|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Вів 09 тра, 2023 12:31
vitaliian написав: Denik написав: vitaliian написав:не знаю какая ситуация внутри вузов, но я брал на работу выпускников кпи (случайно такие претенденты попались), мне кажется в 11м классе я знал и умел больше, чем они. В чём они действительно разбирались это в компьютерных играх и моделях смартфонов. Работа была не связана ни с тем ни с другим.
Випускники ІТ-спеціальностей зазвичай мають скіли, зарплату і посаду мідла (2000-3000$ в залежності від року випуску 2018-2021), кілька людей сіньйори (3500 +). Я думаю, що ніхто з них до Вас на співбесіду просто не приходив.
а кроме айти какие зарплаты у выпускников. кто то реально будет 5 лет грызть науку за работу на 8-10 тыс грн? очень сомневаюсь. Одно с другим взаимосвязано низкие зарплаты - низкая мотивация учиться. Чудес не бывает, чтобы какой то вундеркинд мечтал о работе учителя или терапевта.
Якість вищої освіти в Україні вкрай низька, можливо за дуже окремими виключеннями. Так історично склалось. Це иємій досвід. Я та моя дитина навчались в кращих вузах країни. Так було на початку 90х, у 2000х та 2010 рр. Рівень компенсації випускників тут взагалі не має значення
-
adeges
-
-
- Подякував: 433 раз.
- Подякували: 1066 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 09 тра, 2023 12:31
vitaliian написав:а кроме айти какие зарплаты у выпускников. кто то реально будет 5 лет грызть науку за работу на 8-10 тыс грн? очень сомневаюсь. Одно с другим взаимосвязано низкие зарплаты - низкая мотивация учиться. Чудес не бывает, чтобы какой то вундеркинд мечтал о работе учителя или терапевта.
Крім ІТ є випускники з телекомунікацій (оператори мобільного зв'язку та провайдери) там теж не 10 тис. грн з/п, інженери-електронники в них з/п менші за ІТ, але вони можуть всякі залізяки розробляти і програмувати мікроконтролери, ще є атомна енергетика, там зарплати не дуже високі на старті, але і не 10 тис. грн, але при просуванні за кар'єрними сходами рівень ІТ цілком досяжний, теплоенергетика та автоматизація - всякі підприємства, теж рівень з/п не 10 тис. У хіміків теж є всякі аутсорси. Питання з з/п можуть бути лише з приладо- і машинобудуванням, хімічним машинобудуванням. Той самий авіакосмічний факультет зараз з огляду на кількікість контор, що роблять БПЛА, має затребуваних випускників. Ще забув про ФЕА - електротехніка та автоматика. Це якби мережі, в тому числі високовольтні - там теж із зарплатами повний порядок, ну а Укренерго показало, як вони можуть працювати навіть в умовах війни. Стан речей в хімії обумовлений економічною війною з рф з 2006, бо нічого не зробиш як підори нафту і газ продавали дешевше в Німеччину, а нам лише палки в колеса.
-
Denik
-
-
- Подякував: 694 раз.
- Подякували: 1172 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Вів 09 тра, 2023 13:27
adeges написав:Якість вищої освіти в Україні вкрай низька, можливо за дуже окремими виключеннями. Так історично склалось. Це иємій досвід. Я та моя дитина навчались в кращих вузах країни. Так було на початку 90х, у 2000х та 2010 рр.
Якість вищої освіти нерозривно зв'язана з якістю середньої освіти. Якість технічної освіти в України на непоганому рівні. ІТ-випускники мають змогу влаштовуватися в провідні компанії світу, або працювати в аутсорсі. За рахунок технічних працівників маємо достатньо конкурентну банківську систему, яка вже дуже давно має інтернет-банкінг і мобільні додатки як маст-хев. З енергетичною системою нічого не трапилося, після того як "друга армія світу" півроку намагалася її знищити. Не без допомоги Стугн та ІТ на фронті для коригування вогню була знищена вся початкова бронетехніка "другої армії світу" з якою вона починала війну. Рівень технічної освіти і культури дозволяв підтримувати і модернізувати 30 років радянську техніку в тому числі дуже складну: ППО та авіаційну, включаючи ремонт двигунів. Про Вільху, Нептун, які дозволили виграти битву на морі за зерновий коридор вже писав. Така саме нормальна ситуація на залізниці, де зроблена мережа швидкісних пасажирських перевезень, перше місце в світі по перевезенням зернових вантажів, які не є тривіальними. Недоліки теж відомі: - недостатньо компетенцій по виробництву автотранспорту та двигунів внутрішнього згорання. Але це на моменті є вже застаріла технологія через монополізацію нафтового ринку ОПЕК+ та великою долею видобутку терористичними режимами тіпа росії, ірану та лівії. - недостатнє виробництво масової цивільної авіатехніки, але це на моменті є теж відстала технологія бо в Україні внутрішні авіаперевезення програли залізницям, а в долі міжнародних перевезень ніхто ще не порахував вартість викидів вуглекислого газу та вартість проблем, створених фінансуванням росії та ірану. - недостатнє хімічне виробництво, але це викликано економічною війною з рф з 2006 року. - відсутність масового виробництва фототехніки та оптичних систем: фотокамер, відеокамер, камер спостереження. - відсутність масового виробництва побутової електроніки окрім пральних машин - але й тут позначилася війна та проблеми, які створили орки окупацією Норда та загрозами Дружківки. - в космічному секторі там теж суцільні орки з палками в колеса, там де спіробітництво лише з США все розвивалося нормально. Така +- реальність. З харчовою промисловістю та АПК все ок. Якість юридичної освіти як і економічної сильної ролі не грає, бо нічого складного там немає, та доля фінансових послуг як і юридичних у ВВП дуже мала і ніякої доданої вартості ці галузі фактично не створюють. Забув додати про ДСТУ з будівництва - збудовані протягом останніх 15 років енергозберігаючі будинки з потужними електромережами, які не зазнають фатальних ушкоджень навіть при влучанні ракет.
-
Denik
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Вів 09 тра, 2023 13:35
vladimir07 написав:Ваши данные вызывают сомнения. Матрос всего 1.5куе в месяц, а далее идет 10куе у старшего механика. Зарплат по 5-7куе нет ? Смысл быть матросом если такие деньги можно заработать не болтаясь полгода в море.
Сумніви викликають приємну посмішку. Щойно отримав дані саме про Ваше питання від хлопця, до підготовки для роботи на флоті я мав безпосереднє відношення. Ось що написав про перелік посад, на яких отримують вказаний діапазон зарплатні від 5 000 до 7 000 доларів на місяць чистими. Реальна цитата з Норвегії від українця, який зараз працює в якості: Chief officer в компанії (видалено): "электромеханики, 3 механик, второй механик, старпом, второй помощник капитана".Кінець цитати. Ви повинні розуміти, що конкретна зарплатня ще суттєво залежить від того, кому належить судно, призначення судна, його віку, кваліфікації кандидата на посаду, досвіду роботи (стажу), відгуків про нього в "Паспорті моряка" та від того, хто набирає команду. Наприклад, на великих суднах типу балкерів замість звичної стандартної посади "Старший механік" може бути людина з посадою вище - "Головний механік". У такого може бути за посадою та за конструкцією судна двокімннатний номер та персональний матрос/офіціянт. Номер не гірше, ніж у капітана.
Востаннє редагувалось akurt в Вів 09 тра, 2023 13:44, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 3999 раз.
- Подякували: 1443 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Вів 09 тра, 2023 13:41
Denik вы искренне считаете свою аудиторию дебилами или просто делаете свою работу?
-
Grand Touring
-
-
- Заблокований
- Подякував: 363 раз.
