Байки про банки і не тільки....

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
  #<1 ... 15701571157215731574 ... 1917>

У скількох банках маєте заощадження (залишок на рахунках більше 1000 грн. екв)

Байки про банки і не тільки.... 3.7 5 241
Більше десяти
13%
32
Від п'яти до десяти
27%
64
В чотирьох
12%
28
В трьох
12%
28
В двох
14%
33
Користуюся одним
11%
26
В жодному
12%
30
Всього голосів : 241
Повідомлення Додано: Вів 06 вер, 2022 02:27

копейка написав:Питання до знавців щодо звернення до Захисту прав споживачів НБУ щодо не відправки платежу банком 20+ днів на рахунок комунального підприємства за стандартним шаблоном.
Прийшла відповідь і в частині містила таке:
Зважаючи на функції Національного банку України, визначені статтями 6 та
7 Закону про Національний банк, до повноважень Національного банку України
не належить вирішення спорів між банком та клієнтом та сприяння у вирішенні
спірних питань.
Відносини банку з клієнтом регулюються законодавством України,
нормативно-правовими актами Національного банку України та угодами
(договорами) між клієнтом і банком (стаття 55 Закону України “Про банки і
банківську діяльність” (далі – Закон про банки)).
Звертаємо увагу, що згідно зі статтею 5 Закону про банки та статтею 4
Закону про Національний банк, банки є незалежними в своїй діяльності і не
мають ні організаційного, ні структурного підпорядкування Національному
банку України. Органам державної влади забороняється будь-яким чином
впливати на керівництво чи працівників банку у ході виконання ним службових
обов’язків або втручатись у діяльність банку.
Національний банк України не має права вимагати від банків виконання
операцій та інших дій, не передбачених законами України та нормативними
актами Національного банку України (стаття 63 Закону про Національний банк).

Раніше звернення мали аналогічні відповіді НБУ - "Я не я і кінь не мій"?

Ми ж не знаємо, що Ви просили: одна справа звернути увагу НБУ на порушення статті 8 Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" та прохання вплинути на банк для усунення такого порушення, а інша - просити 10 ударів батогом для голови правління на центральній площі міста. НБУ відписав так, ніби вимога була більш подібна на останній варіант.
klug

Подякував: 373 раз.
Подякували: 1244 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: Вів 06 вер, 2022 02:40

Йой, панове, а Закон-то втратив чинність з 01.08.2022. Тепер діє Закон України "Про платіжні послуги". Тепер регламент прописаний таким чином:
Стаття 47. Строки виконання платіжних операцій та доступність коштів

1. Надавач платіжних послуг платника зобов’язаний виконати платіжну інструкцію ініціатора протягом операційного дня з моменту прийняття ним до виконання платіжної інструкції.

2. У разі зазначення платником у платіжній інструкції дати валютування надавач платіжних послуг платника зобов’язаний забезпечити зарахування суми коштів за платіжною операцією на рахунок надавача платіжних послуг отримувача протягом операційного дня в зазначену дату валютування.

До настання дати валютування сума платіжної операції обліковується на рахунку надавача платіжних послуг платника.

3. Надавач платіжних послуг отримувача зобов’язаний забезпечити зарахування суми коштів за платіжною операцією на рахунок отримувача або виплату отримувачу суми платіжної операції в готівковій формі протягом операційного дня надходження коштів на рахунок надавача платіжних послуг отримувача.

4. У разі виконання платіжної операції в межах одного надавача платіжних послуг такий надавач платіжних послуг зобов’язаний забезпечити зарахування суми коштів за платіжною операцією на рахунок отримувача або виплату отримувачу суми платіжної операції в готівковій формі протягом операційного дня, в який прийнято до виконання платіжну інструкцію.

5. Надавач платіжних послуг зобов’язаний забезпечити доступність для користувача коштів за платіжною операцією негайно після їх зарахування на рахунок користувача.

6. Строки виконання платіжних операцій у платіжних системах встановлюються правилами платіжних систем, але не можуть перевищувати строків, визначених цим Законом.

7. Надавачі платіжних послуг та користувачі мають право визначити в договорі про надання платіжних послуг інші строки виконання платіжних операцій та/або умови доступності коштів з урахуванням положень цього Закону.

8. У разі ініціювання платіжної операції отримувачем надавач платіжних послуг отримувача зобов’язаний забезпечити надання/передавання платіжної інструкції надавачу платіжних послуг платника в межах строків, погоджених з отримувачем для забезпечення виконання платіжної операції, у визначену в платіжній інструкції дату.

Стаття 86. Відповідальність надавачів платіжних послуг під час виконання платіжних операцій

5. Надавачі платіжних послуг несуть відповідальність перед користувачами за платіжними операціями, виконаними з порушенням установлених цим Законом строків, у разі:

1) порушення надавачем платіжних послуг платника строку виконання платіжної операції;

2) порушення надавачем платіжних послуг отримувача строку зарахування коштів за платіжною операцією на рахунок отримувача, виплати їх у готівковій формі та/або забезпечення доступності коштів;

3) порушення надавачем платіжних послуг отримувача строку повернення коштів у разі неможливості встановлення належного отримувача або у разі неявки отримувача готівкового переказу.

6. Надавач платіжних послуг у разі порушення строків виконання платіжних операцій, передбачених цим Законом або договором про надання платіжних послуг, зобов’язаний сплатити користувачу пеню в розмірі 0,1 відсотка суми простроченого платежу за кожний день прострочення, але не більше 10 відсотків суми платіжної операції, якщо інший розмір пені не обумовлений договором про надання платіжних послуг.

Коротше, вивчаємо нову нормативку https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1591-20#Text
klug

Подякував: 373 раз.
Подякували: 1244 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: Вів 06 вер, 2022 12:44

Може хтось знає, в якому банку є вищий відсоток (11%+) на залишок по вільних коштах (картка або рахунок, не важливо) ніж тут: https://ap-bank.com/cards-for-individual/mriya

Про кацапський Форвард знаю (12%), але там тільки до 15 тис. грн.
Webracer

Подякував: 177 раз.
Подякували: 337 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 06 вер, 2022 14:16

klug написав:
  копейка написав:Раніше звернення мали аналогічні відповіді НБУ - "Я не я і кінь не мій"?

Ми ж не знаємо, що Ви просили: одна справа звернути увагу НБУ на порушення статті 8 Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" та прохання вплинути на банк для усунення такого порушення, а інша - просити 10 ударів батогом для голови правління на центральній площі міста. НБУ відписав так, ніби вимога була більш подібна на останній варіант.

"Ой просили мама й тато і я дуже прошу". Хоча справді треба було просити друге.
Текст із звернення:
Кошти не зараховані на рахунок підприємства та не повернені на мій рахунок як відправнику. Вважаю, якщо фінансова установа - Банк не може знайти у себе ж, куди були списані кошти клієнта це неприйнятно.
Прошу Національний банк України втрутитися у ситуацію та зобов'язати Банк вирішити питання, повернувши кошти на рахунок моєї картки, як ініціатору платежу в найкоротші терміни.

Банк за 20-денну затримку повернення коштів навіть не вибачився.
Але якщо НБУ і не підтримує те, що є в банку, то не особливо перешкоджає.
Коротше всім по барабану той client.
копейка

Подякував: 428 раз.
Подякували: 112 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 06 вер, 2022 15:13

Webracer написав:Може хтось знає, в якому банку є вищий відсоток (11%+) на залишок по вільних коштах (картка або рахунок, не важливо) ніж тут: https://ap-bank.com/cards-for-individual/mriya

Про той же кацапський с 15% на Ошадному рахунку теж в курсі?
Клацаємо
novichok

Подякував: 36 раз.
Подякували: 311 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 06 вер, 2022 15:53

novichok написав:
  Webracer написав:Може хтось знає, в якому банку є вищий відсоток (11%+) на залишок по вільних коштах (картка або рахунок, не важливо) ніж тут: https://ap-bank.com/cards-for-individual/mriya

Клацаємо

Не знав. Дякую! Подумаю)
А щось не кацапське може є?
Webracer

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 06 вер, 2022 16:32

Webracer написав:Не знав. Дякую! Подумаю)
А щось не кацапське може є?

Ніт.10% максимум.11% від 100т. тільки АПБанк
novichok

Подякував: 36 раз.
Подякували: 311 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 06 вер, 2022 16:39

novichok написав:

Клацаємо

Непогано, але велика комісія за зняття коштів якщо >25т. грн
Видача готівкових коштів за попередньою заявкою:
а) у національній валюті
від 0 до 25 000,00 грн
включно - не
тарифікується
від 25 000,01 до 125 000,00
грн включно - 1%
від 125 000,01 до 250 000,00
грн включно - 3%
від 250 000,01 до 500 000,00
грн включно - 5%
від 500 000,01 грн - 10%
rationalism2

Подякував: 9 раз.
Подякували: 57 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 06 вер, 2022 18:26

rationalism2 написав:
  novichok написав:

Клацаємо

Непогано, але велика комісія за зняття коштів якщо >25т. грн
Видача готівкових коштів за попередньою заявкою:
а) у національній валюті
від 0 до 25 000,00 грн
включно - не
тарифікується
від 25 000,01 до 125 000,00
грн включно - 1%
від 125 000,01 до 250 000,00
грн включно - 3%
від 250 000,01 до 500 000,00
грн включно - 5%
від 500 000,01 грн - 10%

Це на добу!
Webracer

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 06 вер, 2022 18:56

Webracer з поточного рахунку? Наскільки мені відомо, депозитні кошти - без комісїї
Marica

Подякував: 88 раз.
Подякували: 7 раз.

Профіль

#<1 ... 15701571157215731574 ... 1917>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор