Denik написав:Тобто вся війна проти енергетики нагадує війну з вітряними млинами...
цікаво рахуєте а скільки коштує купити новий трансформатор? і де його взяти? за який час його зможуть доставити й змонтувати? убитки від відсутності електрики як порахувати?
alex_dvornichenko написав:Намёк на черноморское судоходство в общем, я так понял.
вот я и говорю Крым это ещё не всё черноморское судоходство. Когда начнем топить корабли в Новороссийске, тогда можно поднимать эту тему, а пока это шапкозакидательство. У США четкая позиция по ударам их оружием по территории РФ. А байрактар туда не долетит.
Denik написав:натякаю на те, що сам трансформатор, якщо новий, коштує десь 3-4 мільйони доларів. Для його знищення треба пряме влучання ракети за 5-11 мільйонів доларів. Якщо збивається 3/4 ракет + я не впевнений, що всі ракети орків влучають точно, виходить для знищення одного трансформатору треба десь 5 ракет вартістю 35 млн. доларів в середньому. Це ще не враховуючи, що треба годувати кілька тисяч довбойобів в полку стратегічної авіації або на кораблях/підвожних човнах ЧФРП, щоб вони за місяць служби запустили десяток ракет...
подход в корне неверный. Неважно сколько стоит ракета, это не наши деньги, важно какой убыток она несёт экономике Украины. Этот показатель ещё можно минимизировать.
Прогнозисты уже прогнозировали что ракет у РФ осталось меньше 50% от количества на 24.02 но какая цена этим прогнозам, если только сегодня было около 9 прилётов?
Имхо нужно исходить из того, что ракет у РФ ещё пока достаточно, и всеми способами нужно улучшать ПВО. Эта позиция по крайней мере конструктивная. А не заниматься подсчётом чужих денег в надежде что они вот-вот закончатся.
vitaliian написав:вы хотели сказать миллионов? 180 тыс это население среднего райцентра.
Я мав на увазі місто Рибінськ https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1 ... 1%81%D0%BA Ярославської області. Це один із трьох центрів виробництва газотурбінних двигунів в педерації (2 інших - Перм, Уфа). В москві та петербурзі все накрилося мідним тазом, бо там навіть за 1000 дол. заплати, а не за 500 квартиру не можна було зняти...
Denik написав:Тобто вся війна проти енергетики нагадує війну з вітряними млинами...
цікаво рахуєте а скільки коштує купити новий трансформатор? і де його взяти? за який час його зможуть доставити й змонтувати? убитки від відсутності електрики як порахувати?
зараз в вікіпедії подивиться і вам скаже Людина відірвана від реального життя, не звертайте увагу. Раніше трансформатор замовлявся за пів року, робиться у місті, яке сьогодні кожен день під обстілами. Це реальна болюча проблема. Точніше просто тероризм. Треба давити на міжнародну спільноту - або закривайте небо, або ми їдемо до вас зимовати. Бо щоб нам не казали про " неможливо" але