Успіх написав:То, може краще було б в березні на вогневій платити з/п + премію 30К і щомісяця до премії додавати 10К. А в тилу - з/п + премію 10К. І лише з Нового року підняти її до 30К
я думаю никто не верил что война на годы. А когда оказалось на годы, посчитали, никаких налогов не хватит содержать армию и обеспечение. Тут нарисовалась два варианта один хуже другого. Печатать без остановки, платить сколько и обещали, но цены сожрут все доходы, а кто получает в тылу 8 тыс те и прокормить себя не смогут (это уже проблематично на 8тыс особенно если есть дети).
Второй вариант - резать всё, кроме нуля. Сокращать ненужных людей в полиции, СБУ, чиновников, учителей и др Бюджетников.
Моя знакомая работает учительницей... в нескольких школах (удаленно). Вместо 4х учителей химии можно обойтись одним. Мне кажется пойдут по этому пути. По крайней мере в сельских школах и райцентрах. Кто из родителей хочет образование, должен будет нанять репетитора. У остальных в слове куй будет 3 ошибки.
Но сохранить стоимость денег, чтобы тарелка супа стоила не 100 грн, а хотябы 20-30. Это ещё комуналка не дорожала.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Пон 13 лют, 2023 17:43, всього редагувалось 1 раз.
flyman" разумнее вас выпускать за 10тыс грн на армию в месяц. Для Польши сумма смешная, а армии от тебя все равно ноль толку, может хоть в Польше принесешь кому то пользу... Договориться с поляками чтобы до окончания войны гражданство украинцам не выдавали. А то все хитрые стали, как война, так сразу куда то валят. Но и держать силой нельзя. Ты же не невеста в гареме. Кстати женщин тоже касается. Беженцы выедают 2ярда долларов из резервов в месяц. https://lb.ua/economics/2023/02/09/5453 ... osvid.html
Успіх написав:А от влада то знала наперед і про вторгнення і про те, що немає дуже чим навіть стримувати, не те щоб наступати
чем? Купить даже танк на мировом рынке проблемно, не говоря уже про истребитель. Власть была в безвыходной ситуации. Я их не защищаю, но смотреть на вещи надо реальнее. Ну знают что будет наступление. Дальше что. Эвакуировать 10млн человек? Это 10 тысяч забитых под крышу поездов. Реально?
Шановні форумчани, редакція готує матеріал на тему змін у виплатах військовим. Напишіть, які питання по цій темі Вас цікавлять? Зворотний зв'язок чекаємо на форумі або надсилайте на editor@finance.ua до 15.02.23.
mephala Мене зараз цікавить тільки одне - коли Україна переможе руських . Якщо процес йде - то влада працює . Зараз . Якби не працювала - все було б як спочатку . І будь-які зальоти корупціонерів - які у нас є скрізь - і нікуди не поділися - на користь країні . У нас колись була влада , яка була краща ? хоч колись ? Чи хтось із нас ніколи в житті не порушував законів ? Якщо є якісь зрушення - це вже плюс .
flyman написав: Європа не готова до війни. Зброя переважно на консервації або несправна. Та що справна, її мізер, і не будуть віддавати останнє. Щоб запустити махіну ВПК потрібно роки. Тому дак довго. Ніхто не був готувий до тривалої війни на виснаження.
Так і Столтенберг це признав відкритим текстом.
І тоді питання до цих столтенбергів: і навіщо тоді існує НАТО? Щоб тільки годувати європейських/американських бюрократів? На мою думку - всі ці ООНи, НАТи, ЄСи давно стали годівницею для нероб у ділових костюмах та їх обслуги.
flyman написав: Європа не готова до війни. Зброя переважно на консервації або несправна. Та що справна, її мізер, і не будуть віддавати останнє. Щоб запустити махіну ВПК потрібно роки. Тому дак довго. Ніхто не був готувий до тривалої війни на виснаження.
І тоді питання до цих столтенбергів: і навіщо тоді існує НАТО? Щоб тільки годувати європейських/американських бюрократів? На мою думку - всі ці ООНи, НАТи, ЄСи давно стали годівницею для нероб у ділових костюмах та їх обслуги.
Ну це риторичне зауваження . Нам це давно стало зрозумілим . Можливо і вони якось почнуть ворушитися . Але ж це дійсно довго і дорого . Трамп же ж не на голому місці приставав до європейців щодо НАТО . Бельгія (здається ) віддала нам всі свої Цезарі . З одного боку - честь і хвала , а з іншого - чого ж їх у вас так мало ?
НАТО - це перш за все США. У Штатів зброя є.
Але Штати форматують Європу... Затримка саме в тому, що Європа не дуже поспішає форматуватися. Чи дійсно не хоче, чи спеціально той же Шольц демонструє, що вимушений робити, що робить під тиском.
Імхо. Проблема не стільки в бюрократії, а більше у тому - куди і чому їм поспішати-то? Звичайно в певних межах часу. Про що і сказала Райз: можна загратися і прогавити.
Ну що можна зробити з тим, що на ТОМУ рівні це гра. Одночасно - Шахи (для себе) і театр (для глядачів). І не більше. По діям видно, що це гра (шахи). По пламенним речам та сльзинці в очах - що театр.
Більш слабким добре вже те, що їх інтереси співпадають з сильним. І на тому подяка))
З.и. мені Мортімер колись давно дав гарний урок (по економіці). Розкрив очі, що не треба дивитись на обгортку... Є фундамент. Однаковий для всіх.
Стосовно ж війни це виглядає так: якщо почуєте, що хтось хоче щось захищати, то готуйтесь до війни. Захищати хоч руцьких... хоч демократію))
Starikan написав:І тоді питання до цих столтенбергів: і навіщо тоді існує НАТО? Щоб тільки годувати європейських/американських бюрократів? На мою думку - всі ці ООНи, НАТи, ЄСи давно стали годівницею для нероб у ділових костюмах та їх обслуги.
Ви мені нагадали дурочку вітренчиху , яка бігала с прапорами і палатками НІ НАТО. Нагадайте мені останній конфлікт россії з діючим членом Нато .