Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 313314315316317 ... 2916>
Повідомлення Додано: Суб 07 січ, 2023 17:03

барабашов написав:Bolt и сколько вышел счёт за такую модернизацию? Последовательно с краником врезается счётчик или он навешивается на входящую в батарею трубу и по температуре трубы снимает данные?

Счётчик ставится непосредственно на батарею. Меряет только температуру.
Если не считать сколько запиляли на том сколько компенсировали с бюджета, то с трёшки около 35 кг получилось, но или сразу расчитываешься или в ануитетный кредит на 10 л под 13 годовых(там ещё часть процентов за счёт города) . А так то по 100 кг с квартиры, 70% компенсируют(пилят). 😳
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 07 січ, 2023 17:31

барабашов написав:drevlyanin
Как «комфортная температура в +15» будет увязана с вертикальной системой отопления и допиливанием платежей реальных «моржей» типа вас и британцев до среднего по дому ибо «они греются от соседей!»??? Теплоноситель будет заходить в дом с температурой +20 или батареи принудительно уменьшат в размерах? Вариант подачи его раз в три дня как сейчас при блэкаутах не рассматриваем

А чому власне не розглядаємо? Ви можете на 100% передбачити подальші дії "зайвохромосомних"?
drevlyanin

Подякував: 514 раз.
Подякували: 519 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 07 січ, 2023 17:38

Re: Еміграція, заробітчанство

Bolt написав:
  барабашов написав:Bolt и сколько вышел счёт за такую модернизацию? Последовательно с краником врезается счётчик или он навешивается на входящую в батарею трубу и по температуре трубы снимает данные?

Если не считать сколько запиляли на том сколько компенсировали с бюджета, то с трёшки около 35 кг получилось, но или сразу расчитываешься или в ануитетный кредит на 10 л под 13 годовых(там ещё часть процентов за счёт города) . А так то по 100 кг с квартиры, 70% компенсируют(пилят).
І скільки то буде окупатися? Воно хоч варте витрачених грошей?
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 07 січ, 2023 17:45

Faceless написав:
Bolt написав:

Если не считать сколько запиляли на том сколько компенсировали с бюджета, то с трёшки около 35 кг получилось, но или сразу расчитываешься или в ануитетный кредит на 10 л под 13 годовых(там ещё часть процентов за счёт города) . А так то по 100 кг с квартиры, 70% компенсируют(пилят).
І скільки то буде окупатися? Воно хоч варте витрачених грошей?

Трохи пізніше відзвітую. Наразі за листопад було 500 за опалення(67кв м) , і то ще без індивідуальних лічильників. Будинок утеплили 150 мм пінопласт у.
Пи. Си. Рахунки і так платять квартиранти, а вони особливо не дивляться, що саме платять. 😉
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 07 січ, 2023 18:18

Gastarbaiter написав:
  rjkz написав:
  Gastarbaiter написав:Тільки забув додати, що послуги цих консультантів безкоштовні. І можна спокійно звернутися до будь-кого з них без усяких рекомендацій. Вони отримують комісію від банку (і досить непогану), тому як ніхто зацікавлені у тому, щоб людині дали іпотеку. Підкажуть, як краще подавати податкову декларацію (спільну з дружиною чи кожний за себе), який дохід треба показати, різні схеми намуту на перший внесок (з ранку береш готівковий кредит і, протягом дня, поки тебе не внесли у реєстр, летиш за іпотекою), наливають каву-чай. Приємні люди :) До цих звертатися треба 100%.

Это где такое?

Это я про кредитных консультантов писал. У вас разве таких нет?

Есть.
Я к ним правда не обращался пока.
Но банку пофиг на внесенный кэш.
Будут смотреть на каждый доллар откуда взялся.
И консультант тут не поможет, сколько кофе не выпей.
Может быть, это мое предположение, совесем не факт, если даун будет составлять намного больше стандартных 20%, скажем 50+, то банк приподзакроет глаза на ряд моментов. Но идеология такая - банку нужен кэшфлоу, а не гемор с форкложе и аукционом. К тому-же есть разные локации - где-то залог улетит мгновенно и по более высокой цене, а где-то будет висеть годами, дом будет приходить в упадок, тянуть какие-то деньги и падать в цене.
Еще зависит от момента. Во время ковида раздавали всем направо и налево.
Мой бывший коллега взял дом в НДж всего через 3 года пребывания в стране в полулегальном статусе - приехал туристом и подался на ПУ, получил временное разрешение на работу и временный ССН.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5478 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 07 січ, 2023 22:49

rjkz написав:получил временное разрешение на работу и временный ССН.

Я понимаю про временное разрешение на работу (т.е. ограниченное по времени), но временный ССН - это что?
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 07 січ, 2023 22:56

drevlyanin написав:
  adeges написав:
  drevlyanin написав:
Ви вважаєте, що скандинави чи англійці якісь "особливо морозостійкі" люди? ІМХО через рік-два і в Україні 16 за Цельсієм будуть вважати цілком прийнятною. Все до того йде.

я не вважаю. це просто спостереження. найбільш наочний приклад, це коли приїхав я якось до невеличкого містечка під Лондоном, а там біля зупинку потягів паб з металевою огорожою, невисокою. було це під Різдво, десь біля нуля, невеличкий сніг падав. гарно було. і от виходжу я із станції, а там 2 хлопця пиво п'ють сидячи на огорожі. у футболках та джинсах. це типові англійці

або дитина, так десь місяці 2 на колисці з мамкою прогулюється, +2, а ніжки у шкарпеточах так кумедно стирчать. тому коли вони виростають і починають пити пиво, тоді дивись параграф вище

або типовий вікторіанський будинок в 1 цеглину без утеплення

подібні історії розповідають про скандинавів, там особисто не був. проте родичі розповідають про Норвегію (там зараз), що дитячий садочок, діти на вулиці бавляться - в середньому 2.5-3 години на день. ну там дощить трохи, калюжі. дитина сідає на землю, знімаю башмачок, виливає з нього воду, потім інший, потім далі іде бавиться. при повній відсутності зацікавленості з боку персоналу

ну то коли у нас так з дітьми буде, тоді 16 дома буде сприйматись як жаркувато. а до того часу у шерстяному светрі та штанях при 18 - прохолодно

Я веду до того, що не примхи а обьєктивні обставини(економічна ситуація, фізична наявність газу, вугілля та електроенергії, працездатність інфраструктути) змусять більшість населення переглянути свої звички щодо "комфортної" температури. І хто раніше до цього підготується, той менше постраждає.

якщо все життя ти відчував себе комфортно при 23, то 16 для тебе не стане комфортним ніколи. ти просто будеш страждати, хворіти

і пропозиція починати страждати раніше, ніж це стане невідворотнім, тобто самостійно та наперед починати отримувати страждання, що ніяк не допоможе уникнути майбутніх страждань - це прикольно. Шопенгауер б не схвалив )

а от для дітей від народження 16 може стати приємною нормою. проте тут на заваді стане менталітет батьків.

я от другий рік намагаюсь звикнути до 17.5-18. виходить погано. хоч від 24 вже відвикнув
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 07 січ, 2023 23:43

adeges написав:
  rjkz написав:получил временное разрешение на работу и временный ССН.

Я понимаю про временное разрешение на работу (т.е. ограниченное по времени), но временный ССН - это что?

Это тн не "чистый ССН", я не знаю точно что в нем отличается от "чистого", никогда в глаза не видел, но знаю, что он выдается лицам, запросившим ПУ и так как им статус беженца еще не присвоен и может быть отказ, то они находятся в пендинге, фактически, они вообще без статуса, в таком себе подвешенном состоянии.
У меня подчиненный сейчас в таком-же "статусе", тоже через подачу на ПУ. В США с конца 2019.
Может еще каким-то категориям присваивают, не знаю.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 07 січ, 2023 23:58

adeges написав:
  drevlyanin написав:
  adeges написав:я не вважаю. це просто спостереження. найбільш наочний приклад, це коли приїхав я якось до невеличкого містечка під Лондоном, а там біля зупинку потягів паб з металевою огорожою, невисокою. було це під Різдво, десь біля нуля, невеличкий сніг падав. гарно було. і от виходжу я із станції, а там 2 хлопця пиво п'ють сидячи на огорожі. у футболках та джинсах. це типові англійці

або дитина, так десь місяці 2 на колисці з мамкою прогулюється, +2, а ніжки у шкарпеточах так кумедно стирчать. тому коли вони виростають і починають пити пиво, тоді дивись параграф вище

або типовий вікторіанський будинок в 1 цеглину без утеплення

подібні історії розповідають про скандинавів, там особисто не був. проте родичі розповідають про Норвегію (там зараз), що дитячий садочок, діти на вулиці бавляться - в середньому 2.5-3 години на день. ну там дощить трохи, калюжі. дитина сідає на землю, знімаю башмачок, виливає з нього воду, потім інший, потім далі іде бавиться. при повній відсутності зацікавленості з боку персоналу

ну то коли у нас так з дітьми буде, тоді 16 дома буде сприйматись як жаркувато. а до того часу у шерстяному светрі та штанях при 18 - прохолодно

Я веду до того, що не примхи а обьєктивні обставини(економічна ситуація, фізична наявність газу, вугілля та електроенергії, працездатність інфраструктути) змусять більшість населення переглянути свої звички щодо "комфортної" температури. І хто раніше до цього підготується, той менше постраждає.

якщо все життя ти відчував себе комфортно при 23, то 16 для тебе не стане комфортним ніколи. ти просто будеш страждати, хворіти

і пропозиція починати страждати раніше, ніж це стане невідворотнім, тобто самостійно та наперед починати отримувати страждання, що ніяк не допоможе уникнути майбутніх страждань - це прикольно. Шопенгауер б не схвалив )

а от для дітей від народження 16 може стати приємною нормою. проте тут на заваді стане менталітет батьків.

я от другий рік намагаюсь звикнути до 17.5-18. виходить погано. хоч від 24 вже відвикнув

Смотрите, в Киеве моего детства были морозы 20-25 и снег обычно лежал всю зиму.
И я каждое утро и каждый вечер бегал с собакой по часу по роще, а по выходным в хокеей и в футбол на снегу с утра и до пока ничего не видно. В спортивном костюме и кедах/коньках. Если не активно двигался, то в куртке был.
И сейчас я практически никогда не мерзну, могу холодный душ принять, если эмоционально настроюсь, хоть и предпочитаю горячий.
НО!
Там где я сейчас, есть люди, которые приехали из стран, где никогда не было ни морозов ни снега. И не существует зимней одежды. И они ходят по снегу в обуви типа вьетнамок и с ними работают соцработники, чтобы они детей в морозы и снег одевали по зимнему. Они этого не понимают и я не знаю или чувствуют мороз.
Но когда смотрищь на мадаму в тапках, завернутую в национальную (религиозную) какую-то хламину и в -15 с невозмутимым видом прущуюся по снегу, то начинаещь думать, что они никогда не знали о морозе и поэтому его не чувствуют.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Нед 08 січ, 2023 00:12

adeges написав:
  drevlyanin написав:

Ви все такою чорною фарбою намалювали-страждання, хвороби і т.і. :shock: Не буде масово такого, громадяни пообурюються трохи та й звикнуть і пристосуються через деякий час, як вже біль-менш звикли та пристосувалися до відключень ел. Люди у будь якому віці починають купатися взимку у крижаній воді і здоров'я від цього тільки міцнішає у більшості випадків. Комусь психологічно буде важко але це така собі стадія "гнів". Які наступні стадії ви і без мене знаєте.
Інший сценарій теж можливий але для цього європейські ціни на газ повинні знову пірнути принаймні нижче 200 дол. за тисячу кубів, ймовірність чого не дуже висока на мій погляд.
drevlyanin

Подякував: 514 раз.
Подякували: 519 раз.

Профіль

#<1 ... 313314315316317 ... 2916>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор