Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 464465466467468 ... 2910>
Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 20:31

Gastarbaiter написав:
  beee написав:Она учила немецкий каждые день по несколько часов. Вроде даже по пол дня или больше. Т.е. человек реально старается, усердно ходит на занятия. По такой тенденции, а также опыту других коллег, через 3 года она может достичь должности кассира в магазе.
В польше, через 5 лет можно достичь бОльшего. Более либерально, вроде

Ну, бывают люди, которым языки вообще "не идут". Тогда только посочувствовать.
Меня жена пару лет назад записала на итальянский (занятия онлайн, но она уже свой лимит бесплатных курсов выбрала - сидела рядом). Пришлось учить. Понятно, что с базой из других языков учится проще. Но тем не менее, А1 пролетели за несколько месяцев по паре занятий в неделю. Так что, думаю, находясь в языковой среде и занимаясь чаще, хотя бы В1 за год можно легко взять.

здатності вивчати мову у всіх різні, залежить суттєво від наявності музичного слуху. дуже суттєво падає з віком, як і всі інші можливості

але згодний. в середовищі, де змушений спілкуватись іноземною мовою, за рік B1 - це абсолютно реально до 40-45 років. після - вже набагато складніше. головне - натхнення. курси, місцеве телебачення, радіо, газети, журнали, новини, поезія, тлумачний словник - було б бажання. якщо все це продовжувати українською плюс коло спілкування українці 99% часу - то прогрес падає в рази
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 21:58

Wisznia2021 написав:Далеко не всі підприємства в Україні працювали на міжнародн стандартах.

Українські стандарти обліку в цілому писалися з міжнародних. Тож розбіжностей не так багато. Принаймі, так було кілька років тому. Інша справа, що не усі положення стандартів застосовувалися підприємствами на практиці, бо більшість бухгалтерів та фін. дирів в Україні орієнтуються на податковий облік, а що там у бухгалтерії - для них не важливо.
Але взагалі то для кожної функції є свій відділ: і для обліку, і для податків, і для планування. Тож задача фін. дира у тому, щоб механізм працював. Тим більше, що компанія може працювати у десятках країн з різними бухгалтерськими та податковими нормами. Жодна людина не знає усіх нюансів для 30-50 країн!
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 22:22

beee написав:Я не знаю, что делать бабе под полтос.

Шукати діда під полтос :twisted: Мій чоловік якось сказав сину:"Якщо не хочеш бути самотнім, то ніколи ніде не називай жінок "бабами". Дійсно, багато самотніх чоловіків мають зневажливе ставлення до жінок.

beee написав:
BIGor написав:Якщо фіндір, то має вільну англійську і має усілякі ACCA ітд. Таких людей всюди з руками-ногами відірвуть.

Как в другой стране всё заново начинать хз

Їй треба знайти укркомпанію, яка має бізнес за кордоном. Або закордонну компанію, яка має бізнес в Україні. Краще перший варіант.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 22:44

Gastarbaiter написав:
  Wisznia2021 написав:Далеко не всі підприємства в Україні працювали на міжнародн стандартах.

Українські стандарти обліку в цілому писалися з міжнародних. Тож розбіжностей не так багато. Принаймі, так було кілька років тому. Інша справа, що не усі положення стандартів застосовувалися підприємствами на практиці, бо більшість бухгалтерів та фін. дирів в Україні орієнтуються на податковий облік, а що там у бухгалтерії - для них не важливо.
Але взагалі то для кожної функції є свій відділ: і для обліку, і для податків, і для планування. Тож задача фін. дира у тому, щоб механізм працював. Тим більше, що компанія може працювати у десятках країн з різними бухгалтерськими та податковими нормами. Жодна людина не знає усіх нюансів для 30-50 країн!

Ви хочете сказать, що фіндір чи бухгалтер, приїхав в Європу - і не треба вчитися?- хай буде по- вашому. Якщо є приклади- в студію!!!
Востаннє редагувалось Wisznia2021 в П'ят 10 бер, 2023 23:02, всього редагувалось 1 раз.
Wisznia2021

Подякував: 1 раз.
Подякували: 51 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 22:56

fler написав:

Шукати діда під полтос :twisted:

Флер, ну что Вы ей Богу, деда под 80 намного перспективнее. Главное завещание составить правильно )))))
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 22:58

Що таке фіндір в Україні - це-( колись головний бухгалтер) гарна, розумна жінка,зубастая. Великий бізнес включає обов'язково декілька підрозділів( видів діяльності)- від чотирьох. Кожний підрозділ має свій штат бухгалтерів. Задача фіндіра- звести докупи звітність по всім підрозділам для управлінського обліку і аналізу. И преподнести это учредителям.Ніякими міжнародними стандартами там і.. рядом не стояли. Ну, ещё помогают при налоговых проверках, судах- в таких случаях всегда надо выработать стратегию поведения. Если появляются какие - то новые/ редко используемые операции- тоже могут помочь поставить правильный учёт. Но, в принципе, для правильного главбуха выучить язык- тяжело, но не должно быть проблемой, т.к. это профессия, которая постоянно читает, учится, думает.
Wisznia2021

Подякував: 1 раз.
Подякували: 51 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 23:42

stm написав:
  fler написав:

Шукати діда під полтос :twisted:

Флер, ну что Вы ей Богу, деда под 80 намного перспективнее. Главное завещание составить правильно )))))

Не на мій характер, можу вбити ненароком у першу шлюбну ніч )))
Мій чоловік молодший за мене на 9 рочків, а серед шанувальників є всякі, но "то другоє" ("динамо-клуб").
Як жінка "під 50" не уявляю собі сенсу еміграції, якщо самотня. Заради дітей - так, тоді нема питань.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 10 бер, 2023 23:56

flyman написав:
  stm написав:Флер, ну что Вы ей Богу, деда под 80 намного перспективнее. Главное завещание составить правильно )))))

Як там ваші італійські діди?
Склільки вже на вас заповітів наскладали?

Дурой была, неопытной, брала как Флер помоложе... Хотя не 9 лет моложе, то вдвойне дурой: ни завещания, ни молодости... Буду исправляться )))))
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 11 бер, 2023 00:54

Wisznia2021 написав:Ви хочете сказать, що фіндір чи бухгалтер, приїхав в Європу - і не треба вчитися?- хай буде по- вашому. Якщо є приклади- в студію!!!

Мабуть ми з вами про різні компанії розмовляємо. Кожен про свій досвід.
Я не кажу, що абсолютно кожен може зайняти посаду фін. дира чи головного бухгалтера. Для цього потрібні певні навички та знання. Звісно, що якщо головним завданням українського головбуха було відмахуватися від щотижневих перевірок різних органів (зустрічав і таких на держпідприємствах), то цей досвід буде мало придатний у Європі. Якщо ж ми говоримо про вміння організувати роботу відділу бухгалтерії, про якість обліку, про розуміння основної функції бухгалтерії, то тут не бачу жодних перешкод для іноземців. Звичайно, усюди є своя специфіка. Тож це може бути посада не 1 до 1, а, наприклад, на рівень нижче. Не головбух, а заступник за напрямком організації обліку. Не фін. дир, а фінансовий менеджер чи керівник якогось відділу (звітності, планування, та хоч розрахунків). У всякому разі це не миття посуду за мінімалку.
Також певну роль відіграє рівень компанії. Якщо це середній бізнес локального рівня, то можуть бути якісь складнощі. Якщо це міжнародна компанія, то, повірте, їм усе рівно звідки ви приїхали: з України чи з Камеруну. Є право на роботу, є потрібні навички та досвід - будь ласка. А те, що ви пишете, це якійсь комплекс меншовартості. Що ми там ніхто, та на нормальну роботу нас не беруть.
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 11 бер, 2023 03:29

fler написав:
  stm написав:
  fler написав:Шукати діда під полтос :twisted:

Не на мій характер, можу вбити ненароком у першу шлюбну ніч )))
Мій чоловік молодший за мене на 9 рочків, а серед шанувальників є всякі, но "то другоє" ("динамо-клуб").
Як жінка "під 50" не уявляю собі сенсу еміграції, якщо самотня. Заради дітей - так, тоді нема питань.

Незадолго до моего отъезда, позвонила мне знакомая моих родственников...
Лет 60.
Очень хотела эмигрировать в США...через брак. в 60.
Просила "найти кого-нибудь" ей.
Я в шоке был.
Причем с таким напором. Я ей пытался мягко намекнуть, что я в этих делах не силен, но могу ей рассказать про другие пути. Стал рассказывать, минут 30-40 распинался. Закончил, она "ага, так что насчет брака?".
Хотя, объективности ради, ей в 60, если именно в 60, еще можно было и поработать и пенсию заработать. Хуже ей точно бы не было.
Так по форуму мем ходит про "кассира АТБ"...так это она. Буквально.
Приехала-бы со своим нулевым Инглищем, пошла-бы работать хоуматтендентом на 17 долларов в час. Работа не на убой, многие берут кейсы с овертаймами, а это уже 25,5 в час на то, что выше 40 часов в неделю.
Сегодня жена пыталась записаться на заполнение инком такс, в офисе семейная пара в возрасте в очереди - оба хоуматтенденты, общий доход 120 куе.
Поработала-бы до 70 лет, судя по ней, здоровья хватит, и или на пенсию в где-то 1200 или если меньше будет, то на SSI сейчас в НЙ это где-то 1 куе (федеральный плюс от штата) + фудстемпы (долларов 400)плюс медикер (если 10 лет отработает) + медекейд (по американским меркам она не будет богатой) + (если повезет и найдет путь) 8 программа. По сравнению с украинскими перспективами - сказка.
Но ей "прынц" на белом коне нужен, чтобы на все готовое.

Так, по теме Вашего поста, то "под 50" - это еще лет 20 работать можно и потом на пенсии себя неплохо чувствовать. Относительно украинских пенсионеров, конечно.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5477 раз.

Профіль

10
5
7
  #<1 ... 464465466467468 ... 2910>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти