|
Уряд затвердив мінімальні роздрібні ціни на пластикові... |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: Вів 21 гру, 2021 16:59
Puente написав: Примат написав: chipmunk написав:Кстаті, оті винятки для пакетів - я правильно розумію, що як мені в пакети пакують мнясо/рибу самі продавці, то вони халявні? І на муку/рис, де я сам набираю - так само?
нет, 20 коп за пакет в Сильпо
Смішно - але якщо раптом у тебе є запас "майок" і ти в них набиратимеш - з тебе все одно візьмуть ті копійки - хіба що якось доведеш , що приніс з собою ( але якщо білі чи зелені - то навряд чи вийде ) ...
сказали на кассе, что будут верить на слово покупателя
-
Примат
-
-
- Подякував: 24 раз.
- Подякували: 50 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 21 гру, 2021 17:03
Faceless написав:Ну так, в мене кілька сіток з затяжками для овочів і фруктів, вони фактично місця не займають. Вони багаторазові, ще й міцні, не рвуться, легко зав'язати. Не бачу жодної проблеми.
Ви не бачите, а я бачу. Звичайно люди пристосуються до всього, навіть до ядерної зими. Але ми не на тому етапі розвитку і не з такими доходами, щоб тупо копіювати Європу. 20коп. - це ще норм. На рахунок екології - по-моєму є набагато більш серйозніші проблеми в цій сфері, ніж кульочки.
-
andrijk777
-
-
- Подякував: 190 раз.
- Подякували: 286 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 21 гру, 2021 17:38
Puente написав:Ну все оце багаторазове - це фігня . Картоплю чи буряк в сіточку ? І потім в рюкзак ? Бачив сюжет , де десь в Європі біорозкладні пакети ( типу нашх зелених майок) по 1 євроценту . Оце реально єдина адекватна заміна .
Так, в сіточку. Не бачу проблеми. Особливо, якщо мита. Біорозкладні врешті решт будуть на заміну звичайним, от якраз як звикнете по 1 євроценту за них платити. Бо зараз за 10коп істерика
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1496 раз.
- Подякували: 8245 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 21 гру, 2021 17:40
Примат написав: chipmunk написав:Кстаті, оті винятки для пакетів - я правильно розумію, що як мені в пакети пакують мнясо/рибу самі продавці, то вони халявні? І на муку/рис, де я сам набираю - так само?
нет, 20 коп за пакет в Сильпо
Глянув на всяк випадок останній чек - ні, нічого не коштує, якщо це не додатковий пакет, а саме той, в який безпосередньо кладуть. Тоож безкоштовнв
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 21 гру, 2021 17:47
andrijk777 написав: Faceless написав:Ну так, в мене кілька сіток з затяжками для овочів і фруктів, вони фактично місця не займають. Вони багаторазові, ще й міцні, не рвуться, легко зав'язати. Не бачу жодної проблеми.
Ви не бачите, а я бачу. Звичайно люди пристосуються до всього, навіть до ядерної зими. Але ми не на тому етапі розвитку і не з такими доходами, щоб тупо копіювати Європу. 20коп. - це ще норм. На рахунок екології - по-моєму є набагато більш серйозніші проблеми в цій сфері, ніж кульочки.
Можливо є і більш серйозні проблеми, але люди не однозадачні істоти, щоб все робити виключно по черзі строго по пріоритету. Поліетилен є світовою проблемою. Купа країн в світі вже заборонили одноразові не розкладні пакети, часто цілком заборонили. І не тільки в Європі. Шрі-Ланка, наприклад, куди бідніша за нас. Тут немає проблеми невисоких доходів, адже все вирішується так, щоб не нести додаткових витрат. Пішли однтм з найефективніших шляхів, яким пішло багато інших країн - зробили використання нерозкладних пакетів дорогим, що мамо по собі стисулюватиме використання альтернатив - або багаторазових, або розкладних. Те, що в нас суспільство неготове - тут нічого не поробиш, досі ще нецивілізовпні й дикі, звідси й це скиглення про "дорого пакети по 3 грн купувати" і ці дитячі "я їм помщуся, вивалю все на стрічку без пакетів"
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 21 гру, 2021 18:36
Дело не в том,что суспильство не цивилизованное,а в том что не предложили нормальной альтернативы.Или я один не заметил дешевые биоразлагаемые маленькие пакетики?Будем носить рыбу,селедку и сырое мясо в авоськах,а потом их стирать?Так получается?
-
Scotch
-
-
- Подякував: 179 раз.
- Подякували: 133 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 22 гру, 2021 10:33
Faceless написав:Примат написав:нет, 20 коп за пакет в Сильпо
Глянув на всяк випадок останній чек - ні, нічого не коштує, якщо це не додатковий пакет, а саме той, в який безпосередньо кладуть. Тоож безкоштовнв
Вчора в Ашані теж нічого за пакети не нарахували.
-
ricardo
-
-
- Подякував: 333 раз.
- Подякували: 71 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 22 гру, 2021 19:02
Faceless написав:Ніби так, там об'єктивно просто так не відмовишся. Хоча з часом їх теж треба на біорозкладні заміняти
Почему не откажешься? Для крупы можно принести свои емкости пластиковые или стеклянные. Рыбу/мясо тоже можно в какие-то свои контейнеры. То есть если за картошкой/луком/помидорами ходить - то со своими сетками, а за рисом и гречкой без соответствующих тар? Какая-то выборочная забота об экологии получается
-
Евгений Н.
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 145 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 22 гру, 2021 19:09
Faceless написав:Особливо, якщо мита.
А не миту куди? Вы представляете во что превратится внутренняя часть рюкзака, если вы там лук да картошку носить в сетках будете? Или после каждого похода в магазин стирать рюкзак? Так у вас наверное продуктовый рюкзак, в котором больше ничего другого нет. Или вы сразу с несколькими рюкзаками ходите - в одном картошка с луком, во втором рыба с мясом, еще в одном документы с ноутбуком,... и т.д ?
-
Евгений Н.
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 145 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 22 гру, 2021 20:23
Евгений Н. написав: Faceless написав:Особливо, якщо мита.
А не миту куди? Вы представляете во что превратится внутренняя часть рюкзака, если вы там лук да картошку носить в сетках будете? Или после каждого похода в магазин стирать рюкзак? Так у вас наверное продуктовый рюкзак, в котором больше ничего другого нет. Или вы сразу с несколькими рюкзаками ходите - в одном картошка с луком, во втором рыба с мясом, еще в одном документы с ноутбуком,... и т.д ?
Да, это старый рюкзак, "продуктовый", давно уже. Шопер - если нужно по дороге зайти что-то купить
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-