|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 09 лип, 2023 11:35
Canadа news
Свіже - із спілкування з нашими українцями. Цитати: "Ми поїхали до Канади минулого червня и вже рік як тут. До цього мешкали в Анталії. ....Пахати тут треба так що мама дорога. Я та чоловік пашем на 2 роботах, на вихідних, пізно ввечері, вночі. Бо інакше не можна прожити ніяк. ...Всі канадці також само працюють. Маємо надію, що щось зміниться на найкраще в перспективі. Але всі хто вважає, що Канада - це "райське місце", то це не так. Ящо ви не згодні працювати як скажені без перерв та вихідних, не треба сюди їхати. Ми не були до цього готові - але зараз нема вибору". (кінець цитат)
-
akurt
-
-
- Подякував: 4009 раз.
- Подякували: 1449 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Нед 09 лип, 2023 11:38
akurt написав:Canadа newsСвіже - із спілкування з нашими українцями. Цитати: "Ми поїхали до Канади минулого червня и вже рік як тут. До цього мешкали в Анталії. ....Пахати тут треба так що мама дорога. Я та чоловік пашем на 2 роботах, на вихідних, пізно ввечері, вночі. Бо інакше не можна прожити ніяк. ...Всі канадці також само працюють. Маємо надію, що щось зміниться на найкраще в перспективі. Але всі хто вважає, що Канада - це "райське місце", то це не так. Ящо ви не згодні працювати як скажені без перерв та вихідних, не треба сюди їхати. Ми не були до цього готові - але зараз нема вибору". (кінець цитат)
Кинули райську Анталію аби пахати як скажені на двох роботах в Канаді без перерв і вихідних. Нема вибору.
-
flyman
-
-
- Подякував: 1606 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Нед 09 лип, 2023 11:48
Виділене зводить нанівець усі переваги, особисто для мене.
-
fler
-
-
- Подякував: 1213 раз.
- Подякували: 1338 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 09 лип, 2023 11:58
fler написав:Виділене зводить нанівець усі переваги, особисто для мене.
И именно эта особенность подарила миру лучший мелодичный metal наряду со шведским, вроде Sonata Arctica
-
Бетон
-
-
- Подякував: 192 раз.
- Подякували: 407 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Нед 09 лип, 2023 11:58
fler написав:Виділене зводить нанівець усі переваги, особисто для мене.
Ви помиляєтеся, там є переваги, дивіться що там написано: " Ми зупинилися в одному місті, де можна було зупинитися та припаркуватися прямо перед торговим центром і безкоштовно паркуватися необмежений час."Тільки заради цього варто їхати у Фінляндію! Прямо перед супермаркетом! Дозволили припаркувалися! Жир!
-
akurt
-
-
- Подякував: 4009 раз.
- Подякували: 1449 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Нед 09 лип, 2023 12:03
akurt написав: fler написав:Виділене зводить нанівець усі переваги, особисто для мене.
Ви помиляєтеся, там є переваги, дивіться що там написано: " Ми зупинилися в одному місті, де можна було зупинитися та припаркуватися прямо перед торговим центром і безкоштовно паркуватися необмежений час."Тільки заради цього варто їхати у Фінляндію! Прямо перед супермаркетом! Дозволили припаркувалися! Жир!
Та ладно. Не може бути.   . Виїзджаю
-
Бетон
-
-
- Подякував: 192 раз.
- Подякували: 407 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Нед 09 лип, 2023 12:43
ЛАД написав: Faceless написав:ЛАД написав:Це приблизно третина середньої зарплати. І скільки таких страховок по Україні? Особливо за межами Києва?
Зведених даних на всю країну не маю по обох пунктах, але це й не важливо - питання було іншим, масовість не обговорювали.
Прямо не обговорювали. Але це важливо. Страховка, яка в Україні є елітарною, у США є типовою. Не слід порівнювати. Щодо іпотеки - без всіляких держпрограм були варіанти 9-11%. Я брав по 9.49%
Радий за Вас. Я про таке не чув. Правда, останнім часом не дуже цікавився.
якраз масовість був важливий момент - бо я стверджував, що це стандартний набір витрат для пересічного в США - а в нас - це дуже нерозповсюджене явище. з приводу відсотків й іпотеки - зробив простенький розрахунок. так от, якщо брати квартиру за 3,5 млн грн на 20 років під 10% - то щорічний платіж - 411 т грн, а всього ви сплатите вартість 2,4 квартири. якби ставка була 5% - то за рік треба сплатити 281 т грн, а загалом сплата 1,6 вартості квартири. а якщо 15% (бо 10% - не зустрічав на ринку, лише для своїх) - то щорічний платіж 559 т грн, а загальна сума вже 3,2 квартири. висновки - як мінімум треба заробляти 1 млн грн на рік, а взагалі більше - хоча б втричі більше за іпотечний платіж (що більшість ставить під сумнів). й по друге навіть 10% - це забагато для іпотеки. трете - й це недорога квартира як на Київ - співвідношення зп/вартість квартири в Україні неадекватне.
-
Shaman
-
-
- Подякував: 775 раз.
- Подякували: 1633 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 09 лип, 2023 12:49
Shaman написав: ЛАД написав: Faceless написав:........... Зведених даних на всю країну не маю по обох пунктах, але це й не важливо - питання було іншим, масовість не обговорювали.
Прямо не обговорювали. Але це важливо. Страховка, яка в Україні є елітарною, у США є типовою. Не слід порівнювати. Щодо іпотеки - без всіляких держпрограм були варіанти 9-11%. Я брав по 9.49%
Радий за Вас. Я про таке не чув. Правда, останнім часом не дуже цікавився.
якраз масовість був важливий момент - бо я стверджував, що це стандартний набір витрат для пересічного в США - а в нас - це дуже нерозповсюджене явище. з приводу відсотків й іпотеки - зробив простенький розрахунок. так от, якщо брати квартиру за 3,5 млн грн на 20 років під 10% - то щорічний платіж - 411 т грн, а всього ви сплатите вартість 2,4 квартири. якби ставка була 5% - то за рік треба сплатити 281 т грн, а загалом сплата 1,6 вартості квартири. а якщо 15% (бо 10% - не зустрічав на ринку, лише для своїх) - то щорічний платіж 559 т грн, а загальна сума вже 3,2 квартири. висновки - як мінімум треба заробляти 1 млн грн на рік, а взагалі більше - хочаб втричі більше за іпотечний платіж (що більшість ставить під сумнів). й по друге навіть 10% - це забагато для іпотеки. трете - й це недорога квартира як на Київ - співвідношення зп/вартість квартири в Україні неадекватне.
Просто не хотел спорить. Об ипотеке под 10% никогда не слышал. Но "в Украине всё хорошо".
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 09 лип, 2023 13:01
BIGor написав: ЛАД написав:............ По опыту уехавших друзей и знакомых срабатывает и для самих уехавших. Хотя для детей, конечно, больше. И не знаю никого вернувшегося. Даже в мирное время. Сейчас вернувшихся будет много. Думаю, подавляющее большинство. Так сегодня и ехали не эмигранты, а беженцы. Если бы не война, они бы и не думали уезжать. И просто рабочий на Западе может/будет жить лучше, чем в Украине. При такой же работе. Хотя квартиру, наверное, не купит, а будет арендовать.
Не знаю, де ви цього беретесь, але шанс купити житло у жителів розвиненого заходу більше ніж в українця. Вищі доходи, стабільна банківська система, низька інфляція, стабільний ринок нерухомості, доступна іпотека. В Україні є варіант тільки скирдувати, а поки скирдуєш нерухомість може зробити х2-х3 в доларах, що додасть ще 10 років скирдування.
Я не сравнивал шансы купить квартиру в Украине и на Западе. У пересичного украинца таких шансов, по-моему, просто нет (за свои доходы). Но и, к примеру, в Мюнхене это малореально. Но при немецких законах, достаточно сильно защищающих права арендатора, вполне можно всю жизнь жить в арендованной квартире. Мои знакомые уже больше четверти века живут в одной и той же квартире. Дом был построен ещё к мюнхенской олимпиаде, зато есть на верхнем этаже бассейн для жильцов и в подвале довольно большие кладовки на каждую квартиру.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 09 лип, 2023 13:02
akurt написав: fler написав:Виділене зводить нанівець усі переваги, особисто для мене.
Вам би позначати, що то сарказм, підозрюю, не всі то зрозуміють
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-