ALEX67 написав:співзасновник Monobank Олег Гороховський повідомив, що в Україні почали з'являтися виведені з обігу купюри номіналом в 500 гривень. Ці гроші знаходилися в сховищі "Ощадбанку" в тимчасово окупованому Херсоні. Він розповів, що такі купюри вже виявили в Одесі, Києві та на заході України. Невідомі намагаються поповнити ними термінали самообслуговування iBox.
А я думав що це робота риби з НБУ - сповіщати населення, а не власника монобанка.
Ну поки НБУ думав казати чи ні, весь негатив ситуації кумулятивно вдарив по котобанді та iBox
Denik написав:Мораль така: єврік піде кудись в діапазон 0.85 - 0.9 поки що. Нагадаю, шо ще в 2021 році я тут почав писати про паритет - мені якось не дуже вірили...
У 2021 роцi багато чого писали, Вам навіть якось вірили, на жаль.
dovbniayuri написав:Як гадаєте: Чи безпечно зараз тримати долари на картці? Але як тоді перетнути одному кордон до Європи, якщо в тебе більше ніж 10 тис євро в еквіваленті? Якщо ти біженець, чи трусять кишені прикордонники?
Ми з жінкою 2 місяця тому їхали з Дніпра до Варшави на звичайному рейсовому автобусі, везли з собою $6000 + картки грн та долл (потім авіарейс до США). На нашій митниці - тільки перевірка паспортів (та подивилися у багажне відділення), на польській - паспорта + просвічування багажа. Все. Кордон перетинали на тому ж автобусі.
Denik написав:Мораль така: єврік піде кудись в діапазон 0.85 - 0.9 поки що. Нагадаю, шо ще в 2021 році я тут почав писати про паритет - мені якось не дуже вірили...
У 2021 роцi багато чого писали, Вам навіть якось вірили, на жаль.
питання до копійки: ви втратили багато грошей завдяки порадам Denik?
я втратив декілька тисяч (а міг би втратити сотні, тому планував закупити велику партію сонячних панелей), але взагалі не маю ні яких претензій до Denik, тому що всі прогнози відбулися б на 120% якби не війна
у 2019 планував побудувати СЕС але потужність панелей на ринки була мала (350-400вт, а 450 тільки через 2 міс), у 2021 побудував СЕС на 20кВт (панелі 550квт) і придбав 4 ділянки по 10соток під проект (всі ділянки були поряд і це була вдала інвестиція), в грудні ДТЕК без хабарів (що для мене було дивно) протягнув мені електроживлення і встановив 8 опор (відстань до трансформатору була 240м), приєднав до мережі з потужністю 30кВт на ділянку. все йшло згідно плану моєї спецоперації-знайшов на ринку інвертори/панелі і мав бригаду для монтажу...але раптом війна
і які у мене претензії/вимоги до Denik? жодних
у мене був один приятель який в 2014 влітку вивіз дружину і 3 дітей в Австралію, потім через рік повернув, а в 2020м почав переводити в cash всі свої 10-12 квартир в Одесі і шукати іншу країну...це не для мене
курси такі самі як у неділю долл 40,50-40,70 евро 40,60-41,10
не буває перемоги без втрат, і руському миру скоро капець це зрозуміли навіть ті українці, які до останнього моменту сиділи і чекали, що все якось мине їх, а зараз 10 людей померли у черзі на виїзд у Васильківки
dovbniayuri написав:Як гадаєте: Чи безпечно зараз тримати долари на картці? Але як тоді перетнути одному кордон до Європи, якщо в тебе більше ніж 10 тис євро в еквіваленті? Якщо ти біженець, чи трусять кишені прикордонники?
Ми з жінкою 2 місяця тому їхали з Дніпра до Варшави на звичайному рейсовому автобусі, везли з собою $6000 + картки грн та долл (потім авіарейс до США). На нашій митниці - тільки перевірка паспортів (та подивилися у багажне відділення), на польській - паспорта + просвічування багажа. Все. Кордон перетинали на тому ж автобусі.