Українців чекають нове підвищення тарифів та зростання...
+Додати тему
Відповісти на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
А причин не переходити хоча би на двозон, і по максимуму використовувати ніч -- не бачу. Перехід -- безплатний... /quote] А Вы случайно не в(при) коммунизьме живёте?
(у нас от 20 к/грн + месяц нервотрёпок на месяц - но у меня сделан, правда иной принцип на 220В ещё с 98года уже определился, а "попали" только в этом отопительном сезоне - было по 0,9грн/кВт)
20000₴ -- офіційно!?
Дивно.
Я замовляв цю послугу і на сайті ОблЕнерго (дали адресу в онлайн-підтримці: https://posluga.oe.if.ua:8085/posluga-oe/ -- у інших обленерго теж мало б щось таке бути) , і в ЦОК ходив, бо трохи поморочили голову ("ой, а ми не бачимо лічильник, а давайте почекаємо...; ой, знову не бачимо, а давайте напишемо заяву на передачу даних; ой, а у цьому будинку нема передачі даних, мабуть таки напишемо вже стандартну заяву на зонний облік...") Але там був хороший wifi -- мені навіть сподобалось ходити й навантажувати фільми. І малолюдно, коли почали вимагати ковід-сертифікати. Ностальгую трошки за цими походами... Але таки поставили новий лічильник (такого ж типу) якраз до морозів. А що безплатно -- то і електрик теж здивувався. Хоча на сайті було таки написано, що перший раз безплатно.
Хоча, от я дивувася, чому забудовник не міг одразу поставити вже відконфігуровані лічильники? Ціна ж, мабуть, однакова... Навіщо всі оці зайві рухи? А у Броварах (біля Києва) було таке, що у всьому під'їзді самі чомусь замінили старі лічильники на сучасні і вже двозонні.
Официально всё лежит на Вас. Приобретение нового счётчика, его сертификация, изменение в договоре на поставку где за каждый кВт свыше 3х(это стандартная мощность на подключение квартиры) будет нарезаться отдельная плата "по договору" Возить фихівців, кормить, поить, регистрировать. Получать Разрешения и т.д. https://my.dn.yasno.com.ua/ru/customer/login Так, что в указанную сумму влазит ТОЛЬКО подключение зонного счётчика. Хотя сам счётчик - собственность РЭС.
20000₴ -- в голову не вкладається.
Тут явно треба звертатись в НКРЕ, антимонопольний, і, може навіть і в СБУ. Або у всі разом взяті. Новий лічильник -- 2000₴ (і це за умови, що старий піде на смітник). В ІФ лічильник замінили (на такий ж) -- безплатно (це був перший раз), і сказали що наступні рази буде трохи менше 1000₴.
А у держави купа проблем з балансуванням енергосистеми (особливо тепер, коли нема вугілля і газу для ТЕЦ).
Тому, якщо людям заважають перейти на тариф, який стимулюватиме перенесення споживання на ніч -- то це дуже схоже на саботаж. Можливо, в обленерго Донеччини хтось і досі мріє про "Путін пріді"?
Bobua написав:Я подумую про Powerwall власної конструкції. На базі метал.ванни (десь так за 2000грн) і пари кип'ятильників. Грітиму воду вночі, а вдень та ванна грітиме повітря. І якусь кришку для неї, й поставити то все біля вікна. Наприклад "140x70x38, см Форма: прямокутна ... " 1.4*0.7*0.38 = до 372л Шукаю от десь так на 123літри... Назву її Powerwall 3.0
А причин не переходити хоча би на двозон, і по максимуму використовувати ніч -- не бачу. Перехід -- безплатний...
А Вы случайно не в(при) коммунизьме живёте?
(у нас от 20 к/грн + месяц нервотрёпок на месяц - но у меня сделан, правда иной принцип на 220В ещё с 98года уже определился, а "попали" только в этом отопительном сезоне - было по 0,9грн/кВт)
А причин не переходити хоча би на двозон, і по максимуму використовувати ніч -- не бачу. Перехід -- безплатний...
А Вы случайно не в(при) коммунизьме живёте?
Там есть "маленькая специфическая ремарка": (за умови наявності у Вашому місті) Остальное тупой флуд, для тех, кто не оформлял сам. Но, уже с этой осени у тех, кто ставил зонный счётчик "выгоды" стали оЧЧЧЧЧень сомнительны. сегодня получил счёт: 2800(вместо нулей - не помню уже не смотрю)
Bobua написав:Я подумую про Powerwall власної конструкції. На базі метал.ванни (десь так за 2000грн) і пари кип'ятильників. Грітиму воду вночі, а вдень та ванна грітиме повітря. І якусь кришку для неї, й поставити то все біля вікна. Наприклад "140x70x38, см Форма: прямокутна ... " 1.4*0.7*0.38 = до 372л Шукаю от десь так на 123літри... Назву її Powerwall 3.0
Я не хочу говорить ничего плохого и ничего хорошего. Это пройдено ещё в совковые времена: Ставили на дом пром.электрокотёл 0,5 куба 6Х2 кВт тена с автоматикой и прочими прибамбасами. Если Вы ставите в доме - то кожух Вам и на... не нужен - такая бадья самостоятельно в комнате создаёт обогрев. мощность регулировали включением количества тенов - вещь надёжная. Закончилось тем, что от столбов по улице поотгорали провода. Тупо осыпались на скрутках в районе столбов.
Bobua написав:Тому, якщо людям заважають перейти на тариф, який стимулюватиме перенесення споживання на ніч -- то це дуже схоже на саботаж.
Какой в этом смысл? Для Облэнерго вообще без разницы, какой тариф у потребителя, 0 копеек или 1 млн. грн. за кВтч.
Так это и не про Облэнерго... -- это так, чисто пофилософствовать на тему урбанистики/умных городов/подключаемой инфраструктуры и прочих бороздящих просторы кораблей -- пока есть не подключенные даже к мобильной связи деревни -- говорить о планировании спроса на ЭЭ по меньшей мере странно...
229500 грн ложим в банк/овгз под 10-9% годовых имеем около 22 000 год или 1900 грн/месяц.. вполне хватит на э/энергию оплатить. летом еще и останеться.. через 10 лет у вас в банке/овгз будут деньги, а Tesla Powerwall 2.0 выработав ресурс выкините на помойку..
Bobua написав: Можливо, в обленерго Донеччини хтось і досі мріє про "Путін пріді"?
Может Вас это интересует и вечно тревожит? Это из наших источников смотрите на дату
В “ДНР” подорожала коммуналка 11.01 16:48 | Укррудпром 16:10 11 января 2022 года http://www.fin.org.ua/news/1430405 С 1 января текущего года в “ДНР” подорожала коммуналка. Отопление, горячая и холодная вода стали дороже на 18%, а услуги ЖЭКов выросли в цене на 10%. Новые тарифы обнародовала “республиканская служба по тарифам”.
Стоимость отопления в “ДНР” с 1 января установлена на таком уровне: если есть счетчик — 1160,33 руб/Гкал (425 грн) без счетчика — 14,76 руб/м2 в месяц на протяжении года (5 грн).
Электроэнергия с 1 января стоит: до 150 кВт*ч в месяц — 1,56 руб/кВт*ч (60 коп) от 150 кВт*ч до 800 кВт*ч — 2,12 руб/кВт*ч (80 коп) более 800 кВт*ч в месяц — 3,21 руб/кВт*ч (1 грн 20 коп) для многодетных, приемных семей и детских домов семейного типа — 0,92 руб/кВт*ч (35 коп)
Стоимость водоснабжения с начала года поднялась до: горячая вода — 77,67 руб/м3 (29 грн) холодная вода — 25,02 руб/м3 (9 грн) водоотведение — 11,61 руб/м3 (4 грн)
Природный газ с 1 января подорожал до (за 1 м³) 2,7 руб (1 грн)