Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 10021003100410051006 ... 15680>
Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2022 05:44

Investor_K написав:По Киеву. Я не помню, чтобы были официальные рекомендации властей покинуть Киеа. Какие претензии к Ромасику?

Там иная последовательность: у него претензии к тем, кто "сбежал как крысы из Киева" (почему-то в каждом городе есть такие герои, которые рассказывают, как они героически обороняли подвал, упрекая выехавших) . Потому и получил щелчок по носу, чтоб не зарывался.
Востаннє редагувалось Hotab в П'ят 13 тра, 2022 05:57, всього редагувалось 1 раз.
Hotab

Подякував: 398 раз.
Подякували: 2529 раз.

Профіль

5
4
4
Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2022 05:51

Igneus написав:В этой части предложения Вы явно "переборщили".

Не думаю. В первый день войны система ПВО страны и авиация были сильно потрепаны.
Удары по РЛС, аэродромам (я видел большинство аэродромов, ракетами разбиты КДП, РСП, П-18) , потери в воздушных боях первого дня были существенны. Работоспособность была восстановлена чуть позже.
Ну и ещё один фактор, который работал тогда очень сильно из-за потери согласованности и управления , а сейчас просто "работает": свои (в основном стрелковые) били своих не хуже, чем чужих. И даже по своей территории надо жаться к земле и обходить любые блокпосты.

Вопрос тут не в геройстве. Я подвигов не совершал. И не планирую (выполняю те задачи, которые мне ставят и все) . Тут просто находятся которые рассказывают, какой малозначимый вклад успиха и других защитников. От самого, тем временем, пользы для этой страны по жизни 0 целых, хрен десятых.
Востаннє редагувалось Hotab в П'ят 13 тра, 2022 06:03, всього редагувалось 1 раз.
Hotab

Профіль

5
4
4
Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2022 07:11

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Про ТрО:
У якийсь момент радник командувача Сил ТрО зауважив, що законом передбачені дві різні структури – територіальна оборона у складі ЗСУ і добровольчі формування територіальних громад. Останні не належать до ЗСУ і не отримують платні. На його думку, у перші дні війни дехто, не розібравшись, пішов у ТрО, а не в добровольчі формування. Тому на фронті опинилися люди, які психологічно не готові воювати.
Нагадаємо, що бійці тероборони отримують платню на рівні з ЗСУ – по 100 тис. грн у зоні бойових дій, а на Львівщині – по 13-15 тис. грн.
https://zaxid.net/statti_tag50974/

ТрО ЗСУ несе всі ті ж ризики, що ЗСУ з перших днів війни. А в громадах добровольчі формування поза якимось забезпеченням. А тут часто на форумі змішують ці різні утворення.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1131 раз.

Профіль

2
4
Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2022 07:43

Ой+ написав:Про ТрО:
У якийсь момент радник командувача Сил ТрО зауважив, що законом передбачені дві різні структури – територіальна оборона у складі ЗСУ і добровольчі формування територіальних громад. Останні не належать до ЗСУ і не отримують платні. На його думку, у перші дні війни дехто, не розібравшись, пішов у ТрО, а не в добровольчі формування. Тому на фронті опинилися люди, які психологічно не готові воювати.
Нагадаємо, що бійці тероборони отримують платню на рівні з ЗСУ – по 100 тис. грн у зоні бойових дій, а на Львівщині – по 13-15 тис. грн.
https://zaxid.net/statti_tag50974/

ТрО ЗСУ несе всі ті ж ризики, що ЗСУ з перших днів війни. А в громадах добровольчі формування поза якимось забезпеченням. А тут часто на форумі змішують ці різні утворення.
не могу утверждать, но очень похоже, что власть поменяла условия службы в ТРО по ходу событий.
juristkostya

Подякував: 0 раз.
Подякували: 1109 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2022 07:50

Експерт пояснив, як острів Зміїний може замінити ворогові затоплений крейсер "Москва"

https://www.unian.ua/war/ostriv-zmijini ... 24080.html

такий маленький острів (румуни навіть казали що не острів , а скала), а скільки вже цікавого навкого нього трапилось і ще трапиться (потім діти будуть вивчати історію Зміїного)

скільки разів проходив повз нього, а бачив 1 раз (тому що відхід з порту завжди після 18-19 вечора), в ночі острів видно тільки на рлс

в 1999р в травні був кумедний випадок (я складав іспити для підтвердження димплому ),
прихожу до капітана-наставника Д...ского (той був начальник МАСС(МОРСЬКА АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНА СЛУЖБА) України), під час мого візиту йому телефонує капітан рятувального буксира доповідає сітуацію-судно під прапором Греції уночі вийшло з Херсону і сіло на мілину біля о.Змеїний
покордоники вранці побачили судно, яке вперлось баком в берег, почали звати по VHF ch.16 (ніхто не відповідає), підійшли до судна і зовуть "Гей, у вас все горазд?"
"Виходить помічник-відповідає- так, у нас все горазд."(Капітан був грек, а офіцери -українці).
-Чого ви приперлись на острів?
-Ми на мілині...
-Тобто у вас проблема?
-Ні, капітан сказав, що ні з ким не размовляти (він вирішує питання з овнером)
-Ви увійшли в ТВ України без попередження, це є порушенням кордонів (зараз прийде наш начальник, будуть оформляти документи)

