Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 98629863986498659866 ... 12396>
Повідомлення Додано: Вів 17 тра, 2022 10:53

flyman написав:
  vitaliian написав:
  striped написав:когда такие разговоры на ветке пошли - думаю пора ее закрывать
не спешите закрывать, за кржн мы еще повоюем.
Чому житло в Ірпені будуватимуть на «Ластівці», а не на місці зруйнованих будинків, пояснив мер міста Олександр Маркушин

❗️"Будівництво на місці зруйнованих будинків займе в рази більше часу. Процедура лише по знесенню зруйнованих багатоповерхівок займе щонайменше пів року! А у нас стоїть завдання - до нового року почати заселяти людей. Я щодня спілкуюся з бабусями, жінками, які приходять з дітьми, і плачуть, що їм немає де жити. Я бачив, як люди живуть у напівзруйнованих гаражах! Люди, у нас війна! У нас пів міста зруйновано! І я не дозволю зараз маніпулювати і заважати нам будувати житло для тих людей, хто його втратив! А якщо хтось хоче зайнятися розселенням людей у своїй квартирі, у квартирах своїх друзів, то нехай візьме на себе відповідальність і робить це!", - емоційно прокоментував цю ситуацію на сесії міськради Олександр Маркушин.

Не бачу щоб спішили відновлювати.
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/kvartira-u-vorzel-IDOtoNC.html
Мансарда без даху. Можна зробити дворівневу. Поки що тераса 42 м2 із будівельним сміттям. Ворзель. 15куе хочуть, $360 m2.
Думаю, що за 10куе є зміст інвестувати.
Цікаво, яка відстань до найближчкої станції ШРТ.

Я б навіть 5 тис. не інвестував.
Хто обіцяє відновити дах ? А якщо не відновлять ?
Компенсації також вилами по воді писано.
Хомякоид

Подякував: 3077 раз.
Подякували: 437 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 17 тра, 2022 11:00

Хомякоид написав:
С другой стороны даже при курсе 50, у меня появляеться зуд инвештировать в новострой.

Лишь бы успеть до перерисовки ценников в ОП.

https://forum.domik.ua/stoit-li-sejchas ... st-2088791
Продаж у застройщиков нет, у меня уже есть информация по двум ОП в ЖК с надёжностью А++. Они работают, стройки возобновлены, но продаж нет и не будет в обозримом будущем. И они прекрасно об этом знают, работая на имидж и перспективу.

Вообще, в настоящий момент рынка недвижимости нет. И это я не паникую, не нагнетаю. Его нет по совершенно объективным причинам:
1) Никто не знает реального курса гривны по отношению к твёрдым валютам.
2) Обстрелы уже безопасных территорий тоже пугают покупателей (выше я писал относительно Израиля, но да, одно дело когда это длится 40 лет и стало нормой...)
3) Продавцы не знают — за сколько продавать, Покупатели — по чём покупать? плюс — см.п.1
4) Сама продажа, даже быстрая и с дисконтом, для многих невозможна технически: так как сделки по доверенности запрещены (а в ряде случаев, попробуй собери всех собственников назад).

Рынка нет и не будет до завершения войны. Всё. От этого необходимо отталкиваться. И лишь после войны, начнётся поиск равновесия между предложением и спросом. Однозначно скажу, теперь это будет более сжатый во времени период (по сравнению с 2014-2017 годами). То есть ликвидную и относительно новую вторичку купить безопасно и с хорошим дисконтом будет возможно, но этим моментом будет необходимо пользоваться в течении месяцев-полугода.
remark

Подякував: 176 раз.
Подякували: 100 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 тра, 2022 11:04

Що значить не знають реального курсу? Я купив готівковий євро по 36 - це який курс? Благодійний? Цілком реальний
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 тра, 2022 11:08

cherchiltank написав:Що значить не знають реального курсу? Я купив готівковий євро по 36 - це який курс? Благодійний? Цілком реальний

Прогнозований Зеброю курс 55грн/дол.
remark

Подякував: 176 раз.
Подякували: 100 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 тра, 2022 11:14

remark написав:
  Хомякоид написав:
С другой стороны даже при курсе 50, у меня появляеться зуд инвештировать в новострой.

Лишь бы успеть до перерисовки ценников в ОП.

https://forum.domik.ua/stoit-li-sejchas ... st-2088791
Продаж у застройщиков нет, у меня уже есть информация по двум ОП в ЖК с надёжностью А++. Они работают, стройки возобновлены, но продаж нет и не будет в обозримом будущем. И они прекрасно об этом знают, работая на имидж и перспективу.

Вообще, в настоящий момент рынка недвижимости нет. И это я не паникую, не нагнетаю. Его нет по совершенно объективным причинам:
2) Обстрелы уже безопасных территорий тоже пугают покупателей (выше я писал относительно Израиля, но да, одно дело когда это длится 40 лет и стало нормой...)
3) Продавцы не знают — за сколько продавать, Покупатели — по чём покупать? плюс — см.п.1
4) Сама продажа, даже быстрая и с дисконтом, для многих невозможна технически: так как сделки по доверенности запрещены (а в ряде случаев, попробуй собери всех собственников назад).

Рынка нет и не будет до завершения войны. Всё. От этого необходимо отталкиваться. И лишь после войны, начнётся поиск равновесия между предложением и спросом. Однозначно скажу, теперь это будет более сжатый во времени период (по сравнению с 2014-2017 годами). То есть ликвидную и относительно новую вторичку купить безопасно и с хорошим дисконтом будет возможно, но этим моментом будет необходимо пользоваться в течении месяцев-полугода.

Курс ринковий є. Можна ціну скласти. Реєстри починають відкривати.
Це ж тупо з одного боку шмигаляти про "пора запускати бізнес" ти гетьманити "пора платити податки і ми їх піднімемо бо дуже хочєцца".

З іншого боку в людей на довоєнні цінники коштів нема, а по фіксованому 29.25 нема дурних продавати нікомунепотрібні.

От малють в нахалбуді на Жулянах довоєнний цінники 22К грн м.
І що?

Переуступку ніхто не забороняв - іди та інвестуй.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2843 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 17 тра, 2022 11:16

remark написав:
  cherchiltank написав:Що значить не знають реального курсу? Я купив готівковий євро по 36 - це який курс? Благодійний? Цілком реальний

Ну зараз ситуація відрізняється від 2014 року - звр є, борги можуть списати, все в руках уряду і нацбанку - курс можна зробити і 100 але на даний момент реальний курс 33-35 грн тримається місяць
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 тра, 2022 11:16

remark написав:

Скупайтєсь, голубцьі! (с) (тм)
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2843 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 17 тра, 2022 11:36

Можливо малось на увазі що зараз ніхто не завозить імпорт та робить закупки за кордоном.
Як тільки закінчиться війна та знов почнеться купівля на міжбанківському ринку курс злетить. Та приплив валюти від Заходу зупиниться.
Хомякоид

Подякував: 3077 раз.
Подякували: 437 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 17 тра, 2022 12:04

remark написав:https://forum.domik.ua/stoit-li-sejchas ... st-2088791

Цілком слушна думка. Продавці очікують продати майже за довоєнними цінами тим, хто втратив житло в Бучі, Ірпені та ін. місцях. Але ті, хто втратив, будуть очікувати на шару від держави, тому скоріше орендуватимуть, а не купуватимуть. Реальні ж покупці будуть орієнтуватися на ситуацію з війною, курс валют і моніторити кржн у пошуку дійсно вигідних пропозицій - як мінімум 50% довоєнних цін. Якщо хочете зрозуміти ситуацію - задайте собі питання - коли та за яку ціну я готовий придбати нерухомість у Києві? За майже довоєнну ціну придбаєте? А на цьому тижні/місяці придбаєте? Отож.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 тра, 2022 12:23

fler написав:
  remark написав:https://forum.domik.ua/stoit-li-sejchas ... st-2088791

Цілком слушна думка. Продавці очікують продати майже за довоєнними цінами тим, хто втратив житло в Бучі, Ірпені та ін. місцях. Але ті, хто втратив, будуть очікувати на шару від держави, тому скоріше орендуватимуть, а не купуватимуть. Реальні ж покупці будуть орієнтуватися на ситуацію з війною, курс валют і моніторити кржн у пошуку дійсно вигідних пропозицій - як мінімум 50% довоєнних цін. Якщо хочете зрозуміти ситуацію - задайте собі питання - коли та за яку ціну я готовий придбати нерухомість у Києві? За майже довоєнну ціну придбаєте? А на цьому тижні/місяці придбаєте? Отож.

Передусім потрібно задати собі питання: кому і за скільки я це зможу потім продати? Відповіді поки що немає. Однушку в Рибальскому в готовому будинку за 50куе - готовий розглянути. Двушку за - за 65. Проте треба ще думати.
airmax78

Подякував: 987 раз.
Подякували: 5350 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 98629863986498659866 ... 12396>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: akurt, Gastarbaiter і 0 гостей