Президент России Владимир Путин в ходе встречи в Тегеране предложил турецкому лидеру Реджепу Тайипу Эрдогану производить беспилотные летательные аппараты (БПЛА) Bayraktar в России. Об этом сообщает CNN Turk.
«Путин сказал мне, что хочет работать с компанией Baykar. Он предложил создать завод в России, как это было также сделано недавно в ОАЭ», — заявил Эрдоган.
ЛАД От мені багато що в Ваших поглядах не подобається ( хоч я їх розумію - звідки - родом з СРСР російськомовна людина ) ... Але останнім часом українського якось стає більше ( напевно все-таки це життя в Харкові коригує ) . І розмусолювання , кому на війну треба , а кому ні - це одна з негативних рис більшості покоління , яке виросло взагалі без ідеалів , без віри чи хоча б стійкої моралі ...
Розвели тут флуд за відпустки ( В основному все залежить від командира. Просто відпустку отримати дійсно важко але практично всюди відпускають "по сімейним" якщо маєш якусь бумажку. Я от зараз у відпустці по "сімейним" і без справки бо комбат нормальний. Ще до 30-го з вами потусуюсь )))
Puente написав:Успіх Пісенька простецька сучасна попса . Із останнього найбільше сподобалася "Враже" . А для російськомовних - Саблич "Балада про пам"ять" ( на базі Висоцького ) ...
Так, послухав щойно пісню "Враже" - так, гарна пісня... - але ми тут стараємось слухати щось веселіше, так як навколо і так суму вистачає.... особливо, коли бачиш розбиті напів/або вщент хати...чи спалені пшеничні поля...
Кремль будет держать поставки газа в Европу на минимуме, пока ЕС не отменит санкции — Bloomberg со ссылкой на источники, близкие к российским властям
"Европа не хочет быть участником конфликта" - ок, допустим. Но смогут ли они хотя бы отказаться от доли комфорта и "заплатить деньгами" (а не кровью)? Тем более, что уже очень долгое время они заявляют о переходе на "зеленую энергию", и прочее "ответственное потребление". Может пора? Интересно, что сама Европа, несмотря на долгие разговоры, так и не сподобилась не то что перейти на "зеленку", а хотя бы диверсифироваться. И теперь её заставляет выполнить свои обещания "сумасшедший диктатор". А без пинка Европа не может это сделать?
unicdima написав:Розвели тут флуд за відпустки ( В основному все залежить від командира. Просто відпустку отримати дійсно важко але практично всюди відпускають "по сімейним" якщо маєш якусь бумажку. Я от зараз у відпустці по "сімейним" і без справки бо комбат нормальний. Ще до 30-го з вами потусуюсь )))
Ну, я тут не хотів цю тему підіймати, бо ще сам не поїхав у відпустку)) і не знаю, коли моя черга дійде... Але так - таке і в нас практикують(по 2 чел відпускають по довідках "за сімейними обставинами" на тиждень без урахування часу на дорогу) Так вже щось майже з 8-10чел побувало у відпустці - три з них то офіцери Але з таким темпом, то можна аж в жовтні-листопаді-грудні потрапити у відпустку/залежно коли дійде черга...
Але ж я тут пишу/кричу про ЗАКОННУ відпустку! Мали б її чітко прописати - коли саме її мають надати?! (а не корупцію розводити)
andrijk777 написав:Американці завжди давали нормальними партіями, а не по 4 штучки.
Спочатку 4 M142, потім британці 3 M240, потім знову 4 M142, потім німці 3 МАРСи пообіцяли, потім знову 4 M142, потім знову 4 M142(і ця партія, на думку Стрелкова - йде на заміну знищених).
на думку стрелкова HIMARS слишком сложны для украинцев и ими управляют "американцы"?(он сказал наемники), после этого можно прекратить и слушать этого дятла и приводить его думки здесь
Успіх написав:Я дико вибачаюсь - а на початку війни кого брали? Ні, я розумію, що було багато охочих - але, також брали "всіх підряд" - бо треба було терміново набрати кількість!
Тому я ще раз легенько натякну, що я - НЕ Чак Норіс! - ще й НЕ служив!(але роботу свою стараюсь виконувати якісно - як можу)
тут все просто-если кишка тонка, то ищешь причины
Юра-парень с нашего двора (1968г р), учился посредственно, жена от первого брака уехала жить в Германию(вышла замуж за немца), сын вырос и позвал отца в Германию (он там работал с 2016г), сегодня встретил его младшего брата, тот сказал что Юра на фронте (в ЗСУ) с марта
поначалу не мог понять -Германия и ЗСУ (вернулся из Германии защищать свою Батьківщину)
prodigy написав:тут все просто-если кишка тонка, то ищешь причины
.... защищать свою Батьківщину)
Напевно що так...
Так як мені повістка прийшла на квартиру моїх батьків, а я вже багато років живу окремо... - і я міг відморозитись/переховуватись легко.... Але - поїхав до батьків, взяв повістку і поїхав у воєнкомат... А я ж не служив - комісований... - мав довідку, що "придатний лише у воєнний час"... - а мене на воєнкоматі запитують дивлячись на ту довідку: - "то йдете, чи ні?" - я такий... "ну...." - "автомат тримати зможете?" - "ну так..." - "ну то що писати - йдете, чи ні?" - "ааа... йду! Пишшіть, що йду!" Жіночка тоді роздирає на частинки мою довідку, викидає її в смітник, робить різні записи і... ...і ось завтра вже буде рівно 5міс, як я вступив до лав ЗСУ!
І, якщо чесно - я не шкодую, що пішов в ЗСУ!
Так - втомився трохи морально... Так - хочу у відпустку... Так - задовбала ця війна всіх...
unicdima написав:Розвели тут флуд за відпустки ( В основному все залежить від командира. Просто відпустку отримати дійсно важко але практично всюди відпускають "по сімейним" якщо маєш якусь бумажку. Я от зараз у відпустці по "сімейним" і без справки бо комбат нормальний. Ще до 30-го з вами потусуюсь )))
Ну, я тут не хотів цю тему підіймати, бо ще сам не поїхав у відпустку)) і не знаю, коли моя черга дійде... Але так - таке і в нас практикують(по 2 чел відпускають по довідках "за сімейними обставинами" на тиждень без урахування часу на дорогу) Так вже щось майже з 8-10чел побувало у відпустці - три з них то офіцери Але з таким темпом, то можна аж в жовтні-листопаді-грудні потрапити у відпустку/залежно коли дійде черга...
Але ж я тут пишу/кричу про ЗАКОННУ відпустку! Мали б її чітко прописати - коли саме її мають надати?! (а не корупцію розводити)
Законну?
"Проте під час війни надання армійцям інших видів відпусток, крім відпусток військовослужбовцям-жінкам у зв’язку з вагітністю та пологами, для догляду за дитиною до досягнення нею 3 річного віку, а в разі, якщо дитина потребує домашнього догляду – тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як до досягнення нею 6-річного віку, а також відпусток у зв’язку з хворобою або для лікування після тяжкого поранення за висновком (постановою) військово-лікарської комісії, припиняється." Більш докладно: https://armyinform.com.ua/2022/06/01/ya ... ogo-stanu/ Там і про за сімейними, і про перенесення на наступний рік.