"Ми спостерігаємо значне збільшення перетину кордону з Росії в сусідні держави. Це стає ризиком для безпеки. Тому сьогодні ми домовилися з міністрами закордонних справ ЄС про повне призупинення дії угоди про спрощення візового режиму між ЄС і Росією", - повідомив голова дипломатії Євросоюзу Ж.Боррель. На пресконференції він пояснив, що візи будуть надаватися для тих росіян, хто виступає проти війни в Україні і представляє громадянське суспільство. https://www.bbc.com/ukrainian/features- ... 5Bisapi%5D Це загальне, але є і виняткове і не лише в ЄС. Отже, не видають візи росіянам: Естонія, Латвія, Литва, Чехія ввели обмеження за типом віз: Данія, Нідерланди, Бельгія, Японія видають лише в окремих випадках: Словаччина, Мальта ускладнили процедуру видачі: Норвегія, Болгарія https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/yev ... 66888.html
В суботу вже їду в Мико область... в зону БД... Старший синочок(12р.) питає - "Тату, а скоро війна закінчиться?" А молодший синочок(3,5р.) каже - "Татко, візьми мене з собою... візьми мене на війну... я буду там орків стріляти..."
В Италии отменили концерт Жадана, потому что "собирать деньги на войну - незаконно"
О причине отмены концерта в Милане рассказал сам харьковский писатель и музыкант на своей странице в Facebook.
"Извините, но это незаконно в нашей стране - делать концерты и собирать деньги на войну", - написали организаторы концерта в Милане.
"Часть европейцев и дальше играются в пацифизм и двойные стандарты и искренне считают, что, защищая свои жизни и свою страну, украинцы нарушают какие-то их представления о мире и гармонии. А те, кто пытается поддержать своих соотечественников в борьбе с насильниками и мародерами, являются фашистами и экстремистами. Честно, говоря, стыдно и противно. Пока украинцы держат каркас свободной Европы, европейцы лениво тусят, стараясь не лезть в политику. Похоже, ХХ век не всех научил ответственности", - написал Жадан.
andrijk777 написав:Особливо правильно він сказав про те що активні(проти влади) виїжджають, тим самим зменшують проблеми влади. Без "активних" не буде протестів, нічого не буде.
Є два моменти. По-перше, в авторитарній країні неможливо виміряти настрої населення - будь-яке соцопитування сприймається як тест на лояльність владі, з відповідними результатими. А по-друге, є купа прикладів, коли "мертве" суспільство без начебто жодних протестних настроїв, раптово вибухало. Приклади Румунії, Лівії, Сирії це демонструють. А арабська весна показує, що холодильник може призвести до спалаху насилля в критичний момент. Я не стверджую, що так буде, але однозначно виключати такий розвиток подій я би не став...
Ще раз: без "активних"(лідерів) нічого не буде. Яскравий приклад Білорусь. путін не дурак - вбив Нємцова, "усунув" Навального і інших. Тому я думаю Майдан в РФ неможливий в принципі. Як мінімум Майдан(тільки він) путіна не скине. *за Румунію, Лівію, Сирію не скажу, не вникав в деталі цих протестів.
без активних лідерів таки нічого не буде - але ці лідери можуть з'явитися як раз вже в процесі заворушень.
руський бунт - "бессмысленный и беспощадный" - також може бути.
але як на мене - росіяне ще не дозріли, ще треба подальшого погіршення, ще ця ейфорія "мочи хохлов" не випарувалася. але недовго залишилось...
Мешканців Криму просять повідомити українській розвідки місця дислокації російських окупаційних військ та маршрути пересування техніки. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у Фейсбук.
"Український півострів відомий своїм осіннім бархатним сезоном! Тому просимо всіх жителів терміново повідомити нам "найпопулярніші" місця для відвідування", - йдеться у повідомленні.
Зокрема, мешканців просять повідомити:
— точне розташування пунктів дислокації та адреси проживання окупаційних військ (бажане геоприв’язування з координатами),
— місця проживання керівного складу окупаційних військ (бажане геоприв’язування з координатами),
— місця розташування та маршрути пересування військової техніки,
— точні дані місцевих колаборантів, які перейшли на бік ворога (адреса проживання та знаходження, геоприв’язуваня з координатами, ПІБ, посади та місце праці),
— осіб, які “співчувають” окупантам та інших прибічників окупаційної влади.