- Подякували: 352 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 09 тра, 2023 13:57
fler , Як кажуть: коханням потрібно ЗАЙМАТИСЯ  Мабуть ви не тим займаєтесь? Не пробували всі інші справи на деякий час відкласти на другий план, а надати пріоритет влаштуванню особистого життя?
Не підганяй її, я ще не готовий. «Качаю шию» , щоб всадити на неї stm (поручикам про посадку на обличчя мовчати!!) 
-
Hotab
-
-
- Подякував: 402 раз.
- Подякували: 2434 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Вів 09 тра, 2023 14:13
Hotab написав:fler , Як кажуть: коханням потрібно ЗАЙМАТИСЯ  Мабуть ви не тим займаєтесь? Не пробували всі інші справи на деякий час відкласти на другий план, а надати пріоритет влаштуванню особистого життя?
Не підганяй її, я ще не готовий. «Качаю шию» , щоб всадити на неї stm (поручикам про посадку на обличчя мовчати!!) 
Качайте руки, Хотаб. Это моя слабость )))))
-
stm
-
-
- Подякував: 73 раз.
- Подякували: 680 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 09 тра, 2023 14:23
adeges написав: vitaliian написав: Denik написав:Випускники ІТ-спеціальностей зазвичай мають скіли, зарплату і посаду мідла (2000-3000$ в залежності від року випуску 2018-2021), кілька людей сіньйори (3500 +). Я думаю, що ніхто з них до Вас на співбесіду просто не приходив.
а кроме айти какие зарплаты у выпускников. кто то реально будет 5 лет грызть науку за работу на 8-10 тыс грн? очень сомневаюсь. Одно с другим взаимосвязано низкие зарплаты - низкая мотивация учиться. Чудес не бывает, чтобы какой то вундеркинд мечтал о работе учителя или терапевта.
Якість вищої освіти в Україні вкрай низька, можливо за дуже окремими виключеннями. Так історично склалось. Це иємій досвід. Я та моя дитина навчались в кращих вузах країни. Так було на початку 90х, у 2000х та 2010 рр. Рівень компенсації випускників тут взагалі не має значення
давай трохи розділимо деякі речі. якщо людина бажає отримати якісну освіту, вона її отримає - ще є кому навчати, хоча скоро вже нема кому буде. головна проблема - що зараз склалася ситуація, коли диплом дають повним неукам. й наявність диплому нічого не гарантує - хіба ще червоний по окремим спеціальностям. по ІТ ситуація така, що вони починають працювати ще з Х курсу, й отримують відповідні навички, але навчання йде за остаточним принципом - тому диплом більше для корочки. низька зп вчителів - це дуже погано, навіть не знаю як це виправити глобально. лікарі - дивлячись які - профільні спеціалісти непогано себе почувають. а от час стоматологів пройшов 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 1628 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Вів 09 тра, 2023 14:32
Grand Touring написав:Denik вы искренне считаете свою аудиторию дебилами или просто делаете свою работу?
Аргументи є?
-
Denik
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Вів 09 тра, 2023 14:47
Shaman написав:головна проблема - що зараз склалася ситуація, коли диплом дають повним неукам. й наявність диплому нічого не гарантує - хіба ще червоний по окремим спеціальностям.
З точки зору ІТ - там третина кидає навчання через роботу. Чи хоча б закінчує бакалавра, за чимось вступає на 5 курс і кидає там. На атомній енергетиці закінчує навчання мабуть половина. На телекомунікаціях, електроніці або радіотехніці завжди трапиться якийсь жорсткий дядько з колишніх військових, який 90% потоку відправить на перескладання. І т.п. Так само "гвалтують" і в медичних вишах. Тримання великого контингенту студентів задля контрактних і бюджетних грошей керівництву теж трапляється, але врешті решт такі схеми випилюються через ліцензування (бо для його проходження не вистачить викладачів, що відповідатимуть всім науковим вимогам, та мають бажання возитися з великою масою студентів-нероб).
-
Denik
-
-
-
-
Профіль
-
-
2