Завозят в Украину два банка: ПУМБ и Аваль. Приват у них покупает. Завозят исключительно эмиссию, поэтому у Привата в основном все "номера подряд".
|
|
![]() Не намагаючись втрутитись у обговорення знавців звідки та хто валюту завозить в Україну - просто хочу нагадати що крім Райфу та Пумбу на ринку підкріплення банків валютною готівкою періодично минулого року з'являвся ще й НБУ. Не думаю що він щось міг відкуповувати із завезеного у Пумба (або Райфу). І наскільки я знаю готівкова валюта в "закромах" НБУ була наявна і у буремному 2004, і кризовому 2008 та інших складних роках для неньки. Можу звичайно помилятись але наскільки я пам'ятаю досвід ввезення готівки за кордону за НБУ тягнеться ще з 90-х. Звичайно це не робиться так часто і в таких обсягах як ПУМБ але думаю НБУ має певні підстави вважатись третім гравцем. ![]() Alien
Можливо, але в мене є певні сумніви. То що в сховищах лежить валюта, то сумнівів немає, а ось що він її завозить - не вірю. Раніше валюту завозили літаками, і НБУ не виключення. Але с початком війни літаки не літають, тому валюту завозять автомобілями інкасації. Саме у тумби та аваля дуже сильна служба інкасації, тому вони і ризикують возити валюту. Я не чув щоб у НБУ була власна сильна служба інкасації, тому є певні сумніви, що він сам завозить валюту, а не користується тумбою чи кимось ще ![]() deneg net ну тоді якщо ви не знаєте я вам розповім - служба перевезення валютних цінностей це дуже сильна структура яка має кілька десятилітню історію, фахових інкасаторів,з автоматичною зброєю що офіційно зареєстрована за НБУ, кілька десятків великотоннажних броньованих автомобілів, щонайменше десяток спеціально обладнаних залізничних вагонів, власні колії під'їзду до центрального сховища НБУ, раніше ще в кожному обласному центрі на головних залізничних вокзалах були спеціальні місця для розвантаження таких вагонів з необхідними коммунакаціями. Тому в тому що служба перевезення цінностей (службою інкасації їх давно не називають бо інкасацію вони не роблять з 90- хоча починали саме з цього) в НБУ є я жодним чином не сумніваюсь. Чи завозять вони валютну готівку зараз - не скажу бо не знаю. Втім якщо буде треба технічні можливості є безсумнівно.
![]() Alien
Можливо, не буду сперечатися, бо не знаю цю тему. Але, вважаючи тенденцію розвитку державного сектора після розвалу союзу, маю сумніви, що ця служба зараз в гарному стані чі існує взагалі. Навіщо тримати такий апарат, якщо все завозилось літаками? Це як наші мужновладці здавали на металолом літаки та танки, бо війни ніхто не чекав. А приватний сектор, типу тумби, дуже гарно розвивал власну службу інкасації, тому зараз на коні. Це, як наша армія, яка дуже сильно деградувала, і зараз її корме приватний сектор, а не держава. Я в темі по армії, тому наводжу саме цей приклад. І хто зараз возить валюту НБУ - невідомо. Моє припущення, по аналогії, що це тумба чи хтось подібний. ![]() Re: Клуб 100к - валютные депозиты за гривнуА по темі гілки щось цікаве є? Чи з такою маржею карусель стала не цікавою?
![]() deneg net навіщо тримати - це якраз легко - НБУ завжди перевозило багато готівки та інших цінностей. З розвалом системи теруправлінь звичайно цю службу дуже скоротили. Але наскільки я пам'ятаю лишились теруправи у Харкові, Дніпрі, Львові, Одесі, та Хмельницькому. Кругом є грошові сховища де я так розумію якась готівка та зберігається, а також куди банки звозять зношену готівку і яка там перераховується, частково знищується а частково вивозиться до Києва. Крім того є значні перевезення банкнотного паперу з фабрики у Малині на БМД у Києві. Не наймати ж Пумбу чи Райф щоб перевозити такий вантаж всередині системи. Крім того ще нещодавно точно знаю що банки замовляли великі партії готівкової гривні яка доставлялась з Центрального сховища НБУ до сховищ центральних офісів великих укр.банків. Чи є такі перевезення наразі не скажу, втім допускаю що ще є. Тобто сама служба завжди була заточена на гривневі перевезення і існувала заради них. Але за замовленнями банків перевозила по Україні і валюту і банківські метали в значних обсягах теж.
![]() Alien
Я не можу стверджувати або спростовувати, бо не маю інформації. Подібна інформація - не публічна, тому володіти нею майже ніхто не може. Будемо вважати, що НБУ має можливість ввозити валюту в країну, але чі ввозить він - не відомо. А те що тумба ввозить - це 100%. І аваль трішки возить. І саме ці банки мають монопольне положення на ринку готівкової валюти. Примаймні ще не один банк не назвав інших. ![]() А вам карусель цікава зараз? Не чекаєте підйому долару? 30 гривнів в день з 100тисяч ,,гарний заробіток,,? Я поки збираю в пачки гарні сині папірці. Вже таких персонажів в банчиках надивився, що доларові конвертдепо оформлюють. Приміром діда з бабою в півні що 150 тисяч пхали в касу щоб їм на картки закинула касир щоб купить на депозит по дві тищі доларів. Пенси вже прошарені стали. Хто буде ,,пасорок,, в обмінках скуплять готівковий долар. Одна віра в ЗСУ, їх зарплату і премію. PS 2700 приват замовить на видачу в додатку дає. А на касі видає помилку і відмову видачі готівки. 2600 + 100 на завтра без замовлення. Райф 2734 не видав, а 2700 спокійно. 34 іншим разом ![]()
|
|