Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
beee написав:Почитал польские комменты под видосами про наше наступление и не только. Пришёл в уныние. Просто шквал польского негатива: начиная от обвинения в коррупции, кончая историческими. Столько негатива и ненависти. Или это вбросы или действительно поляки крайне агрессивно настроены. И тут вспоминаю две противоположности: в первые месяцы поляки помогали, чем могли. Другая - красноречивое отношение на границе: машина в час, сутки стояли трижды. И это не загруженный пункт был
Перед тим як казати польські - зайдіть в профілі дописувачів. Багато чого нового дізнаєтесь Я читаю польську онлайн пресу з 2011 року, так кремлеботи вже писали коменти з 2014 року. Тут наші можновладці все прогавили.
Что мне кажется эти профили - кремлеботы. Такое гнать про Волынь только они могут
BIGor написав:Дуже вразило відео, люди приїзджають на Audi Q5 (навіть на польських б*** така коштує мінімум 25 кує) за безкоштовними харчами від церкви.
То є такий стан душі: "халява!".
ОК, а что делать человеку у которого А5 и если вдруг его война оставила без работы, без дома и без денег беженцем? Другой конечно вопрос нафиг такие дорогие машины вообще покупать..
один з варіантів - продати дорогу машину й купити більш дешеву та економну.
але ми ж розуміємо, що це умовність. насправді хтось дуже хитропопий. це як у нас народ собі субсидії на комуналку у норкових шубах оформлював.
Цікаво, що за новий завод із збирання автомобілів Tesla бʼються зараз і Таїланд, і Туреччина. Маск на наступному тижні прибуває в Туреччину. Цікаво буде…
Років 10 тому шукала країну для інвестицій корпорація KIA. Розглядали Україну та інші країни Східноі Європи. Вимоги були невеликі: - ділянка землі певної площі; - водо та енергопостачання. Все - з гарантією надійності. Наші хваткі хлопці виставили такі пропозиції, що корейці бігли дуже швидко (і не озиралися) в Словаччину. Здається там на сьогодні найбільший в Європі завод із випуску авто марок KIA та Hyundai. Але цінніше не випуск авто а навчені кваліфіковані передові кадри робітників.
я гадаю подробиць ви точно не знаєте, але логічно маючи виробництво в Словаччині там же й розширювати виробництво.
але проблема має місце бути. податки на землю, наприклад в Харкові чи Днепрі, захмарні. таке враження, що влада вирішила все виробництво винести за межі міста.
отримати додаткову потужність по еенергії - теж дорогий квест. й погано, що взагалі не чути, що ці проблеми хтось вирішує...
й кадри - нема кому працювати, нема робочих. 20 т грн - ні-ні, 25-30 т грн - а інколи потім, а за ці гроші, що, ще треба працювати?..
rjkz написав:В момент своего переезда в США, отметил такую вещь - продукты питания практически на уровне цен в киевских супермаркетах. Намного дороже в США - хлеб (украинский мы покупаем за 4 доллара за буханку). Остальное дороже, но не намного - "овощной набор", питьевая вода, продукты украинского производства. Дешевле - морепродукты, молоко и молочные изделия, экзотические фрукты.Значительно дешевле - европейского производства сыры. Остальное +/- на том-же уровне. Некоторые овощи и фрукты имеют в Украине сезонные колебания, в США - стабильные цены круглый год. Мы пьем покупную воду по "привычке, выработанной годами" (с) жизни в Киеве, в НЙ "подавляющее большинство" пьет водопроводную воду. Установка обратного осмоса - просто вершина заботы человека о своем орагнизме. По ЖКХ, тут срач был пару дней назад, в НЙ кВт 0,21 бакса. Примерно с год назад подорожал, до этого был 16 центов.
Это ж надо дешевле морепродукты, питьевая вода из под крана, а мы покупаем воду в дань Киеву и продукты украинского производства с украинским хлебом. Хоть бы слово "изредка" написали )))
BIGor написав:Дуже вразило відео, люди приїзджають на Audi Q5 (навіть на польських б*** така коштує мінімум 25 кує) за безкоштовними харчами від церкви.
То є такий стан душі: "халява!".
Не зовсім так. Подивіться, починаючи з четвертої хвилини - пояснення що це і для чого. Нашим людям важко це зрозуміти, але неймовірна орієнтація на ЧЕСНІСТЬ: ЯКЩО ТИ того потребуєш, ми тобі допоможемо. Не треба ніяких документів: ми віримо, що саме ти або твої друзі того потребують і ми допоможемо. Зверніть увагу на слово "ЧЕСНІСТЬ".
P.S. 1. За багато мого часу перебування в США я жодного разу не бачив такого дійства біля церков, які більшою частиною часу закриті. 2. Не треба дивуватися "дорогим" авто: по-перше, ще не відомо, наскільки вони дорогі. Крім того, в США авто це - доступний витратний матеріал трохи дорожче туалетного паперу. А - по-друге - в США - звільнення з роботи миттєве і якщо вчора ти був "стиглим яблучком", то сьогодні потребуєш від голоду яблуко. Ось тобі і допомога. А авто може бити і непоганим.
+1 я недавно тут приводил пример подачи на фудстемпы после работы с недельным чеком в 6,5 куе.
drevlyanin Разговор начался с необходимости переезда больших масс людей в село. Я понимал это как переход на самообеспечение, т.е. многопрофильное домашнее хозяйство (как было когда-то). Для этого нужны большие площади участков. То, о чём пишете Вы, это специализированное товарное производство. Но ладно, пусть так. Средней урожайностью Вы меня обезоружили. После этого не могу спорить. Возможно, я ошибаюсь. Но большие сомнения остаются. Несколько пунктов. 1. Вы писали, что в Нидерландах "найбільш розповсюджені господарства ... мають площу закритого грунту в 0,5-1,4 га". Т.е. речь именно о теплицах. При этом Вы сами пишете, что томаты и что-то ещё в нашем климате выращивать нерационально. Не уверен (не знаю), что у нас в теплицы поместятся сотни тысяч людей (о которых писали Вы) или миллионы (о которых говорил vitaliiangel). 2. Хорошо, сегодня есть достаточно большие участки. Но опять же, хватит ли их на сотни тысяч или миллионы людей? 3. Нужны достаточно приличные начальные затраты на покупку земли, строительства или покупку дома, на орудия труда. Вы говорите, что орудия покупаются постепенно, по мере роста производства. Но тогда нужны какие-то доходы до достижения необходимого уровня. Тот же сад - надо время, чтобы вырастить, и нужны саженцы. Цены на с/х землю и дома в селе пока что достаточно невысокие. Но какими они станут при сотнях тысяч/миллионах желающих? 4. При таких количествах переселенцев в село государство обязательно установит какие-то налоги (они наверняка есть и в Нидерландах). Это тоже повлияет на доходность. Правда, думаю, это наиболее легко решаемый вопрос. 5. Нужны знания/умения у людей. Знаю много ситуаций, когда в 90-е люди хватались выращивать хотя бы картошку и собирали столько же, сколько посадили.
Это так, на вскидку. Наверняка есть и ещё вопросы. Повторю - я очень плохо разбираюсь в с/х, так что не могу спорить и вполне допускаю, что не прав. Но сомнения, не связанные с практикой ведения с/х, остаются. 1. Я не знаю развитых государств, где с/х базируется на мелких семейных фермах. Наоборот, читаю, что количество мелких хозяйств в США падает и основную массу продукции производят крупные фермы/латифундии. 2. Не знаю примеров развитых государств (возможно, кроме Н. Зеландии), где экономика основана на с/х. У нас и так в с/х занято значительно большая доля населения чем в развитых странах. 3. Если всё так классно, почему нет переселения в село уже давно? Сомневаюсь, что это можно объяснить ленью. Вряд ли у нас такая уж сильная нехватка трудолюбивых людей, не желающих зарабатывать очень неплохие деньги.
rjkz Не знаю, с США не сравнивал. По сравнению с Германией мясо, колбаса, молоко, яйца у них заметно дороже. Разница, конечно, сильно уменьшилась, но всё ещё достаточно заметная. И хлеб у нас как-то подешевле - 5-7 центов. Дорогие сорта - 10, может, 15 центов. И на овощи у нас сильные сезонные колебания. Практически на все. На наши фрукты тоже. По э-энергии Вы пишете о 21 центе, т.е. примерно 7,5 грн. У нас пока 2,64 грн. Стоимость квартир надеюсь, сравнивать не надо? У нас, конечно, есть жильё за 1 млн долл., но это уж не совсем типичная цена. Аренда в США и вообще на Западе тоже заметно дороже. А воду я и в Харькове пью водопроводную.
