Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 99799899910001001 ... 2903>
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 21:31

adeges написав:
  stm написав:
  Gastarbaiter написав:Для SWIFT валюта переказу повинна співпадати з валютою рахунку. Інакше гроші зависнуть.
ПС. Румунія гарна. Тільки далекобійники скажені на дорогах.

Swift code банка корреспондента будут использовать, там должно совпадать, хотя я тоже больше склоняюсь что надо открыть евровую карту и брать её IBAN и swift code Привата в евро.

Global Blue зачислит деньги в доларах. Не важливо, яка валюта транзакції або де подаєшься на ріфанд. Якщо сума невелика, иіпа до 100 євро, то можуть тіпа отримати за 3 євро кешем в євро. Інакше тебе розводять десь на курс конвертації долар євро. Отримаєш в доларах стільки, скільки повинен був в євро. Тому карта в євро не допоможе. Треба доларову для зменшення втрат. Інакше долар в гривню зарахують по 36.6

То не глобал блю, а якась румунська контора. З глобал блю зараз взагалі проблем немає. Я прямо в магазині в Польщі написав на бланці Таксфрі номер звичайної приватовської універсальної картки, на митниці зісканували штрихкод з фактури. Гроші в гривнні зарахували на картку до трьох тижнів.
А навіщо СВІФТ писати, якщо в ІВАN всі необхідні данні є?!
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 274 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 22:01

rjkz написав:
  adeges написав:Наплив українських біженців суттєво зрушив баланс попиту і пропозиції на житло у Відні. Не дарма Ермакс вирішив повернутись, коли компанія припинила платити за його житло. Пуста двушка в умовно прилеглих до центру районах легко тягне на 900 євро з комуналкою. Якість орендного житла дуже низька.

Проте це не впливає на бажання українців осісти у Відні. У іміграційному відомстві говорять по 60 реєстрацій тимчасово переселених на добу, заплановоних з наступного тижня. На цьому було по 40.

В мене локація стрімко укрїнізується.
Поблизу є мережевий рітейл, який колись, дуже давно, мав народну назву "руская база" , коли я тут опинився, персонал був з різних країн б.срср - узбеки, казахи, українці тощо. Головна вимога - англійска та російська (бо багато хто з молоді інших країн не володіє "язіком"). Було приємно, коли на касі зустрічаєшь україномовну людину. Зараз там що менеджери в залі що на касі говорять українською. Нещодавно на касі попереду нас молода пара купляла продукти та серед іншиго - пиво, судячи з всього, ньюкамери по біженській програмі - розраховувались фудстемпами. Але ними не можна розраховуватися за пиво та повинно показати ІД. Вони не знали, розрахувались кешем, а айди їм запропонувала на її жіночка що була позаду нас, теж українською.
Тож - на касі дівчина з України, попереду за позаду нас покупці з України.
Трохи далі турецький супермаркет (там багато українських товарів, навіть молоко Люстдорф Селянське, сік ОЗДХ, Садочок та т.і.), продавчині та касирки - україномовні дівчата, азіятки та турки-чоловіки.
Вчора на спортмайданчику, де зазвичай гоняють в баскетбол "засмаглі" хлопці, грав в баскетбол з молодою парою з ЗУ.
Дуже важко стало знайти житло в рент, тож мої сусіди приймають на кілька діб родини ньюкамерів з України доки вони не знайдуть собі постійний варіант. Кожен тиждень інша родина.
Деяки ватани пошепки між собою "район становится украинским, жить невозможно".

По Польщі нажаль такого не можна сказати, 90% біженців "руськоязичні". По деяким містам центр вже став "руським".... Тобто мова в основному руська.
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1862 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 22:06

BIGor
Где дома разбомбили, оттуда в первую очередь и беженцы.
Если все равно начинать все сначала, то лучше там, где точно бомбить не будут.
antey1969
1

Подякував: 1701 раз.
Подякували: 3641 раз.

Профіль

2
2
1
Повідомлення Додано: Пон 24 лип, 2023 01:48

BIGor написав:По Польщі нажаль такого не можна сказати, 90% біженців "руськоязичні". По деяким містам центр вже став "руським".... Тобто мова в основному руська.

Про центру вештаються косяки підлітків, які спілкуються матерною російською мовою на всю вулицю. Хотів надавати підсрачників, але ж усюди камери, поліція... Ех...
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 24 лип, 2023 02:06

Gastarbaiter написав:Про центру вештаються косяки підлітків, які спілкуються матерною російською мовою на всю вулицю. Хотів надавати підсрачників, але ж усюди камери, поліція... Ех...

Мій харківський дім у студентському районі, молоді чарівні дівчата на вулиці розмовляють матом.
Це мода у покоління Зю в усіх країнах, не тільки у нас. Самостверджування.
Starikan
2

Подякував: 2618 раз.
Подякували: 3165 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 24 лип, 2023 06:16

Еміграція, заробітчанство
News from Canada

Завтра у Вінніпег прибуває літаком з Риму хлопець "з наших".
Дуже цікава історія. Мій респондент з ним познайомився в літаку з Мюнхена на Торонто в грудні 2022, потім той легінь відлетів на Ванкувер - місце своїх мрій. "Дубль пусто", "голяк" - щось з роботою було погано - Ванкувер - місто дороге - та повернувся в Італію (!), де жив та працював до того декілька років.

І ось визнав, що Італія - то для нього безперспективно, ще й клімат тепер виявився важким - повертається в Канаду. Буде жити в місті Вінніпег (мій співрозмовник після прибуття в Торонто, де отримав в аеропорту Work permit, відразу відлетів на Вінніпег).
За оцінкою мого співрозмовника - вже третина (!) всього населення у місті Вінніпег - українці. Вони є всюди: в супермаркетах, на вулицях, в автобусах, в кафе...

Добре, що в того колись італійця є в товаришах мій респондент, який:
а) дозволить жити в його 1-к квартирі (будуть ділити 1000 CAD орендної плати на двох). Квартира досить непогана - надсилав мені відео.
б) Спробує влаштувати у свою фірму, але 21 CAD на годину не обіцяє... Можливо для старту 17,5...
Сам працює з 3 січня 2023, готує документи для отримання PR.
в) цікаво, що на роботу мого співрозмовника відвозить сусід - канадець - на своєму авто - йому по дорозі. Хлопець дає канадцю гроші на пальне за ту послугу.
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1447 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 24 лип, 2023 07:01

antey1969 написав:BIGor

Люди їхали від "русського міра" і привезли в Польщу русській мір, таке собі. До речі, друге що кидається в очі, що вже дуже багато наших сімей пооб'єднувалось. Зараз на глаз в Польщі наших жінок до чоловіків 60/40%.
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1862 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 24 лип, 2023 07:36

Ви хоч це не пишіть: тут ціла когорта людей впевнені, що всі адепти "рузького міру" сидять в Анталії, хоча я їх тут і не бачу, і НЕ ЧУЮ. Вони є, але тихіше води, мову росіянську почуєш досить рідко. Якщо почуєш, так то - казахи. Якось вони не дуже люблять свою мову.
До речі: українська діаспора Анталії перемогла - добилися скасування концерту діви "Кароли́на Куе́к", раніше відомою як Ані Лорак, в Анталії (продавали квитки на 29 липня). Активно задіяли громадські об"єднання, Консульство України в Анталії та Посольство України.
Так то ось...
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1447 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 24 лип, 2023 10:15

BIGor написав:

Люди їхали від "русського міра" і привезли в Польщу русській мір, таке собі. До речі, друге що кидається в очі, що вже дуже багато наших сімей пооб'єднувалось. Зараз на глаз в Польщі наших жінок до чоловіків 60/40%.

Мне всегда нравились люди, которые куда не приедут, начинают возмущаться, что соседи не такие. Вам не приходило в голову, что если хозяева их приняли, то они имеют как минимум такие же права как и вы? Поляки могут потребовать говорить на польском, это их страна. И это нормально.
Раздражает язык беженцев, в Сомали будет комфортнее, там будет все по душе.
antey1969
1

Подякував: 1701 раз.
Подякували: 3641 раз.

Профіль

2
2
1
Повідомлення Додано: Пон 24 лип, 2023 10:48

на глаз

antey1969 написав:
  BIGor написав:

Мне всегда нравились люди, которые куда не приедут, начинают возмущаться, что соседи не такие. Вам не приходило в голову, что если хозяева их приняли, то они имеют как минимум такие же права как и вы? Поляки могут потребовать говорить на польском, это их страна. И это нормально.
Раздражает язык беженцев, в Сомали будет комфортнее, там будет все по душе.

особливо патріотів в азилі сильно переймає: "хто ж буде неньку захищати"
дуже багато наших сімей пооб'єднувалось. Зараз на глаз в Польщі наших жінок до чоловіків 60/40%.
flyman

Подякував: 1604 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
  #<1 ... 99799899910001001 ... 2903>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему