Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 610611612613614 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 21:59

BIGor писал(а):Якась філософія. Так що Ви хотіли цим сказати?
забейте) мысли вслух. Возможно общечеловеческие ценности к вашей жизни неприменимы.
Последний раз редактировалось Wirująświatła Пт 21 апр, 2023 22:01, всего редактировалось 1 раз.
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 22:01

vitaliian писал(а):
  BIGor писал(а):Якась філософія. Так що Ви хотіли цим сказати?
забейте) мысли вслух

еее, мислі? :P які там мислі...
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 23:03

rjkz писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):
  Faceless писал(а):Порівняння рівня життя спирається на цифри. Та й тема пішла з того що начебто в Україні не можна заробляти навіть на рівні просто заробітчанина, а це геть неправда

Вже кілька разів пропонував порівняти рівень життя людей однакових професій. Наприклад, водія київського автобуса та водія автобуса у Парижі. Чи бухгалтера у Вінниці та бухгалтера у Філаделфії. Працівника складу у Броварах із працівником складу у передмісті Варшави. Ось і все.
Які продукти купують, яке житло, який автомобіль можуть собі дозволити, як часто та куди можуть поїхати у відпустку. І т.д.

Меня картина возле почтового отделения поражает - почтальон, который развозит по нашему нейборхуду посылки, приезжает на работу на новеньком белом кроссовере мерседес, другой почтальон предпочитает кью 7.
Зарплаты на укрпочте кто-то знает?

Librarian Salary in New York
80,474
https://www.salary.com/research/salary/ ... ew-york-ny
У библиотекаря медиана около 7 тыс дол мес
San

С нами с: 08.04.08
Благодарил (а): 2331 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 23:16

fler писал(а):
  rjkz писал(а):Почитал Вас и никак не пойму - что со мной не так?
То что писал Либо - все проглатывали кроме меня. Много понтов, а по сути, одно финансовое решение, основанное на том как намахать американскую систему.
Решение оригинальное, надо признать, но не вяжется с понтами и по сути исключает смысл жизни в США.

Хіба я кажу, що з вами щось не так? :D Мене просто дивує ваша позиція щодо життя в США, тому що вона різко відрізняється від всіх інших, які я чула від знайомих.
Ви, наприклад, писали, що 60-річній жінці (яка хотіла емігрувати з України) можна легко влаштуватися на роботу доглядати стареньких. Для мене це був шок.
Дивує також те, що ви емігрували у 45+, але не жалієтесь на коштовне медичне обслуговування. При цьому мої одногрупники будучи 25+ називали жахливі цифри щодо стоматології та інших лікарів.
В цілому, я мала на увазі це:
  Grand Touring писал(а):Не факт, я со своими тремя тысячами фунтов на руки живу хуже, чем когда был студентом в общаге в Киеве.

rjkz, коли Вас читаєш, то складається враження, що в США ви забезпечені краще, ніж у Києві. При тому, що ваша дружина не працює та двоє дітей теж доходів не приносять.
Щодо Libo у мене є досвід приватного спілкування через вайбер. Не можу судити, в яких постах на форумі він збрехав, але впевнена, що він жив і працював у США багато років.

Наши расходы пока на медицину не очень высоки. Но на стоматологию жены потратили уже больше 5 куе. Это навскидку. Может больше.
Как-то пришлось делать прививку, которую не покрыла страховая. Заплатил в ближайшей аптеке 73 доллара.
Что-то может еще было. Остальное - по страховке.
Про то, что 60 летняя женщина может ( и я знаю таких) работать ННА - что Вас удивляет? Может потому что в Украине в 60 лет уже надо чтобы за ней ухаживали?
Тут 2 момента -в СЩА в 60 лет большинство людей еще полны жизненных сил. Водитель автобуса знакмый выщел на пенсию в 75 лет, сейчас с женой по району пешком круги наматывает каждый день - не знает куда энергию деть. Мой бывший начальник, предправления, ему сейчас 70+, 3 раза в неделю в 6 утра едет в спортзал заниматься, потом отвозит внуков в школу. Мой бывший лендлорд в прошлом году вышел на пенсию, я с ним поддерживаю отношения, скучает, ездит на рыбалку, пошел в борд в своем доме. 70 лет.
Это первое.
Второе, повторюсь, ННА - это не сиделка (хотя такие среди них тоже есть), не санитарка. Это - приготовить еду, напомнить про прием лекарств, сходить в магазин, погулять (в доме живет в возрасте женщина - прекрасно ходит, без палочки, без вокера, прямая, обычная походка взрослого человека. С ней за компанию гуляет молодая узбечка (кстати, приезжает к дому на новой Хонде пайлот) - ННА). Сходить вместе к врачу, убрать в квартире, сходить в ландри.
Да, бывают тяжелые кейсы, но работы навалом, поэтому ННА сами смотрят кого брать, а кого нет. Не будет подходящих кейсов в одном агентстве - мгновеено перейдут в другое, еще и трансфер-бонус получат. Маленький, долларов 300.

Про проблемы в США...а где их нет?
Тоже есть. Со своими справляемся в рабочем порядке. Глобальные решить не можем, но можем их учитывать в своих планах. Как в свое время учли вероятность большой войны.
От всего не убежишь, планета круглая.
"Скажите, а у вас есть другой глобус?" (из анекдота про еврея в турагентстве).
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 23:28

vitaliian писал(а):
  Starikan писал(а):Очень часто это следствие нищего детства.
нищее детство было у многих. В т.ч. у меня

Я же не говорю, что это правило. Просто результат наблюдений, на форуме в том числе.
Starikan
2

С нами с: 12.10.11
Благодарил (а): 2618 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пт 21 апр, 2023 23:54

BIGor писал(а):Зрозуміло, що центр вилизаний для туристів, а от 15 хв. від Вавелю - це Ви про який ліс? В деяких спальних районах просто швах. Звичайно не всюди, але як пояснити що люди їздять в парк на авто?

Ліс навколо кургана Косцюшки і далі де зоопарк.
Я не знаю місця, де б до парку чи лісу чи набережної було би більше 10 хвилин їзди. Це я не рахую якісь маленькі скверики чи так звані парки кишенькові. А на авто їздимо бо це швидше, дешевше та зручніше. Інколи хочеться в якесь нове місце піти та й дитині цікавіше на новому майданчику погратися. Можна з собою якийсь самокат чи ровер взяти, їжу, воду і т.д. Ну і час. У вихідні громадьський транспорт ходить зі збільшеними інтервалами, а у той самий ліс біля зоопарку взагалі там щось їздить раз на годину. Тож доїхати машиною на інший бік міста чи у ліс - 20-30 хвилин, а на автобусах може бути й півтори-дві години.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 22 апр, 2023 07:40

Gastarbaiter писал(а):
  BIGor писал(а):Зрозуміло, що центр вилизаний для туристів, а от 15 хв. від Вавелю - це Ви про який ліс? В деяких спальних районах просто швах. Звичайно не всюди, але як пояснити що люди їздять в парк на авто?

Я не знаю місця, де б до парку чи лісу чи набережної було би більше 10 хвилин їзди. Це я не рахую якісь маленькі скверики чи так звані парки кишенькові. А на авто їздимо бо це швидше, дешевше та зручніше. Інколи хочеться в якесь нове місце піти та й дитині цікавіше на новому майданчику погратися. Можна з собою якийсь самокат чи ровер взяти, їжу, воду і т.д. Ну і час. У вихідні громадьський транспорт ходить зі збільшеними інтервалами, а у той самий ліс біля зоопарку взагалі там щось їздить раз на годину. Тож доїхати машиною на інший бік міста чи у ліс - 20-30 хвилин, а на автобусах може бути й півтори-дві години.

Ну так до того лісу топати 30 хв. від Вавелю. Оце головний мінус Кракова я вважаю - автомобілецентричність. Тому вибираємо житло з такими умовами - 15 хв пішки до парку, максимум 10 хв до трамвая, 10 хв до великого магазину (лідл, бьєдронка етс), в районі мають бути хоч якісь кафе, ресторанчики ітд. Насправді то і не дуже багато такий районів знайдеться...
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 22 апр, 2023 08:07

Re: Еміграція, заробітчанство

BIGor писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):

Ну так до того лісу топати 30 хв. від Вавелю. Оце головний мінус Кракова я вважаю - автомобілецентричність. Тому вибираємо житло з такими умовами - 15 хв пішки до парку, максимум 10 хв до трамвая, 10 хв до великого магазину (лідл, бьєдронка етс), в районі мають бути хоч якісь кафе, ресторанчики ітд. Насправді то і не дуже багато такий районів знайдеться...
Власне, вимоги як у вас були і в Україні, цікаво, скільки то буде коштувати, коли знайдете кілька варіянтів. Думаю, десь 200к євро за 2к
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Сб 22 апр, 2023 08:19

Re: Еміграція, заробітчанство

vitaliian писал(а):Возможно общечеловеческие ценности к вашей жизни неприменимы.

О як заговорив Віталіан, напевно кожного ранку читає Канта та Гете, і всі свої квартири продав а виручені гроші передав на ЗСУ і пораненим а сам живе в оренді?
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 22 апр, 2023 08:23

Faceless писал(а):
BIGor писал(а):Ну так до того лісу топати 30 хв. від Вавелю. Оце головний мінус Кракова я вважаю - автомобілецентричність. Тому вибираємо житло з такими умовами - 15 хв пішки до парку, максимум 10 хв до трамвая, 10 хв до великого магазину (лідл, бьєдронка етс), в районі мають бути хоч якісь кафе, ресторанчики ітд. Насправді то і не дуже багато такий районів знайдеться...
Власне, вимоги як у вас були і в Україні, цікаво, скільки то буде коштувати, коли знайдете кілька варіянтів. Думаю, десь 200к євро за 2к

Складності добавляє те, що більшість новобудов мають планування просто шлак (а-ля Фана Таун - хто знає) велика кімната з кухонною плитою, маленька спальня, та сумісний санвузол (21 століття на хвилиночку)!
BIGor

2
2
  #<1 ... 610611612613614 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама