схоже, в будь-якому: середня зарплатня за 3 міс по країні урезюме 17778грн., середня, що пропонується по країні 15862грн. https://www.work.ua/stat/salary/
yama написав:Долярчик ! ви чесно кажучи по зарплаті зажрались ! у нас слюсарі токарі 8-12-13 тис грн ! так адміністрація дирекці зами директора так 25 тис грн, Умови роботи в роботяг ( та у всіх) гівно, штрафи, пропускна система, рукавиць не дають вчасно і в потрібній кількості, туалет де руки можна помити зявився не так давно, до того ходили в біотуалет на вулиці . Так що 20 тис не кажучи про 30 тис в цивільному житті це так що у вечері забуваєш як звати жінку\подругу і дітей . Який бариста має 20 ??? ви смішні !!! бариста має 9 + якісь чайові = відсотки ну максимум 14 тис . Офіс менеджери це 11-13 ну максимум 15 , більше 20-ти нема реально , в оголошеннях на ворку можна і 50 тис написати , по факту середня десь в районі 12-15. ТАк що в тилу військовому 20 тис зажирно буде.
в Ужгороді завод електроніки набирає новачків без досвіду, стартова зп 16700грн, беруть від 16 років і хоч до 70. Швейні фабрики теж набирають/навчають, з/п від 15-20 водій-міжнародник (якщо фірма дружить із "Шляхом") то тисяч на 50 може розраховувати. навіть на зборі ягід можна заробити на агрофірмах біля 20тис
бути військовим в тилу за 20тис (та в будь-який момент отримати відрядження під Бахмут) однозначно неконкурентно
P.S. Столяри є теж різні. Знаю земляка що виготовляє міжкімнатні двері по 600євро/шт, замовлень має на рік/півтора наперед. Будує другий будинок, дома дві авто, одна за 50 куе, друга дешевше. Звісно столярів таких одиниці, але інші теж не за 12тис грн роблять
ЛАД написав:Как сейчас, можно в принципе от вас выехать на свободную территорию?
Теоретически 2 варианта: - через Крым (крымский мост), московию, беломосковию в Прибалтику, затем через Польшу в Украину, - самолетом из Крыма в Турцию/Грузию далее через Европу в Украину. Оба варианта дорого и под большим вопросом.
Практически никак, т.к. на каждом блокпосту (а их у меня только до одного из ближайщих райцентров 3, до другого 5) увидев украинский паспорт начинаются придирки почему не московитский, полная проверка всего что на тебе и с собой, осмотр тела на татуировки, предупреждение, что больше 3-х блокпостов не проедешь, на 4-м высадят (по рассказам прошедших это).
Да и кому я там нужен в свои полные 71?
Т.ч. я уж подожду здесь и Успиха, и Фриза, и Холяву, и Хотаба, и остальных наших форумчан. Ожидаю увидеть их здесь еще до осени.
Успіх написав:От в глибоких тилах залишили лише голу з/п 20К, а премію 30К зняли. Ну то вже хоч з/п було підняти до 30К(хоча б) - а то при такому рості цін, що вони(там "на горі") думають?! Що висмикнули простих столярів/трактористів/офісменеджерів/баристів і т.п. з цивільного життя/з сім'ї і їм буде достатньо 20К для забезпечення вдома сім'ї
Долярчик ! ви чесно кажучи по зарплаті зажрались ! у нас слюсарі токарі 8-12-13 тис грн ! так дирекція зами директора так ~25 тис грн, Умови роботи в роботяг ( та у всіх) гівно, штрафи, пропускна система, рукавиць не дають вчасно і в потрібній кількості, туалет? де руки можна помити? зявився не так давно, до того ходили в біотуалет на вулиці . Так що 20 тис не кажучи вже про 30 тис в цивільному житті це працювати так що у вечері забуваєш як звати жінку\подругу \ дітей . Який бариста має 20 ??? ви смішні !!! бариста має 9 + якісь чайові = відсотки ну максимум 14 тис . Офіс менеджери це 11-13 ну максимум 15 , більше 20-ти нема реально , в оголошеннях на ворку можна і 50 тис написати , по факту середня десь в районі 12-15. ТАк що в тилу військовому 20 тис зажирно буде. Військовим в тилу на 30 я б не проти ще й годують .
для Львова малувато. тому й люди йдуть. й це ще закордон закрит.
все-таки від 15 т грн.якщо працювати- то під 30 т грн, а то й більше. офіс-менеджер може бути. а взагалі, хто працює в офісі - теж від 15 т грн.
20 т грн військовому - це мінімум. а може й 25-30 т грн - з урахуванням, що завжди є можливість поїхати на заробітки
ЛАД написав:Как сейчас, можно в принципе от вас выехать на свободную территорию?
Теоретически 2 варианта: - через Крым (крымский мост), московию, беломосковию в Прибалтику, затем через Польшу в Украину, - самолетом из Крыма в Турцию/Грузию далее через Европу в Украину. Оба варианта дорого и под большим вопросом.
Практически никак, т.к. на каждом блокпосту (а их у меня только до одного из ближайщих райцентров 3, до другого 5) увидев украинский паспорт начинаются придирки почему не московитский, полная проверка всего что на тебе и с собой, осмотр тела на татуировки, предупреждение, что больше 3-х блокпостов не проедешь, на 4-м высадят (по рассказам прошедших это).
Да и кому я там нужен в свои полные 71?
Т.ч. я уж подожду здесь и Успиха, и Фриза, и Холяву, и Хотаба, и остальных наших форумчан. Ожидаю увидеть их здесь еще до осени.
Спасибо. Я интересовался просто для понимания обстановки вообще. Будем надеяться, что до осени справятся.
ЛАД написав:Успіх Естественно, не знаю, ручаться не могу, но подозреваю, что вашим удочкам может быть лет 40, а то и больше, причём значительно больше. Как они хранились, тоже неизвестно. С вытекающими последствиями.
Кстати, "Гвоздики" разрабатывались и серийно выпускались ХТЗ на базе МТ-ЛБ. и В 2015 собирались возобновить производство. Но... так и не случилось. Нам ведь заводы не нужны, не так ли?
а хто мав фінансувати виробництво тих МТЛБ на ХТЗ? про це мовчать?
Странный вопрос для экономиста. Держава, мабуть?
але в нас ломають списи, що в 2019-2021 - навпаки зменшували фінансування. за ті гроші, що йшли на армію до 2021 року - ніяких МТЛБ. а приватний власник - вибачте.
а якби ви знали, скільки держава хоче навпаки стягнути з заводу... й насправді, є ще одна причина, чому в Харкові не буде жодного приватного заводу - але про неї НІХТО взагалі не каже. так й живемо
ЛАД написав:
а ви, як інженер, розумієте масштаб робот по поновленню виробництва, яке років 20-25 не працювало? а насправді розумієте, що це майже неможливо й з точки зору економіки взагалі нераціонально?
17 июля 2015 года на ХТЗ состоялось выездное заседание СНБО Украины, на котором было объявлено о намерении восстановить на заводе производство военной техники, которую предприятие выпускало до 2009 года
в 2015 завод грабували так, що... тому й розповідали про Нью-Васюки. директор досі ховається в Іспанії, каже - переслідують за політичним мотивами
точно не скажу, що саме там робили до 2009, - здається нічого не робили, але реальну техніку, той же МТЛБ, робили лише в 90х...
Востаннє редагувалось Shaman в Сер 31 тра, 2023 17:13, всього редагувалось 1 раз.
detroytred написав:ЛАД Не зовсім вияснили. Бо де в законі про мобілізацію визначено, що мобілізації підлягають тільки військовозобов'язані, ми поки не шукали))
Щось я торможу. Бо не можу второпати, де само вказано, як стають військовозобов'язаними. В законі вказано.
Камікадзе зрозуміло вказав, що *после увольнения в запас*, а от *или достижения возраста для призыва* -- незрозуміло. До призову куди? Призову по мобілізації? Призову на контрактну службу?
Зрозуміло, що по мобілізації. Але де це вказано? І якщо, наприклад, мирний час, нема мобілізації, то нема ж і призову-то. 27-літніх (25). А їх ставлять на облік військовозобов'язаних. Тобто роблять військовозобов'язаними.
Виходить, що саме ставлення на облік військовозобов'язаних переводить призовника (який досяг гранічного віку призову на строкову службу 27-25 років) або просто громадянина (якого, наприклад, впустили і ніколи нікуди не замислювалися) в розряд військовозобов'язаних.
20 т грн військовому - це мінімум. а може й 25-30 т грн - з урахуванням, що завжди є можливість поїхати на заробітки
Дивлячись що робити на 20. Якщо на блокпосту доба через 2, то ок. А якщо стояти на позиції Насамса під Києвом, і ціна твоєї невдачі в збиванні Калібра - це приліт тобі його ж в голову - то якось тоскліво.