Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Gastarbaiter написав:Не соромлюся зізнаватися, що я їзжу на 18-річному авто та мешкаю у селі. Але теж не соромлюся зізнаватися, що мене це цілком влаштовує, хоч зарплата дозволяє мешкати десь у центрі та взяти якійсь СУВ у лізинг.
Ну по місцевим бачу, що хто побагатше - муваються за місто, відчувається брак дерев і парків в Кракові. Хоча +- нормальний будинок коштує від 1-1,5 млн злотих. В самому місті живе середній клас і прошарок побідніше.
Gastarbaiter написав:Не соромлюся зізнаватися, що я їзжу на 18-річному авто та мешкаю у селі. Але теж не соромлюся зізнаватися, що мене це цілком влаштовує, хоч зарплата дозволяє мешкати десь у центрі та взяти якійсь СУВ у лізинг.
Ну по місцевим бачу, що хто побагатше - муваються за місто, відчувається брак дерев і парків в Кракові. Хоча +- нормальний будинок коштує від 1-1,5 млн злотих. В самому місті живе середній клас і прошарок побідніше.
Zawsze wracam do tych miejsc Gdzie mój dom rodzinny jest Tam gdzie ciągle czekasz Ty Gdzie otwarte dla mnie drzwi Zawsze wracam do tych miejsc Tam gdzie czas zatrzymał się Gdzie najpiękniej pachnie chleb Gdzie najmilszy śni się sen
каждому эмигранту надо выучить наизусть эти строки
Востаннє редагувалось Wirująświatła в П'ят 21 кві, 2023 18:53, всього редагувалось 1 раз.
vitaliian написав:Gastarbaiter уточните в польском селе?
Да, в 20 минутах езды от Кракова. Тихо, дешево, лес рядом, кабаны и олени под забором гуляют (хотя они и в Кракове гуляют ).
В самому Кракові природи дуже мало, все оточено багатополосними автострадами з великими огорожами-шумопоглиначами. Не знаю як Вам, але відчувається що в місті є культ автомобіля. От свіжий приклад - дивився за містом райончик - там будують нову дорогу Плашиста - так от після побудови власнику будинку щоб перейти дорогу треба буде сідати в автомобіль і їхати через петлю/розворот 2 км
Zawsze wracam do tych miejsc Gdzie mój dom rodzinny jest Tam gdzie ciągle czekasz Ty Gdzie otwarte dla mnie drzwi Zawsze wracam do tych miejsc Tam gdzie czas zatrzymał się Gdzie najpiękniej pachnie chleb Gdzie najmilszy śni się sen
У нас в районі є невеличкий парк, дуже крутий - але туди багато їдуть на автомобілях... Походу люди не мають вибору... Я не представляю, що має бути щоб на авто їхати в парк...можливо ще не пізнав цю культуру...
vitaliian написав:каждому эмигранту надо выучить наизусть эти строки
В бідності ніхто не хоче жити, навіть якщо це твоя Батьківщина. Люди шукають де життя краще, паритет доходи/витрати. І тут Україна дуже програє, на жаль. Але ніхто не заважає тобі вернутися в рідне село крутити хвости коровам.
В бідності ніхто не хоче жити, навіть якщо це твоя Батьківщина. Люди шукають де життя краще, паритет доходи/витрати. І тут Україна дуже програє, на жаль. Але ніхто не заважає тобі вернутися в рідне село крутити хвости коровам.
на свете есть несколько вещей более важных, чем богатства. А богатые люди чаще всего рабы своих денег. Я знавал нескольких долларовых миллионеров, рабы со своей реальностью. В их жизни было много выборов: дружба или деньги, любовь или деньги, свобода или деньги. Догадайтесь, что они выбрали.
на свете есть несколько вещей более важных, чем богатства. А богатые люди чаще всего рабы своих денег. Я знавал нескольких долларовых миллионеров, рабы со своей реальностью. В их жизни было много выборов: дружба или деньги, любовь или деньги, свобода или деньги. Догадайтесь, что они выбрали.
Не вижу смысла объяснять это бигору. Причины его мотивации "свалить" очевидны, как впрочем и у большинства "заробитчан". Со временем восторга от Польши будет всё меньше.
Несколько лет назад, познакомился на пляже в Тель-Авиве с новоиспечённой репатрианткой из многострадального Мариуполя. Так ей конечно было что с чем сравнить. Жила она всю жизнь между двух "бесконечных" заводов, с экологией, загрязнённой до такой степени, что снег зимой, с её слов, был фиолетового оттенка. Много что ещё рассказывала про свою малую родину, просто не считаю уместным сейчас это описывать, но это к сожалению далеко не в пользу Украины.
Слушая её, сравнивал своё детство и юность, в красивом, зеленом ( пускай и не достаточно ухоженном ) но европейском городе Львове, живя в австрийском доме, между нескольких парков среди множества памятников архитектуры. К сожалению есть ещё много других факторов, кроме места обитания, влияющих на мотивацию уехать куда подальше...
Востаннє редагувалось roberto dark в П'ят 21 кві, 2023 20:01, всього редагувалось 3 разів.
BIGor написав:Ну по місцевим бачу, що хто побагатше - муваються за місто, відчувається брак дерев і парків в Кракові. Хоча +- нормальний будинок коштує від 1-1,5 млн злотих. В самому місті живе середній клас і прошарок побідніше.
Шта? Тут цілий ліс у 15 хвилинах пішки від Вавеля. Парки та ліски поменше взагалі чи не на кожному кроці.
Kraków w czołówce najbardziej zielonych miast świata Miasto zajęło piąte miejsce na świecie i trzecie w Europie w rankingu, stworzonym przez Husqvarna Urban Green Space Index (HUGSI). Lista została stworzona na podstawie obrazów satelitarnych i procentowego udziału zieleni w metropoliachW pierwszej dziesiątce najbardziej zielonych miast znalazły się: Charlotte, Durban, Wilno, Dortmund, Kraków, Stuttgart, Austin, Wurzburg, Zurych i Heidelberg.
Metodologia badania polegała na wykorzystaniu obrazów satelitarnych oraz wizji komputerowej do oceny zielonej powierzchni miasta. Zgodnie z szacunkami, ok. 36 proc. powierzchni Krakowa zajmują drzewa, a 20 proc. trawa.