|
Для тих хто знімає та здає житлову нерухомість у Києві |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 19 чер, 2022 09:53
Damien написав:Евгений Н. прав, рассматривать как страховку плату за первый месяц нельзя. Они могут месяц пожить, поймут, что дальше им платить неинтересно/нечем, выносят их квартиры все, что не замуровано в бетон(оставляют только то, что невозможно продать) и до свиданья.
Це дуже примарний випадок. Коли людина шахрай, вона шахрай, коли ні, ніколи не візьме чужого. Зараз з'їжджало багато людей. Депозит залишали за комунальні та оплату тих декілька місяців, поки там були їх речі, тобто вони грузились, прибирались, потім телефонували і я приходив за ключами. Ні один не поцупив нічого. Damien написав:Хотя, если у Вас в "крутой" квартире общая стоимость мебели и техники равна 40тыс.грн(как Вы писали), то возможно Вы и правильно рассуждаете насчет сдачи "обычной" квартиры. Мошенники просто отсеются при просмотре, просто не позарятся
Перечитав свій допис від 16 червня, коли писав про цю квартиру. Про "крутой" ремонт на усі гроші мира там не було. 40 тис це ціна майже нової техніки та меблів, потім я уточнив, що це про рухоме майно, а не вбудовану кухню, змішувачі, чи кондиціонер. Що не так? Я комплектую квартиру технікою від надійних виробників, але недорогою, розпродажною. Орендарі не будуть дивитися чи стиралка за 5, чи за 10. Чи матрас за 5, чи за 15.
-
Vlad442
-
-
- Подякував: 6 раз.
- Подякували: 2203 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 19 чер, 2022 09:54
Frant написав:Пора здавати житло в оренду як в Європі та Америці Без меблів і побутової техніки.
Вони здають пусте житло від богатства, в нас винаймають мебльоване від бідності.
-
Vlad442
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 19 чер, 2022 10:05
UA написав:Эту ситуацию можно описать графиком, где на одной оси цена аренды. а на другой качество арендаторов. Цена и качество упали и точка координат на графике зашла в неблагоприятную зону. ПС Я прекрасно понимаю владельцев квартир с итальянской мебелью из массива, диванами по 3-5 куе и нежной по сравнению с хромом черной сантехникой. Сдавать такую комплектацию с дисконтом 50% от долларовых довоенных цен, да ещё людям мягко скажем - не приученным к аккуратному пользованию вещами, не очень хочется.
Я би подивився з другого боку. Водночас зник прошарок людей, які винаймали таке житло. Падіння попиту у цьому сегменті по старим цінам, змушує переводити квартиру у більш дешевший сегмент та ставити ціну, які (ні сегмент, ні ціна) не дуже підходять її наповненню.
-
Vlad442
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 19 чер, 2022 10:27
Frant написав:Пора здавати житло в оренду як в Європі та Америці Без меблів і побутової техніки. Ціна 4000-6000 грн просто зобов'язує так робити
Нет у украинских арендаторов денег на обстановку арендной квартиры. Максим Австрийский отписывался, что стал мастером спорта по сборке икеевской мебели в арендуемой венской квартире.
-
UA
-
-
- Подякував: 1882 раз.
- Подякували: 2344 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
1
Додано: Нед 19 чер, 2022 10:32
UA написав: Frant написав:Пора здавати житло в оренду як в Європі та Америці Без меблів і побутової техніки. Ціна 4000-6000 грн просто зобов'язує так робити
Нет у украинских арендаторов денег на обстановку арендной квартиры. Максим Австрийский отписывался, что стал мастером спорта по сборке икеевской мебели в арендуемой венской квартире.
Ну нафіг. На олх повно б/у меблів. Копійки, пару тисяч грн на всю квартиру. Б/в холодильник, б/в пральна машина - теж недорого. Вб'ють свою техніку - куплять ще. Просто половина (третина?) орендарів ставить за мету - нищити майно орендодавця.
-
Frant
-
-
- Подякував: 1769 раз.
- Подякували: 2582 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 19 чер, 2022 10:50
Frant написав: UA написав: Frant написав:Пора здавати житло в оренду як в Європі та Америці Без меблів і побутової техніки. Ціна 4000-6000 грн просто зобов'язує так робити
Ну нафіг. На олх повно б/у меблів. Копійки, пару тисяч грн на всю квартиру. Б/в холодильник, б/в пральна машина - теж недорого. Вб'ють свою техніку - куплять ще. Просто половина (третина?) орендарів ставить за мету - нищити майно орендодавця.
Скорее всего непросто будет найти арендаторов в "пустую" квартиру, с последующей целью купить все свое. Тем более они понимают, что для них это убыток, куда они потом этот холодильник/стиралку или диван денут? Возить с собой всю мебель тоже врядли получится, потому что в большинстве квартир есть минимально-необходимая мебель и техника. Значит Выбрасывать прийдется, врядли смогут потом продать(на это нужно время). Ну разве что если аренда намного ниже рынка и покупка всего необходимого компенсируется низкой арендой. Поэтому арендатор учитывает расходы на покупку мебели/техники в арендованную квартиру как невозвратную часть. Или вы имеете ввиду когда съезжать будут купят вам любой б/у холодильник вместо убитого вашего холодильника? Хотя если в арендованной квартире 30летний холодильник, с такой же стиралкой и телевизором, то переживать за технику точно не нужно, потому что при поломке арендаторы не смогут найти такого хлама и вынуждены будут купить что-то поновее и получше.
-
Евгений Н.
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 145 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 19 чер, 2022 11:00
Vlad442 написав:Це дуже примарний випадок. Коли людина шахрай, вона шахрай, коли ні, ніколи не візьме чужого. Зараз з'їжджало багато людей. Депозит залишали за комунальні та оплату тих декілька місяців, поки там були їх речі, тобто вони грузились, прибирались, потім телефонували і я приходив за ключами. Ні один не поцупив нічого.
Я выше имел ввиду не кражу, а поломки техники/мебели в результате неаккуратного отношения к ней(это в том случае, если вы это сможете обнаружить на этапе выезда арендаторов, а не узнаете об этом уже позже от новых)
-
Евгений Н.
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 145 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 19 чер, 2022 12:01
Vlad442 написав:Перечитав свій допис від 16 червня, коли писав про цю квартиру. Про "крутой" ремонт на усі гроші мира там не було. 40 тис це ціна майже нової техніки та меблів, потім я уточнив, що це про рухоме майно, а не вбудовану кухню, змішувачі, чи кондиціонер. Що не так? Я комплектую квартиру технікою від надійних виробників, але недорогою, розпродажною. Орендарі не будуть дивитися чи стиралка за 5, чи за 10. Чи матрас за 5, чи за 15.
Влад, поймите, я не с целью обидеть Вас или поиздеваться. Я сам крайне экономный и рациональный человек. Но мне абсолютно непонятно как можно поместиться в 40тыс грн при комплектации квартиры высокого класса, включая мебель и технику.Сколько тогда в эконом сегменте? 20?? 15?? Я поднял данные по мебели в кухню на последних двух объектах-однушках. 32 и 36тыс. Это без техники, смесителей, раковин, только столы и шкафы, только на кухню.
-
Damien
-
-
- Подякував: 779 раз.
- Подякували: 847 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Нед 19 чер, 2022 13:07
Третій раз повторюю, що я рахував не ВСІ меблі та техніку, а такі, які можно винести чи швидко продати. Кухню не рахував. Обійшлась 8 тис гривень с МДФ фасадами без збірки та техніки. Проста, надійна, без складних рішень. 99% орендарів не помічають різницю між кухнею за 8 та за 32 при перегляді. Дещо з меблів купував бв в ідеальному, чи майже ідеальному стані, коли бачив на олхі. Якщо є досвід, розумієш на чому можна економити, що не впливає на ціну, на чому неможна.
-
Vlad442
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 19 чер, 2022 13:16
Frant написав: UA написав:Нет у украинских арендаторов денег на обстановку арендной квартиры. Максим Австрийский отписывался, что стал мастером спорта по сборке икеевской мебели в арендуемой венской квартире.
Накидайте ссылок с ОЛХ на полный комплект мебели и техники на 1к квартиру и добавьте транспортные расходы, чтобы привезти это всё из разных частей города + услуги грузчиков.
-
UA
-
-
- Подякував: 1882 раз.
- Подякували: 2344 раз.
-
-
Профіль
-
-
1