Water написав:Москалі дуже засмутяться, якщо виявиться, що рештки "потьомкіна", які зберігались в Катеринівському соборі, не зовсім його?
Ну вони їм потрібні як символ, а не для клонування чи воскресіння. Так що зійде любе, що можна потім православним комуністам із золотими ланцами та хрестами втюхати. В гібридну тактику це все цілком вписується. Мені страшенно жаль, що Херсон така спіткала доля, часто там бував і сприймав як цілком проукраїнське місто. От в Миколаєві сильні позиції не так давно мали комі та і прогресивні соци там паслись на благодатному грунті. Не знаю, чи вже колективна свідомість змінилась.
freeze написав:Комвзвода, ребенок совсем 25 лет, ушел, интеллигентный тихий, практически на глазах. Потеря реакции, психологической устойчивости. Я в шоке.
Тримайтесь!(інших варіантів немає, як триматись) Я теж втратив побратима ще пів року тому (тоді, половина нашої батареї перший раз поїхали на вогневу і зразу ж попали під мінометний обстріл...)
freeze написав:Люди у нас в подразделении девятый месяц в напряжении, что то действительно надо делать с отдыхом, отпусками. Я сам иногда ловлю себя на мысли, что адекватность моя снижена, а агрессивность ненормальная.
Ваші хлопці ще ні разу не були у відпустці? Якщо так, то це дійсно деморалізує... Це, напевно, залежить від командування. Бо чую, що одні вже двічі з'їздили у відпустку, а деякі - ще ні разу...
Але, чому це має залежати від "нижчого" командування - чому це(відпустки) ЧІТКО не прописати/прийняти в законі? Але це ще "пів біди"... Головна біда в тому, що також ніде ЧІТКО не пише, що буде через рік після мобілізації людини?(те, що буде повноцінна відпустка 30днів - то всі знають) Але всіх ЦІКАВИТЬ ІНШЕ! По чутках(та і тут цим полюбляють зловтішатись) - то після тієї 30-деної відпустки, можуть знову сміливо забрати на "невизначений термін"! Бо бачите, ми вже "простріляні/з бойовим досвідом" - а новачків набрати(трохи раніше, щоб був час їх навчити) на заміну нам - релігія не дозволяє?
п.с. Ви ж всі маєте зрозуміти - який бойовий дух і психіка солдата буде, якщо його взяти НЕ добровільно "на друге коло" служби? Бо одне - це коли більшість ломанулась на фронт добровільно(як це було в кінці зими/навесні) і ЗОВСІМ ІНША РІЧ, коли примусово забрати солдата "по другому колу", який вже за рік війни/обстрілів має порушену психіку!
І я ще дуже б хотів написати, яка кількість таких(судячи зі спілкуванням з побратимами), які б, незважаючи на все це - ХОЧУТЬ піти "на друге коло"! Але, мабуть, не можна таку інформацію писати... Може про кількість таких, якось натякне freeze, чи Bobua(доречі, щось він давно не заходив)
wild.tomcat написав:на восьмому місяці служби освоїв азимут та бусоль (артилерист,...).
Так я - "радіотелефоніст" - мене вчили тільки, як поводитись з раціями! Нах мені раніше було самому вивчати "все і вся", якщо мені це НЕ ЦІКАВО!!! Чи ви з тих, якщо наприклад, ваша дитина любить англійську, а ви її примусово заставляєте ходити на уроки гри на скрипці, замість уроків англійської? Чи, наприклад, любить грати у шахи/йому це цікаво - а ви кажете: "Ні! Я сказав будеш ходити на футбол, то будеш!"))) Так це по вашому має виглядати?
wild.tomcat написав:купа служивих знайомих і рідні, дупа в милі, зайвий раз перекинутися парою слів ніколи. а тут - "пісатєль".
100500й раз кажу - я не в піхоті!(це там, як правило - "дупа в милі") По-друге - може це і від командування залежить! Якщо мені дали завдання і я його виконав за 4год - то далі я свій вільний час використовую, як хочу! Чи, наприклад, навчання були - ну то з'їздили на них/потратили 3год. загалом - а далі знову вільний!
Та й тут - не пам'ятаю хто писав про проведення часу військовими в тилу(а нас же періодично кидають то на вогневу, то в тил) - то він гарно все описав, накшталт -(це поза часом завдань/навчань і чергувань) - хтось сидить в телефоні/переписується, хтось - фільми дивиться, хтось - спить, хтось пукає)), хтось - карти грає, хтось - чаї ганяє, хтось - п'є, але НЕ чай))... ну і так далі.
п.с. Але загалом, трошки нагадує "режим в'язниці")) Ти наче і вільний, але і добряче обмежений, як в пересуванні, так і в багатьох діях...(ніж цивільна людина)
Востаннє редагувалось Успіх в Нед 06 лис, 2022 10:29, всього редагувалось 1 раз.
Немного конкретики по такому понятию как “дефицит” боеприпасов для артиллерии у россиян.
Дефицит ракетного вооружения авиационного, морского и сухопутного базирования стал себя проявлять в россии на рубеже апреля-мая. А вот дефицит БК для артиллерии, ствольной и реактивной, стал подавать первые признаки вначале июня.
Это обусловлено с тем, что у россии на момент полномасштабного вторжения в Украину было на складах и хранилищах по разным оценкам от 15 до 20 млн выстрелов. Именно к июню себя исчерпали склады с ближним плечом подвоза, Белгородской, Курской, Ростовской, Воронежской областям. В настоящее время они выполняют транзитную функцию. И как снежный ком идёт накопление кризиса боеприпасов в РОВ.
В наступлении и в обороне российские войска всегда используют тактику «огневого вала».
Чтобы осуществлять эффективное наступление в Украине оккупантам необходим потенциал 50 тыс – 70 тыс выстрелов в сутки.
Чтобы осуществлять эффективную оборону этот показатель составляет в среднем 30 тыс – 40 тыс выстрелов в сутки.
В настоящее время они обеспечивают возможность 20 тыс выстрелов в сутки. То есть, у них нет потенциала для осуществления эффективного наступления и обороны.
Это по-прежнему в 2 раза больше чем осуществляем выстрелов артиллерии в сутки мы, но, мы имеем преимущество по дальности и точности. В свою очередь, в дальнейшем количество выстрелов у врага будет падать.
Используя исключительно потенциал своего производства с нуля, россия может обеспечить свои войска потенциалом 3-5 тыс в сутки. В 2023 году российская армия неизбежно столкнётся именно с этим показателем. https://t.me/zloyodessit/17449
freeze написав:Комвзвода, ребенок совсем 25 лет, ушел, интеллигентный тихий, практически на глазах. Потеря реакции, психологической устойчивости. Я в шоке. Люди у нас в подразделении девятый месяц в напряжении, что то действительно надо делать с отдыхом, отпусками. Я сам иногда ловлю себя на мысли, что адекватность моя снижена, а агрессивность ненормальная.
Отправлено с моего M2003J15SC через Tapatalk
отдых(физическое восстановление, моральная разгрузка)- вопрос серьезный если оставить без внимания-грозит расслаблением алгоколем, демотивацией и как следствие этого увеличение ранений/гибели бойца
сейчас любят сравнивать ЗСУ с армией орков (мол у нас воюют не роботы и не генералы истуканы(как сталинские времена, готовые угробить полк, дивизию-только чтобы самому уцелеть) так вот если позиционируют армию так, что у нас даже командиры среднего звена (комабаты, комбриги) могут самостоятельно принимать решение-то тогда надо не бояться высунуться (армия не любит инициативных-так?)-надо ставить вопрос о ротации (отпусках) и других важных проблемах(ген.штаб должен быть в курсе-страх первых недель войны уже прошел, теперь другая проблема-шапкозакидательство (Буданов и всякие Ждановы(но то вообще недоразумение)
не имею морального права сравнивать свою работу и вашу (службу, войну)... но скажу так -в 40-44 года я с трудом(но все-таки) выдерживал нагрузку типа 19-20 часов без отдыха в сутки в течении 4-5 суток(потом мне хватало 10 часов сна чтобы "полностью зарядить батарею"), в 50 лет у меня было пару раз по 6 портов за 5 дней (Персидский залив, +45с), через 3 дня без сна мозги работали на скорости 5 раз медленней
в 2006 году я один из первых поставил вопрос перед владельцами об уменьшении котрактов с 4,5 до 3,5 для старших офицеров и с 6-7мес до 4,5м для рядовых проблема была в том, что люди не хотели работать на ро-ро (где было по 15 портов за 3 недели при том в Африке) овнеры сказали, что привлекать деньгами они не могут-тогда я предложил сократить контраты, и это был выход вашим командирам не надо замалчивать проблему -все должно быть в пределах разумного, если есть перерыв между активными боевыми действиями, то в отпуск можно без проблем отпустить 2-3% от ЛС а вообще -должна быть плановая ротация (по крайней мере без ротации никто не воевал во вторую мировую, у ссср она была часто вынужденная -когда дивизия теряла боеспособность из-за больших потерь
Успіх написав:От я вже, навіть, дроном пробував керувати - виконувати мало/мальські "шкільні" завдання. (до цього часу мені, навіть, не доводилось його і джойстик тримати у руках) І я вам скажу, що не так це все просто....Джойстик досить "чутливий" і до нього треба звикнути. От би дали мені його на день, то думаю, був би толк. А так за 30хв - звичайно, що не навчишся. Хоч це було покищо лише 1 заняття...
Плейстейшн у допомогу. Після ньог дуже легко плавно літати...)))
Успіх написав:Але загалом, трошки нагадує "режим в'язниці")) Ти наче і вільний, але і добряче обмежений, як в пересуванні, так і в багатьох діях...(ніж цивільна людина)
моряки (с початку ковід19) з лютого-березня 2020 не мають доступу до берега (весь контракт 4-6 міс на судні), це погано для вестибулярного апарату людини
здається тобі відомо, чим закінчується порушення на обмеження в пересуванні? в 2015-2021 бійці регулярно ходили в сіру зону (хто по самогон, хто до дівчат і таке різне)-потім підрив на мінах (200/300)- кожного року до 500 небойових втрат на Донбасі
flyman написав:Успіх а як там і бананофікусом, шпокають жижу (добровільно чи добровільно-примусово)?
Покищо лише чутки... Що, якщо прийдеться - то "свалу не буде" Але в нас тут вже пройшов(чи ще триває) якийсь вірус... Але - так щоб дуже-дуже комусь погано було(як були випадки на Волині) - то нема!
А от вдома, то від рідних/близьких, а також знайомих чую, що от за останні 2 тижні - теж пройшов якийсь вірус... супроводжувався він високою температурою декілька днів!(38-39,5)
«Украинский кризис, в котором мы сейчас находимся, — это всего лишь разминка», — заявил адмирал ВМС США Чарльз Ричард.
«Большой кризис приближается. И не пройдет много времени, прежде чем мы подвергнемся таким испытаниям, которых не испытывали «давно».
готують до життя згідно тов. Швабри: "У вас нічого не буде і ви будете щасливі". А почалося з так званої короночумки і насильницьких дій урядів щодо обмеження прав та свобод людей та примусової уколізації експерементально жижою.
Навпаки. Почалося все з руйнації державних інститутів. З безвідповідальністі осіб в урядах.
І докотилися до -- хочу роблю щеплення, не хочу - розношу полімеоліт; хочу - не лікуюся від теберкульозу та харкаю на оточуючих. При цьому особам в уряді, які відповідають за щеплення та тубік, по фігу...