Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Прораб написав:А в сухому залишку все це називається тимчасовим самообдуренням та типовою відсутністю комфорту для життя та призводить до загальної та повальної міграції. Тим більше, ніхто не хоче подібного для своіх дітей.
Якщо в мене на дачі проблеми з електрикою майже щодня (падає напруга і електромобіль погано заряджається) то це означає, що в електросистемі України зодня проблеми або тільки те що за 2 останніх роки навколо побудували багато нових котеджів, а ЛЕП та трансформатори лишились старими???
Прораб написав:А в сухому залишку все це називається тимчасовим самообдуренням та типовою відсутністю комфорту для життя та призводить до загальної та повальної міграції. Тим більше, ніхто не хоче подібного для своіх дітей.
Якщо в мене на дачі проблеми з електрикою майже щодня (падає напруга і електромобіль погано заряджається) то це означає, що в електросистемі України зодня проблеми або тільки те що за 2 останніх роки навколо побудували багато нових котеджів, а ЛЕП та трансформатори лишились старими???
я на даче поставил солнечные панели + аккумуляторы, проблем с электрикой нет,единственно протормозил, когда поменял гелевые акк на литий- его собаку нельзя при минусе заряжать.. по поводу миграции на запад- не поверите, скоро поток развернётся на 180 градусов - комфортнее станет у нас, а там начнётся жoпa...
Zebra написав:Турецкая лира тем временем уже 11:1 по "гривне" в день. Скупайтесь глупцы. Там лошье сидело ждало, а когда начало припекать, гребут по чем видят.
Туреччина - імпортер енергії. Україна (у вигляді продовольства) - експортер енергії. Якщо ліра падає - гривня має дорожчати.
Тобто по-вашому Туреччина продовольства не експортує, а Україна енергію (у вигляді нафти, газу та ін.) - не імпортує ?
Помню, такой диалог уже имел место. Минэнерго работает на пределе, сводя энергобаланс, а Denik взял и нашел выход - оказывается, все, что нужно для покрытия дефицита, это посчитать нашу пшеницу, кукурузу и подсолнух в гигакалориях, а не тоннах И вуаля, проблемы нет. Усатого таракана с его электричеством можно посылать, а корабли ДТЭК с углем - разворачивать...
18 листопада 2021 року о 16:43 після успішного завершення середнього планового ремонту енергоблок №4 Запорізької АЕС підключили до Об’єднаної енергосистеми України. Завдяки зусиллям персоналу атомної станції ремонт блока вдалося завершити на 9 діб раніше запланованого терміну.
Наразі ведеться навантаження енергоблока до номінальної потужності відповідно до регламентних обмежень та балансового графіка ПрАТ «НЕК «Укренерго».
Зауважень до роботи діючого основного устаткування та персоналу немає.
Зараз в енергосистемі працюють 14 енергоблоків атомних електростанцій.
В Китаї перед зимою накопичують вугілля на ТЕС, на росії - газ в ПХГ, в Україні та Франції - правильно планують ремонтни енергоблоків АЕС і спостерігають за тим як підгоратиме у фрау Меркель, яка закриває 3 енергоблоки АЕС вже в грудні цього року
zРадио написав:Denik взял и нашел выход - оказывается, все, что нужно для покрытия дефицита, это посчитать нашу пшеницу, кукурузу и подсолнух в гигакалориях, а не тоннах И вуаля, проблемы нет.
Я про це писав раніше. Вугілля на піку коштувало під 300 (зараз -140 дол/т), а кукурудза з поля з 25% вологістю (яку дорого сушити до 14% норми) віддають за 3000 грн. Врожай кукурудзи десь 41 млн.т. Спалити пару мільйонів тонн замість вугілля - ринок би й не помітив...
zРадио написав:Denik взял и нашел выход - оказывается, все, что нужно для покрытия дефицита, это посчитать нашу пшеницу, кукурузу и подсолнух в гигакалориях, а не тоннах И вуаля, проблемы нет.
Я про це писав раніше. Вугілля на піку коштувало під 300 (зараз -140 дол/т), а кукурудза з поля з 25% вологістю (яку дорого сушити до 14% норми) віддають за 3000 грн. Врожай кукурудзи десь 41 млн.т. Спалити пару мільйонів тонн замість вугілля - ринок би й не помітив...
Я - не инженер, но сомневаюсь, что кукурузу можно эффективно жечь вместо угля без конструктивных изменений ТЭС. Поправьте, если что не так.
Вы говорите про "гипотетически", я - про "фактически". На эту тему есть известный анекдот, который не хотелось бы здесь публиковать)) Инициативу я всегда поддерживаю, но есть такая упрямая штука как проджект-менеджмент, и, согласно нему, между идеей и реализацией должно быть приложено много интеллектуальных, финансовых и временных ресурсов
zРадио написав:Я - не инженер, но сомневаюсь, что кукурузу можно эффективно жечь вместо угля без конструктивных изменений ТЭС. Поправьте, если что не так.
В 2014-2015 гг на антрацитовых блоках спалювали газове вугілля у суміші з антрацитовим. ТЕС це така штука, що з'їсть все, що перемолюється на пил. Так що кукурудза, навіть волога згорить дуже класно у суміші з вугіллям...
zРадио написав:согласно нему, между идеей и реализацией должно быть приложено много интеллектуальных, финансовых и временных ресурсов
зусиль водія бульдозера на вугільному складі ТЕС по змішуванню кукурудзи з вугіллям...