ПУМБ

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Народний рейтинг банків, що діють в Україні, на форумі Finance.UA. Відгуки клієнтів щодо роботи українських банків та рівня обслуговування в них. Вислови свою думку про якість обслуговування в банку
  #<1 ... 324325326327328 ... 672>

Оцініть обслуговування в цьому банку та обґрунтуйте свою оцінку

ПУМБ 3.3 5 78
1- Дуже погане. Грубіянили тощо.
13%
10
2- Погане. Некомпетентне.
18%
14
3- Задовільне. Хотілося б краще.
17%
13
4- Добре. Як і повинно бути.
31%
24
5- Відмінне. Дуже сподобалося.
22%
17
Всього голосів : 78
Повідомлення Додано: Суб 19 лис, 2022 23:44

Re: ПУМБ

Минулого місяця створив шаблон на оплату в обленерго та оплатив їм. Цього місяця дивлюсь на цей шаблон ніби все є, але номера особового рахунку я не бачу. Зробив тестовий платіж, на протязі дня гроші повернулись назад. Дивлюсь у квитанції лише частина цифр від особового рахунку.
pavyak

Подякував: 30 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 20 лис, 2022 00:57

pavyak написав:Минулого місяця створив шаблон на оплату в обленерго та оплатив їм. Цього місяця дивлюсь на цей шаблон ніби все є, але номера особового рахунку я не бачу. Зробив тестовий платіж, на протязі дня гроші повернулись назад. Дивлюсь у квитанції лише частина цифр від особового рахунку.

Я того місця для експерименту вирішив заплатити податки через ПУМБу і ледь не посивів від результату. До підтвердження показує усе правильно, після підтвердження у платіжці комбінаторний вибух перестановок, при тому, що податкова має дуже конкретне уявлення про те, як має виглядати призначення.

На моє щастя, перші два поля обидва рази були правильні і це усе успішно прожувалося, хоча я вже був морально змирився з тим, що доведеться писати листи з проханнями знайти цього ці покручі та зарахувати руками. Що характерно, відмінити платіж, одразу ж звернувшись до підтримки, уже не можливо, навіть не зважаючи на те, що це був неопераційний час і ПУМБа наврядчи його обробила.

Більше зарікся платит тут щось без кишмишу, бо такі знущання над клієнтами мають бути достойно компенсовані.
klug

Подякував: 375 раз.
Подякували: 1257 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: Нед 20 лис, 2022 12:43

сьогодні списало 2,21 грн оверу по дебетці :(
ймовірно, десь криво після поповнення "всекарти" (тягнув додатком) пройшла оплата по комуналці.
ніколи такого не було і от знову ...
Чи можливі інші варіанти ?
ПС. За 2 грн. боротись з Євою - це мазохізм. Хоча помагає чарівна фраза 3 рази підряд - "зєднання з оператором"
stas_rst

Подякував: 847 раз.
Подякували: 426 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 20 лис, 2022 13:08

stas_rst написав:Чи можливі інші варіанти ?
якщо є доступ до веб-версiї пумб-онлайн то там можна залишити повiдомлення, згiдно якого плату за тех.овер за кiлька днiв повернуть. Хоча народ писав що часто-густо пумба сама повертала останнiм часом неправомiрно стягнуту плату за теховер.
Alien

Подякував: 72 раз.
Подякували: 721 раз.

Профіль

3
Повідомлення Додано: Нед 20 лис, 2022 13:22

Alien дякую. почекаю понеділка :) така радість вперше
stas_rst

Подякував: 847 раз.
Подякували: 426 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 20 лис, 2022 15:07

Alien написав:klug от дуже гарно що ви згадали про укрпошту... Розумієте, оті от показники лічильників у квитанціях це тягнеться якраз з тих совкових часів коли люди не мали альтернатив оплати як лише через укрпошту та ощад. Отой совок і привчив заносити у квитанцію усе та по максимуму. Бо так треба було для народного господарства Я добре пам'ятаю часи (друга половина 90х) коли тільки стали з'являтися перші банківські системи оплати за комуналь і мені довелося бути на обласній нараді з цього питання. Так там комунальники якраз тупотіли ніжками і казали що якщо банки не всунуть до квитанції купу усякого непотрібу то вони такі платежі проводити у власних системах обліку просто не будуть. Я пам'ятаю навіть таку чудову пропозицію одного з представників комунальників - зобов'язати банки або приймати платежі виключно по їх паперових квитанціях або друкувати ці самі квитанції самим. Але саме такі - один в один як їх розсилають комунальники. Банки заперечували, що нормативно-правовими актами НБУ передбачені обов'язкові реквізити для квитанцій і вони цих вимог дотримуються а питання показників, повірки лічильників і ще чогось комунальники повинні вирішувати окремо бо це не банківська парафія. Пам'ятаю що нічим хорошим та нарада для комунальників не закінчилась. І, як наслідок, ті що розумніші - пішли по шляху розвитку клієнтських кабінетів, а ті що дурніші і досі колупають пальцем у носі. Але реквізит "показники лічильників" згідно нормативно-правових документів НБУ обов'язковим у формі квитанції про приймання платежу на переказ готівки так і не став. Тому банки мають право включати їх до свої ПТКС виключно на свій розсуд. Ну і можуть не включати, як би незручно це комусь не здавалось

На финансах пишут так:
"Платіжні квитанції за комунальні послуги — це підтвердження оплати за спожитий газ, електроенергію, воду тощо.
Щоб квитанція про оплату послуг мала юридичну силу, у ній мають бути зазначені показники лічильників, суми до оплати, особисті рахунки та всі реквізити компанії, яка надає послуги.
Ці дані можуть бути потрібними для підтвердження платежу в ситуації, якщо між сторонами виникнуть суперечки."
https://news.finance.ua/ua/dokaz-vashoi ... nyh-posluh
lara_08

Подякував: 14 раз.
Подякували: 150 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 20 лис, 2022 15:34

stas_rst написав:Такі речі видно у кабінеті користувача сервісу. Нафіга це в платіжці ?

А нафіга мені ще лізти в кабінет? Ще буде видно коли сам приїдешь кудись до водоканалу та спитаєшь. Це мабуть вам подобається, замість одного руху робити шість...
Charter

Подякував: 22 раз.
Подякували: 16 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 20 лис, 2022 15:37

Alien написав:це підтвердження факту оплати певної дати певній організації на певні реквізити за певну послугу. То навіщо туди пхати те що не властиве цьому документу? Вважаю що показники лічильників до факту оплати відношення не мають

А що ви тоді сплачуєте як не вартість показів лічильника. Ну заплатили ви за воду 100 гривень - що це? За що це? Ви винні чи вам водоканал винен? Чи ви просто платите стільки скільки вам виставляють? Пом'ятаю як РЕС мені виставляв рахунки по 2-3 тисячі...
Charter

Подякував: 22 раз.
Подякували: 16 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 20 лис, 2022 15:47

lara_08 написав:На финансах пишут так:
"Платіжні квитанції за комунальні послуги — це підтвердження оплати за спожитий газ, електроенергію, воду тощо.
Щоб квитанція про оплату послуг мала юридичну силу, у ній мають бути зазначені показники лічильників, суми до оплати, особисті рахунки та всі реквізити компанії, яка надає послуги.
Ці дані можуть бути потрібними для підтвердження платежу в ситуації, якщо між сторонами виникнуть суперечки."

На заборі три літери написоно а під забором дрова лежать. Подумайте самі як наявність показників у квитанції про оплату може надати їй юридичну силу і чому цієї сили буде позбавлена квитанція без показників? Далі цікавіше як наявність відсутність показів може буди підтвердженням платежу у випадку суперечки? Підтвердженням платежу є квитанція і ніяк не покази лічильників. "Не читайте до обіду радянських газет".
Alien

Профіль

3
Повідомлення Додано: Нед 20 лис, 2022 15:59

Charter написав:
  Alien написав:це підтвердження факту оплати певної дати певній організації на певні реквізити за певну послугу. То навіщо туди пхати те що не властиве цьому документу? Вважаю що показники лічильників до факту оплати відношення не мають

А що ви тоді сплачуєте як не вартість показів лічильника. Ну заплатили ви за воду 100 гривень - що це? За що це? Ви винні чи вам водоканал винен? Чи ви просто платите стільки скільки вам виставляють? Пом'ятаю як РЕС мені виставляв рахунки по 2-3 тисячі...

Може я для вас відкрию велику таємницю але сплачувати можна борг частково або повністю, поточні борги і борги попередніх періодів, можна сплачувати узгоджену суму з комунальниками і навіть люди можуть платити послуги наперед - показники лічильників у більшості випадків абсолютно ні до чого. До того ж загальновідома практика коли система не пропускає платіж без показників лічильника (є й таке) кмітливі люди ставлять зазвичай показники 0 та 1 - платіж проходить і зараховується як треба. Я розумію що совок він сидить глибоко і розлучатись із ним не хочеться але об'єктивна реальність така що для показників лічильників існують відповідні реєстри обліку і саме там їм і місце. Квитанція ж вона більше про факт оплати грошових коштів, а не про споживання послуг. Нагадаю що у квитанціях на різні комунальні послуги є ще багато показників від яких залежить розмір оплати - наприклад кількість проживаючих, плода загальна та корисна, загальні показники лічильників вцілому по багатоквартирному дому, тарифи на газ, тепло, воду, стоки, вивезення сміття, калорійність палива та ін. Ви ж їх не зазначаєте у квитанції. А вони не менш важливі ніж показники лічильників. Сподіваюсь ні в кого не виникає наснаги включати усе це до квитанцій? Питання риторичне ;)
Alien

Профіль

3
  #<1 ... 324325326327328 ... 672>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість