Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 669670671672673 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 14:08

Shaman писал(а):
  adeges писал(а):
Якість вищої освіти в Україні вкрай низька, можливо за дуже окремими виключеннями. Так історично склалось. Це иємій досвід. Я та моя дитина навчались в кращих вузах країни. Так було на початку 90х, у 2000х та 2010 рр. Рівень компенсації випускників тут взагалі не має значення

давай трохи розділимо деякі речі. якщо людина бажає отримати якісну освіту, вона її отримає - ще є кому навчати, хоча скоро вже нема кому буде.

головна проблема - що зараз склалася ситуація, коли диплом дають повним неукам. й наявність диплому нічого не гарантує - хіба ще червоний по окремим спеціальностям.

Не отримає. В мене червоний диплом по другій освіті, і я дуже сумлінно навчався. Економічна спеціальність. Жодного розуміння бухобліку, посереднє мікро та макроекономіки, жодних корпоративних фінансів. Це результат поганного викладання, а не мого небажання.

Ситуація з видачею дипломів усім була завжди. Щонайменше з початку 90х. Складно було поступити. Далі все робилось автоматично. Хтось перескладав по 3 з 4 предметів кожного семестру, роками. На 5 курсі всі, кому було не ліньки, поперескладали іспиті за 4 роки. Для цього треба було просто прийти і отримати кращу оцінку
adeges

С нами с: 14.03.06
Благодарил (а): 435 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 14:08

vitaliian писал(а):
  Denik писал(а):
  vitaliian писал(а):не знаю какая ситуация внутри вузов, но я брал на работу выпускников кпи (случайно такие претенденты попались), мне кажется в 11м классе я знал и умел больше, чем они. В чём они действительно разбирались это в компьютерных играх и моделях смартфонов. Работа была не связана ни с тем ни с другим.

Випускники ІТ-спеціальностей зазвичай мають скіли, зарплату і посаду мідла (2000-3000$ в залежності від року випуску 2018-2021), кілька людей сіньйори (3500 +). Я думаю, що ніхто з них до Вас на співбесіду просто не приходив.

а кроме айти какие зарплаты у выпускников. кто то реально будет 5 лет грызть науку за работу на 8-10 тыс грн? очень сомневаюсь. Одно с другим взаимосвязано низкие зарплаты - низкая мотивация учиться. Чудес не бывает, чтобы какой то вундеркинд мечтал о работе учителя или терапевта.

Во-во, если помнить о теме ветки, то все вундеркинды, мечтающие о работе преподавателя или врача, валят в страны, где это "белая кость".
Напомню, писал уже, 2016 год, моя знакомая врач-кардиолог в райполиклиннике г.Киева - 60 долларов в месяц, то есть 720 долларов в год. Врач кардиолог в США - ОТ 250 000долларов в год.
То есть, в 347 + раз больше. Иными словами, день работы самого низкооплачиваемого кардиолога в США стоит примерно столько, сколько год украинского.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 14:15

adeges писал(а):
  Shaman писал(а):
  adeges писал(а):
Якість вищої освіти в Україні вкрай низька, можливо за дуже окремими виключеннями. Так історично склалось. Це иємій досвід. Я та моя дитина навчались в кращих вузах країни. Так було на початку 90х, у 2000х та 2010 рр. Рівень компенсації випускників тут взагалі не має значення

давай трохи розділимо деякі речі. якщо людина бажає отримати якісну освіту, вона її отримає - ще є кому навчати, хоча скоро вже нема кому буде.

головна проблема - що зараз склалася ситуація, коли диплом дають повним неукам. й наявність диплому нічого не гарантує - хіба ще червоний по окремим спеціальностям.

Не отримає. В мене червоний диплом по другій освіті, і я дуже сумлінно навчався. Економічна спеціальність. Жодного розуміння бухобліку, посереднє мікро та макроекономіки, жодних корпоративних фінансів. Це результат поганного викладання, а не мого небажання.

Ситуація з видачею дипломів усім була завжди. Щонайменше з початку 90х. Складно було поступити. Далі все робилось автоматично. Хтось перескладав по 3 з 4 предметів кожного семестру, роками. На 5 курсі всі, кому було не ліньки, поперескладали іспиті за 4 роки. Для цього треба було просто прийти і отримати кращу оцінку

економічні спеціальності окрема тема :oops:

по-перше, дуже залежить від ВНЗ. якщо це економфак якогось будівельного чи навіть політехнічного - то напевне. якщо Києво-Могилянка чи КНУ, ХНУ або ЛНУ - при бажанні можна щось отримати. інше питання, що тоді не дуже цікавить. ось зараз мені дуже цікава макроекономіка, точніше деякі її аспекти - в студентські роки ні.

бухоблік - на практиці. корпоративні фінанси - тут є нюанс, що класичні корпоративні фінанси в нас не часто використовуються. а те, що використовується - майже ніде не розповідають :D
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 14:18

Hotab писал(а):Не підганяй її, я ще не готовий. «Качаю шию» , щоб всадити на неї stm (поручикам про посадку на обличчя мовчати!!) :D

Авжеж. Мені ще треба їй розтлумачити, як правильно сідати, щоб
- не зламати шию;
- не впасти;
- триматися на шиї довго і щасливо. :wink:

stm писал(а):Качайте руки, Хотаб. Это моя слабость )))))

То вам шия чи руки? Визначтеся нарешті ))) Наскільки я можу судити, то наче в Хотаба немає проблем з руками :roll: Але жінку, яка відмовляється від "сидіння на шиї" на користь "рук", я вважаю нерозумною.

Vitalian, поділюся секретами, але гілку нехай хтось інший стартує.
fler

С нами с: 07.08.09
Благодарил (а): 1216 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 14:42

город призрак

Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 14:43

fler писал(а):
  Hotab писал(а):Не підганяй її, я ще не готовий. «Качаю шию» , щоб всадити на неї stm (поручикам про посадку на обличчя мовчати!!) :D

Авжеж. Мені ще треба їй розтлумачити, як правильно сідати, щоб
- не зламати шию;
- не впасти;
- триматися на шиї довго і щасливо. :wink:

stm писал(а):Качайте руки, Хотаб. Это моя слабость )))))

То вам шия чи руки? Визначтеся нарешті ))) Наскільки я можу судити, то наче в Хотаба немає проблем з руками :roll: Але жінку, яка відмовляється від "сидіння на шиї" на користь "рук", я вважаю нерозумною.

Vitalian, поділюся секретами, але гілку нехай хтось інший стартує.

Фейслес, как там в правилах разрешено старт темы: "госпожа и её секреты (как не сломать шею и доставить удовольствие партнёру)" Наверное надо в Валютной ветке )))
stm

С нами с: 04.03.15
Благодарил (а): 73 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 14:44

akurt писал(а):
  vladimir07 писал(а):Ваши данные вызывают сомнения. Матрос всего 1.5куе в месяц, а далее идет 10куе у старшего механика. Зарплат по 5-7куе нет ?
Смысл быть матросом если такие деньги можно заработать не болтаясь полгода в море.

Сумніви викликають приємну посмішку.

Шановний, читайте что написано было изначально
Але рівень заплат такий:
- матрос 1-го або 2-го класів - орієнтовно 1200...1500$ на місяць. Це небагато, враховуючи, що похід триває близько 6 місяців і тому фактично треба ділити на 2 в перерахунку на рік. Але така зарплатня та досить напружені умови роботи (реально) змушують матроса рухатися по сходинках вверх: ставати якщо і не капітаном, то першим помічником (якщо отримає диплом за спеціальністю "Судноводіння") або - якщо отримає диплом за спеціальністю "Судові енергетичні установки") - старшим механіком.
- на інших посадах на судні - зазвичай екіпаж 14-18 людей - отримують щось середнє між матросом та посадами нижче.
- старший механік - на балкері, хімовозі, контейнеровозі - орієнтир 10 000$ на місяць.

Напишите сразу понятно, что отсутствие опыта = 1.2куе, а условно 5 лет опыта для матроса повышает зарплату до 5куе или же должность повышается, а вместе с должностью и зарплата.
Все, достаточно. И не будет никаких дополнительных вопросов и посмишок.
А у вас идет орієнтовно 1200...1500$ на місяць, а потом сразу 10000$ .
vladimir07

С нами с: 30.01.14
Благодарил (а): 60 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 14:50

Shaman писал(а):
бухоблік - на практиці. корпоративні фінанси - тут є нюанс, що класичні корпоративні фінанси в нас не часто використовуються. а те, що використовується - майже ніде не розповідають :D

Та ні. Все можна вивчити в ВУЗі, але не в Україні
adeges

С нами с: 14.03.06
Благодарил (а): 435 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 15:01

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz писал(а):Во-во, если помнить о теме ветки, то все вундеркинды, мечтающие о работе преподавателя или врача, валят в страны, где это "белая кость".
Напомню, писал уже, 2016 год, моя знакомая врач-кардиолог в райполиклиннике г.Киева - 60 долларов в месяц, то есть 720 долларов в год. Врач кардиолог в США - ОТ 250 000долларов в год.
То есть, в 347 + раз больше. Иными словами, день работы самого низкооплачиваемого кардиолога в США стоит примерно столько, сколько год украинского.

Да не раджу рівняти з/п 2016 року, які є "заслугою" янкуовича і зараз після АТО, ковіду, медреформи.
https://www.instagram.com/p/B8jCUg0nU_J/?hl=en
Скільки я стикався з лікарями зараз вони є стійким середнім класом, їздять на непоганих, але не нових машинах, багато хто якимись студентами займається. Тобто там народ більш орієнтований на своє здоров'я а не отримання купи грошей.
І ще - вони освіту безкоштовно отримували і стипендію протягом навчання.
І я не лише про Київ, а і про лікарні у якихось райцентрах.
Та Вам же за кордону видніше.
Єдине що, при інфаркті у 80+ ніхто нікого в реанімацію на півроку не кластиме...
Denik

С нами с: 23.02.09
Благодарил (а): 694 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 15:06

vitaliian писал(а):

Це ж хтось вклав гроші в банк і думає, що вони досі там.
Як в сбербанку срср))).
Denik

С нами с: 23.02.09
Благодарил (а): 694 раз.

2
1
  #<1 ... 669670671672673 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама