Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
flyman написав:80% багатства пересіченого китайця у нерухомості: цікаво, що акурт не замітив такий ринок
Так у вас же «пересічені» китайці, а я такими не інтересуюся. Як і взагалі китайцями. То вас тягне в найближчі 50 років оселитися то в Еквадорі, то в Нікарагуа, то у Філіппінах, то на Вʼєтнамі, то в Албанії, то в Монголії, то в Кенії. Так займіться нерухомістю Китаю - чому ж ні. Я підтримую Ваше бажання. 想要交易中国房地产 - 来吧! (Хочете торгувати китайською нерухомістю - так вперед!)
Як відомо, мрійники після нічних снів дивляться у бік Китаю. Успіхів. Почекаємо результат. Може щось путнє нам порадять...
Натомість займемося тим, що "ближче до тіла": нерухомість в Європі, куди виїхали вже за непідтвердженими даними близько 10 мільйонів українців. Цікава річ: всім потрібне житло...
Я зробив компіляцію з різних джерел щодо того, яка ситуація з інвестуванням зароблених грошей в Європу. Скажу відразу: мене особисто таке інвестування ніяк не цікавить. Але гілка є гілка, а питання щодо інвестицій в Німеччину - вище - залишилося як бачите - без відповіді. "Нєт нікто..."
Починаємо?
Загальна тенденція на мою думку: через зростання витрат на будівництво в Європейському Союзі темпи будівництва нових будинків зменшуються, ціни на оренду зростають, а кількість потенційних покупців, які планують придбати будинок, зменшується. Про це свідчать і дані наших українців в Польщі - де дуже б вони хотіли купити нерухомість, але польский злотий так себе "погано веде", що фактично всі квартири здорожчали за рік (!) на 25 (!)%.
Зростання вартості оренди, енергоносіїв та продуктів харчування (деякі учасники форуму, які не озираються по боках, пишуть, що вартість життя зростає тільки в одній тій країні, в якій вони ніколи в житті не були - ну, горе-хВахівці, як я їх з любов"ю називаю) змушує людей, особливо молодь, адаптуватися до умов життя. За даними, які можна знайти в мережі, у 27 країнах-членах ЄС більше чверті європейців віком від 15 до 29 років живуть станом на 2022 рік у перенаселених місцях.
В Ірландії 30 відсотків 18-24-річних повідомили, що живуть з батьками. За останні 5 років цей показник зріс майже на 10 відсотків. Відповідно до щорічного дослідження Deloitte, опублікованого в серпні, у Парижі, де ринок оренди житла пожвавився у вересні, коли студенти повернулися з літніх канікул, орендна плата досягла 28,50 євро за квадратний метр , і місто стало другим найдорожчим містом в ЄС після Дубліна. Джерело: https://www.deloitte.com/global/en.html
У той час як орендна плата досягла безпрецедентного рівня в Парижі, Берліні та Лісабоні, процентні ставки за іпотечними кредитами також зросли в усьому регіоні, збільшивши витрати власників будинків, які користуються іпотечними кредитами зі змінною ставкою. Про реальні процентні ставки за іпотекою я наводив дані десь місяць тому для РЕАЛЬНИХ прикладів моїх друзів, які зараз мешкають Швеції, Ірландії та Бельгії. Найбільш боляче сталося в Стокгольмі, де мій приятель раніше платив за іпотеку 3-к квартири 1000 євро на місяць, а зараз платить 1500 євро на місяць. Швеція - дорога країна і можна щкодувати, що туди не попав на прожиття один відомий лектор з України, який вже 50 років пропагандує життя на рівні сміттєвих баків. Було б цікаво. Є підтвердження про високі іпотечні ставки і для США - я наводив цифри десь тиждень тому - для США - в 7 (!) відсотків; та вчора учасники форуму додавали дані на гілці "Еміграція, заробітчанство".
За даними організації Housing Europe, яка працює з групами, що надають державне, кооперативне та соціальне житло в країнах ЄС, середня орендна плата в ЄС зросла на 19 відсотків, а ціни на житло зросли на 47 відсотків за десятиліття до 2022 року. Джерело: https://www.housingeurope.eu
Те, що в мене на язику - це Ісландія. Просто тому, що вивчав сьогодні авіарейси з Копенгагена на американський континент - з Копенгагена Ісландські авіалінії забезпечують авіапереліт всього за 350 євро туди і назад. В Копенгаген дістатися дуже легко - літає турецька авіакомпанія Пегасус - зручні стиковки. Ціна від Пегасуса прямо з Анталії - смішні в наш час 40-50 євро.
Так що, громадяни Ізраїля, які захочуть евакуюватися - поїдуть в холодну і сиру Ісландію рахувати білих ведмедів та гейзери?
Хто читав мої щомісячні огляди - звернув увагу на мої слова, що "хитрі/мудрі ізраїльтяни" з 2022 року почали прокладати дорогу до нерухомості в Туреччині. Вони почали входити в ТОР-20 інвесторів в нерухомість в Анталії. Гріх було не вкладатися: з аеропорту Бен Гуріон по 2-3 рейси на день за ціною від 30 євро в один бік. Ще козир: вкладення в нерухомість Ізраїля на етапі фундаменту може починатися з 300 000 доларів. А в Анталії за ці гроші - готове і майже Преміум клас. Ну а реально можна взяти квартиру в наш час -якщо знати адреси та "явочні квартири" - за 4 000 000 лір (2+1) - це 145 000 доларів - смішна для громадянина Ізраїля ціна.
Цікаво, що на сьогодні авіаквиток на рейс о 17-00 в Анталію вже коштує 427 доларів. Колись - на початку лютого 2022 року - були квитки за такою ціною на рейси з Харкова в Стамбул... Що ж воно буде...
akurt написав:Де ж воно безпечно? Є, нарешті, відповідь????
Те, що в мене на язику - це Ісландія. Просто тому, що вивчав сьогодні авіарейси з Копенгагена на американський континент - з Копенгагена Ісландські авіалінії забезпечують авіапереліт всього за 350 євро туди і назад. В Копенгаген дістатися дуже легко - літає турецька авіакомпанія Пегасус - зручні стиковки. Ціна від Пегасуса прямо з Анталії - смішні в наш час 40-50 євро.
Так що, громадяни Ізраїля, які захочуть евакуюватися - поїдуть в холодну і сиру Ісландію рахувати білих ведмедів та гейзери?
Хто читав мої щомісячні огляди - звернув увагу на мої слова, що "хитрі/мудрі ізраїльтяни" з 2022 року почали прокладати дорогу до нерухомості в Туреччині. Вони почали входити в ТОР-20 інвесторів в нерухомість в Анталії. Гріх було не вкладатися: з аеропорту Бен Гуріон по 2-3 рейси на день за ціною від 30 євро в один бік. Ще козир: вкладення в нерухомість Ізраїля на етапі фундаменту може починатися з 300 000 доларів. А в Анталії за ці гроші - готове і майже Преміум клас. Ну а реально можна взяти квартиру в наш час -якщо знати адреси та "явочні квартири" - за 4 000 000 лір (2+1) - це 145 000 доларів - смішна для громадянина Ізраїля ціна.
Цікаво, що на сьогодні авіаквиток на рейс о 17-00 в Анталію вже коштує 427 доларів. Колись - на початку лютого 2022 року - були квитки за такою ціною на рейси з Харкова в Стамбул... Що ж воно буде...
Читав що в Стамбулі турки вийшли на святковий мітинг в честь того що терористи з Хамасу повирізали ізраільтян. Звичайно думаю там не всі такі, але душок залишився...
BIGor написав:Читав що в Стамбулі турки вийшли на святковий мітинг в честь того що терористи з Хамасу повирізали ізраільтян. Звичайно думаю там не всі такі, але душок залишився...
Немає таких повідомлень - принаймні я не зустрічав. Туреччина навпаки весь час бореться з терористами - з агресивними представниками якщо не ХАМАС, то курдів. Тиждень тому терористи здійснили терорестичний акт: підігнали викрадене авто до будинка МВС, вибігли 2 терориста - перший був з бомбою та хотіли підривати будівлю - але охорона зреагувала - перший вибухнув разом з бомбою, другого застрелили. Потім з"ясували, що авто викрали в районі міста Кайсері - десь за 300 км від столиці, для чого вбили 24-и річного ветеринара, який мабуть зупинився підвезти попутчиків. Цікаво, що на похорон того бідного хлопця прибув особисто віце-президент (!) країни. Через 2 дня турецька авіація досить вдало бомбила осередки терористів на території Ірану (! підтримує разом з росією ХАМАС та поставляє шахіди проти України) та Сирії. Працювали стандартно для сучасної війни: безпілотник відслідковував цілі, а потім працювали ракетами. Тут стався казус: американський літак F-16 (він контролював певну зону) збив турецький безпілотник.
Так що туркам радіти з подій в Ізраїлі зовсім немає ніяких причин. Турецька преса висвітлює події в Ізраїлі із акцентом на праве діло Ізраїля.
Turkish airlines дозволила громадянам Ізраїля без перешкод повертати авіаквитки при бажанні. Турецька авіакомпанія Pegasus (досить потужна - на днях придбали 100-ий літак) створили справжній авіаміст з Ізраїля на Стамбул та Анталію. Ціни - звісно - просто "зашквар", на сьогодні тільки на один рейс на вечір є квитки в Анталію в один бік по 918 доларів.
За даними з https://www.feantsa.org/en щоночі в ЄС приблизно 900 тисяч людей залишаються на вулицях або в притулках для бездомних. Згідно з даними FEANTSA, з 2019 року кількість бездомних в ЄС зросла на 30 відсотків.
Згідно з дослідженням, проведеним Weil, Gotshal & Manges, глобальною юридичною консалтинговою компанією, сектор нерухомості стане найбільш проблемним сектором у Європі у 2023 році. Джерело: https://www.weil.com Там же далі: "Дефіцит доступного житла, ймовірно, призведе до зростання цін і погіршить ситуацію для тих, хто ледь має доступ до житла".
Оскільки попит на будинки впав, будівництво будинків у єврозоні також впало.
Після підвищення процентних ставок і високої інфляції, що вплинуло на будівельну діяльність, відбулося найшвидше падіння будівництва житла з квітня 2020 року.
Згідно зі звітом Мюнхенського інституту IFO за 2023 рік, ця проблема досягла особливо серйозного рівня в Німеччині. Організація очікує, що з 2023 по 2025 роки будівництво нового житла в Німеччині зменшиться на 32%.
У 19 європейських країнах, які були включені в дослідження, кількість житлових споруд, які планується завершити у 2025 році, зменшилася на 14 відсотків порівняно з 2022 роком, впавши приблизно до 1,58 мільйона. Джерело: https://www.ifo.de/en
P.S. Ну ось панове, провів для вас невелике дослідження про те, що діється в Європі в секторі нерухомості. Мабуть варто затягувати паски та думати, що робити. З Ізраїля прибув приятель - ми вже подали на нього Заявку на ВНП в Туреччині - в понеділок на 9-00 вже йде на співбесіду в Міграційну службу Анталії. Мабуть і я там буду - підстрахую приятеля. Мріє продати нахом"ячені квартири в Харкові.
Нерухомість ДО війни в Ізраїлі: питання ціни оренди...
Да, блін, як воно закрутилося в світі...
На сьогоднішній день тільки Pegasus, Emirates, flyDubai, Uzbekistan Airlines, Bulgaria Air мають в розкладі рейси і можливо будуть їх виконувати 9 жовтня (з Ізраїля). Авіаквитки з аеропорту Бен Гуріон в Анталію - по 900 доларів в один бік...
Куди ж податися громадянину Ізраїля? Та й не тільки Ізраїля...
Згідно з дослідженням, проведеним у Європі, містом, де оренда житла буде найдорожчою у 2023 році, є Дублін, столиця Ірландії. У Дубліні, найдорожчому місті з точки зору оренди житла, місячна орендна плата досягла 32,8 євро за квадратний метр.
Відповідно до щорічного дослідження, опублікованого в серпні лондонською міжнародною компанією Deloitte, за Дубліном йдуть Париж з 28,5 євро та Осло з 28 євро.
Щомісячні орендні ставки перевищили 20 євро за квадратний метр у 12 містах Європи, включаючи Дублін, Париж і Осло.
Ці міста: Лондон з 26,6 євро, Амстердам з 25,8 євро, Барселона з 25,7 євро, Тронхейм з 22,5 євро, Голвей з 22,4 євро, Мадрид з 21,5 євро та 21,3 євро, Копенгаген з 20,7 євро, Берген з 20,7 євро та Корк з 20,2 євро.
Болгарія, з іншого боку, привертає увагу нижчими цінами на оренду житла порівняно з високими цінами в Європі.
У Бургасі, Болгарія, який має найнижчі середні ціни на оренду житла, середня місячна орендна плата становила 3,1 євро за квадратний метр, тоді як у Софії вона становила 4,6 євро, а у Варні – приблизно 4,7 євро.
Інші міста з найнижчою орендною платою були оголошені як Патра з 5,5 євро, Салоніки з 6,6 євро, Крань і Турін з 6,9 євро та Дьйор з 7,1 євро.
З іншого боку, зростання в Польщі також привернуло увагу. Згідно з дослідженням, орендна плата в Лодзі зросла на 32,4 відсотка, за нею йдуть Варшава з підвищенням на 30,6 відсотка та Гданськ з підвищенням на 27,8 відсотка.
Ну де ж воно, бідному в наші часи притулитися... Не знаю.... Але на 09-00 їду в Міграційну службу Туреччини підстрахувати приятеля з Ізраїля отримати ВНП в Туреччині.... Якось він вгадав та вилетів рейсом на Анталію 3 жовтня. Вчора він насолоджувався спокоєм та красою в Фетхіє - в той час як я супроводжував групу українців, які прибули з Великої Британії, в гори - на висоту в 2 400 м над рівнем моря... Будуть відлітати в Туманний Альбіон в цю суботу. Проводжатиму... Зараз 08-12. Треба на запізнюватися... Мова прямо реально про життя...
О 09-00 зустрілися біля Міграційної служби Туреччини (Управління в Анталії) з родиною наших українців, які вчасно - слава Богу - виїхали з Ізраїля, де працює чоловік. Мене просили проконтролювати повноту пакета документів: наші ж люди, треба допомагати. О 09-30 вже наші люди пройшли співбесіду та здали всі необхідні документи. Оформлюють ВНП за фактом оренди квартири. Витрати: - мито - еквівалент 80 доларів США на дату заповнення Заявки на ВНП - 2703 ліри (ціна 8...11 смачних обідів в автентичному ресторані Анталії); - картка ВНП - 356 лір (12,5 долари США). - додаткова оплата за первинну подачу (не сплачується при продовженні дії ВНП) - 3456 лір (близько 120 доларів США). - Поліс медичного страхування іноземця - на 1 рік - ціна залежить від віку людини та Страхової компанії - в даному випадку я порадив страхову компанію, де Поліс страхування на 1 рік коштував 1300 лір або близько 45 доларів США. Звісно, можна перестрахуватися та оформити Поліси більш дорожчі за ціною на 1 рік від 100 доларів. Поліс надає можливість звертатися в Туреччині в приватні клініки.
Процедура співбесіди включає здачу відбитків пальців та фотографування. Все про все сьогодні зайняло 30 хвилин. Картку ВНП людина отримає на протязі 90 днів. До отримання картки вона перебуває в Туреччині легально. Після отриманні картки іноземець може скільки завгодно разів виїжджати та заїжджати без обмежень в термінах. Успіхів на новому тижні!
akurt написав:ВНП в Туреччині для українця: ціна питання
О 09-00 зустрілися біля Міграційної служби Туреччини (Управління в Анталії) з родиною наших українців, які вчасно - слава Богу - виїхали з Ізраїля, де працює чоловік. Мене просили проконтролювати повноту пакета документів: наші ж люди, треба допомагати. О 09-30 вже наші люди пройшли співбесіду та здали всі необхідні документи. Оформлюють ВНП за фактом оренди квартири. Витрати: - мито - еквівалент 80 доларів США на дату заповнення Заявки на ВНП - 2703 ліри (ціна 8...11 смачних обідів в автентичному ресторані Анталії); - картка ВНП - 356 лір (12,5 долари США). - додаткова оплата за первинну подачу (не сплачується при продовженні дії ВНП) - 3456 лір (близько 120 доларів США). - Поліс медичного страхування іноземця - на 1 рік - ціна залежить від віку людини та Страхової компанії - в даному випадку я порадив страхову компанію, де Поліс страхування на 1 рік коштував 1300 лір або близько 45 доларів США. Звісно, можна перестрахуватися та оформити Поліси більш дорожчі за ціною на 1 рік від 100 доларів. Поліс надає можливість звертатися в Туреччині в приватні клініки.
Процедура співбесіди включає здачу відбитків пальців та фотографування. Все про все сьогодні зайняло 30 хвилин. Картку ВНП людина отримає на протязі 90 днів. До отримання картки вона перебуває в Туреччині легально. Після отриманні картки іноземець може скільки завгодно разів виїжджати та заїжджати без обмежень в термінах. Успіхів на новому тижні!
Як спалахнув Близький Схід, саме час купувати там житло: коли на вулицях ллється кров (чи як там казав Рокфелер, чи хто)
Пан Акурт, букв много , а смысла… Бежать прожаренному солнцем еврею, в просыревшую Исландию? Времена такие, что не знаешь что завтра, живешь с горизонтом на неделю.