Почему на Украине не будет дешеветь недвижимость?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 7891011 ... 232>
Повідомлення Додано: Пон 04 січ, 2010 12:20

Север написав:я человек с живыми деньгами и готовый инвестировать..

от в цьому і полягає проблема, житло не повинно бути об"єктом для інвестицій, воно потрібно для нормального життя людям яким нема де жити, або "тісно". А у нас це розглядають як спосіб супер-швидкої наживи, перетворили будівництво в курку яка несе золотті яйця, але в кублі не вистачило місця і цю курку просто розірвало в 2008. Ріст цін на 6-8% в рік вважаю більш ніж достатнім (але після того, як ми побачимо мінімальну ціну)
Chabik

Подякував: 3 раз.
Подякували: 56 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 04 січ, 2010 12:26

от в цьому і полягає проблема, житло не повинно бути об"єктом для інвестицій, воно потрібно для нормального життя людям яким нема де жити, або "тісно".

Не бачу жодної проблеми , адже після покупки інвестором житла будівельники за вирученні гроші будують слідуюче ,а інвестор те що купив як мінімум в оренду здає , таким чином збільшуючи кількість квадратних метрів і так до реального насичення , а не до падіння ціни тому що мешканцям їсти немає чого .
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 04 січ, 2010 12:26

Немаловажное замечание

Как правильно заметил будивельнык, на Западе процентные ставки по кредитам значительно ниже, чем в Украине. Но это совсем не означает, что недвига должна быть дороже, чем на Западе из-за того, что местный инвестор рассчитывает альтернативную прибыль как (1 + 20 %) ^ 3.
Дело в том, что в обратной связи с ценой на деньги находятся зарплата и склонность к кредиту. То есть, чем дороже деньги, тем меньше зарплаты и желание взять в кредит со стороны покупателя.
Jorj

Подякував: 632 раз.
Подякували: 625 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 04 січ, 2010 12:33

budivelnik написав:Не бачу жодної проблеми , адже після покупки інвестором житла будівельники за вирученні гроші будують слідуюче ,а інвестор те що купив як мінімум в оренду здає , таким чином збільшуючи кількість квадратних метрів і так до реального насичення , а не до падіння ціни тому що мешканцям їсти немає чого .

Ну не знаю, не знаю...

Прохожу я иногда возле 5-этажного дома, квартиры в котором были сданы в экслплуатацию в далеком 2005 г. Вечером, часов в 8 горит ну от силы 8-10 окон.

Прохожу возле 9-этажного дома, квартиры сданы в эксплуатацию в 2007 г. Вечером, около 20 часов горит ну 12 окон максимум. Бывает, что на целом этаже не светится ни одно окно!

Обычный дом напротив — горит чуть ли не половина окон.
Jorj

Подякував: 632 раз.
Подякували: 625 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 04 січ, 2010 12:36

Но это совсем не означает, что недвига должна быть дороже, чем на Западе из-за того, что местный инвестор рассчитывает альтернативную прибыль как (1 + 20 %) ^ 3.

Я навіть не вважаю це прибутком , це спроба зберегти обігові кошти , Ви ж не будете заперечувати що в разі зміни ціни на буд матеріали на протязі будівництва , при визначенні ціни продажу , я буду враховувати ту ціну яка діє на момент продажу збудованного .
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 04 січ, 2010 12:39

=срочно отнести деньги ближайшему застройщику, а по дороге взять ипотечный кредит :)
как говорится "ноблес оближ"

Уже не дадут.
Во график кредитования в США, в процентах к предыдущему году -
http://research.stlouisfed.org/fred2/gr ... NONE&mma=0

Он означает следующее - то что мы на блюдаем сейчас, имея ввиду тех, кто хочет видеть, а тех кто не хочет, со временем почувствует "тактильно" - КРАХ.
КРАХ мировой финансовой системы, основным стимулом и смыслом жизни котогого был пузырь, дававший прбыль и блага в фазе "ростинга", и осталяющий в дураках в фазе лопания..

Спекулянты из числа дуркаов ждут продолжения банкета ? Не дождутся. Финиш

Варвары прошли в РИМ, потому что его некому было защищать (все стали инвесторами, игроками) . Один раз гуси прокукарекали - и сошло с рук. Второй раз гуси не прокукарекали.

Наступает фаза расплаты. Гуси сдохли.
Ukrnalogi

Подякував: 0 раз.
Подякували: 109 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 04 січ, 2010 12:40

Пропозиція для тих хто вважає що живе в лайні
Може створите собі окрему гілочку і там порговорите як Вам погано

конечно мы живем о очень богатой и преспективной стране, нефть и газ мы прячим глубоко-глубоко под землей километра 3 вниз и до 10 000 км на север... ну а деньги конечно же в матрасах... оттого и заводы закрываються что работаать ненужно (есть же матрас с деньгами). а кредиты укриана берет чтоб еще матрасов наделать, есть такая мода в народе матрасы валютой набивать.

сорри я не заметил что эта ветка ваш монолог на тему бесценности недвиги в украине...
конечно дешеветь недвижимость в украине небудет... и стареть небудет... но при условии что украины небудет.
Востаннє редагувалось Slon_Nosov в Пон 04 січ, 2010 12:43, всього редагувалось 1 раз.
Slon_Nosov

Подякував: 1084 раз.
Подякували: 717 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 04 січ, 2010 12:41

......Обычный дом напротив — горит чуть ли не половина окон.

1 Про вікна ми вже проходили :D
2 Навіть якщо припустити що квартири в наведенних Вами будинках купленні для спекуляцій , то це не говорить про те що у випадку не покупки цих квартир в 2005 , на сьогодні стоявби будинок зданий в 2007 :D
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 04 січ, 2010 12:53

Chabik написав:
Север написав:я человек с живыми деньгами и готовый инвестировать..

от в цьому і полягає проблема, житло не повинно бути об"єктом для інвестицій, воно потрібно для нормального життя людям яким нема де жити, або "тісно". А у нас це розглядають як спосіб супер-швидкої наживи, перетворили будівництво в курку яка несе золотті яйця, але в кублі не вистачило місця і цю курку просто розірвало в 2008. Ріст цін на 6-8% в рік вважаю більш ніж достатнім (але після того, як ми побачимо мінімальну ціну)

Я вам высказал просто прагматичное мнение (порог выше которого даже самые глупые инвесторы не полезут на падающем рынке, тем более сейчас в фазу укрепления индекса доллара).. Так как вы уже погрязли в эмоциях и спорах здесь... Вам нужна истина или просто возможность выплеснуть эмоции? Поверьте щас всем плохо и продавцам и покупателям и необходимо идти на компромисы...
P.S. Этот же порог может првлекать и продавцов, поскольку если недвижка куплена в кредит то ее дохода хватит, только чтобы покрывать обслуживание кредита, но не хватает на тело..
Востаннє редагувалось Север в Пон 04 січ, 2010 13:40, всього редагувалось 4 разів.
Север

Повідомлення Додано: Пон 04 січ, 2010 12:55

budivelnik написав:Ви ж не будете заперечувати що в разі зміни ціни на буд матеріали на протязі будівництва , при визначенні ціни продажу , я буду враховувати ту ціну яка діє на момент продажу збудованного .

ну що ви ніяк не зрозумієте, що не повинно збільшення ціни на матеріали, або підвищення ЗП, або процентні ставки впливати на ціну продажу!!!
тільки ринок має регулювати ціну! Якщо не куплятимуть ваше, то продавайте в мінус та будуйте нове ефективніше. Якщо не можете забеспечити ціну попиту, то ідіть геть з цього ринку!

Я вам не дарма в першому меседжі говорив, що прийшов час, коли ціна продажу (або попиту) повинна повинна обумовити собівартість будівництва. Якщо не можете забеспечити відповідну собівартість, то рано чи пізно знайдеться той, хто це зможе зробити. І саме тоді "пофіксують свої" прибутки ті, хто "інвестував" у житло.
Mylex

Подякував: 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

#<1 ... 7891011 ... 232>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор