|
Для тих хто знімає та здає житлову нерухомість у Києві |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 18 чер, 2022 22:15
Vlad442 написав: Damien написав: Vlad442 написав:Здавати, чи краще нехай стоїть закритою? Коли здавати, то скільки брати заставу, коли там майже нових меблів та техніки більш ніж на 40 тис гривень?
То ли опечатка в цифрах, то ли у Вас своеобразное понимание качества ремонта. 40тыс - это цена только одной мебели(не совсем дешманской, но и не дорогой) на кухню, без остальных комнат и тем более без техники. А по сути вопроса - в условиях боевых действий, если люди выглядят надежными(опытный арендодатель их нутром чувствует), то можно и нужно сдавать по цене вплоть до нуля. При некритических повреждениях дома арендаторы сохранят квартиру от разграбления.
Є ціна коли ти це купуєш, а є ціна застави - по чому ти можешь швидко як бу скинути на олх все що рухоме. Я не страхуюсь, що хтось буде видирати кондіционер, вбудовані кухонні меблі, чи ванну (хоча чому ні)). Рахую так - варочна, духовка, стиралка, диван/кровать, шафа, мікрохвильовка, роутер, та якісь дрібниці дорівнює залог та платня за перший місяць. Коли оренда була звичайна, депозит теж був як у всіх, але коли оренда майже в ноль, то депозит повинен буде приблизно вдвічі висче? Інакше почнеться бізнес, коли мешканець лднрів з українським паспортом буде платити 5 тис залог + 5 тис за місяць, вивозити майна на 20-40 тис (один ТВ 65 дюймів коштує від 20) та прощавайте?
Насправді застава рівна 1 оренді - це ні про що. Проте так функціонував ринок в Києві. В Німеччині та Австрії - це 3 щонайменше місячних плати. Може бути більше. В США - одна. І там, і там за замовчуванням - з меблів - лише вбудована кухня. У нас повинно бути щонайменше 3. Проте не буде )
-
adeges
-
-
- Подякував: 433 раз.
- Подякували: 1066 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 18 чер, 2022 22:15
rjkz написав:Я помню эту "пену", которая была в 2014 г.
В мене (крайня здача) зняли дуже приємна молода пара "киян" без дітей та тварин з ЦУ, яки живуть декілька років у Кийові, за 7 тис те, що здавалось у лютому за 11 при ринкової 12. Нічим зовні не гірше попередніх орендарів. rjkz написав:Кроме того, меня устраивают как минимум одни арендаторы. Если они останутся - хорошо.
Теж є такі орендарі, котрі виїхали, але я не хочу їх висиляти чи втрачати. Вони оплачують приблизно 0,6 від ринкової цени, та 0,4 від січневої. Плюс комуналка. Вони мене влаштовують, та ще одне, що виправдовує таку низьку ціну - вони там не живуть, і я можу заїхати туди, коли ситуація дома погіршиться, тобто квартира стоїть в резерві для власних потреб. Тобто я хочу казати, що ви не відчуваєте ринок, так втачаете гроші.
-
Vlad442
-
-
- Подякував: 6 раз.
- Подякували: 2203 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 18 чер, 2022 22:23
adeges написав:Насправді застава рівна 1 оренді - це ні про що. Проте так функціонував ринок в Києві. В Німеччині та Австрії - це 3 щонайменше місячних плати. Може бути більше. В США - одна. І там, і там за замовчуванням - з меблів - лише вбудована кухня. У нас повинно бути щонайменше 3. Проте не буде )
Там своя специфіка. Там ви не можете викинути орендаря на вулицю, ні в США, ні в Німеччині, ні в Австрії, ні навіть в Туреччині. Ви будете з ними рік судитися, вони будуть жити, потім, максимум, що ви зможете зробити то зіпсувати їм кредитну історію. Там страхують у першу чергу ці ризики. У нас страхують майно, яке як б/в звичайно коштує небагато, та перекривається депозитом + оплатою за місяць.
-
Vlad442
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 18 чер, 2022 22:36
Vlad442 написав: adeges написав:Насправді застава рівна 1 оренді - це ні про що. Проте так функціонував ринок в Києві. В Німеччині та Австрії - це 3 щонайменше місячних плати. Може бути більше. В США - одна. І там, і там за замовчуванням - з меблів - лише вбудована кухня. У нас повинно бути щонайменше 3. Проте не буде )
Там своя специфіка. Там ви не можете викинути орендаря на вулицю, ні в США, ні в Німеччині, ні в Австрії, ні навіть в Туреччині. Ви будете з ними рік судитися, вони будуть жити, потім, максимум, що ви зможете зробити то зіпсувати їм кредитну історію. Там страхують у першу чергу ці ризики. У нас страхують майно, яке як б/в звичайно коштує небагато, та перекривається депозитом + оплатою за місяць.
Холодильник = 8-10тис, пральна машина = 6-8тис, TV = 4-6тис, мiкрохвильовка=2-3тис, варочна=3-4тис, духовка = 3-4тис, бойлер = 6-8тис. , диван= 8-10тис, меблi=XXтис, Всього: вiд 30-40тис грн. Чи у вас все з мусорки б/в безкоштовн(або майже). Мiсяць орендарi живуть за сплаченi кошти, тому цi кошти не правильно враховувати як страхування майна. Страхування майна, це тiльки депозит. I зараз вiн не покривае навiть одну одиницю будь-якоi технiки.
-
Евгений Н.
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 145 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 18 чер, 2022 22:51
Евгений Н. написав:Холодильник = 8-10тис, пральна машина = 6-8тис, TV = 4-6тис, мiкрохвильовка=2-3тис, варочна=3-4тис, духовка = 3-4тис, бойлер = 6-8тис. , диван= 8-10тис, меблi=XXтис, Всього: вiд 30-40тис грн. Чи у вас все з мусорки б/в безкоштовн(або майже). Мiсяць орендарi живуть за сплаченi кошти, тому цi кошти не правильно враховувати як страхування майна. Страхування майна, це тiльки депозит. I зараз вiн не покривае навiть одну одиницю будь-якоi технiки.
Чи ви неуважно читаете, чи погано рахуєте. Не буду сперечатись. Чому я рахую кошти за місяць плюс к депозиту? Тому що люди чи шахраї, чи будут жити. Мені важливо, що люди заплатять при заселені суму більше, ніж те, що ви рахували, коштує б/в (ділите ціну купівлі на два). Тоді, навіть при невеликому грошовому плюсі, зміст кримінального злочину втрачається. Легше винести подобовників. Що я маю на увазі - що ціна наповнення зросла, навіть бу, ціна оренди зменшилася (у деяких регіонах критично), то вартість застави повинна сутево зрости? Але люди не спроможні платити навіть регулярну заставу. Цугцванг.
-
Vlad442
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 19 чер, 2022 00:06
Vlad442 написав: Евгений Н. написав:Холодильник = 8-10тис, пральна машина = 6-8тис, TV = 4-6тис, мiкрохвильовка=2-3тис, варочна=3-4тис, духовка = 3-4тис, бойлер = 6-8тис. , диван= 8-10тис, меблi=XXтис, Всього: вiд 30-40тис грн. Чи у вас все з мусорки б/в безкоштовн(або майже). Мiсяць орендарi живуть за сплаченi кошти, тому цi кошти не правильно враховувати як страхування майна. Страхування майна, це тiльки депозит. I зараз вiн не покривае навiть одну одиницю будь-якоi технiки.
Чи ви неуважно читаете, чи погано рахуєте. Не буду сперечатись. Чому я рахую кошти за місяць плюс к депозиту? Тому що люди чи шахраї, чи будут жити. Мені важливо, що люди заплатять при заселені суму більше, ніж те, що ви рахували, коштує б/в (ділите ціну купівлі на два). Тоді, навіть при невеликому грошовому плюсі, зміст кримінального злочину втрачається. Легше винести подобовників. Що я маю на увазі - що ціна наповнення зросла, навіть бу, ціна оренди зменшилася (у деяких регіонах критично), то вартість застави повинна сутево зрости? Але люди не спроможні платити навіть регулярну заставу. Цугцванг.
Евгений Н. прав, рассматривать как страховку плату за первый месяц нельзя. Они могут месяц пожить, поймут, что дальше им платить неинтересно/нечем, выносят их квартиры все, что не замуровано в бетон(оставляют только то, что невозможно продать) и до свиданья. Хотя, если у Вас в "крутой" квартире общая стоимость мебели и техники равна 40тыс.грн(как Вы писали), то возможно Вы и правильно рассуждаете насчет сдачи "обычной" квартиры. Мошенники просто отсеются при просмотре, просто не позарятся
-
Damien
-
-
- Подякував: 779 раз.
- Подякували: 848 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Нед 19 чер, 2022 02:36
Frant написав:Якщо відкриють кордони для чоловіків призовного віку - половина населення звідси виїде. Залишаться лежаки, трутні, наркомани і т.д.
Шєф, всьо пропало, кордони відкриють і 20 мільйонів миттю виїде в Канаду) Під бомбами на голову виїхало кілька відсотків і потік зараз у зворотний бік, а як настане мирний час, почнуть лити бабло і ВВП піде вгору – усі одразу виїдуть, ага. Ну і звичайно, на вашу думку найкращі зараз сидять і чекають у Львові та Закарпатті коли вже випустять, а всяке сміття і трутні зараз захищають країну на фронті, ога. Посоромились б хоч трохи, фу.
-
zerocool
-
-
- Подякував: 115 раз.
- Подякували: 114 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 19 чер, 2022 06:57
Vlad442 написав: rjkz написав:Я помню эту "пену", которая была в 2014 г.
В мене (крайня здача) зняли дуже приємна молода пара "киян" без дітей та тварин з ЦУ, яки живуть декілька років у Кийові, за 7 тис те, що здавалось у лютому за 11 при ринкової 12. Нічим зовні не гірше попередніх орендарів. rjkz написав:Кроме того, меня устраивают как минимум одни арендаторы. Если они останутся - хорошо.
Теж є такі орендарі, котрі виїхали, але я не хочу їх висиляти чи втрачати. Вони оплачують приблизно 0,6 від ринкової цени, та 0,4 від січневої. Плюс комуналка. Вони мене влаштовують, та ще одне, що виправдовує таку низьку ціну - вони там не живуть, і я можу заїхати туди, коли ситуація дома погіршиться, тобто квартира стоїть в резерві для власних потреб. Тобто я хочу казати, що ви не відчуваєте ринок, так втачаете гроші.
Да, так и есть. И это сознательное решение. Размер потерь для меня не критичен. И я - не только калькулятор. И теряю деньги не только на этом. И не только я. Шопаделать.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8661 раз.
- Подякували: 5469 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Нед 19 чер, 2022 08:27
zerocool написав:настане мирний час, почнуть лити бабло і ВВП піде вгору
Згадав Нью-Васюки.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1455 раз.
- Подякували: 1861 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 19 чер, 2022 09:29
rjkz написав:Да, так и есть. И это сознательное решение. Размер потерь для меня не критичен. И я - не только калькулятор. И теряю деньги не только на этом. И не только я. Шопаделать.
Эту ситуацию можно описать графиком, где на одной оси цена аренды. а на другой качество арендаторов. Цена и качество упали и точка координат на графике зашла в неблагоприятную зону. ПС Я прекрасно понимаю владельцев квартир с итальянской мебелью из массива, диванами по 3-5 куе и нежной по сравнению с хромом черной сантехникой. Сдавать такую комплектацию с дисконтом 50% от долларовых довоенных цен, да ещё людям мягко скажем - не приученным к аккуратному пользованию вещами, не очень хочется.
-
UA
-
-
- Подякував: 1882 раз.
- Подякували: 2344 раз.
-
-
Профіль
-
-
1