|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: П'ят 13 жов, 2023 14:02
Shaman написав:банки забивають й просто списують на витрати. тому навіть при оренді машини деякі фірми вимагають кредитки.
Так виходить навпаки - їм краще требувати дебетки, бо по дебетці банк не скаже їм "тут махінація, я відкочую оплату і забираю гроші", хіба не так? А з кредиткою по любому чиху власника банк відмінить будь-яку транзакцію. Shaman написав:колись були випадки, коли кешбек був більший за кредитні. й коли платиш з кредитки, не треба кормити банки, треба якісно обслуговувати кредитку - й все. на Заході це взагалі за замовчуванням
Я-то це розумію, пільговий період, + депо з вільним зняттям - і все чітко, гроші працюють. Але на одного, хто знає, десятки тих, хто платить відсотки. От я й кажу, чи не приходить їм думка в голову не користуватись кредитками? Чи це в них як панщина: мої діди були кріпаками (кредиток), і ми залишимось?)
Востаннє редагувалось 042013 в П'ят 13 жов, 2023 14:03, всього редагувалось 1 раз.
-
042013
-
-
- Заблокований
- Подякував: 644 раз.
- Подякували: 18 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 13 жов, 2023 14:02
Denik написав: akurt написав:Саме ця родина цікава: виїхали з Дніпра ще влітку 2021 року, жили в Анталії в орендованій квартирі, працювали нелегально (cleaning квартир та будинків), теоретично непогано заробляли. Але насувалося на них підвищення орендної плати. Це було б боляче. Старший син 20 років вилетів в Канаду в листопаді 2022 року, батько+мати+син 12 років - в березні 2023 (через Париж). Мешкають у місті Вінніпег, яке вибирали більшість українців для поселення. Старший син працює офіційно з 3 січня, батько з квітня 2023 року. Цитати сьогодні від пані Наталі: Здравствуйте, нормально; уже привыкли и втянулись, сейчас в ожидании страшной и холодной зимы которой все пугают... (Примітка моя: минулої зими реально було до мінус 33. Цікаво, що школи працювали) Мужики работают, а я закончила бесплатные курсы английского, иногда подрабатываю - но постоянной работы пока нет, сейчас и женщинам и мужчинам здесь работу найти очень сложно. (Примітка моя: чоловік та старший син працюють на будівництві, орієнтовна зарплатня 21 CAD на годину)
Якщо сину 20+, то батькам скоріше за все 45+. Як вони до пенсії збираються накопичити пенсійні внески та придбати житло?
У меня товарищ (моего возраста) уехал в США, не помню точно в каком году, но точно ему было 40+, а, может, и 45+. Дочке тогда было 17, сыну немного меньше. Работали вдвоём с женой. Есть жильё и у него, и у детей (дети покупали позже сами). Работали, правда не на стройке, но и не топ-менеджерами.  Несколько раз прилетали в Украину (у жены здесь близкие родственники). Жена работала долго, потом на фирме было сокращение и её уволили, после этого не работает. Он, конечно, на пенсию не торопился. Давненько не разговаривал, может, и до сих пор работает. Надо будет сегодня позвонить.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: П'ят 13 жов, 2023 14:08
042013 написав: rjkz написав: 042013 написав:Або ви прокоментуйте, будь-ласка.
Для "своих" денег есть дебетовые карты, на кредитных - деньги банка. Уйти в дебет на кредитке можно, но не имеет смысла. Мне такое в голову никогда не приходило. Это в Украине фактически дебетовая карта с кредитным лимитом, который ты можешь использовать когда закончились "свои" деньги. Сама идея кредитных карт в том, что банк дает тебе возможность пользоваться (зачастую бесплатно, то есть даром) своими, то есть банка, секьюритизированными деньгами. Если с тебя сняли 2 раза деньги или твои реквизиты где-то похищены и кто-то ими неправомерно воспользовался или ...еще куча "или", тто достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал, отмените транзакцию/замените мне карту" . И все. Дебетовая карта должна быть спрятана в таком месте, где никто ее не увидит даже случайно. Это - "ваши" деньги. Я вообще не пользуюсь и не ношу дебетовую. В онлайне погашаю с тотал аккаунта кредитку и все. Все остальные траты - с кредитки. Кредитку ношу с собой как кошелек.
А чому немає сенсу? Типу якась непереборна перешкода, чи все ж можна, просто люди про це не знають?) А що означає "достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал"? Якщо ж операція була проведена по 3д-секьюр, то ніхто нічого повертати не буде, це правила міжнародних платіжних систем. Чи Америка і тут живе по правилу "всі рівні, але ми рівніші"? Дебетовою люди на платять в магазах? А навіщо взагалі тоді вона? Для зп достатньо рахунку, без картки... В цілому, як я це бачу, в нас така ж сама схема в банківських продуктах: десь трошки інші назви, щось завуальовано, але суть така ж. Всі пропонують кредитну, і в додачу - дебетну карту. Тільки от що нема зобов'язань витрачати все з кредитної, можна тратити з якої хочеш. Ну й, слава богу, кожен зустрічний-поперечний не вимагає твою КІ - для того, щоб орендувати квартиру, наприклад, чи щоб купити кавомашину. Магазини до твоєї інфи не мають доступу. В Україні, якщо говорити технічно, то карти якраз теж кредитні, просто ніхто нас не обмежує поповнювати туди свої гроші. І це навтіь привітствуєтсья банками - у вигляді підвищених кешбеків за витрати за свої. Якщо є своїх грошей достатньо, то чому б своїми одразу не платити, і не кормити банки?
В США кредитні гроші на кредитці - гроші банку, і це його головна біль. А ваші гроші на депозитній картці - ваші гроші, і ваш геморой.
-
flyman
-
-
- Подякував: 1606 раз.
- Подякували: 2851 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: П'ят 13 жов, 2023 14:11
042013 написав: Shaman написав:банки забивають й просто списують на витрати. тому навіть при оренді машини деякі фірми вимагають кредитки.
Так виходить навпаки - їм краще требувати дебетки, бо по дебетці банк не скаже їм "тут махінація, я відкочую оплату і забираю гроші", хіба не так? А з кредиткою по любому чиху власника банк відмінить будь-яку транзакцію.
не вловили ключове - банк не відміняє транзакції, він просто це на свої збитки списує й все. така практика. а от по дебетовій карті власник може оскаржити й відмінити транзакцію Shaman написав:колись були випадки, коли кешбек був більший за кредитні. й коли платиш з кредитки, не треба кормити банки, треба якісно обслуговувати кредитку - й все. на Заході це взагалі за замовчуванням
Я-то це розумію, пільговий період, + депо з вільним зняттям - і все чітко, гроші працюють. Але на одного, хто знає, десятки тих, хто платить відсотки. От я й кажу, чи не приходить їм думка в голову не користуватись кредитками? Чи це в них як панщина: мої діди були кріпаками (кредиток), і ми залишимось?)
от те що ви написали - це рідкість. більшість просто гасить ці витрати наступного місяця й все. ті хто можуть відмовитися від кредиток, вони ж можуть й якісно обслуговувати. а ті що не можуть - таким лише забороняти брати гроші в кредит й все - таке життя 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 775 раз.
- Подякували: 1641 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: П'ят 13 жов, 2023 14:11
042013 написав: Shaman написав:банки забивають й просто списують на витрати. тому навіть при оренді машини деякі фірми вимагають кредитки.
Так виходить навпаки - їм краще требувати дебетки, бо по дебетці банк не скаже їм "тут махінація, я відкочую оплату і забираю гроші", хіба не так? А з кредиткою по любому чиху власника банк відмінить будь-яку транзакцію. Shaman написав:колись були випадки, коли кешбек був більший за кредитні. й коли платиш з кредитки, не треба кормити банки, треба якісно обслуговувати кредитку - й все. на Заході це взагалі за замовчуванням
Ви не ідіть із своїм уставом в чужий монастир. Ще би написали, чому нема ПБ ІВК в США, це ж так вдобно?
-
flyman
-
-
- Подякував: 1606 раз.
- Подякували: 2851 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: П'ят 13 жов, 2023 14:13
042013 написав:Я-то це розумію, пільговий період, + депо з вільним зняттям - і все чітко, гроші працюють. Але на одного, хто знає, десятки тих, хто платить відсотки. От я й кажу, чи не приходить їм думка в голову не користуватись кредитками? Чи це в них як панщина: мої діди були кріпаками (кредиток), і ми залишимось?)
Може й приходить, але пару років тому писали, що значна частина американців не має заощаджень і живе від зарплати до зарплати. А там то новиий айфон виходить, то ще щось.
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 702 раз.
- Подякували: 617 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 13 жов, 2023 14:29
Denik написав:Якщо сину 20+, то батькам скоріше за все 45+. Як вони до пенсії збираються накопичити пенсійні внески та придбати житло?
Гарне запитання - але на нього я не знаю відповіді. В сучасній ситуації гадаю - не до пенсійних внесків... Он зранку був в Міграційній службі Туреччини - масові відмові росіянам навіть на продовження ВНП в Туреччині - вже не знають, куди ім бігти... Не до пенсій...
-
akurt
-
-
- Подякував: 4009 раз.
- Подякували: 1452 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: П'ят 13 жов, 2023 15:43
akurt написав:В сучасній ситуації гадаю - не до пенсійних внесків...
Ще як. Батько, який при незалежній Україні сплачував якісь пенсійні внески років 5 із 22 можливих до настання пенсійного віку. Ну й вийшов на мінімалку. І от зараз в 70 років - поїхав в Східну Європу заробітчанином. Благо здоров'я дозволяє.
-
Denik
-
-
- Подякував: 694 раз.
- Подякували: 1172 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: П'ят 13 жов, 2023 17:07
Еміграція, заробітчанство.
News from Canada
Серед відеороликів на YouTube виділяється інформативністю і турботою про українців один пан з непростою долею: він виїхав з Донецька ще 2014 році. З тих пір мешкає в Канаді і знімає цікаві ролики з новинками щодо українців. Цього разу реально цікавий інформативний ролик про БУДИНКИ В КАНАДІ.
Ми цю тему неодноразово тут розглядали, наші люди за звичкою писали, що найкращим є будинок, який нагадує ДЗОТ або Бункер. Обовʼязково"язково мати "модні МОПи" і інші "понти". Час та події останнії років показали, щоб все це - або занадто, або зайве.
Я неодноразово писав, що особисто мацав будинки в США - майже завжди приватні будинки з натуральної фанери та натурального бруса. Звісно, крім хмарочосів. Зовні штукатурять та оздоблення таке, що здається, що це львівська кам"яниця. Рекомендую - докладно точно чесно без прикрас про дерев"яні будинки в Канаді, де вже живуть наші українці. Він навіть говорить, що дозволяється будувати такі будинки заввишки в 4 поверхи.
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 13 жов, 2023 19:21, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4009 раз.
- Подякували: 1452 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: П'ят 13 жов, 2023 17:56
akurt написав:Еміграція, заробітчанство.Він навіть говорить, що дозволяється будувати такі будинки заввишки в 4 поверхи, і це правда: саме такі - в 4 поверхи - я мацав руками і на півночі США в Seattle, і на півдні в San Jose та в San Diego.
Відео можна не дивитися. Перша фраза - я не професійний будівельник. Воно ні про що. Не розкриті питання: - опалення; - електроенергозабезпечення; - водопостачання; - водовідведення та каналізація. Ну й вони дуже пожежонебезпечні.
-
Denik
-
-
- Подякував: 694 раз.
- Подякували: 1172 раз.
-
-
Профіль
-
-
2