Water, безусловно, есть операции, где требуется высокая квалификация. В основном при штучном производстве. Штучное производство это не только единичные/экспериментальные образцы продукции, но и, например, производство инструмента (опять же, не массового) - пресс-форма, штамп, ... Понятно, что на обработку лопатки турбины школьника не поставишь. Но там, где идёт серийное производство, практически всё квалификации не требует. А спрос на высококвалифицированных работников всегда был и их избытка обычно нет. Поэтому Rheinmetall ищет таких. И то не понял, всё ли там требует высокой квалификации. "Перевірка та вимірювання виготовлених заготовок відповідно до технічних специфікацій" не требует квалификации в подавляющем большинстве случаев." "Сумлінне і безпечне поводження з читанням технічних креслень" - простите, немного смешно. А как можно "небезпечно читати креслення"? Жаль, что Вы не дали ссылку. Вы не можете понять, что есть например, токарь-универсал с высокой квалификацией и соответствующей зарплатой и есть масса токарей-станочников с 2 разрядом. И умение читать простейший чертёж детали квалификацией не считается.
Faceless написав:Не знаю, чого це ви вважаєте, що сучасний танк виробляє 100500 слюсарів на винторізних і фрезерних станках.
Звісно це не ТВ-4, а станки з ЧПУ з мікронним допуском як вінторізні, так і фрезерні. Обслуговувати зміну всього цеху може одна єдина людина. І це мова не про Харків.
Генерал армії Марк Міллі заявив, що контрнаступ «неухильно просувається, свідомо пробиваючись через дуже складні мінні поля... 500 метрів на день, 1000 метрів на день, 2000 метрів на день, і тому подібне».
Міллі сказав, що він не здивований, що прогрес був повільнішим, ніж могли передбачити деякі люди та комп’ютери.
«Війна на папері і справжня війна відрізняються. На справжній війні гинуть справжні люди. Справжні люди на передовій, і справжні люди в цих машинах. Справжні тіла подрібнюються потужною вибухівкою.» - сказав Міллі.
«Я сказав, що це займе шість, вісім, 10 тижнів, це буде дуже важко. Це буде дуже довго, і це буде дуже, дуже криваво. І ні в кого з цього приводу не повинно бути ілюзій.» - додав Міллі. https://varta1.com.ua/news/amerikanskiy ... 67143.html
Faceless написав:Не знаю, чого це ви вважаєте, що сучасний танк виробляє 100500 слюсарів на винторізних і фрезерних станках.
Звісно це не ТВ-4, а станки з ЧПУ з мікронним допуском як вінторізні, так і фрезерні. Обслуговувати зміну всього цеху може одна єдина людина. І це мова не про Харків.
ЛАД написав:например, производство инструмента (опять же, не массового) - пресс-форма, штамп
Це слюсар-інструментальник. Ви бачили як саме виготовляються сучасні прес-форми, чи форми для лиття пластику під тиском? Те шо у роки СРСР виготовлялось місяцями, зараз виготовляється за день. Останні станки шо я бачив у нас на виробництві прес-форми виготовляли високоточні Індійські станки, які вже тоді більш-менш можна було запрограмувать. Зараз їх виготовляє слюсар-інструментальник за допомогою програмування відповідного обладнання.
Вы не можете понять, что есть например, токарь-универсал с высокой квалификацией и соответствующей зарплатой и есть масса токарей-станочников с 2 разрядом.
Ага, токар-інструментальник шостого розряду. Зараз нема такого токаря. Всі роботи проводять станки з ЧПУ. Стосовно креслень відповідно. Покажіть Харківського Васю, який прочитає креслення та перепрограмує станок.
Навчали нас на ТВ-4, але на виробництві чого тільки не було, якісь німецькі станки 1932 року й преса такі самі були. Самий сучасний ТВ був виробництва Баку. Вже й не знаю, чи заточив би я зараз різець, різьби точно позабував, як і обробку деталей зі зміщеним центром.
Нам би побільше різноманітних дронів і різноманітних ППО(особливо проти дронів/БПЛА) і УСПІХ НАШОЇ ПЕРЕМОГИ вже би був ТОЧНО цього року! А так...
А так от думаю - чи буду я возвеличувати і хвалити одного чоловіка Б з папочкою на столі, чи буду я його обзивати в кінці року останніми словами за балабольство на такій високій посаді?
Дуже НЕ хочеться, щоб така людина на такій високій посаді на всю країну пробалаболила/пропустозвонила, чим би миттєво перетворилась на штопаного використаного г...
Faceless Я Вам писал о беженцах, о погибших, о том, что дети третий год будут учиться онлайн, могу добавить каховскую дамбу. Если всё это для Вас не гуманитарная катастрофа, то что это? И что нужно, чтобы Вы сказали о гуманитарной катастрофе? И на сколько должно упасть производство и ВВП, чтобы Вы признали "знищену економіку"?
И Вы знаете, не хочется ругаться, но трудно спорить с людьми, никогда не видевшие никакое производство, а начитавшиеся фантастических романов и рассказывающих о "Обслуговувати зміну всього цеху може одна єдина людина". Вот только, например, на Audi AG работает 91 674 человек (в 2018). Каждый обслуживает свой цех?
А "кафешки", понятно, это условно. Просто, чтобы было понятно, о чём речь - о людях, для которых войны нет.