ЛАД написав:Разговор начался с необходимости переезда больших масс людей в село.
Таке може писати тільки той, хто ніколи в селі не жив. Самозабезпечити себе огородиною то можна, але можливі 2 шляхи: 1. Якщо орати, купувати добрива, пестициди, гербіциди то коштувати городина буде дорожче, ніж в магазині в 2-3 рази. 2. Пахати доведеться пів року в режимі 18/6, щоб самому все покопати і отримати "екопродукти". Із свинями чи курами ще гірше: там антибіотиків давати доводиться море, щоб не подохли... Та й корм купувати не дешевий, або самому вирощувати, але тоді потрібно родину хоча б 3 працездатних. Про корову взагалі мовчу: як згадаю скільки сіна треба накосити на зиму...
Та і знання з навиками потрібні, бо прихавши із міста ефект буде десь як від мого походу в спортзал після років сидіння за ПК...
ЛАД написав:1. Вы писали, что в Нидерландах "найбільш розповсюджені господарства ... мають площу закритого грунту в 0,5-1,4 га". Т.е. речь именно о теплицах. При этом Вы сами пишете, что томаты и что-то ещё в нашем климате выращивать нерационально.
Продуктивність таких теплиць така, що кілька сіл достатньо для забезпечення цілої області, тобто 1 працівник в теплиці забезпечує овочами кілька тисяч мешканців міста.
rjkz написав:+1 я недавно тут приводил пример подачи на фудстемпы после работы с недельным чеком в 6,5 куе.
А це заборонено якимось із законів, по аналогії обмеженням у нас на субсидію?
ЛАД написав:Разговор начался с необходимости переезда больших масс людей в село.
Таке може писати тільки той, хто ніколи в селі не жив. Самозабезпечити себе огородиною то можна, але можливі 2 шляхи: 1. Якщо орати, купувати добрива, пестициди, гербіциди то коштувати городина буде дорожче, ніж в магазині в 2-3 рази. 2. Пахати доведеться пів року в режимі 18/6, щоб самому все покопати і отримати "екопродукти". Із свинями чи курами ще гірше: там антибіотиків давати доводиться море, щоб не подохли... Та й корм купувати не дешевий, або самому вирощувати, але тоді потрібно родину хоча б 3 працездатних. Про корову взагалі мовчу: як згадаю скільки сіна треба накосити на зиму...
Та і знання з навиками потрібні, бо прихавши із міста ефект буде десь як від мого походу в спортзал після років сидіння за ПК...
ЛАД написав:1. Вы писали, что в Нидерландах "найбільш розповсюджені господарства ... мають площу закритого грунту в 0,5-1,4 га". Т.е. речь именно о теплицах. При этом Вы сами пишете, что томаты и что-то ещё в нашем климате выращивать нерационально.
Продуктивність таких теплиць така, що кілька сіл достатньо для забезпечення цілої області, тобто 1 працівник в теплиці забезпечує овочами кілька тисяч мешканців міста.
rjkz написав:+1 я недавно тут приводил пример подачи на фудстемпы после работы с недельным чеком в 6,5 куе.
А це заборонено якимось із законів, по аналогії обмеженням у нас на субсидію?
цікаво, якщо так складно, як люди виживали в 90і з дачних участків та присадибних ділянок. щодо корови, то не так багато того сіна і потрібно, дід, поки був на ногах, доти тримали корову з бабцею, інша бабця тримала корову майже аж поки не померла (десь до 80 років, ще сама могла і косити - пережила і голод і війну і СРСР, думаю, що ЧАЕС підкосила здоров"я, в 4ій зоні контролю мешкала), точніше корову продали після похоронів.