратными метрами вообще не фонтан, а с учётом постоянного потока из села в город вообще налицо дефицит в основных городах. Не забудем и о том, что пока нет широко доступной ипотеки, цены держатся на минимуме. Так что, нет никакого навязывания, есть здравый смысл и "свобода - осознанная необходимость".
-
juristkostya
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 1109 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 08 жов, 2021 10:58
Coder написав:почали затикати рота тим, хто мислить не так як Ви
Так, я справді так не мислю і НЕ ДІЮ, як он наступне Вами написане >>>>> Coder написав:Зате тепер коли мені потрібно вийти витріпати килимок, я це роблю на охайному балконі.
Карл!!! Тріпати килимок на балконі?!!! Карлллл!!! Все, далі справді немає сенсу продовжувати дискусію. п.с. Шановні форумчани, ви теж рахуєте це ПРАВИЛЬНИМ і теж тріпаєте килимки на балконах? Тобто - нехай вам так буде добре/зручно, а ваше сміття/пилюка з килимка - нехай летить по головах інших сусідів, на інші балкони, по інших вікнах сусідів, чи просто на загальне подвір'я??? Ммдаааааа.... - а ще мені тут намагаються закинути про "рагулізм"))) Акуєць!© 
-
Успіх
-
-
- Подякував: 274 раз.
- Подякували: 1007 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
5
Додано: П'ят 08 жов, 2021 11:21
kozlodoev написав:Якщо взяти умовний проміжок часу з 2015 року по сьогодення, то можна сказати що інвестиція в бетон дозволила не втратити грошові активи, які були конвертовані в бетон. Все ж нерухомість виросла нехай вдвічі, умовно маємо 20% річних за 5 років (вірніше трішки менше якщо взяти складніший процент). Але це лише якщо цю нерухомість продати вже. В кінцевому результаті ми отримуємо вдвічі більше готівкового активу, але що саме сумне - за цей актив можна купити таку саму кількість бетонометрів, таку саму кількість арматури і таку саму кількість продуктів харчування. На ці питання мені і самому важко відповісти. Вірніше теж присутнє бачення що масовий сегмент цього легкого на перший погляд бізнесу буде похований самими ж самоназваними "бізнесменами".
Ось де "собака зарита", як то кажуть. Я про це писав якось не так давно, саме на київській гілці, під заголовком - То де ж вибачайте шановні ваш "ДОРОЖАЙ"? Але серед учасників "секти вічного росту КРЖН", звичайно що ця тема - то є свого роду табу і не особливо популярна. Зате продаж однушки на Позняках за 75 000$ готові цілу добу обговорювати (яка коштувала 25 000$ приблизно 5 років тому, на котловані). Я навожу елементарний приклад - моя власна квартира в новобудові у львові піднялася з 2016 року у 2.5 рази ( враховуючи ризик інвестиції в котлован коли "на вулиці текла кров") . Але паралельно з тим і ціни на продукти харчування, кафе, таксі, та інше також піднялися не менше за цей час, а на дещо навіть більше, як то комунальні послуги. Ось вам і Україна ... Як крути, а жити тут добре не стільки інвесторам, як корупціонерам .
Востаннє редагувалось roberto dark в П'ят 08 жов, 2021 11:28, всього редагувалось 1 раз.
-
roberto dark
-
-
- Подякував: 239 раз.
- Подякували: 271 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 08 жов, 2021 11:26
Coder написав:Зате тепер коли мені потрібно вийти витріпати килимок, я це роблю на охайному балконі.
еліта пля! киломок трусити на голову Успіху!
-
flyman
-
-
- Подякував: 1603 раз.
- Подякували: 2849 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: П'ят 08 жов, 2021 13:14
Coder написав:Якби Ви цей час замість читання/флудіння на форумі витратили на те, що б щось вивчити корисне, то вже б могли і більше заробляти.
наприклад що ?
-
yama
-
-
- Подякував: 9200 раз.
- Подякували: 1071 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: П'ят 08 жов, 2021 13:28
yama написав: Coder написав:Якби Ви цей час замість читання/флудіння на форумі витратили на те, що б щось вивчити корисне, то вже б могли і більше заробляти.
наприклад що ?
Айтішництво Але, не всі можуть бути айтішніками(як і здоровими та багатими©) Але, справді цікаво, що саме нам пан Кодер порадить? (бо, я тут пишу переважно з роботи, тому щось вчитись можу, виключно, з інету - тобто, потрібно таке навчання, щоб я НЕ відлучався з робочого місця) - але щоб і було воно мені до душі/легко давалось це навчання  Але, мабуть, зараз вищезгаданий пан не має часу тут щось писати, так як мабуть, саме зараз, тріпає килимки/хідники/доріжки з балкону 
-
Успіх
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
5
Додано: П'ят 08 жов, 2021 13:29
Чого напали на Долярчика? Без Долярчика чи з Долярчиком, все одно будуватимуть. Нехай хлопчина заробляє. Ваша мораль для нього занадто дорога. Тільки заможні козаки можуть меценатствувати і мислити про високі матерії. Тут не до жиру.  Долярчик, заробляй на крипті. Це краще ніж бетон.
-
Козак-характерник
-
2
-
- Подякував: 2244 раз.
- Подякували: 2360 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 08 жов, 2021 13:40
Козак-характерник написав:Чого напали на Долярчика? Без Долярчика чи з Долярчиком, все одно будуватимуть. Нехай хлопчина заробляє.
Ні, ні куме Треба всім купувати лише польські/австрійські люкси, робити ремонт на весь під'їзд/сходову клітку за власні кошти і тоді маєте право, легко і не вимушено, тріпати килимки/хідники/доріжки на голови/вікна/балкони іншим сусідам, чи просто на загальний дворик/подвір'я! Навіть, думаю, що після такого ремонту для всіх за свій кошт, то можна і в туалет ходити з балкона А що? Статус вже дозволяє 
-
Успіх
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
8
1
5
Додано: П'ят 08 жов, 2021 18:39
Давайте швиденько відпишу, поки ви тут не переламали ноги танцюючи на моїх кістках.  В принципі, в мене не було ілюзій щодо кількості людей, що мають навчики мислити критично, системно і всебічно підходити до аналізу ситуації. Ну, а навішування ярликів - це взагалі національний спорт. Тому я не дуже здивований. Як говорив, Валерій Васильович Лобановський "Мы с пониманием относимся к вашему непониманию"  Коли людина бачить фразу: Coder написав:В нас в під'їзді є балкони в двір.
то кожен, в першу чершу, уявляє щось своє. Більшість уявить свій балкон, свій двір і т. ін. І це абсолютно природньо. Цікавіше стає, коли людина стикається з чимось, чому вона не може знайти притомне пояснення в межах своїх уявлень. І тут питання, як далеко людина може вийти за межі своєї уяви. Включити критичне мислення, і пошукати відповідь на питання: "А за яких умов це можливо?". Більшість танцюристів не змогла. Спробував лише flyman (завдяки чому я переїхав на Проспект Свободи), але спроба вийшла невдала, і, мабуть, через це, це повідомлення видалили модератори.  Тому я трішки спрощу всім задачу, і додам декілька штрихів до загальної картини. Уявіть собі: 1. Двір, в якому не ходять/гуляють люди. З вулиці в нього потрапити неможливо (хіба зайти з іншого кінця вулиці, та перелізти 5-6 парканів і підпорних стінок, що розділяють двори різних будинків). З під'їзду є вихід, але ці двері закриті. Ключі від дверей є в декількох квартирах, і ми їх відкриваємо, лише коли потрібно доступитися з метою якихось ремонтних чи профілактичних робіт (заміна водостоку, чистка каналізаційної решітки і т. ін.), або прибирання (наприклад, після ремонту даху, в двір попадало трохи всякого, і потрібно було прибрати). 2. В двір виходять балкони з нашого під'їзду, вікна з нашого під'їзду, а також маленькі віконця з туалетів і ванних кімнат нашого і сусіднього будинків, більшість з яких в різні роки під час ремонтів були демонтовані і закладені. До найближчих квартирних балконів (з кухонь будинку через один по вулиці) метрів приблизно 20. Тому незручностей ніби нікому не створюємо. Чому в множині? Тому що сусіди використовують ці балкони з тою самою метою що і ми. Щодо чистоти, то на додачу до того, що ми там натріпали, в дворику будинку через один є два дерева. Інколи вітер розносіть сухе листя з нього і в наше двір. Тому раз на рік ми просимо нашу двірничку там прибрати (після ремонту даху, ми з сусідами зробили суботник і прибрали самі). 3. І останнє. Ми з сусідами зібрались і домовились, як ми використовуємо, і як не використовуємо внутрішні балкони (горище, підвал, внутрішний двір), щоб не створювати незручностей один одному. Просто один приклад. Колись в будинку жило більше курців, і, так сталося, що внутрішні балкони використовувались ними для паління. На перекурах сусіди зустрічались, спілкувались. Це тривало десятки років. Потім в будинку залишилось двоє курців (когось не стало, хтось переїхав, хтось кинув палити). Близько двох років тому ми зібралися, і більшість сказала, що паління на внутрішніх балконах їм не комфортно, оскільки цигарковий дим інколи затягуало в під'їзд. Тому ми домовились, що не будемо використовувати їх для паління, забрали з них попільнички, тепер курці палять на своїх балконах, або ще десь. Дві квартири в будинку здаються. З одними квартирантами мали інцидент - вони були не в курсі домовленостей. Поговорили, домовились, питання вирішилось. На майбутнє біля внутрішніх балконів повісили таблички "Не палити". Ми також обговорювали можливість зробити наш двір експлуатованим, але його конфігурація не дозволяє зробити щось притомне, щоб там хотілося б проводити час людям. Єдина "жива" ідея була - додати трішки озеленення. Якщо ми колись це реалізуємо і вирішимо, що більше не пасує тріпати килимки на внутрішніх балконах, я вам про це обов'язково розповім.  Мені здається, що це не є якісь фантастичні речі, щоб їх не можна було уявити чи, навіть, реалізувати. Так, для цього потрібно прикласти трішки зусиль (і це, мабуть, складніше ніж просто навішувати ярлики), але воно того варте. Всім гарних вихідних! 
-
Coder
-
-
- Подякував: 99 раз.
- Подякували: 167 раз.
-
-
Профіль
-
-
2