Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 13411342134313441345 ... 3134>
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 02:30

ЛАД написав:
  rjkz написав:
А!
Так Вы такой-же практически "предпенсионер" как и я.
Велкам то тне клаб.
Тут таких как мы в утиль списывают по умолчанию.

Да вам обоим ещё до пенсии... :)

Мы-то это понимаем, а тут мальчики-девочки считают по-другому.
В их понимании 40-50 лет надо готовиться клеить ласты.
Кстати о ластах, что-то летом в баскетбол играл, потянул связку на руке.
Немного чувствуется.
До следующего лета пройдет? Или "когда вы проснулись и у вас ничего не болит, значит вы умерли"?
rjkz

Подякував: 8830 раз.
Подякували: 5569 раз.

Профіль

13
8
7
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 08:07

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:Кстати о ластах, что-то летом в баскетбол играл, потянул связку на руке.
Немного чувствуется.
До следующего лета пройдет?

По идее, уже так и будет всегда
Бетон

Подякував: 217 раз.
Подякували: 485 раз.

Профіль

3
2
2
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 09:29

Еміграція, заробітчанство

News from Canada

Спілкуюся з деякими родинами, які виїхали почати нове життя на півночі американського континенту.
Саме ця родина цікава: виїхали з Дніпра ще влітку 2021 року, жили в Анталії в орендованій квартирі, працювали нелегально (cleaning квартир та будинків), теоретично непогано заробляли.
Але насувалося на них підвищення орендної плати. Це було б боляче.
Старший син 20 років вилетів в Канаду в листопаді 2022 року, батько+мати+син 12 років - в березні 2023 (через Париж).
Мешкають у місті Вінніпег, яке вибирали більшість українців для поселення.
Старший син працює офіційно з 3 січня, батько з квітня 2023 року.
Цитати сьогодні від пані Наталі:

Здравствуйте, нормально; уже привыкли и втянулись, сейчас в ожидании страшной и холодной зимы которой все пугают...
(Примітка моя: минулої зими реально було до мінус 33. Цікаво, що школи працювали)

Мужики работают, а я закончила бесплатные курсы английского, иногда подрабатываю - но постоянной работы пока нет, сейчас и женщинам и мужчинам здесь работу найти очень сложно.
(Примітка моя: чоловік та старший син працюють на будівництві, орієнтовна зарплатня 21 CAD на годину)

Много Украинцев прибыло в Канаду, заполнили все ячейки даже самые не востребованные, младший сын - в школе, а так все по-прежнему, пока никаких изменений нет, все учим язык.
(Примітка моя: їх старший син десь місяць тому мені сказав, що дуже сильно відчуває нестачу знань англійської мови, ретельно вчить).

(кінець цитат)
akurt

Подякував: 4113 раз.
Подякували: 1527 раз.

Профіль

1
2
7
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 10:02

cherchiltank написав:Та тут половина кому за 40
Хто ще нерухомістю зараз цікавиться?)

ха, бери 50-55

40 - це тут молодь :)
Shaman

Подякував: 809 раз.
Подякували: 1707 раз.

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 10:05

rjkz написав:
  ЛАД написав:
  rjkz написав:
А!
Велкам то тне клаб.

Немного чувствуется.
До следующего лета пройдет? Или "когда вы проснулись и у вас ничего не болит, значит вы умерли"?

може відразу визнаєте, що жартуєте? ;)

бо ви це твердження вигадали, ніхто тут таку дурню не пише...
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 10:12

rjkz написав:
  ЛАД написав:
  rjkz написав:
А!
Велкам то тне клаб.

Немного чувствуется.

я ногу трохи підвернув ще на початку літа/кінці весни, досі відчутно, що "ходить як на шарнірі"
Востаннє редагувалось flyman в П'ят 13 жов, 2023 13:07, всього редагувалось 1 раз.
flyman

Подякував: 1624 раз.
Подякували: 2873 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 10:58

rjkz написав:
  042013 написав:Або ви прокоментуйте, будь-ласка.

Для "своих" денег есть дебетовые карты, на кредитных - деньги банка. Уйти в дебет на кредитке можно, но не имеет смысла. Мне такое в голову никогда не приходило. Это в Украине фактически дебетовая карта с кредитным лимитом, который ты можешь использовать когда закончились "свои" деньги.
Сама идея кредитных карт в том, что банк дает тебе возможность пользоваться (зачастую бесплатно, то есть даром) своими, то есть банка, секьюритизированными деньгами.
Если с тебя сняли 2 раза деньги или твои реквизиты где-то похищены и кто-то ими неправомерно воспользовался или ...еще куча "или", тто достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал, отмените транзакцию/замените мне карту" .
И все.
Дебетовая карта должна быть спрятана в таком месте, где никто ее не увидит даже случайно. Это - "ваши" деньги. Я вообще не пользуюсь и не ношу дебетовую.
В онлайне погашаю с тотал аккаунта кредитку и все.
Все остальные траты - с кредитки. Кредитку ношу с собой как кошелек.

А чому немає сенсу? Типу якась непереборна перешкода, чи все ж можна, просто люди про це не знають?)

А що означає "достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал"? Якщо ж операція була проведена по 3д-секьюр, то ніхто нічого повертати не буде, це правила міжнародних платіжних систем. Чи Америка і тут живе по правилу "всі рівні, але ми рівніші"?

Дебетовою люди на платять в магазах? А навіщо взагалі тоді вона? Для зп достатньо рахунку, без картки...

В цілому, як я це бачу, в нас така ж сама схема в банківських продуктах: десь трошки інші назви, щось завуальовано, але суть така ж. Всі пропонують кредитну, і в додачу - дебетну карту. Тільки от що нема зобов'язань витрачати все з кредитної, можна тратити з якої хочеш. Ну й, слава богу, кожен зустрічний-поперечний не вимагає твою КІ - для того, щоб орендувати квартиру, наприклад, чи щоб купити кавомашину. Магазини до твоєї інфи не мають доступу.

В Україні, якщо говорити технічно, то карти якраз теж кредитні, просто ніхто нас не обмежує поповнювати туди свої гроші. І це навтіь привітствуєтсья банками - у вигляді підвищених кешбеків за витрати за свої.

Якщо є своїх грошей достатньо, то чому б своїми одразу не платити, і не кормити банки?
Востаннє редагувалось 042013 в П'ят 13 жов, 2023 12:11, всього редагувалось 1 раз.
042013

Заблокований
Подякував: 644 раз.
Подякували: 18 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 11:26

akurt написав:Саме ця родина цікава: виїхали з Дніпра ще влітку 2021 року, жили в Анталії в орендованій квартирі, працювали нелегально (cleaning квартир та будинків), теоретично непогано заробляли.
Але насувалося на них підвищення орендної плати. Це було б боляче.
Старший син 20 років вилетів в Канаду в листопаді 2022 року, батько+мати+син 12 років - в березні 2023 (через Париж).
Мешкають у місті Вінніпег, яке вибирали більшість українців для поселення.
Старший син працює офіційно з 3 січня, батько з квітня 2023 року.
Цитати сьогодні від пані Наталі:

Здравствуйте, нормально; уже привыкли и втянулись, сейчас в ожидании страшной и холодной зимы которой все пугают...
(Примітка моя: минулої зими реально було до мінус 33. Цікаво, що школи працювали)

Мужики работают, а я закончила бесплатные курсы английского, иногда подрабатываю - но постоянной работы пока нет, сейчас и женщинам и мужчинам здесь работу найти очень сложно.
(Примітка моя: чоловік та старший син працюють на будівництві, орієнтовна зарплатня 21 CAD на годину)

Якщо сину 20+, то батькам скоріше за все 45+.
Як вони до пенсії збираються накопичити пенсійні внески та придбати житло?
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 12:23

042013 написав:
  rjkz написав:
  042013 написав:Або ви прокоментуйте, будь-ласка.

Для "своих" денег есть дебетовые карты, на кредитных - деньги банка. Уйти в дебет на кредитке можно, но не имеет смысла. Мне такое в голову никогда не приходило. Это в Украине фактически дебетовая карта с кредитным лимитом, который ты можешь использовать когда закончились "свои" деньги.
Сама идея кредитных карт в том, что банк дает тебе возможность пользоваться (зачастую бесплатно, то есть даром) своими, то есть банка, секьюритизированными деньгами.
Если с тебя сняли 2 раза деньги или твои реквизиты где-то похищены и кто-то ими неправомерно воспользовался или ...еще куча "или", тто достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал, отмените транзакцию/замените мне карту" .
И все.
Дебетовая карта должна быть спрятана в таком месте, где никто ее не увидит даже случайно. Это - "ваши" деньги. Я вообще не пользуюсь и не ношу дебетовую.
В онлайне погашаю с тотал аккаунта кредитку и все.
Все остальные траты - с кредитки. Кредитку ношу с собой как кошелек.

А чому немає сенсу? Типу якась непереборна перешкода, чи все ж можна, просто люди про це не знають?)

А що означає "достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал"? Якщо ж операція була проведена по 3д-секьюр, то ніхто нічого повертати не буде, це правила міжнародних платіжних систем. Чи Америка і тут живе по правилу "всі рівні, але ми рівніші"?

Дебетовою люди на платять в магазах? А навіщо взагалі тоді вона? Для зп достатньо рахунку, без картки...

В цілому, як я це бачу, в нас така ж сама схема в банківських продуктах: десь трошки інші назви, щось завуальовано, але суть така ж. Всі пропонують кредитну, і в додачу - дебетну карту. Тільки от що нема зобов'язань витрачати все з кредитної, можна тратити з якої хочеш. Ну й, слава богу, кожен зустрічний-поперечний не вимагає твою КІ - для того, щоб орендувати квартиру, наприклад, чи щоб купити кавомашину. Магазини до твоєї інфи не мають доступу.

В Україні, якщо говорити технічно, то карти якраз теж кредитні, просто ніхто нас не обмежує поповнювати туди свої гроші. І це навтіь привітствуєтсья банками - у вигляді підвищених кешбеків за витрати за свої.

Якщо є своїх грошей достатньо, то чому б своїми одразу не платити, і не кормити банки?

той самий випадок, коли реально є нюанси. не певен, що rjkz зможе це якісно пояснити.

але дійсно, якщо шахрайство з дебетовою картою, то це проблеми власника. якщо шахрайство з кредитовою картою - це проблеми банка. банк має розбиратися, що, як - на клієнта він це повісити просто так не може. банки забивають й просто списують на витрати. тому навіть при оренді машини деякі фірми вимагають кредитки.

колись були випадки, коли кешбек був більший за кредитні.

й коли платиш з кредитки, не треба кормити банки, треба якісно обслуговувати кредитку - й все. на Заході це взагалі за замовчуванням
Shaman

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 12:49

Denik написав:Якщо сину 20+, то батькам скоріше за все 45+.
Як вони до пенсії збираються накопичити пенсійні внески та придбати житло?

Після 45 іпотеку не дають (банки не дурні), тому або заощадження, або їх син буде брати.
BIGor

Заблокований
Подякував: 1493 раз.
Подякували: 1905 раз.

Профіль

1
2
  #<1 ... 13411342134313441345 ... 3134>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти