Житлово-комунальне господарство в контексті

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 2728293031 ... 52>
Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 01:50

rjkz
Николай, мы всё таки поняли
В раю ананасы с форелью бесплатно
У меня сейчас кум, строитель как и ты, только подземный, шахтострой, готов за коммуналку за уанбедрум(это метров то сколько, 70?) из-за двух маленьких детей ж0пу на британский флаг рвать, да из-за военкомата проблема со старого места работы сдрыснуть, поэтому пока только подработки...
А за коммуналь АППСную ни слова, наверно ж там всё таки с отоплением 60+$ получается, а не 600+?
Так шо - "БАЙДЕН ВВЕДИ ВОЙСКА!!!" или как?
барабашов

Подякував: 293 раз.
Подякували: 362 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 01:54

Прохожий написав:
  cherchiltank написав:В мене три осбб - по одному за 5 років борг 3 млн грн (там правда осбб платить і за воду і електрику, прямих договорів нема) по другому тільки за квартплату - борг 900 тисяч, по другому два мільйони - теж квартплата) - десятки судів йдуть роками - на юристів осбб тратить 30-50 тисяч гривень у місяць,тому пофіг яке осбб, рано чи пізно частина перестає платити

смотрю вы удивительно органичный в выборе объектов)))

Нормальні там обʼєкти, думаєте жорстка управляюча компанія зможе уникнути боргів та боротися з ними?) їй звісно простіше наприклад підняти тариф, ніж в осбб - де всі проти, але рано чи пізно перестають платити і їй)
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 04:10

барабашов написав:rjkz
Николай, мы всё таки поняли
В раю ананасы с форелью бесплатно
У меня сейчас кум, строитель как и ты, только подземный, шахтострой, готов за коммуналку за уанбедрум(это метров то сколько, 70?) из-за двух маленьких детей ж0пу на британский флаг рвать, да из-за военкомата проблема со старого места работы сдрыснуть, поэтому пока только подработки...
А за коммуналь АППСную ни слова, наверно ж там всё таки с отоплением 60+$ получается, а не 600+?
Так шо - "БАЙДЕН ВВЕДИ ВОЙСКА!!!" или как?

Я-ж сказал - не в курсе я сколько комуналь в АППСЕ.
Но не 60 баксов точно-ж.
Сколько зимой отопление, газ, горячая и холодная вода с люстричеством и обслуживанием у ВАС получается?
И в 600 еще долларов 200+ налогов сидит. Праперти такс.
И на воду и на газ и на ээ - по одному счетчику на дом.
Да, расчет приведен на 1 бедрум порядка 70 метров (гостинная+спальня).
Это для сравнения. У меня чуть больше площадь и не 1-бдрм.
rjkz

Подякував: 8660 раз.
Подякували: 5464 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 04:13

cherchiltank написав:
  Прохожий написав:
  cherchiltank написав:В мене три осбб - по одному за 5 років борг 3 млн грн (там правда осбб платить і за воду і електрику, прямих договорів нема) по другому тільки за квартплату - борг 900 тисяч, по другому два мільйони - теж квартплата) - десятки судів йдуть роками - на юристів осбб тратить 30-50 тисяч гривень у місяць,тому пофіг яке осбб, рано чи пізно частина перестає платити

смотрю вы удивительно органичный в выборе объектов)))

Нормальні там обʼєкти, думаєте жорстка управляюча компанія зможе уникнути боргів та боротися з ними?) їй звісно простіше наприклад підняти тариф, ніж в осбб - де всі проти, але рано чи пізно перестають платити і їй)

Вот поэтому лучше хороший ЖЭК или УК чем ОСББ, когда хочешь-нехочешь, но вынужден платить за того, кто не платит иначе отрубят ВСЕМ.
В случае с УК - УК разбирается с неплательщиком персонально.
rjkz

Подякував: 8660 раз.
Подякували: 5464 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 05:53

rjkz написав:
  cherchiltank написав:
  Прохожий написав:смотрю вы удивительно органичный в выборе объектов)))

Вот поэтому лучше хороший ЖЭК или УК чем ОСББ, когда хочешь-нехочешь, но вынужден платить за того, кто не платит иначе отрубят ВСЕМ.
В случае с УК - УК разбирается с неплательщиком персонально.

В нас, якраз кинули в групу в Вайбер борг по ОСББ(144 квартири), загалом 92 тис грн. Рекордист 13,6 грн, решта по 3-5 тис. Не так вже і багато, вважаючи, що ОСББ існує років 5.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 08:38

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

В мене тариф по одному осбб 10 грн метр вже років 5 - а в момент створення був 5 грн (коли доляр був теж 5 грн) - на зібраннях з метою підняти тариф - я думав що знаходжуся в богадільні- люди щиро вважають що відремонтувати ліфт та теплопункт коштує пара тисяч гривень а прибиральниця за 5 тисяч в місяць буде їм павутиння знімати в кутках)
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 08:58

cherchiltank написав:В мене тариф по одному осбб 10 грн метр вже років 5 - а в момент створення був 5 грн (коли доляр був теж 5 грн) - на зібраннях з метою підняти тариф - я думав що знаходжуся в богадільні- люди щиро вважають що відремонтувати ліфт та теплопункт коштує пара тисяч гривень а прибиральниця за 5 тисяч в місяць буде їм павутиння знімати в кутках)

пару лет назад уборщица сказала что хочет зарплату 8кгрн. все конечно возмутились, да как она смеет такие огромные суммы требовать с бедных жильцов, управитель предложил жильцам внести свои кандидатуры (включая себя лично) и чат приутих. Пришлось согласиться на её условия.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 09:11

rjkz написав:
  Прохожий написав:
  rjkz написав:Для 1 бдрм - порядка 600+ долларов в месяц.

напомните коммуналку за 3к аппс-люкс и на этом закончим)))

Тогда мы только начнем, но я не в курсе сколько сейчас коммуналка за АППС-М, оплачивают арендаторы, даже находясь все это время в забугорье (выехали за неделю до начала войны).
Итак, с чего начнем?
Может с того, сколько стоит в Украине отопление

Опалення в мене виходило 20-25 доларів.
Далі, все що ви перераховували - дезинсекція, дератизація, прибирання - те, що має входити в роботи з утримання будинку, разом утриманням сміттєпроводів і поточними ремонтами. Зараз це 3.14 грн за метр (там де ОСББ не встановило свій тариф). З умовно-середньої квартири в 60м2 це 188 грн, або 5 (п'ять) доларів. Так ще й купа пільговиків, і купа неплатників.
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 09:14

vitaliiangel написав:
  cherchiltank написав:В мене тариф по одному осбб 10 грн метр вже років 5 - а в момент створення був 5 грн (коли доляр був теж 5 грн) - на зібраннях з метою підняти тариф - я думав що знаходжуся в богадільні- люди щиро вважають що відремонтувати ліфт та теплопункт коштує пара тисяч гривень а прибиральниця за 5 тисяч в місяць буде їм павутиння знімати в кутках)

пару лет назад уборщица сказала что хочет зарплату 8кгрн. все конечно возмутились, да как она смеет такие огромные суммы требовать с бедных жильцов, управитель предложил жильцам внести свои кандидатуры (включая себя лично) и чат приутих. Пришлось согласиться на её условия.

На сколько знаю, у нас в ОСББ уборщица на минималке сидит. Народ, чот так возмущается, что не очень хорошо убирает. Меня с одной стороны подмывает написать в Чат, что хрен бы я за такие деньги работал, с другой не пишу, бо ещё квартплату поднимут. 😏
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 лип, 2023 09:16

rjkz написав:
  hume написав:Спасибо за исчерпывающий ответ.

Сомневаюсь,что жители 9ти-16ти этажек готовы платить даже 10% от этой суммы. Учтем количество этажей и парадных и поймём, что проще их заварить и не размножать живность и зловония.

По большому счету одним домом советской застройки тяжело даже осбб создать, сугубо по финансовым вопросам.

Я когда-то видел мукумент, в котором расписывалось за что начисляется плата за обслуживание. Дезинсекция и дератизация в нем была. Но этих работа никогда не было. Но в моем доме и до заваривания мусоропровода не было ни тараканов ни грызунов. ...Хотя нет, на парковке крысы были, на контейнерах с мусором тоже.
Но на этажах - ничего. Я за все годы не видел ни одного таракана в своем киевском доме. Но мусоропровод до боксера был, работал и не бздел.
Может с дворником повезло, может с ЖЭКом.
Ну и следует учесть, что все-таки в себестоимости киевской комунали не "сидит" нйская зарплата (напомню, 15 долларов вчас), поэтому надо как-то соотношение не буквально воспринимать.

Думаю, дуже повезло з ЖЕКом, можливо на додачу з сусідами. Там де я колись орендував і працював сміттєпровід - це на поверсі виглядало, як труба посеред пірамідки підсохших органічних відходів.
Бо нереально за кілька баксів з квартири виконувати і поточні ремонти, і прибирати, і проводити дезинсекцію, дератизацію і все інше. Навіть з київськими зарплатами. Навіть з мінімалкою.
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
  #<1 ... 2728293031 ... 52>
Форум:
+ Додати
    тему