|
Інспекторам заборонили зупиняти автомобілі «для... |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: Нед 24 жов, 2021 20:00
Пропонуємо до обговорення: Український суд виніс рішення, згідно з яким зупинка транспортного засобу з причин "профілактики" з боку інспекторів є неправомірною. А якщо так, то і вимога надати водійські права теж є порушенням закону.
Дивися повний текст Інспекторам заборонили зупиняти автомобілі «для профілактики».
-
R2
-
- Робот новин
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 153 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 24 жов, 2021 20:00
Цікаво, а як він ідентифікував водія для того, щоб виписати йому штраф через відмову показати документи?
-
0mage0
-
-
- Подякував: 55 раз.
- Подякували: 415 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 24 жов, 2021 22:23
0mage0 Не поверите: на авто государственные номерные знаки имеются (кстати, если они загрязнены или не освещены в темное время суток, то это тоже может быть причиной остановки). Странно другое - обычно такие штрафы в суде не оспаривают. Геморно, долго и дорого... Проще заплатить!
-
Radon
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 240 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 24 жов, 2021 22:35
Radon написав:0mage0 Не повірите: на авто державні номерні знаки є (до речі, якщо вони забруднені або не освітлені в темний час доби, то це теж може бути причиною зупинки). Дивно інше - зазвичай такі штрафи в суді не заперечують. Гамірно, довго і дорого ... Простіше заплатити!
Так поліціянт не автівці штраф виписує і навіть не власнику автівки, а водію. Ну і до слова, заборонено зупиняти без причини було завжди. Тут просто йдеться, що суд пристав на бік закону. Хоча впевнений, це буває не завжди. Можливо, оштрафували родича судді?
-
0mage0
-
-
- Подякував: 55 раз.
- Подякували: 415 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 24 жов, 2021 23:19
0mage0 Как ни странно, суд достаточно часто бывает на стороне водителя. По собственному опыту, знаю, что оспорить можно больше половины выписанных вручную штрафов, зачастую по формальным причинам (полициянты уж сильно ускоренно учились, раньше "ламповые" подкованнее были, но и они ошибались достаточно часто). Знаю, о чем говорю: 43 года за рулем. Повторюсь: даже когда судебные сборы были скромнее, овчинка выделки не стоила, а сейчас так и подавно. К сожалению имеет место практика: раз машина остановлена (даже без законных оснований) грамотный полицейский причину для штрафа может найти достаточно легко, самые распространенные - страховка, огнетушитель, аптечка (о ремнях не пишу, но задние пассажиры у вас пристегиваются?), те же грязные номера и т.д. и т.п... Эпикфейл: остановка не по ПДД (с одной стороны Правилами она зарегламентирована, с другой - они сами же это нарушение провоцируют).
-
Radon
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 240 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 жов, 2021 05:52
Я тоже так однажды одного спросил, на что получил ответ: "у меня аж девять причин для остановки по закону о нацполиции"! : ) Обычно называют розыск угнанного авто, но "для профилактики" - это круто!
-
Миша-клиент
-
-
- Подякував: 33 раз.
- Подякували: 101 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 25 жов, 2021 08:11
Им это запретили 10 лет назад! А вы пишете об этом как о свежей новости!
-
1intclub
-
-
- Подякували: 3 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 жов, 2021 10:57
Да вони тільки і роблять, що використовують свої повноваження з власною вигодою, а ні контролюють безпеку дорожнього руху. На мене тиждень назад подонок склав постанову на 510грн за те, що я не ввімкнув лівий поворот при в'їзді на перехрестя с круговим рухом, при чому на мої доводи про те, що я не здійснював маневру вліво, відповів, що це мою сугубо приватна думка, а на вимоги надати докази, сказав, що в суді нададуть. За 510 грн. до суду не піду, але все буду робити, щоб їх паразитів фізично знищували
-
petrenko_olvas
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 10 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 жов, 2021 12:18
Ну оспорил...с мучениями и беготней сохранил 425грв и всё? Вот если при суде хотя бы туже сумму тому кто выписал наложили, то строчащаяся подобные постановления обезьяна задумалась бы при подобных действиях. Меня давно удивляет закон о только одной стороны ответственности
-
pankovvlad2003
-
-
- Подякували: 0 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 25 жов, 2021 14:55
Теперь уже судовой сбор 500 грн. +- Ранеее оспаривание Протокола полиции было бесплатным. А сейчас уже не имеет смысла. Да добьёшься правды. Может быть. И всё. Победа. Личная. Система через тебя переступила и пошла дальше клепать протоколы с сомнительной законностью другим гражданам и гражданкам. Я оспаривал и выигрывал. А эти полицейские даже после позитивного решения суда для меня в коридоре говорили - "я вас в следующий раз так же остановлю и выпишу вам протокол". О чём тут ещё говорить??? Грустно.
-
Omega
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 231 раз.
-
-
Профіль
-
-
|