Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 607608609610611 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 14:07

Shaman писал(а):
  rjkz писал(а):
  Shaman писал(а):[quote="5567462:Shaman"
віднесіть мене до миру Facelessа, який не існує, й не витрачайте на мене час.

я ніде не писав, що в України шоколадно жити. але коли я починаю озвучувати реальні зп, які існували й існують в Україні, то починається істерика. 14-15 т грн для офісного робітника вже мало, хоче 18-20 т грн. для більш продвинутих - вже й 25-30 т грн малувато.

здається, ви себе більше переконуєте, що як гарно, що ви поїхали - на здоров'я. за кордоном теж не так легко, але про негаразди ви мовчите - то таке :D
головне питання - коли ви досягнете зп, що можна брати іпотеку й на скільки років?

ось кейс - на старті по спеціальності (пов'язано з кредитуванням) - мін - 28 т євро. оренда кімнати, навіть не квартири - 1 т євро на місяць. для однієї людини - не питання. для сім'ї - якось так не дуже. й це ще гарно, бо є перспектива, - але більше йде в Макдональдс на погодинку

1. я просто інформую, які є зп. де ви побачили мою оцінку - це мало чи багато? це те, що є.
2. а тут ви поясніть, що мали на увазі, будь-ласка. я вважаю, що співвідношення зп - нерухомість в більшості країн приблизно однакове. тільки в розвинених країнах є іпотека, а в Україні - немає.
3. це Ірландія. що вас здивувало? низька зп? так все, як ви кажете - починає з початку, тільки за своїм профілем. junior, бо погана мова. й до речі, вийти на головні позиції важко, бо це спілкування з клієнтами.

1. По духу Вашего поста, создалось впечатление, что 15 кгрн на старт Вы считаете достойной оплатой офисного работника. Что Вы подразумеваете под "офисным работником"? Это специалист? Или это человек с нулевым опытом? Или обязанности такого специалиста - изнашивать клаву на Финанс.юа в рабочее время с перерывами на кофе-брейк? Я не понимаю. Ибо, если компании нужен квалифицированный персонал, который будет работать и зарабатывать компании деньги,а не "функционировать", то такой человек тоже хочет зарабатывать и его отношение к 15 кгрн как негативное, тоже можно понять. В противном случае, Вы рискуете взять кого-то типа Болта, который будет класть болт на работу и "воровать рабочее время, если больше украсть нечего".
2. Не могу сказать насчет соотношения везде. Мой предшественник на позиции взял в мортгидж дом после 3 лет пребывания в стране и 2 лет на моей нынешней позиции. Дом стоил 360 куе. Мне банк прислал именной оффер (не реклама) на мортгидж год назад. Я не просил. Скажем так, ковид я встретил уже в США, но это было начало. Стандартный мортгидж дается с даунпейментом 20%.
При любой зп мортгидж не дадут ранее чем через 2 года, тк нужны инком такс за 2 последних года. ВОт Вам и соотношение доходов и времени для ипотеки. И это НЙ - самый дорогой город мира на сегодняшний день.
3. Насчет Ирландии...Я не стану подвергать сомнению Вашу информацию, так как не имею других данных. Но я знаю, что есть страны с дорогой недвижимостью и арендой и невысокими зарплатами. В этом плане и Украина - совсем не фонтан.
Но позволю себе вернуться к тому что знаю сам и тому о чем информирован.
...

1) як на мене класична помилка, через яку на форумі постійні чвари, - у вас склалося враження - помилково склалося. давайте читати те що написано, й не додавати від себе. озвучена цифра 15 т грн - це цифра, яку дають на старті навіть в ІТ без досвіду - це констатація факту. різниця у ІТ тільки в тому, що якщо ти тямиш, то вже через рік досягнеш набагато більшого.

друга помилка, чому у нас різні враження - не всі посади заробляють гроші, є так званий бек-офіс, який займається документами - у США я гадаю теж саме. наприклад, це бухгалтера, економісти, офіс-менеджер, кадровик та інше.

2) по мортиджу мав на увазі наступне - в нас дуже багато прикладів про працюючих руками закордоном - так от касир ні АТБ, ні Biedronka, ні Walmart - на нерухомість не зароблять й позику просто не сплатять - у великих містах точно. якщо хтось заперечує, то давайте цифри - зп, вартість житла й % - зробимо розрахунок й перевіримо. від якої зп можна заробити на нерухомість - можна спробувати оцінити, але зараз - коли нерухомість подорожчала по всьому світу - я ризикну припустити - не більше половини працюючих у будь-якій країни. чи в США в трейлерах більше ніхто не живе? ;)

3) я навів приклад для іншого - що стартові умови для молодого одинокого норм. але якщо в тебе сім'я, то важкувато. а людина на це пішла, що коли підтягне англійську, я гадаю кар'єра значно прискориться, бо досвід є. але знову обмеження - для високих посад потрібно спілкування з клієнтами, а для цього потрібен рівень мови native - що складно, ви ж самі кажете[/quote]

Знаете, Вы сейчас по всем 3м пунктам сделали немного другие акценты и теперь оно выглядит менее дискуссионно, но смысл абсолютно изменился.
С тем что Вы написали изначально у меня нет согласия и свои точки зрения я выложил.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 14:36

Shaman писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):
  roberto dark писал(а):Также за многие годы проживания за границей, сделал вывод, что постоянные "нахваливания" новой страны проживания, бесконечные сравнения с прошлой жизнью и прочии инсинуации на тему переезда, как правило у САМЫХ НЕУСТРОЕННЫХ и недовольных своим насущным положением эмигрантов.

А варианта, что новая страна может просто нравится и у человека все как минимум не хуже (или даже лучше), чем было на родине, и потому он хвалит новую страну - такого варианта нет?
Сравнения с прошлой жизнью неизбежны в первые годы. Поначалу люди пересчитывают цены в магазине и сравнивают с АТБ. Затем идут сравнения в остальных сферах жизни. А через пару лет уже и не помнишь особо как оно там было "в прошлой жизни".

насправді, ви розумієте, що коли у людини все добре вона більш акцентує увагу на тому, що є зараз.

а коли вона дійсно постійно порівнює як було - то таке.

це як людина, яка постійно розповідає, який він Казанова - насправді все навпаки.
справжні Казанови помовкують, щоб нікого не скомпрометувати ;)

Вірно мислите шановний. Ви практично відповіли за мене. Той хто задоволений країною, не буде про це нагадувати всім і кожному, про своє нове зарубіжне "щастя". Перші роки еміграції - взагалі можна проходити в рожевих окулярах. Не знаючи мови, законів, менталітету місцевих, а особливо досвіду ТРИВАЛОГО проживання ТА РОБОТИ, в новій країні. В 45 років кудись емігрувати - то хіба з прицілом на пенсію із заробленим на неї капіталом. Відносно віку правило одне - чим раніше, тим краще.
roberto dark

С нами с: 04.06.19
Благодарил (а): 239 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 15:53

сильний джун

Shaman писал(а):зовсім недавно спілкувався - мені доводили, що 2 кує - це сильний джун.

це той, якому в конкуруючій галері дадуть личку мідла, і 3К, але він лінується піти на співбесіду
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 16:27

Gastarbaiter писал(а):
  Faceless писал(а):Порівняння рівня життя спирається на цифри. Та й тема пішла з того що начебто в Україні не можна заробляти навіть на рівні просто заробітчанина, а це геть неправда

Вже кілька разів пропонував порівняти рівень життя людей однакових професій. Наприклад, водія київського автобуса та водія автобуса у Парижі. Чи бухгалтера у Вінниці та бухгалтера у Філаделфії. Працівника складу у Броварах із працівником складу у передмісті Варшави. Ось і все.
Які продукти купують, яке житло, який автомобіль можуть собі дозволити, як часто та куди можуть поїхати у відпустку. І т.д.

Меня картина возле почтового отделения поражает - почтальон, который развозит по нашему нейборхуду посылки, приезжает на работу на новеньком белом кроссовере мерседес, другой почтальон предпочитает кью 7.
Зарплаты на укрпочте кто-то знает?
rjkz

14
10
7
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 16:30

airmax78 писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):
  Faceless писал(а):Порівняння рівня життя спирається на цифри. Та й тема пішла з того що начебто в Україні не можна заробляти навіть на рівні просто заробітчанина, а це геть неправда

Вже кілька разів пропонував порівняти рівень життя людей однакових професій. Наприклад, водія київського автобуса та водія автобуса у Парижі. Чи бухгалтера у Вінниці та бухгалтера у Філаделфії. Працівника складу у Броварах із працівником складу у передмісті Варшави. Ось і все.
Які продукти купують, яке житло, який автомобіль можуть собі дозволити, як часто та куди можуть поїхати у відпустку. І т.д.

Це працює до якогось рівня. Далі в наших просто не має шансів потрапити на аналогічну роботу або посади за кордоном. Тому починаємо з покоївок, закінчуємо водіями фур, ну добре, молодшим інженерним персоналом. Далі просунутись зможуть не тільки лише усі. Коли ми розмовляємо про еміграцію в зрілому віці - позиції вищі за молодший персонал взагалі немає сенсу порівнювати.

Ну да, особенно если сразу давать себе установку - "у меня ничего не получится".
Кто не пробует, не делает - у того и не получается.
rjkz

14
10
7
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 16:32

rjkz писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):

Меня картина возле почтового отделения поражает - почтальон, который развозит по нашему нейборхуду посылки, приезжает на работу на новеньком белом кроссовере мерседес, другой почтальон предпочитает кью 7.
Зарплаты на укрпочте кто-то знает?

пару років тому була стаття, що викладачка коледжу літом на канікулах підроблєє чи то "по виклику" чи офіціанткою, бо не тому що хоче, а на життя не вистачає доходу на основній роботі.
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 16:47

roberto dark писал(а):
  Shaman писал(а):насправді, ви розумієте, що коли у людини все добре вона більш акцентує увагу на тому, що є зараз.

а коли вона дійсно постійно порівнює як було - то таке.

це як людина, яка постійно розповідає, який він Казанова - насправді все навпаки.
справжні Казанови помовкують, щоб нікого не скомпрометувати ;)

Вірно мислите шановний. Ви практично відповіли за мене. Той хто задоволений країною, не буде про це нагадувати всім і кожному, про своє нове зарубіжне "щастя". Перші роки еміграції - взагалі можна проходити в рожевих окулярах. Не знаючи мови, законів, менталітету місцевих, а особливо досвіду ТРИВАЛОГО проживання ТА РОБОТИ, в новій країні. В 45 років кудись емігрувати - то хіба з прицілом на пенсію із заробленим на неї капіталом. Відносно віку правило одне - чим раніше, тим краще.

Ну дивіться, я не написую постійно, наприклад, знайомим чи родичам про те, як тут усе чудово. Але напевно кожен, хто емігрував, отримує такі питання. "А як там у вас то?", "а як там у вас з цим?", "а які зарплати?", "а скільки коштує?". То що я маю розповідати? Скромно мовчати? Я просто розповідаю правду (принаймі так, як я її бачу). Розповідаю і про те, що добре, і про те, що не влаштовує. Так само і в зворотній бік: коли, наприклад, дізнаюся, що мама у Києві послизнулася на нечищених вулицях та забила ребра - одразу порівнюю із тим, як очищують вулиці тут і що шансів послизнутися у Кракові набагато менше.
Я не роблю та не висилаю, наприклад, фото на тлі якоїсь дорогої автівки чи будинку у спробі викликати заздрощі. Не соромлюся зізнаватися, що я їзжу на 18-річному авто та мешкаю у селі. Але теж не соромлюся зізнаватися, що мене це цілком влаштовує, хоч зарплата дозволяє мешкати десь у центрі та взяти якійсь СУВ у лізинг.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 16:53

Gastarbaiter уточните в польском селе? Персонажи, которые хотят чтобы им завидовали, вызывают только жалость.
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 17:07

vitaliian писал(а):Gastarbaiter уточните в польском селе?

Да, в 20 минутах езды от Кракова. Тихо, дешево, лес рядом, кабаны и олени под забором гуляют (хотя они и в Кракове гуляют :mrgreen: ).
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 17:14

Gastarbaiter писал(а):
  vitaliian писал(а):Gastarbaiter уточните в польском селе?

Да, в 20 минутах езды от Кракова. Тихо, дешево, лес рядом, кабаны и олени под забором гуляют (хотя они и в Кракове гуляют :mrgreen: ).

польским кабанам привет)
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
  #<1 ... 607608609610611 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама