|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: П'ят 13 жов, 2023 03:30
ЛАД написав: rjkz написав:А! Так Вы такой-же практически "предпенсионер" как и я. Велкам то тне клаб. Тут таких как мы в утиль списывают по умолчанию.
Да вам обоим ещё до пенсии... 
Мы-то это понимаем, а тут мальчики-девочки считают по-другому. В их понимании 40-50 лет надо готовиться клеить ласты. Кстати о ластах, что-то летом в баскетбол играл, потянул связку на руке. Немного чувствуется. До следующего лета пройдет? Или "когда вы проснулись и у вас ничего не болит, значит вы умерли"?
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8662 раз.
- Подякували: 5479 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: П'ят 13 жов, 2023 09:07
rjkz написав:Кстати о ластах, что-то летом в баскетбол играл, потянул связку на руке. Немного чувствуется. До следующего лета пройдет?
По идее, уже так и будет всегда 
-
Бетон
-
-
- Подякував: 192 раз.
- Подякували: 409 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: П'ят 13 жов, 2023 10:29
Еміграція, заробітчанство
News from Canada
Спілкуюся з деякими родинами, які виїхали почати нове життя на півночі американського континенту. Саме ця родина цікава: виїхали з Дніпра ще влітку 2021 року, жили в Анталії в орендованій квартирі, працювали нелегально (cleaning квартир та будинків), теоретично непогано заробляли. Але насувалося на них підвищення орендної плати. Це було б боляче. Старший син 20 років вилетів в Канаду в листопаді 2022 року, батько+мати+син 12 років - в березні 2023 (через Париж). Мешкають у місті Вінніпег, яке вибирали більшість українців для поселення. Старший син працює офіційно з 3 січня, батько з квітня 2023 року. Цитати сьогодні від пані Наталі:
Здравствуйте, нормально; уже привыкли и втянулись, сейчас в ожидании страшной и холодной зимы которой все пугают... (Примітка моя: минулої зими реально було до мінус 33. Цікаво, що школи працювали)
Мужики работают, а я закончила бесплатные курсы английского, иногда подрабатываю - но постоянной работы пока нет, сейчас и женщинам и мужчинам здесь работу найти очень сложно. (Примітка моя: чоловік та старший син працюють на будівництві, орієнтовна зарплатня 21 CAD на годину)
Много Украинцев прибыло в Канаду, заполнили все ячейки даже самые не востребованные, младший сын - в школе, а так все по-прежнему, пока никаких изменений нет, все учим язык. (Примітка моя: їх старший син десь місяць тому мені сказав, що дуже сильно відчуває нестачу знань англійської мови, ретельно вчить).
(кінець цитат)
-
akurt
-
-
- Подякував: 4009 раз.
- Подякували: 1452 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: П'ят 13 жов, 2023 11:02
cherchiltank написав:Та тут половина кому за 40Хто ще нерухомістю зараз цікавиться?)
ха, бери 50-55 40 - це тут молодь 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 775 раз.
- Подякували: 1641 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: П'ят 13 жов, 2023 11:05
rjkz написав: ЛАД написав: rjkz написав:А! Так Вы такой-же практически "предпенсионер" как и я. Велкам то тне клаб. Тут таких как мы в утиль списывают по умолчанию.
Мы-то это понимаем, а тут мальчики-девочки считают по-другому. В их понимании 40-50 лет надо готовиться клеить ласты. Кстати о ластах, что-то летом в баскетбол играл, потянул связку на руке. Немного чувствуется. До следующего лета пройдет? Или "когда вы проснулись и у вас ничего не болит, значит вы умерли"?
може відразу визнаєте, що жартуєте?  бо ви це твердження вигадали, ніхто тут таку дурню не пише...
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: П'ят 13 жов, 2023 11:12
rjkz написав: ЛАД написав: rjkz написав:А! Так Вы такой-же практически "предпенсионер" как и я. Велкам то тне клаб. Тут таких как мы в утиль списывают по умолчанию.
я ногу трохи підвернув ще на початку літа/кінці весни, досі відчутно, що "ходить як на шарнірі"
Востаннє редагувалось flyman в П'ят 13 жов, 2023 14:07, всього редагувалось 1 раз.
-
flyman
-
-
- Подякував: 1606 раз.
- Подякували: 2851 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: П'ят 13 жов, 2023 11:58
rjkz написав: 042013 написав:Або ви прокоментуйте, будь-ласка.
Для "своих" денег есть дебетовые карты, на кредитных - деньги банка. Уйти в дебет на кредитке можно, но не имеет смысла. Мне такое в голову никогда не приходило. Это в Украине фактически дебетовая карта с кредитным лимитом, который ты можешь использовать когда закончились "свои" деньги. Сама идея кредитных карт в том, что банк дает тебе возможность пользоваться (зачастую бесплатно, то есть даром) своими, то есть банка, секьюритизированными деньгами. Если с тебя сняли 2 раза деньги или твои реквизиты где-то похищены и кто-то ими неправомерно воспользовался или ...еще куча "или", тто достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал, отмените транзакцию/замените мне карту" . И все. Дебетовая карта должна быть спрятана в таком месте, где никто ее не увидит даже случайно. Это - "ваши" деньги. Я вообще не пользуюсь и не ношу дебетовую. В онлайне погашаю с тотал аккаунта кредитку и все. Все остальные траты - с кредитки. Кредитку ношу с собой как кошелек.
А чому немає сенсу? Типу якась непереборна перешкода, чи все ж можна, просто люди про це не знають?) А що означає "достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал"? Якщо ж операція була проведена по 3д-секьюр, то ніхто нічого повертати не буде, це правила міжнародних платіжних систем. Чи Америка і тут живе по правилу "всі рівні, але ми рівніші"? Дебетовою люди на платять в магазах? А навіщо взагалі тоді вона? Для зп достатньо рахунку, без картки... В цілому, як я це бачу, в нас така ж сама схема в банківських продуктах: десь трошки інші назви, щось завуальовано, але суть така ж. Всі пропонують кредитну, і в додачу - дебетну карту. Тільки от що нема зобов'язань витрачати все з кредитної, можна тратити з якої хочеш. Ну й, слава богу, кожен зустрічний-поперечний не вимагає твою КІ - для того, щоб орендувати квартиру, наприклад, чи щоб купити кавомашину. Магазини до твоєї інфи не мають доступу. В Україні, якщо говорити технічно, то карти якраз теж кредитні, просто ніхто нас не обмежує поповнювати туди свої гроші. І це навтіь привітствуєтсья банками - у вигляді підвищених кешбеків за витрати за свої. Якщо є своїх грошей достатньо, то чому б своїми одразу не платити, і не кормити банки?
Востаннє редагувалось 042013 в П'ят 13 жов, 2023 13:11, всього редагувалось 1 раз.
-
042013
-
-
- Заблокований
- Подякував: 644 раз.
- Подякували: 18 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 13 жов, 2023 12:26
akurt написав:Саме ця родина цікава: виїхали з Дніпра ще влітку 2021 року, жили в Анталії в орендованій квартирі, працювали нелегально (cleaning квартир та будинків), теоретично непогано заробляли. Але насувалося на них підвищення орендної плати. Це було б боляче. Старший син 20 років вилетів в Канаду в листопаді 2022 року, батько+мати+син 12 років - в березні 2023 (через Париж). Мешкають у місті Вінніпег, яке вибирали більшість українців для поселення. Старший син працює офіційно з 3 січня, батько з квітня 2023 року. Цитати сьогодні від пані Наталі: Здравствуйте, нормально; уже привыкли и втянулись, сейчас в ожидании страшной и холодной зимы которой все пугают... (Примітка моя: минулої зими реально було до мінус 33. Цікаво, що школи працювали) Мужики работают, а я закончила бесплатные курсы английского, иногда подрабатываю - но постоянной работы пока нет, сейчас и женщинам и мужчинам здесь работу найти очень сложно. (Примітка моя: чоловік та старший син працюють на будівництві, орієнтовна зарплатня 21 CAD на годину)
Якщо сину 20+, то батькам скоріше за все 45+. Як вони до пенсії збираються накопичити пенсійні внески та придбати житло?
-
Denik
-
-
- Подякував: 694 раз.
- Подякували: 1172 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: П'ят 13 жов, 2023 13:23
042013 написав: rjkz написав: 042013 написав:Або ви прокоментуйте, будь-ласка.
Для "своих" денег есть дебетовые карты, на кредитных - деньги банка. Уйти в дебет на кредитке можно, но не имеет смысла. Мне такое в голову никогда не приходило. Это в Украине фактически дебетовая карта с кредитным лимитом, который ты можешь использовать когда закончились "свои" деньги. Сама идея кредитных карт в том, что банк дает тебе возможность пользоваться (зачастую бесплатно, то есть даром) своими, то есть банка, секьюритизированными деньгами. Если с тебя сняли 2 раза деньги или твои реквизиты где-то похищены и кто-то ими неправомерно воспользовался или ...еще куча "или", тто достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал, отмените транзакцию/замените мне карту" . И все. Дебетовая карта должна быть спрятана в таком месте, где никто ее не увидит даже случайно. Это - "ваши" деньги. Я вообще не пользуюсь и не ношу дебетовую. В онлайне погашаю с тотал аккаунта кредитку и все. Все остальные траты - с кредитки. Кредитку ношу с собой как кошелек.
А чому немає сенсу? Типу якась непереборна перешкода, чи все ж можна, просто люди про це не знають?) А що означає "достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал"? Якщо ж операція була проведена по 3д-секьюр, то ніхто нічого повертати не буде, це правила міжнародних платіжних систем. Чи Америка і тут живе по правилу "всі рівні, але ми рівніші"? Дебетовою люди на платять в магазах? А навіщо взагалі тоді вона? Для зп достатньо рахунку, без картки... В цілому, як я це бачу, в нас така ж сама схема в банківських продуктах: десь трошки інші назви, щось завуальовано, але суть така ж. Всі пропонують кредитну, і в додачу - дебетну карту. Тільки от що нема зобов'язань витрачати все з кредитної, можна тратити з якої хочеш. Ну й, слава богу, кожен зустрічний-поперечний не вимагає твою КІ - для того, щоб орендувати квартиру, наприклад, чи щоб купити кавомашину. Магазини до твоєї інфи не мають доступу. В Україні, якщо говорити технічно, то карти якраз теж кредитні, просто ніхто нас не обмежує поповнювати туди свої гроші. І це навтіь привітствуєтсья банками - у вигляді підвищених кешбеків за витрати за свої. Якщо є своїх грошей достатньо, то чому б своїми одразу не платити, і не кормити банки?
той самий випадок, коли реально є нюанси. не певен, що rjkz зможе це якісно пояснити. але дійсно, якщо шахрайство з дебетовою картою, то це проблеми власника. якщо шахрайство з кредитовою картою - це проблеми банка. банк має розбиратися, що, як - на клієнта він це повісити просто так не може. банки забивають й просто списують на витрати. тому навіть при оренді машини деякі фірми вимагають кредитки. колись були випадки, коли кешбек був більший за кредитні. й коли платиш з кредитки, не треба кормити банки, треба якісно обслуговувати кредитку - й все. на Заході це взагалі за замовчуванням
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: П'ят 13 жов, 2023 13:49
Denik написав:Якщо сину 20+, то батькам скоріше за все 45+. Як вони до пенсії збираються накопичити пенсійні внески та придбати житло?
Після 45 іпотеку не дають (банки не дурні), тому або заощадження, або їх син буде брати.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1462 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1