Вартість будівельних матеріалів, ремонт

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 1112131415 ... 47>
Повідомлення Додано: Суб 22 кві, 2023 18:38

drevlyanin написав:Вчора розмовляв зі знайомим прорабом(той що на жипі Акура), розказував що з жовтня місяця жодного замовлення, хоча літо і першу половину осені 2022 нормально роботи було. Основні причини-проблеми зі світлом через ракетні обстріли та "космічні" ціни на матеріали. Нещодавно телефонував потенційний замовник, цікавився вартістю робіт, так прораб порекомендував йому спочатку ознайомитися з цінами на гіпс, клей, труби, кабель, плитку і т.д. а тоді вже вирішувати чи "потягне" він той ремонт.

Навіщо прорабу відмовляти замовника? Якщо не влаштовують ціни, у банків є кредитні лінії, там у супермаркетах одразу все і оформлять.
Zebra

Заблокований
Подякував: 1885 раз.
Подякували: 2675 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 22 кві, 2023 19:38

Zebra написав:
  drevlyanin написав:Вчора розмовляв зі знайомим прорабом(той що на жипі Акура), розказував що з жовтня місяця жодного замовлення, хоча літо і першу половину осені 2022 нормально роботи було. Основні причини-проблеми зі світлом через ракетні обстріли та "космічні" ціни на матеріали. Нещодавно телефонував потенційний замовник, цікавився вартістю робіт, так прораб порекомендував йому спочатку ознайомитися з цінами на гіпс, клей, труби, кабель, плитку і т.д. а тоді вже вирішувати чи "потягне" він той ремонт.

Навіщо прорабу відмовляти замовника? Якщо не влаштовують ціни, у банків є кредитні лінії, там у супермаркетах одразу все і оформлять.
набираешь в атб тележку товара, а кассир спрашивает вы вообще цены видели, потяните ту тележку? Какой то сюр. Если бы по этим ценам не покупали гипс и клей, эпицентр бы закрылся, это ж не музей с экпонатами, там движ нужен.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Суб 22 кві, 2023 20:02

Re: Вартість будівельних матеріалів, ремонт

Знайомий віддає в рахунок заробітної плати робітників всі замовленні і не використані цілі мішки, відра шпаклівки, краски, і т.д. Доволі жорстко. Але свої залишки можу тільки викинути і ще таскати і думати куди. Наступного ремонту буду таке практикувати.
lel

Подякував: 1106 раз.
Подякували: 407 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 22 кві, 2023 22:34

lel написав:Знайомий віддає в рахунок заробітної плати робітників всі замовленні і не використані цілі мішки, відра шпаклівки, краски, і т.д. Доволі жорстко. Але свої залишки можу тільки викинути і ще таскати і думати куди. Наступного ремонту буду таке практикувати.

Невикористані матеріали говорить про погане планування. Це типово для ситуації, коли виконавцям плювати на витрати замовника, тим паче що чим більше замовиш, тим більше вкрадеш.
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 22 кві, 2023 23:01

Zebra написав:

Ви саме так ремонт в 4Ю збираєтеся робити-в кредит? :wink: Ну-ну.
А розумному прорабу нафік клопіт з неплатоспроможним клієнтом, щоб потім місяцями свої гроші видирати? Може ви, зробивши 10 чи 15 років тому, за допомогою якоїсь матері, єдиний ремонт у власній квартирі вже вважаєте себе професіоналом, та людина з досвідом 20+ років у цій справі чимало може "веселих" історій розказати про проблеми з оплатою зробленої роботи.
Ось вам одна з таких(що запам'ятав): робили вони з нуля чотирикімнатну хату у новобудові, власниця наче пристойна мадам-хазяйка двох автозаправок, витратили утрьох більше півроку часу а коли прийшов час остаточного розрахунку-мадам приїхала з "групою підтримки" з податкової міліції
і не мигнувши оком заявила-мені все подобається але грошей я вам не дам, а будете "кіпішувати" то...
Але ви продовжуйте думати, що в цьому бізнесі все легко і просто. :mrgreen:
п.с. Bolt саме MDX але то мабуть таки інший прораб, мій знайомий тільки по Києву та околицях.
drevlyanin

Подякував: 514 раз.
Подякували: 519 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 22 кві, 2023 23:37

drevlyanin написав:
  Zebra написав:

А розумному прорабу нафік клопіт з неплатоспроможним клієнтом, щоб потім місяцями свої гроші видирати? Може ви, зробивши 10 чи 15 років тому, за допомогою якоїсь матері, єдиний ремонт у власній квартирі вже вважаєте себе професіоналом, та людина з досвідом 20+ років у цій справі чимало може "веселих" історій розказати про проблеми з оплатою зробленої роботи.
Ось вам одна з таких(що запам'ятав): робили вони з нуля чотирикімнатну хату у новобудові, власниця наче пристойна мадам-хазяйка двох автозаправок, витратили утрьох більше півроку часу а коли прийшов час остаточного розрахунку-мадам приїхала з "групою підтримки" з податкової міліції
і не мигнувши оком заявила-мені все подобається але грошей я вам не дам, а будете "кіпішувати" то...
п.с. Bolt саме MDX але то мабуть таки інший прораб, мій знайомий тільки по Києву та околицях.

Що це за дурні такі півроку працюють не отримуючі за свою роботу.
Зазвичай оплата або якимось авансом, або поетапно.
Більше того за неоплату може постраждати автівка хозяїна\хозяйки через місяць-два від кислоти чи рідкого знімача фарби, а це 2-3 кує повний перекрас по колу.
Zebra

Заблокований
Подякував: 1885 раз.
Подякували: 2675 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Нед 23 кві, 2023 23:42

Zebra написав:
  drevlyanin написав:

Що це за дурні такі півроку працюють не отримуючі за свою роботу.
Зазвичай оплата або якимось авансом, або поетапно.
Більше того за неоплату може постраждати автівка хозяїна\хозяйки через місяць-два від кислоти чи рідкого знімача фарби, а це 2-3 кує повний перекрас по колу.

Так, поетапні копійчані оплати були, десь 4 кує з заплпнованих 20+ отримали і?
Ви такі сміливі анонімно на форумі кислотлю бризкати. :lol:
А спробуцйте в реалі комусь таке зробити, особливо коли "фігурант" може вам 5-8 років в "місцях не настільки віддалених" організувати+ конфіскацію майна та інші негаразди.
п.с. Пам'ятаю ви з Флайменом пропонували по Мозирю вдарити-як там НПЗ, догорає? :wink:
drevlyanin

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 23 кві, 2023 23:48

drevlyanin написав:Ви такі сміливі анонімно на форумі кислотлю бризкати
да будет вам, признаемся что ваш кейс viewtopic.php?p=5568941#p5568941 с ремонтом не был связан никак. Прораб перестраховывался, но с опытными кидалами это не работает.

передайте ему от меня еще одну схему, заказывает человек ремонт, завозит материалы, частично платит за работы, потом говорит мне надо уехать на неделю-две, вот вам ключи, материалы, приеду расчитаюсь. А через 2 недели появляется хозяин квартиры, который делает глаза по 5 копеек, говорит что сдал квартиру в аренду, а арендатор "куда то пропал". Естественно бригада предъявить ему ничего не может. А чтобы не было соблазна взять у хозяина расчётные силой, в коридоре "случайно" дежурят соседи или друзья.

Такое или другое может произойти с кем угодно и где угодно. И ваш прораб заранее не угадает поступят с ним честно или кинут. Так устроен мир. Иначе не было бы зла, если бы все могли читать мысли друг друга.
Wirująświatła

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Пон 24 кві, 2023 00:41

vitaliian написав:
  drevlyanin написав:Ви такі сміливі анонімно на форумі кислотлю бризкати
да будет вам, признаемся что ваш кейс viewtopic.php?p=5568941#p5568941 с ремонтом не был связан никак. Прораб перестраховывался, но с опытными кидалами это не работает.

передайте ему от меня еще одну схему, заказывает человек ремонт, завозит материалы, частично платит за работы, потом говорит мне надо уехать на неделю-две, вот вам ключи, материалы, приеду расчитаюсь. А через 2 недели появляется хозяин квартиры, который делает глаза по 5 копеек, говорит что сдал квартиру в аренду, а арендатор "куда то пропал". Естественно бригада предъявить ему ничего не может. А чтобы не было соблазна взять у хозяина расчётные силой, в коридоре "случайно" дежурят соседи или друзья.

Такое или другое может произойти с кем угодно и где угодно. И ваш прораб заранее не угадает поступят с ним честно или кинут. Так устроен мир. Иначе не было бы зла, если бы все могли читать мысли друг друга.

Якщо не перестрахуватися, хоча б по мінімуму, то матимеш проблеми постійно. Звичайно на 100% все не передбачиш. Але коли клієнт "стрьомний" за деякими ознаками, то краще відмовитися від сумнівного заробітку ніж потім "мати нерви". В кінці кінців кожен сам вирішує, що йому прийнятно а що ні, + важливо наскільки критичним є ваш теперішній фінансовий стан. Це як зі здачею нерухомості-маєте запас міцності, перебираєте клієнтами, нема грошей на їжу-здаєте кому завгодно, але можливі "сюрпризи". Я лише передав слова давно знайомої людини, котра, на мою думку, не має приводів щось мені вигадувати. Можливо у когось інший досвід по теперішнім справам, я тільки за, саме для того існує форум-обмін інформацією та думками.
drevlyanin

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 24 кві, 2023 06:44

золотые слова. жаль нет спойлера добавить.

drevlyanin написав:Це як зі здачею нерухомості-маєте запас міцності, перебираєте клієнтами, нема грошей на їжу-здаєте кому завгодно, але можливі "сюрпризи".
опять же это для любого +/- бизнеса с длительным партнерством характерно. Моё наблюдение, в Одессе бригады строителей загружены ремонтами в новостроях. По другим городам не в курсе. Приятель ходил по пригадам как на собеседование. И некоторые в лицо говорили, что за его объект браться не будут.
  Zebra написав:Навіщо прорабу відмовляти замовника?
я так иногда "стимулирую" решение потенциального арендатора - начинаю описывать все минусы помещения. Если он всё проглатывает, вероятность сделки 99%. Потому что минусов мало, а плюсов вагон. Но плюсы он должен увидеть сам. Чтобы не возникло ощущение, что я нахваливаю, или впариваю ему неликвид.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Пон 24 кві, 2023 06:57, всього редагувалось 1 раз.
Wirująświatła

Профіль

2
3
  #<1 ... 1112131415 ... 47>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему