Hotab написав:Ви просто пригадайте свої розповіді про "ловушки", "капкани", і на мабутнє думайте, чи не допомогли ви особисто наганяти фальшиву паніку , яка не давала діяти більш рішуче нашим військам.
Згоден, але я не маю впливу на командування, тим більш цей форум. Рахую що розвідка мала доповідати командуванню реальну ситуації, а ті не зважаючи на інформаційний пил, приймати рішення. Просто буде прикро як що цих що вивели нам доставлять ще багато непрємностей. Але є як є. Добре що Херсон наш.
Востаннє редагувалось otg в Суб 12 лис, 2022 14:46, всього редагувалось 1 раз.
Faceless написав:Підозрюю, свинособаки знову готують масований обстріл на понеділок
Можливо. Цілі наступних ударів (з конкретними координатами) вони визначили. Відомі вони і нам (мені). Буде це понеділок , чи інший день, але обов'язково буде. В основному це знов енергетична структура. Включаючи газову. А також data-центри. В понеділок мені буде не до форуму, але якщо буде якийсь конкретний інсайд, спробую повідомити.
Востаннє редагувалось Hotab в Суб 12 лис, 2022 14:56, всього редагувалось 1 раз.
Hotab написав:Ви, навмисно чи ні, можете працювати як гвинтик однієї великої ІПСО. Яку розганяли багато хто. Про ловушки в Херсоні і т д.
Чому я так говорив? Просто яку я мав інфу на той час, там були зібрані боєздатні частини, а боєзапас все ж підвозився хто б що не розповідав. Але я не маю своєї розвідки в відмінності від командування. Рахую що командування не має бути схильне впливу ІПСО. Але не берусь когось звинувачувати. Це війна.
Навіть, не знаю, що вам написати...(та й що можна з того писати?) Кожен раз/кожного дня - нові ввідні... Те що просуваємось вперед - це однозначно!👍 Правда, думав, що скоро буду пішки ходити у Снігурівку в АТБ)) - але, події настільки швидко відбуваються, що може швидше в Херсоні зайду в АТБ, а далі - Херсон залишиться в глибокому тилу! ))
Ще такий нюанс: хоч орки зробили "жест доброї волі" - та залишили після себе цілу купу "неприємних сюрпризів/подарунків"! Тож - роботи саперам буде дуууууже багато...
Але, все одно, так чи інакше - але ми ще ближче підійшли до НАШОЇ ПЕРЕМОГИ!
Hotab написав:Туди звичайно ж били, але долітає 10-15% від випущених хаймарсів, бо ешелонована ППО прикривала. Війна - це взаємна хитрість. Щось вдається краще, щось гірше. Всі вчаться на своїх помилках.
Не було там ешелонованої ППО - бо туди Харми та Хаймарси дуже регулярно летіли...
Hotab написав:Туди звичайно ж били, але долітає 10-15% від випущених хаймарсів, бо ешелонована ППО прикривала. Війна - це взаємна хитрість. Щось вдається краще, щось гірше. Всі вчаться на своїх помилках.
Не було там ешелонованої ППО - бо туди Харми та Хаймарси дуже регулярно летіли...
Давайте не будемо. Кожен виліт пакета хаймарса зустрічався. А на Херсон чи не щодня падали обломки як ракет ЗРК, так і хаймарсів. Що давало можливість рашистам розказувати про "біндеровци обстрелівают город".
Збивалось і справді багато. Принаймні до початку виводу. Можливо потім картина покращилась, бо і ППО почало рухатись. Я не слідкував.
"местность для наступления крайне благоприятная и совершенно неблагоприятная для обороны"
ничего сказать не могу, могу только про местность. Левобережье еще более плоское, чем правобережье, лесополосы более жидкие и часто прореженные местными жителями, местами до 0, на дрова, + много ирригационных каналов, начиная от крупных Северо-Крымского, Краснознаменского, Чаплинского, заканчивая мелкими, шириной до 2 метров. Они, в т.ч. и мелкие, в основном бетонированы плитами, + т.наз. водонакопители размерами примерно 100-200 м на 100-200 м, огражденными земляными валами до 3 м над землей.
Давайте не будемо. Кожен виліт пакета хаймарса зустрічався. А на Херсон чи не щодня падали обломки як ракет ЗРК, так і хаймарсів. Що давало можливість рашистам розказувати про "біндеровци обстрелівают город".
Збивалось і справді багато. Принаймні до початку виводу. Можливо потім картина покращилась, бо і ППО почало рухатись. Я не слідкував.
а що, Хаймерси таки збивають? якось переважає думка, що РСЗВ важко збити...
После Херсона пространство решений для обеих сторон боевых действий существенно сократилось. По сути, есть два выбора, которые предстоит сделать Киеву (а именно он сейчас владеет инициативой, и пока нет ни малейших предпосылок для того, чтобы она перешла к противоположной стороне): оперативная пауза на период распутицы или наступление прямо сейчас, пока войска, выведенные из Херсона, еще не перегруппировались. Второй выбор - это направление наступления.
С направлением как раз выбора почти нет. Это попытка прорыва к морю и рассечение российской группировки. В случае успеха перед Кремлем встанет проблема утраты Крыма, а значит - если дело все-таки дойдет до переговоров, позиции Кремля будут ниже любого приемлемого уровня. Наступление в других направлениях к такому результату не приведут. Кроме того, местность для наступления крайне благоприятная и совершенно неблагоприятная для обороны.
Детерминированность пространства решений имеет и оборотную сторону - российское командование тоже понимает имеющуюся угрозу именно на этом направлении. А значит, будет пытаться противодействовать. Правда, лобового решения здесь нет - копать окопы вдоль моря смысла не имеет, но возможно непрямое решение - удары на других направлениях, которые вынудят Киев как-то на них реагировать, «раздергивая» ударные силы.
Однако совершенно точно пока переговоры не стоят в повестке. Киев не снижает планку требований, Кремль не может ее принять. Поэтому как минимум еще одно сражение напрашивается. Вопроса здесь только два - где и когда.