коли я був в кабінеті начальника МАСС-капітан буксира рятувальника доповідає йому-ваш зам приказав вантажити бони і йти до Змеїного снімати з мілини судно

той йому відповідає, треба кран, людей та інше(щоб завантажити бони)-капітан буксиру(я вже про все домовився, кран є, люди є)

зачекай, хто буде платити за все (Кран, брігада, буксир, палево)-Ти?
капітан буксира через свого агента в Херсоні має офіційно звернутися до МАСС (до рятувальної служби), тому що судну на мілині на загружує загібель, тобто це не порятунок, а звичайна робота (має бути контракт на зняття з мілини)

все закінчилось, як треба (судно зняли швидко, без розливу палива, тобто не було забруднення моря )

мене вразила відсутність досвіду у капітана буксира рятувальника (добто досвід у нього був цілков совковий-мені подзвонили-я сказав так точно і поїхав рятувати)
Грецький капітан чекав на приплив(яких майже не має 0,1-0,2м), може би вдалось знятись з допомогою судового двигуна
Востаннє редагувалось prodigy в П'ят 13 тра, 2022 07:56, всього редагувалось 1 раз.
prodigy

Подякував: 3366 раз.
Подякували: 3354 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2022 07:56

prodigy написав:Грецький капітан чекав на приплив(чи ще щось), може би вдалось знятись з допомогою судового двигуна
кстати, вы в это верите? (высота приливов в Черном море обычно порядка 5 см. Если он сел на мель не в момент максимального отлива, то приподняло бы его сантиметра на 2-3)
juristkostya

Подякував: 0 раз.
Подякували: 1109 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2022 07:57

Re: Напад росії і білорусі на Україну

prodigy написав:Експерт пояснив, як острів Зміїний може замінити ворогові затоплений крейсер "Москва

Я, звичайно, не такий експерт, як Жданов, але як убезпечити там ту С-300 або ОТРК , якщо з берега туди дістане як Ураган, так і Смерч, так і деякі сучасні західні артилерійські системи.
Я взагалі не розумію, навіщо свинособаки туди лізуть на убой. Хіба що не зважаючи на величезні втрати швидко виконати якусь задачу (висадка?) і відразу залишити його?
Hotab

Профіль

5
4
4
Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2022 08:12

Hotab написав:Я взагалі не розумію, навіщо свинособаки туди лізуть на убой.
это их военная школа, воевать как рабы не считая потерь. Если сверху дали команду, будут брать змеиный до последнего солдата.
Wirująświatła

Подякував: 2526 раз.
Подякували: 3510 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2022 08:17

juristkostya написав:
  prodigy написав:Грецький капітан чекав на приплив(чи ще щось), може би вдалось знятись з допомогою судового двигуна
кстати, вы в это верите? (высота приливов в Черном море обычно порядка 5 см)

я что видел того капитана, или говорил с ним, ему овнер сказал молчи и не контактируй с украинскими властями, вот он и молчал

всім відомо, припливи 10-20см не допоможуть

Овнери-грекі не поспішають платити (((

а украинские/российские овнеры еще веселее

расказ одного украинского капитана-судно шло в Одессу и проходя острова Греции обесточилось (двигатель остановился), они сообщили по укв 16 всем судам, подняли сигналы-пока механики пытались запустить ГД, судно медленно дрейфовало в терводы Греции (6 миль), когда судно пересекло линию и вошло в терводы греки потребовали стать на якорь у острова и оформить "заход"(платятся определенные сборы), капитан постоянно был на связи с компанией (а те с овнером), дигатель запустили, капитан доложил, что на 1 милю на 20-30 минут вошли в ТО Греции (овнер был их рф, менеджмент Украина, Одесса -это 2010год), овнер приказал капитану продолжать движение и грекам не отвечать

через год капитан был арестован в порту Италии (по решению суда Греции), когда он работал уже на другом судне (другой компании), его отпустили через 3 дня после того как российский судовладелец оплатил большой штраф (где-то 250-300тысяч евро)
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2022 08:22

Hotab написав:
  prodigy написав:Експерт пояснив, як острів Зміїний може замінити ворогові затоплений крейсер "Москва

Я, звичайно, не такий експерт, як Жданов, але як убезпечити там ту С-300 або ОТРК , якщо з берега туди дістане як Ураган, так і Смерч, так і деякі сучасні західні артилерійські системи.
Я взагалі не розумію, навіщо свинособаки туди лізуть на убой. Хіба що не зважаючи на величезні втрати швидко виконати якусь задачу (висадка?) і відразу залишити його?

а чому вони лякали що захоплять остів Готланд (привезуть С400) і будуть контролювати всю Балтіку і все прибережні страни

відстань Готланда до берега Швеції меньше 100км
prodigy

Профіль

1
4
2
  #<1 ... 10021003100410051006 ... 15680>
Форум:
+ Додати
    тему