|
Інвестуємо в нерухомість закордоном |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 01 тра, 2022 06:18
Не знаю что akurt имеет ввиду 🙂, но я с San полностью согласен - рынок Турции в полной реакции на наши события. 2 месяца войны и тв и ютуб сейчас не в приоритете. Анталия своеобразная, понравились районы в прибрежной полосе, есть там и треш полный типа Кепеза ( там я тоже был ). Алания более равномерная по ощущениям. В плане финансов от аренды оба города зависимы от туристов - если будет исход - упадут все. А вообще Турция прекрасна, и далеко не этими городами а природой Каша, Дачи и др живописных мест
-
Molotov
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 6 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 01 тра, 2022 11:31
Реальна історія 1. Квітень 2021 року. Орендарі з України беруть в оренду чудову квартиру у наших українців: плавальний басейн (стандарт в Анталії), набережна з гумовими доріжками вздовж моря, набережна з блакитними доріжками для роверів вздовж моря, пальми, газони та чудовий клімат, коли не буває снігу, натомість гірськолижний центр поблизу Анталії (40 км) приймає лижників до квітня (!!!). В березні 2022 року з України виїжджає, тікаючи від війни, родина ОРЕНДОДАВЦЯ (власника квартири) з трьома дітьми і планує заселитися у ВЛАСНУ квартиру як тільки виїдуть орендарі. Квітень 2022: орендарі з України відмовилися виїжджати з орендованої квартири. Найняли адвоката та заявили, що вони біженці, їм немає де жити і виїжджати вони не збираються. Та й часу обмаль: треба помити своє новеньке BMW та підготовувати свої гірські ровери для подорожі Лікійською античною стежиною в гори. Планується довгий або дуже довгий судовий розгляд справи з виселення орнедодавцем орендаря. Українцем - українця.
Реальна історія 2. Наш українець - звісно, людина ДУЖЕ хитра - важко роздумує, як би його не платити податок на прибуток від здачі в оренду квартири 3+1 (4-х кімнатна!!!). Сума податку за рік - приблизно 200 доларів. Зекономити на податках 200 доларів - бажання сидить в душі кожного українця. Один мешканець Ташкента - звісно, надійний товариш українця - пропонує виконати БЕЗКОШТОВНО в квартирі косметичний ремонт та привести в квартиру надйного орендаря, з якого сам буде отримувати гроші та добровільно перераховувати орандодавцю через інший рахунок. Податкова ніколи не зрозуміє, хто та за що отримує гроші. Не буде ж податкова питати у мешканця Ташкента, де він взяв гроші та куди подів.
Пройшов 1 рік. За рік орендодавець жодного разу (не жартую) не бачив орендаря (пара добрих Homo sapiens з раси уйгурів) але цілий рік отримував з рахунка третьої особи якісь гроші. Цікаво, що всього за 1 рік багато чого змінилося: курс ліра/долар виріс в 2 рази, а орендна плата за аналогічну (не за цю - орендар як платив посереднику так і платить до цього дня, тобто на сьогодні реально 1/10 від ринкової орендної плати) зросла в 10 (десять, Карл!)разів.
К квітні орендодавець очікував, що орендар-уйгур виїде та переїде туди, де йому треба платити в 10 (в десять, Карл) разів більше. Орендар-уйгур не виїхав. Орендар-уйгур заявивив, що він бідний, як церковна миша, і грошей, як і житла у нього немає... Планується довгий або дуже довгий судовий розгляд справи.
Автор рядків, який безумовно володіє Даром передбачення, тихенько сьогодні сказав орендодавцю, що в найближчі 10 років він свою квартиру 3+1 не побачить. Вбачаю що там реалізована шахрайська схема по тому, як відібрати квартиру, ринкова вартість якої на сьогодні складає не менше 150 000 доларів США. За всіма вихідними даними, це буде зробити якщо і не швидко, але цілком реально.
Мораль: 1) "Не знаючи броду в чужій країни - не лізь у бізнес-воду". ЧІитай уважно цей форум і цю гілку, ми часто тут висвітлюємо юридичні та фінансово-економічні питання.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4009 раз.
- Подякували: 1455 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Нед 01 тра, 2022 12:00
akurt написав:Довідник інвестора в закордонну нерухомість(частина 6) Наприклад, законодавство Іспанії та Туреччини захищає орендаря, а не орендодавця!!!!!

-
stm
-
-
- Подякував: 73 раз.
- Подякували: 680 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 01 тра, 2022 15:43
stm написав: akurt написав:Довідник інвестора в закордонну нерухомість(частина 6) Наприклад, законодавство Іспанії та Туреччини захищає орендаря, а не орендодавця!!!!!

Так і є без жартів. Справа в тому, що орендодавець хоче покласти проблему забезпечення житлом бідних орендарів на державу. То державі корисніше стати на бік орендаря. В випадку, що описано вище - а це все реально - схема працює так: 1) Орендар реально не має житла згідно з Державним реєстром нерухомості. Це перша необхідна умова. 2) Орендар реально не має у власності майно у вигляді авто. Це друга необхідна умова. 3) Орендодавець має власне ІНШЕ житло. Це третя необхідна умова. Це необхідні умови для того, щоби залишити орендодавця без квартири.Це НЕ означає, що не варто здавати в оренду та не здають в оренду. Варто і здають.Просто все треба робити голов ОМ, а не ног ОМ. Акуратно. Чітко. Банально, але: якісно підбирати орендаря. Турки здають із задоволенням ДЕШЕВШЕ, але держслужбовцям. Сусід - турок, жонатий на українці - працює в аеропорту. Платить в 2 раза нижче реально.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Нед 01 тра, 2022 21:02
akurt написав: stm написав: akurt написав:Довідник інвестора в закордонну нерухомість(частина 6) Наприклад, законодавство Іспанії та Туреччини захищає орендаря, а не орендодавця!!!!!

Так і є без жартів. Справа в тому, що орендодавець хоче покласти проблему забезпечення житлом бідних орендарів на державу. То державі корисніше стати на бік орендаря. В випадку, що описано вище - а це все реально - схема працює так: 1) Орендар реально не має житла згідно з Державним реєстром нерухомості. Це перша необхідна умова. 2) Орендар реально не має у власності майно у вигляді авто. Це друга необхідна умова. 3) Орендодавець має власне ІНШЕ житло. Це третя необхідна умова. Це необхідні умови для того, щоби залишити орендодавця без квартири.Це НЕ означає, що не варто здавати в оренду та не здають в оренду. Варто і здають.Просто все треба робити голов ОМ, а не ног ОМ. Акуратно. Чітко. Банально, але: якісно підбирати орендаря. Турки здають із задоволенням ДЕШЕВШЕ, але держслужбовцям. Сусід - турок, жонатий на українці - працює в аеропорту. Платить в 2 раза нижче реально.
В описанной Вами ситуации владелец квартиры видит непонятного йугура в своей квартире, какой суд? Полиция арестовывает человека за проникновение в чужую собственность. До суда ещё далеко, а замки поменять надо )))
-
stm
-
-
- Подякував: 73 раз.
- Подякували: 680 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 02 тра, 2022 05:33
Ось для цього і існує ця гілка, щоби убезпечити форумчан від помилок. Ніякі замки змінити не можна: - орендодавець не має права мати ключі від дверей; - орендодавець не має права без дозволу орендаря зайти в приміщення. Ну ось бачите, я ж говорив: мене завжди дивувало, як панове, не бувши взагалі в тій чи іншій країні, сміливо намагалися вкладати гроші в надії на дармовий прибуток, не знаючи законодавства.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Пон 02 тра, 2022 16:46
akurt написав:2. Туреччина за певних умов і зовсім не всім надає " Гуманітарне ВНП" для українців, 5. Пішли на зустріч тим українцям, які перебувають в Туреччині тимчасово за "безвізовим режимом", тут зміни досить значні: - якщо українець заїхав після 24 лютого 2022 року, то він може перебувати в Туреччині додаткові 90 днів (раніше було як у всій Європі - 90 днів в кожні 180 днів).
Акурт, а можете пошарить какие-то официальные источники по этим двум пунктам?
-
San
-
-
- Подякував: 2331 раз.
- Подякували: 2612 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 02 тра, 2022 17:32
Ну навіщо я буду "шарить" - раз я пишу, то знаю, про що пишу. Пора би вже і звикнути... Що цікаво, НЕ всі МІГРАЦІЙНІ документи в Туреччині оприлюднюють так, що їх можна в інтернеті викладувати і оприлюднювати. Вони вважають, що то "внутрішні документи". Наприклад, дуже болюче питання було про авто української реєстрації - їх ввезли люди, які не збиралися або не мали можливості отримувати ВНП в Туреччині, і треба було б вивозити авто з Туреччини через 90 днів. Тепер це питання врегульовано і знову ніде в інеті ви не знайдете посилання на офіціний документ. "Внутрішній документ". На забули ж: "Восток - дело тонкое!"
Щойно повернувся з Консульства України в Анталії. В Туреччині 3 дні вихідних: але консульство активно працює.
P.S. Пан San! “Гуманітарний ВНП» саме для вашої родини можливо був би дуже цікавим. Там є суттєві Обмеження, але декого вони б не сильно лякали: - не можна виїжджати за межі провінції, в якій його видали. - не можна відмовитися та виїхати раніше 1 року. - про бажання виїхати за межі провінції треба повідомляти Міграційну службу.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Пон 02 тра, 2022 18:46
akurt написав:Ну навіщо я буду " шарить" - раз я пишу, то знаю, про що пишу.Пора би вже і звикнути... Що цікаво, НЕ всі МІГРАЦІЙНІ документи в Туреччині оприлюднюють так, що їх можна в інтернеті викладувати і оприлюднювати. Вони вважають, що то " внутрішні документи". Наприклад, дуже болюче питання було про авто української реєстрації - їх ввезли люди, які не збиралися або не мали можливості отримувати ВНП в Туреччині, і треба було б вивозити авто з Туреччини через 90 днів. Тепер це питання врегульовано і знову ніде в інеті ви не знайдете посилання на офіціний документ. " Внутрішній документ". На забули ж: " Восток - дело тонкое!" Щойно повернувся з Консульства України в Анталії. В Туреччині 3 дні вихідних: але консульство активно працює.P.S. Пан San! “Гуманітарний ВНП» саме для вашої родини можливо був би дуже цікавим. Там є суттєві Обмеження, але декого вони б не сильно лякали: - не можна виїжджати за межі провінції, в якій його видали. - не можна відмовитися та виїхати раніше 1 року. - про бажання виїхати за межі провінції треба повідомляти Міграційну службу.
Я в принципе верю, но вопрос, что в случае выезда после 90-го дня, если спросят на границе, почему находились дольше, и ответить, что можно 180 дней, и на вопрос: откуда инфа, ссылаться на акурта? Ладно, думаю, что консульство прокомментирует, если поинтересоваться
-
San
-
-
- Подякував: 2331 раз.
- Подякували: 2612 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 02 тра, 2022 19:02
Вот именно так и делать: выезжать после истечения срока пребывания в 90 дней когда нужно и не бояться, что будет штраф за превышение безвизовых 90-а дней. Они не публикуют этот документ, но он реально есть на всех пограничных переходах и с ним ознакомлены сотрудники полиции. Я пытался сделать фотокопию с документа в Миграционной службе - не разрешили.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5