Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 12581259126012611262 ... 2925>
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 08:14

The_Rebel написав:
  Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:Де ж воно краще в світі жити?

Ну тут кожному своє. Як на мене найкраще жити в "бідній" країні Європи, як Словаччина, Греція, а зробітничати в багатій країні Європи (Німеччина, Швейцарія) чи США

У мене така ж думка, навіть подумую деякий час пожити в країні, що недалеко від України і по можливості купити там житло. Щоб потім можна було здати і мати додатковий дохід в Україні. Ну і просто хочеться по класиці - розклазти яйця в різні кошики. В Україні житло не планую продавати, тому і ця країна (обов'язково в ЄС або хоча б в НАТО) має мати вартість житла співпрозмірною з Україною. При цьому Польшу взагалі не розглядаю. Румунію також не дуже хочеться. Можливо Словаччина/Чехія. Греція подобається, але не в курсі тамтешнього ринку житла і досить далеченько. Що скажете про Угорщину, колеги?

Нема соросят, великий плюс. З іншого боку, прийдеться вчити їхню мову, але мадяром все одно не станеш.
flyman

Подякував: 1607 раз.
Подякували: 2852 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 08:17

The_Rebel написав:
  vitaliiangel написав:
  The_Rebel написав:проте у даному випадку підтримую Флая
я вообще за флая, он проводит уникальный эксперимент, как выжить на $120 Может даже нобелевскую премию дадут... нашему агенту минус семь.
Зображення

Флай проповідує мінімалізм, протиставляє себе сьогоднішньому суспільству споживання. В цілому, я його підтримую, але не з такими перегибами. Про це ж і Бобуа писав, що зараз у людей є все в матеріальному плані, але їм завжди мало і вони скаржаться та женуться за новими 15-ми афйонами.
Сам подумую дійти до 500-1000 у.е. пасивного доходу і "піти на пенсію" в 40+ років, навіть якщо дохід упаде в декілька разів. Це ж не означає байдикувати - а займатися улюбленими справами/хобі не за гроші (гроші як бонус).

Я би радив знайти який партайм на таку суму, працюєш 1-2 дні в тиждень, кваліфікація підтримується, і можна в б-який момент переключитися на повну занятість.
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 08:25

Gastarbaiter написав:
  Shaman написав:грецький алфавіт не з легких.

Усі ці "фі", "лямбди" та "сігми" ще в школі вчили на фізиці/математиці. Тож читати, здається, не дуже складно. Принаймі мені вдалося.

Колись давно, коли ще займався відеозйомками на одному з весіль мама (заробітчанка в Греції) молодої щось мала з надписом грецькою. То поцікавився означає той надпис. Вона із здивуванням запитала, де я навчився читати грецькою.
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 08:57

flyman , таким спеціалістам раніше в особову справу писали «володіє грецькою мовою зі словником»». Але куди ж тобі записати? :lol:
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2473 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 09:39

vitaliiangel написав:
The Wall Street Journal: В 3,3 тыс. км от границы США и Мексики через джунгли пробирается рекордное количество мигрантов. У них одна цель – попасть с США. В среду администрация Байдена заявила, что 470 тыс. венесуэльцев, уже находящихся в США, получат разрешение на работу.

Я давав інформацію "з перших рук" від наших людей які через Мексику 4 липня (повезло прорватися прямо на свято) попали з Мексики в США.
Вони пройшли через "північну" Мексику - через річку Ріо Гранде. Офіційно.
То вони сказали, що за іх спостереженнями багато в черзі саме з Венесуели людей і є помітним з боку американців поважне ставлення, бо люди реально тікають з проблемної Венесуели.
Ще відмітили китайців.
На YouTube вчора випадково дивився репортаж - у людей теж получилося - стандартна система:
- із Стамбула на Мехіко; Turkish Airlines. Квитки не дешеві - треба купувати "Туди і назад" - інакше Мексика не впустить. Вони ж "туристи"...
- в Мехіко ці люди з свіжого відео прожили 4 (!) тижня - все "грали в лотерею" та там намагалися отримати дату зустрічі на кордоні з візовим офіцером. Впіймали дату.
- далі вилітають на літаку в найближчий місто на кордоні (вони виграли дату прийому в самому "стрьомному" місті - Тіхуана) - через тиждень.
- в них все долучилося - вже в США. Це - офіційний шлях, НЕ ЧЕРЕЗ ДЖУНГЛІ.

Ті люди, про яких я особисто писав, вже живуть в Каліфорнії, на наступному тижні у них дві дуже важливі події щодо майбутньої роботи.

"Відкривають тому, хто стукає..."
Востаннє редагувалось akurt в Нед 24 вер, 2023 09:46, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1456 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 09:45

ЛАД написав:The_Rebel
Это не страхи. В Украине это неизбежность.
Тут недавно был разговор, что когда-то 100 долл. обеспечивали вполне пристойный уровень жизни в Украине. Разошлись только в каком году это было - в начале 00-х или чуть раньше. И чему это соответствует сегодня - 500 долл. или больше.
По уровню цен мы пока заметно отстаём от Запада.
При существующих подходах будем догонять. Думаю достаточно быстро. Особенно, если вступим а ЕС.
Боюсь, что к тому моменту, когда Вы добьётесь 500 долл. пассивного дохода, Вы уже увидите, что этого недостаточно.
Ваше решение возможно, по-моему, только в случае, если Вы будете готовы заметно снизить уровень жизни.

Різниця суттєво скоротилась і вже такого різкого зростання вартості життя у валюті напевно не буде. Тим більше у західних країнах маса всякого соціалу та дотацій, що подекуди робить в деяких моментах багато чого доступнішим ніж навіть зараз у нас.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1119 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 09:47

ЛАД написав:
  BIGor написав:Пропаганди російської дуже багато, це вірно. Що до нападів на національному грунті - це висосано з пальця. Країни ЄС набагато безпечніші ніж більшість міст України.

В том, что безопасность там выше, даже не сомневаюсь.
Интересно именно нападения на нац. почве.

90% Українців в Польщі розмовляють російською мовою. Як їх відрізнити нападаючим від білорусів чи росіян чи просто побутової драки? Напевно це тільки задля заголовків наших "псевдо-журналістів". І взагалі нашої пропаганди стало дуже багато, але якщо кацапська пропаганда направлена проти їх ворогів - проти нас, то українська пропаганда направлена теж проти українців. Тільки сліпий це не побачить.
BIGor

Подякував: 1463 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 09:56

Ой+ написав:
  ЛАД написав:The_Rebel
Это не страхи. В Украине это неизбежность.
Тут недавно был разговор, что когда-то 100 долл. обеспечивали вполне пристойный уровень жизни в Украине. Разошлись только в каком году это было - в начале 00-х или чуть раньше. И чему это соответствует сегодня - 500 долл. или больше.
По уровню цен мы пока заметно отстаём от Запада.
При существующих подходах будем догонять. Думаю достаточно быстро. Особенно, если вступим а ЕС.
Боюсь, что к тому моменту, когда Вы добьётесь 500 долл. пассивного дохода, Вы уже увидите, что этого недостаточно.
Ваше решение возможно, по-моему, только в случае, если Вы будете готовы заметно снизить уровень жизни.

Різниця суттєво скоротилась і вже такого різкого зростання вартості життя у валюті напевно не буде. Тим більше у західних країнах маса всякого соціалу та дотацій, що подекуди робить в деяких моментах багато чого доступнішим ніж навіть зараз у нас.

А якже аргументація?
Я вважаю що ріст вартості життя ще попереду
1. Це демографія. Дешевий робочий ресурс закінчується. Якщо приймуть закони ЄС - то і безправність найманих працівників закінчиться.
2. Податки. Зараз податки в Україні для багатьох - це 0 або біля того. Наприклад, спитайте будь-якого лендлорда, скільки він платить податків зі здачі тих квартир. Після війни ця вся шара і "Сомаліленд" закінчиться, бо державі треба буде багато грошей на відбудову + на віддачу величезних боргів.

PS особливо успішних вже починають "общипувати" вже під час війни
НБУ і народні депутати дійшли згоди, який «суперподаток» заплатять банки. Forbes дізнався деталі
https://forbes.ua/money/nbu-i-narodni-deputati-diyshli-zgodi-yakiy-superpodatok-zaplatyat-banki-forbes-diznavsya-detali-20092023-16086
Востаннє редагувалось BIGor в Нед 24 вер, 2023 10:03, всього редагувалось 1 раз.
BIGor

Подякував: 1463 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 09:58

BIGor написав: І взагалі нашої пропаганди стало дуже багато, але якщо кацапська пропаганда направлена проти їх ворогів - проти нас, то українська пропаганда направлена теж проти українців. Тільки сліпий це не побачить.

Чим далі - тим соціальна ситуація буде погіршуватися.
Соціум... socium «спільне»... Воно існує чисто теоретично.

Особисто я багато часу провів в Польщі - гадаю років 6-8 в цілому - то знав особливість саме цієї країни:
ЕТНІЧНО чиста нація. Переважна кількість - етнічні поляки: 96 (!!!) відсотків.
Саме це суттєво відрізняє Польщу від інших країн - тим більше багатонаціональних США та Канади.
Саме це пояснює, чому син приятелів, який виїхав на заробітки та оженився на полячці, миттєво змінив прізвище на прізвище жінки - Szymański .
Всіх його родичів це сильно здивувало, а мене - ні.
Востаннє редагувалось akurt в Нед 24 вер, 2023 10:07, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1456 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 10:05

Re: Еміграція, заробітчанство

Почитал польские комменты под видосами про наше наступление и не только. Пришёл в уныние. Просто шквал польского негатива: начиная от обвинения в коррупции, кончая историческими. Столько негатива и ненависти. Или это вбросы или действительно поляки крайне агрессивно настроены.
И тут вспоминаю две противоположности: в первые месяцы поляки помогали, чем могли. Другая - красноречивое отношение на границе: машина в час, сутки стояли трижды. И это не загруженный пункт был
Бетон

Подякував: 192 раз.
Подякували: 421 раз.

Профіль

1
2
  #<1 ... 12581259126012611262 ... 2925>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему