|
Клуб 200к - валютные депозиты за гривну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
Додано: Чет 27 кві, 2023 12:45
spiridonwot написав:А Приват и А-банк при выдаче валюты указывают на квитанции эквивалент в гривне? Вроде как должны обязательно по закону. У райфа там четко эквивалент по НБУ стоит.
Приват вказує. Курс 36,5686
-
Danaan
-
-
- Подякував: 7 раз.
- Подякували: 147 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 27 кві, 2023 15:18
spiridonwot написав: kuzmich написав: Visky написав:Колеги, чи з'явився якийсь документ, що роз'яснює який курс слід застосовувати для розрахунку добового ліміту зняття готівки у 100 т. ₴ ін.валютою? Можливо хтось звертався до НБУ і отримав роз'яснення?
приват и абанк считают лимит по своему курсу. Кассирш не убедил аргумент, что лимит считается по курсу нбу, "программа не дает столько выдать" хоть заказать и можно 2700. Хотите поспорить, напишите в нбу, но насколько я помню, в его постанове не указывается по какому курсу считается лимит
А Приват и А-банк при выдаче валюты указывают на квитанции эквивалент в гривне? Вроде как должны обязательно по закону. У райфа там четко эквивалент по НБУ стоит.
Я думаю усі банки вказують. Але це буде гривневий еквівалент по курсу НБУ. Не більше не менше. А основна проблема в тому що НБУ коли передбачив своє обмеження - не більше 100000 грн. в еквіваленті в день - не обмовився що це стосується саме еквіваленту по курсу НБУ. Ось банки формально і отримали право обмежувати видачу по власним курсам. А НБУ це фіолетово. Їм чим менше видадуть людям тим краще - більше коштів в БСУ лишиться. Більше того - формулювання "не більше 100000 грн. в еквіваленті" - лишає для банків поле для маневрувань. Наприклад покійний нині Форвард встановлював ліміт видачі - 30000 грн. на день на особу. Ще й посміхались - ми ж не порушуємо вимог НБУ - там не більше 100К а у нас жодного разу не більше 
-
Alien
-
-
- Подякував: 72 раз.
- Подякували: 721 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
Додано: Чет 27 кві, 2023 17:53
Подскажите в Сенсе для конверта какой пакет нужно открывать? Есть хамелион.
-
Danik
-
-
- Подякував: 2323 раз.
- Подякували: 219 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 27 кві, 2023 18:28
Danik написав:Подскажите в Сенсе для конверта какой пакет нужно открывать? Есть хамелион.
Можно вайт >>> см. здесь
-
FinTech
-
-
- Подякував: 4 раз.
- Подякували: 202 раз.
-
-
Профіль
-
-
26
Додано: Чет 27 кві, 2023 18:37
В сенсі тепер депо на 99 днів.
-
Чорний Ворон
-
-
- Подякував: 204 раз.
- Подякували: 25 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 27 кві, 2023 18:45
А давно Приват зробив замість 3 міс, вже 4 ? Дельти вже майже немає, а вони ще строки збільшили ...
-
pronin
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 0 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 27 кві, 2023 19:13
pronin написав:А давно Приват зробив замість 3 міс, вже 4 ? Дельти вже майже немає, а вони ще строки збільшили ...
Уже несколько недель как.
-
Порт
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 71 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 27 кві, 2023 20:33
Danik написав:Подскажите в Сенсе для конверта какой пакет нужно открывать? Есть хамелион.
майте на увазі що якщо у вас тільки хамелеон то тоді по завершенню валютного депозиту кошти поступлять на простий вальтний рахунок а зняття з разунку йде з комісією, щоб було без комісії треба відкривати мінімум білу карту/пакет(у них доречі скоро піднімається абонплата за обслуговування) - а якщо ви ще і ФОП то карту зразу не відкриють так як ці нові карти спочатку йдуть на поставику на облік в податковій це десь 1-2 години після відкриття
-
khmelovski
-
-
- Подякував: 66 раз.
- Подякували: 5 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 27 кві, 2023 21:26
Alien написав: spiridonwot написав: Visky написав:Колеги, чи з'явився якийсь документ, що роз'яснює який курс слід застосовувати для розрахунку добового ліміту зняття готівки у 100 т. ₴ ін.валютою? Можливо хтось звертався до НБУ і отримав роз'яснення?
приват и абанк считают лимит по своему курсу. Кассирш не убедил аргумент, что лимит считается по курсу нбу, "программа не дает столько выдать" хоть заказать и можно 2700. Хотите поспорить, напишите в нбу, но насколько я помню, в его постанове не указывается по какому курсу считается лимит
Я думаю усі банки вказують. Але це буде гривневий еквівалент по курсу НБУ. Не більше не менше. А основна проблема в тому що НБУ коли передбачив своє обмеження - не більше 100000 грн. в еквіваленті в день - не обмовився що це стосується саме еквіваленту по курсу НБУ. Ось банки формально і отримали право обмежувати видачу по власним курсам. А НБУ це фіолетово. Їм чим менше видадуть людям тим краще - більше коштів в БСУ лишиться. Більше того - формулювання "не більше 100000 грн. в еквіваленті" - лишає для банків поле для маневрувань. Наприклад покійний нині Форвард встановлював ліміт видачі - 30000 грн. на день на особу. Ще й посміхались - ми ж не порушуємо вимог НБУ - там не більше 100К а у нас жодного разу не більше 
Посміхались... Ваше незнання законів і Ваших же прав... Вони порушували Закон, що істотніше ніж постанова. Ч.2 ст. 1060 Цивільного кодексу: «За договором банківського вкладу на вимогу банк зобов’язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника. Умова договору банківського вкладу на вимогу про відмову від права на одержання вкладу на першу вимогу є нікчемною». Ґрошові кошти осіб, що знаходяться на будь-якому банківському рахунку (окрім нерозривного депозиту)за нормативним і законним визначенням є банківським вкладом на вимогу. Тож якщо Ви подали заяву про видачу 100 т. грн її повинні негайно виконати. Також суди задовольняють позови про порушення прав вкладників (клієнтів) у відмові видати їм одноразово більшу суму, зобов'язують банки виплатити разом з пенею, штрафами, %%. Що стосується ін.валюти, то "попка" на гарячці НБУ сказала, що у відповіді на письмове звернення з проханням надати роз'яснення щодо курсу обчислення, наче відповідають, що курс НБУ. На жаль, мені такий документ потрібен протягом тижня, а після - неактуально, тож я не встигну отримати відповідь і не надсилав їм звернення
-
Visky
-
-
- Подякував: 192 раз.
- Подякували: 199 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 27 кві, 2023 22:48
Visky пан мабуть юрист. Знаєте як в тому анекдоті: "ваша відповідь настільки точна що абсолютно не має сенсу". Вибачте але мені від банку треба гроші отримати а не "понти колотити". І я їх успішно отримав. Для мене важливий результат у максимально можливо короткі терміни. Результат маю - терміни вважаю прийнятними. А пеня чи ще якісь заморочки - це довго та затратно - як по часу так і по грошам. До речі там і обмеження НБУ в 100к можна оскаржити - бо там по суті теж порушуються права. І теж можна подавати позов з сумнівним результатом на успіх. Але я ціную свій час. Тому посміхайтесь і далі своїм теоретичним юридичним викладкам. Я ж посміхатимусь отриманій готівці і прийнятному для себе результату
-
Alien
-
-
- Подякував: 72 раз.
- Подякували: 721 раз.
-
-
Профіль
-
-
3