11 лютого Покітко отримав наказ висуватись на Донбас у бойову частину. Він не відмовився попри на відсутність навичок, тому що від самого початку був налаштований "стати служити, якщо це буде потрібно країні". 14 лютого Покітко зателефонував колегам по роботі і сказав, що перебуває у Слов'янську. Вони чекають нового командира і у складі поповнення будуть зараховані у 10-ту гірсько-штурмову бригаду, де його, сприйняли як піхотинця, який готовий виконувати завдання на 1 лінії. Чоловік вважав негідним оголошувати свою непідготовленість, він вирішив без будь-яких скарг виконувати усі накази.
Там одразу додали, що "випадок, який стався з солдатом Богданом Покітком, не є системним".
Командування військових частин бойового складу приділяє велику увагу навченості воїнів, оскільки це запорука збереження їх життя і життя тих, хто поруч. Ми схиляємо голови перед світлою пам`яттю кожного воїна, який загинув обороняючи нашу землю та здобуваючи нашу перемогу. Звертаємось до суспільства дочекатись завершення службової перевірки, результати якої будуть оприлюднення найближчими днями, – додали у ТЦК.
при тотальному ігнорі даної проблеми з боку влади і ЗМІ, взагалі виглядає фантастикою що ця новина пішла далі форумів чи телеграм каналів. Побачимо чи будуть якісь висновки
Такое чувство, что здесь те самые военкомы и сидят.
при тотальному ігнорі даної проблеми з боку влади і ЗМІ, взагалі виглядає фантастикою що ця новина пішла далі форумів чи телеграм каналів. Побачимо чи будуть якісь висновки
Такое чувство, что здесь те самые военкомы и сидят.
Богдан бачив, що деякі бійці з поповнення кажуть, що вони обмежено придатні, але Богдан вважав негідним оголошувати свою непідготовленість, він вирішив без будь-яких скарг виконувати всі накази. Джерело: https://censor.net/ua/r3400779
як на мене, тут не треба соромитись сказати: "хлопці, я автомат тримав в руках півгодини й все..."
Востаннє редагувалось Shaman в Нед 19 лют, 2023 20:48, всього редагувалось 2 разів.
Богдан бачив, що деякі бійці з поповнення кажуть, що вони обмежено придатні, але Богдан вважав негідним оголошувати свою непідготовленість, він вирішив без будь-яких скарг виконувати всі накази. Джерело: https://censor.net/ua/r3400779
як на мене, тут не треба соромитись сказати: "хлопці, я автомат тримав в руках півгодини й все..."
ага, "сам винен"
я не звинувачую нікого, й вам не раджу. завдання - зробити з цієї ситуації правильні висновки
Shaman написав:як на мене, тут не треба соромитись сказати: "хлопці, я автомат тримав в руках півгодини й все..."
Та міг хоч народитись з автоматом, але прильот і все. Деякі випадки були, коли гинули ще добираючись до місця призначення. І якби була повна статистика, то, напевно, виявилось, що хтось ще менше прожив від моменту прибуття до загибелі. Війна дуже жорстока і швидше місце відіграє роль для виживання ніж тривалість підготоки. Хтось служить і не тужить, а хтось попадає в саме пекло.
Shaman написав:як на мене, тут не треба соромитись сказати: "хлопці, я автомат тримав в руках півгодини й все..."
Та міг хоч народитись з автоматом, але прильот і все. Деякі випадки були, коли гинули ще добираючись до місця призначення. І якби була повна статистика, то, напевно, виявилось, що хтось ще менше прожив від моменту прибуття до загибелі. Війна дуже жорстока і швидше місце відіграє роль для виживання ніж тривалість підготоки. Хтось служить і не тужить, а хтось попадає в саме пекло.
теж не туди. не можна відправляти непідготовлену людину в такі місця. питання, що таке мінімальна підготовка...
до речі, якось Холява писав - приліт - всі зразу попадали додолу - новенькі стоять, очима кліпають - це теж рівень підготовки.
Востаннє редагувалось Shaman в Нед 19 лют, 2023 20:56, всього редагувалось 2 разів.
Shaman написав:теж не туди. не можна відправляти непідготовлену людину в такі місця. питання, що таке мінімальна підготовка...
Я не за відправку непідготовлених, але і в таких формах війни, то далеко і підготовка не завжди виручить. От уже понад 200 спортсменів рівня національних збірних загинуло. Більшість гине від вибухів та осколків і не завжди підготовленість дозволила би убезпечитись, це ж не мечами рубатись.